Arthurra műtét várhat

arthur_cagliari_ellen.jpgA La Gazzetta dello Sport értesülései szerint Arthur Melo már megkezdte a felkészülést a következő szezonra. A brazil középpályás a spanyol tengerparton tartózkodik, és edzőivel készül annak érdekében, hogy július közepén a legjobb formában kezdhesse az edzéseket Massimilano Allegri irányítása alatt.

A játékossal kapcsolatban már jó ideje ugyanaz a kérdés, mi a helyzet a sérülésével, mennyire fáj a jobb lába? Február óta folyamatosan felmerülő téma ez, amikor is megszületett a diagnózis, a játékos csontközi hártyája elmeszedesett egy traumát követően, a szárkapocscsont és a sípcsont között. Másképp megfogalmazva, a szárkapocscsont és a sípcsont között meszesedés jelentkezett egy rúgást követően, ez pedig nagy fájdalmat eredményez. Így a januárig kulcsszereppel bíró Arthur azóta alig játszott, főszereplőből mellékszereplő lett.

Öt hónappal később felmerül a kérdés, hogy mi lesz a brazil középpályás sorsa. Arthur a szezon során elhatárolódott a műtéttől, számos konzervatív gyógymóddal próbálkozott, miközben fogát összeszorítva játszani próbált. Játszani próbált, mivel célja volt, hogy a Copa Americára kijuthasson, azonban ez végül meghiúsult.

Az új szezon elején azonban meglehet, hogy megváltozott valami. Arthur mindenképpen visszatér Continassába július közepén a többi játékossal, hogy Massimiliano Allegri irányítása alatt edzhessen, s kiderüljön, szervezete mennyire tolerálja az igénybevételt.

Természetesen a játékos abban reménykedik, hogy nem fog fájdalom jelentkezni, ezért kímélte lábát több hónapon át, az elmúlt hetekben pedig specifikus edzésmunkát végzett a felépülés érdekében. Ha viszont a fájdalom mégis jelentkezik, csak a műtét maradt, ezt követően azonban kérdéses, mikor térhet majd vissza a pályára. Feltételezések szerint pár hónap kihagyás elégséges lehet, ezt követően pedig fájdalomtól mentesen térhet vissza a Juventushoz, ahol a játéklehetőséghez meg kell győznie Massimiliano Allegrit.

Massimiliano Allegri feltételezhető ideális kezdőjében jelenleg nincs helye Arthur Melónak, de műtét esetén bizonyosan a piemonti csapatnál marad, és Massimiliano Allegri kihasználhatja a játékos azon jellemzőit, melyek teljesen megkülönböztetik őt a keret többi középpályásától. A mestert ismerve várhatóan lehetőséget is fog kapni a brazil középpályás, azonban inkább a középpálya tengelyében, és nem hátravont középpályásként a védősor előtt, ahol Massimiliano Allegri egy jobb felépítésű futballistát kíván bevetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8016614076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása