Di Livio: „Szerintem Locatelli a Juve játékosa”

locatelli_manuel_fogait_osszeszoritja_sassuolo_mezben.jpgA Juventus és a Sassuolo kapcsán már tél óta folyamatosan téma Manuel Locatelli klubváltása, és a felek az EB vége óta folyamatosan tárgyalnak.

Mindeddig azonban nem sikerült minden kérdésben megállapodniuk, ennek ellenére Angelo Di Livio szerint a középpályás már a Juventus futballistájának tekinthető, s az Öreg Hölgynek mindenképpen le kell szerződtetnie a játékost.

Az egykori középpályás Miralem Pjanić esetleges visszatéréséről is beszélt a Tuttosport munkatársának.

„Úgy vélem, hogy Manuel Locatelli a Juventus futballistája, őt azonnal meg kell szerezni. Micsoda hibát vétett a Milan az elengedésével.

A Sassuolo sokat kér a játékosért, de Manuel futballjának van személyisége, erős játékos, aki tökéletes lehet ennek a torinói csapatnak.

Miralem Pjanic hasznos lehet, mivel a szagtalan év után bizonyosan ég benne a bizonyítási vágy. Mindazonáltal megismétlem, Manuel Locatelli kell, hogy legyen az első számú célpont.”

Romeo Agresti a tegnap a közösségi médiában megerősítette, hogy a felek nem állnak messze a megegyezéstől, 35 millió euróért érkezhet a játékos, először kölcsönben: „Valóban, a mai napon a felek megegyezésre jutottak az összegek tekintetében. Függetlenül attól, hogy jövőre sikerül vagy sem BL-be kvalifikálnia magát a Juventusnak, a torinói vezetőségnek bele kell egyeznie a játékos kötelező kivásárlásába a szezon végén. Amint ez megtörténik, Manuel Locatelli Torinóba fog érkezni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7116659064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2021.08.14. 07:17:39

Mi miért nem tudtunk így keménykedni Demirál elengedésénél????

Rikoo 2021.08.14. 08:19:12

@GodPiero: Mert nincs sportigazgatónk, úgy mint tavaly edzőnk nem volt. Legalább tudjuk, hogy Carnevalit kellene megszerezni erre a posztra, mert kemény dió vele tárgyalni..

Tony. 2021.08.14. 13:13:48

Csak váljon be a gyerek, mert én most hirtelen nem emlékszem mikor szenvedtünk utoljára ennyit egy ilyen szintű játékosért. Talán soha.

m.martin91 2021.08.14. 13:28:51

@Tony.: Semmi extra, volt egy jó meccse az EB-n. Beszariságot is látok rajta magasabb szinten, a tizenegyesét is kihagyta, az pedig fejben dől el. 23 éves, kb. ez az egyetlen értékelhető jellemzője. Nem ő fogja megváltani a világot, nem különb egyetlen középpályásunktól sem sajnos, ez a helyzet. Egy Sassuolóban jó teljesítményt nyújtani, a messzemenőkig nem egyenértékű a Juventusszal. Magasak az elvárások, nehogy akkora bukta legyen, hogy le se merjük majd írni.

Rikoo 2021.08.14. 13:49:15

@m.martin91: Azért nem ilyen egyszerű a megítélése. Láthatjuk Chiesa esetét, hogy honnan hova jutott a mentalitásával.
Ez a srác fejlődőképes és mindenáron a Juventusnál akar játszani, ez a végcél számára, ez pedig nagyon fontos szempont, Chiesaról tudtuk ezt rajta kívül az elmúlt években és tényleg fontos összehasonlítani őket a mentalitásuk miatt.
Nem fogom mentegetni, mert felesleges és nem vagyok az ügyvédje, de a Sassuolo játékosaként azon kapta magát, hogy egy EB elődöntőben büntetőt kell rúgnia, rohadtul nem ehhez szokott hozzá eddig.

Bernardeschi belőtte a büntetőit az EB két legfontosabb meccsén, Ronaldo kihagyta a BL döntőben, Messi a Copa America döntöjében vagy akár Baggio. Ennek sem fekete vagy fehér a megítélése szerintem. Egy pillanatnyi döntés, tizedmásodperc és lehet 30 év múlva erről a hibáról beszél majd mindenki, szegény Baggio..

Én nem érzek problémát a képességeiben. Nem vagyok egy hú de nagy rajongója, de elismerem azt, hogy labdabiztos, kreatív, fizikailag erős és jól védekezik. Mindenki döntse el maga, hogy ez kell-e nekünk a védelem elé vagy sem.
Sok opciónk nincs.

Én sem voltam annyira mellette, egyértelműen De Pault igazoltam volna le, de Allegrinek a védelem elé kell játékos.

m.martin91 2021.08.14. 14:00:04

A mentalitásukat tekintve szerintem ég és föld a két játékos. Chiesán már a Fiorentinában is látszott az akarat, a szorgalom, az ambíciók, a tökösség. Még akkor is, amikor suta volt, vagy arrogáns. Locatelliben én ezt egyáltalán nem látom. Sok mindent elmond, ha egy hótalibi Cristantét előbb küldenek pályára, mint a mi 40 milliós igazolásunkat. Nem rosszabb játékos a mieinknél, de nem is jobb. Persze, van benne lehetőség az életkora miatt. Úgy gondolom, elég komoly bajban vagyunk, ha egy Locatelli szintű játékosért kell hónapokon át tárgyalgatnunk, és talán az egyetlen értékelhető igazolásunk lesz a nyáron. És ez túlmegy azon, hogy az arab meg orosz pénzeken mit csinál a Man City, a PSG, vagy a Chelsea. Lehetne jó csapatot csinálni Torinóban is, nyilván nem olyan feltételekkel, mint az említett kluboknál, de amikor ilyen látványosan nem tud valamiért költeni a klub, akkor nemzetközi szinten semmire se számítson az ember. Csak akkor ne kelljen azt hallgatni, hogy megyünk a BL-ért, meg hasonló f@szságok. Nyerjük meg a bajnokságot, és kész, az a mi terepünk. Ahhoz Locatelli is elég lehet, meg persze Allegri. Ő a legnagyobb erősítés. De a határon túli dolgokról inkább ne beszéljen senki a klub háza táján.

Leram7 2021.08.14. 15:03:41

McKennie lehetne támadóbb szellemű kp, mert a kapu előtt egész jó, de ő meg mélységi passzokban gyenge.

Rabio képességei alapján sokat segíthet, de eddig nem mutatta meg, hogy mit tud.

Arthur nem az új Xavi, mint ahogyan jelenleg is sérült, szerintem felejtsük is el, majd maximum kellemes meglepetés lesz, ha mégis beváil.

Ramsey már a múlt, mégha a csapat játékosa is...

Bentancur a tavalyi szezonban megmutatta, hogy nem egy Toni Kroos, szerintem valahol az ő helyén lehet Locatelli.

McKennie Locatelli Rabiot kp szerintem nagyon jó lehet, ha CR Dybala Chiesa trió elkapja a góllövést. Ha nem fog menni a támadóknak, akkor a középpályára nem nagyon lehet majd számítani.

Összeségében az már most biztos, hogy a csapaton nagyon sokat kell dolgoznia Allegrinek, mert nem valami bő a keret minősége. Az értelmes embereink nagyobb többsége is már veterán.

Rocky80 2021.08.14. 15:16:05

@Leram7: McK + Rabiot is 10 közeli gólt fog rúgni.

@Tony.: @m.martin91: fogadás mehet hogy beválik-e?

Rikoo 2021.08.14. 15:16:11

@m.martin91: Jó, Manciniből szerintem ne induljunk ki, Chiesa alig bírta kiszorítani Berardit nála.:D
A komplett támadójáték Immobilére épült.
A katasztrófális cseréitől meg agyf@szt kaptam az EB-n. Mondjuk Locatelli helyzete is érdekes, MVP lett az egyik meccsen, utána jegelte, érthetetlen.
Igazából erre a posztra ezt a játékost tudjuk megszerezni, jobbat nem.
A mentalitással kapcsolatban nem értek egyet, ami ennek a cikknek a képe, az jellemző rá.
Ha valami zavar vele kapcsolatban az inkább a lassúsága, nem a képességei.
A BL-t szerintem nem nagyon fogjuk hallani, mi már a Szuperligára készülünk. XD

2021.08.14. 15:24:32

Szerintem sokan azt felejtik el, hogy Locatellivel végre a többi középpályás is a helyére kerülhet, minden szerepkörre (creator, destroyer, passer) lenne játékosunk, ráadásul erősebb kiadásban, mint a Matuidi-Pjanic-Khedira trió volt. Nyilván nem Locatellitől kell azt várni, hogy 10-20 kanadai pontot fog termelni, de Rabiot és McKennie is sokkal több gólban fog szerintem részt venni. A védelem előtt végre egy olyan játékos lesz, aki védekezni is tud, és ez még Pirlora sem volt igaz, mindegyik középpályás játszhatja azt, amit tud. Én nagy előrelépést várok játékban Locatelli érkezésével.

venember83 2021.08.14. 15:27:19

@Pjanista: "ráadásul erősebb kiadásban, mint a Matuidi-Pjanic-Khedira trió volt."

Ez lehetetlen.

2021.08.14. 15:36:06

@venember83: Igaz, háromból kettő VB győztes, inkább ne tegyük ilyen magasra a lécet. Elég lesz az MVP szintjét megugrani, ott csak 1 ilyen játékos volt. :)

NagyonJuve 2021.08.14. 16:52:56

@Rikoo: mégis minden mancinit igazolta. Szerintem mancini az ellenfélhez igazította a csapatot. Egy chiesa a 70.percben beállítva sok gondot tud okozni a fáradt védelemnek. Allegri is többször alkalmazta hogy a jobb csatárt hagyta a padon hogy egyensúlyozza a meccs vége felé az elfáradást.

NagyonJuve 2021.08.14. 16:57:51

@m.martin91: azért a bl megnyeréséhez egy talicska szerencse is kell. Én nagyon is támogatom locatelli leigazolását. A posztján szerintem a topban van.

Camo76ers 2021.08.14. 17:57:18

@NagyonJuve: végre valaki érti a játékot . Sok hozzászóló csak nézi , de nem látja .

Rikoo 2021.08.14. 18:40:44

@NagyonJuve: Mi igazolta? Folyamatosan bajba került a hülye döntéseivel az EB-n. Persze, győzött a válogatott ezek után senki nem akar foglalkozni a rossz dolgokkal, többek között én se, de van pár dolog amit mögé muszáj nézni és reálisan látni, elismerni a hibákat is.
Felépített valami kivételeset az elmúlt években, visszahozta azt ami miatt az olasz foci más, mint a többi kultúráé vagyis emócionális és a játékosok képesek egymásért és a nemzetükért küzdeni, nem mellesleg taktikai szinten is mindig a legmagasabb polcon voltak. (főleg védekezésben)
De ha utánanézünk pl., hogy miért szenvedett az osztrákok ellen a kezdő(21 párharcból 4-et nyertek meg a támadók 90 perc alatt és a középpályán is óriási problémák voltak) vagy miért volt teljesen olvasható a támadójáték, esetleg a cserék után miért bomlott meg teljesen az alapelképzelés akkor nem feltétlenül minden szép és jó, de mondom felesleges ezzel foglalkozni, örüljünk a győzelemnek, de azért meccsközben rohadt idegesítő volt.
Chiesaval pedig folyamatosan problémái vannak mióta ő a kapitány. Nem tartja be a védekezési feladatokat és alapból nem veszi ki a részét az összjátékokból sem, mivel teljesen más a játékstílusa.
Minden Immobile köré épült, Insignevel és Berardival tudják leginkább kiegészíteni egymást, de ez csak egy közepes szintre elég, Chiesa viszont klasszis teljesítményt nyújtott, ezért került a kezdőbe.
Egyáltalán nem csak arról volt szó, hogy majd jön a végén a fáradt védőkre, egyszerűen Mancini teljesen más focit akart játszatni, mint amit az olaszoktól megszokhattunk, gyors, kispasszos játék letámadásokkal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása