Allegri: „A szezon első meccse nagyon nehéz”

allegri_massimiliano_allianz_melegitoben_sajtotajekoztaton.jpgA Juventus számára vasárnap megkezdődik a szezon, a helyszín pedig az udinei Dacia Arena lesz.

„Amint mindig mondtam, az első meccs nagyon nehéz, különösen mivel az Udinese fizikailag erős csapat. Tavaly nem kaptak semmilyen gólt szögletekből, hatékonyak az ellentámadásokban, és jól szervezettek hátul.” - kezdte a szombati sajtótájékoztatót a Juve régi-új mestere.

„Késznek kell lennünk, a győzelemhez meggyőző teljesítményre lesz szükségünk jó technikával és rengeteg türelemmel.”

A Juventus nyári mercatója nem volt túl eseménydús, ami figyelembe véve a címvédő Internél tapasztalható játékosmozgásokat, akár pozitívumként is felfogható, főleg mivel sikerült megszerezni a Sassuolótól Manuel Locatellit.

„Aaron Ramsey javul a védelem előtt, s ez jó szerepkör számára, mivel nem kell olyan sokat futnia. Örülök Locatelli érkezésének, de neki kell tíz napnyi munka, hogy felvegye a keret tempóját. Ha szükség lesz rá, holnap talán játszhat 15 percet.

Paulo Dybala úgy jelent meg az első edzésen, mintha az első éve lenne a Juventusnál. Tudja, hogy az elmúlt két szezon nem tükrözte azt, amire ő képes. Tehetséges futballista, de adott intenzitású edzések szükségesek ahhoz, hogy adott szinten futballozhasson egy játékos. Holnap csapatkapitány lesz, ha játszik.

Tudatosítanunk kell, hogy a scudetto megnyeréséhez naponta kell dolgoznunk fizikailag, technikailag és mentálisan. Ha márciusban még versenyben leszünk a bajnoki címért, akkor ez azt jelenti, hogy a csapat kiegyensúlyozott lett.

Általában az a csapat a legesélyesebb a címre, aki megpróbálja megvédeni azt… Haladjunk lépésről lépésre, és először próbáljuk meg megnyerni az első meccset.

Nem érzem úgy, hogy bármit is bizonyítanom kellene, amit az első öt évben elértem, azt már a múzeum őrzi. Mindannyiunknak naponta kell változnunk, ellenkező esetben nem leszünk győzelemre megfelelő állapotban.

Ugyanez igaz Ronaldóra is, ha akad egy rossz szezonja, mindenki csak arra emlékszik. Federico Chiesa vonatkozásában is elmondható ez, amit az EB-n elért, az már nem számít.

Ami a pletykákat illeti, Cristiano mindig jól edzett, és soha nem nyilatkozott távozási szándékról. Nekem azt mondta, hogy marad, szóval ezt a kérdést is tisztáztuk.

Ronaldo nem játszott csütörtökön, mert kemény edzésterhelés után voltunk, és adtam neki egy fél szabadnapot. Cristiano Ronaldo számunkra hozzáadott értéket jelent, mivel rengeteg gólt szerez a csapatnak. Nyilvánvalóan csapatként is kell dolgoznunk, hogy kihozzuk a legjobbat egy adott egyén kvalitásaiból.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716666730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása