Paratici: „Soha nem álltunk közel Pogba visszaszerzéséhez”

paratici_fabio_feher_ingben.jpgA Sky Sport munkatársaként Gianluca Di Marzio a minap hosszabb interjút készített Fabio Paraticivel, a Tottenham új sportigazgatója számos témáról beszélt a Calciomercato l'Originale műsorban, szóba került az angol és az olasz válogatott, a Tottenhamnél Harry Kane helyzete, azonban az alábbiakban a Juventus vonatkozású szakaszokból szemezgettünk.

„Domenico Berardi nagyon közel állt ahhoz, hogy a Juventushoz csatlakozzon, de örülök a sikerének és a karrierje alakulásának, mert három éve tartjuk a kapcsolatot. Pár meccs után elkezdtünk tárgyalni vele, ő nagyszerű tehetség, és hiba lett volna, ha nem tudja megmutatni a képességeit.

Federico Chiesa? Nincs mindig minden rendben, az emberek véleménye pedig mindig változhat. Mi mindig meg voltunk győződve a képességeiről, ő rendkívüli minőséget jelentő srác, s őrületesen erős tartása van. A legnagyobb ajándéka a harcossága, és hogy napról napra fejlődni akar.

Paul Pogba visszatérése? Mindig különleges szálak fűznek azokhoz a játékosokhoz, akik megfordultak nálunk. Paul 18 évesen érkezett, a csapatunknál nőtt fel, és nagy elégedettséggel töltött el látni az ő sikerét. A ragaszkodás a Juventus és Paul Pogba között mindig létezett, azonban szerintem nagyon nehéz lenne elmozdítani őt, és egyetlen pillanatban sem voltunk közel ahhoz, hogy visszaszerezzük.

Hogyan merült fel a lehetőség, hogy a Tottenhamnél dolgozzak? Már sok éve ismerem az elnök urat, aki az elmúlt 20 évben hihetetlen Tottenhamet épített. 15 éve európai kupákban képviselteti magát a csapat, gyakran a Bajnokok Ligájában. Mindig is kölcsönös tiszteletet éreztem az elnök úrral szemben, ezért amikor felmerült ez a lehetőség, nagyon boldog voltam. A Premier League mindig is az álmaim egyike volt, új élményt jelent ilyen környezetben dolgozni, és szerintem ez teljesebbé tesz engem úgy professzionális, mint emberi tekintetben. Ez egy nagyszerű klub, nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.

A Juventusnál a kapcsolatunk vége semmilyen változást nem jelentett, 11 csodálatos évet töltöttem a Juventusnál, ami a futball világában óriási idő. Rengeteg emléket őrzök magamban, csodálatos tapasztalat volt, és szerintem helyes volt most ez a váltás.

Hogy ott lennék-e a Luis Suárez ügy nélkül? Ezek a dolgok megesnek, zajlanak a vizsgálatok, amelyek felmérik majd a helyzetet. Lassanként kitisztulnak a dolgok, nagyon nyugodt vagyok ebben a tekintetben, s nem hiszem, hogy bármilyen hatása lett volna ennek az eseménynek. Úgy tapasztaltam, hogy bizonyos szerepkörök betöltése esetén felmerülhet az ember neve egyes vizsgálatokban, de örülök, hogy lassan kitisztulnak a dolgok.

Hogy maradásom esetén is visszatért-e volna Massimiliano Allegri? Nem tudom, már megtörtént az egyeztetés Andrea Agnelli elnök úrral, s nem foglalkoztam az időzítéssel. Sok évet dolgoztunk együtt, nagyon tisztelem Massimiliano Allegrit emberként és edzőként, ő rendkívül intelligens. Számos trófeát nyertünk együtt a klubnak, csak köszönetet mondhatok neki.

Gianluigi Donnarumma a Juventus kapusa lenne, ha maradtam volna? A Tottenham sportigazgatója vagyok, ő nagyon jó kapus, jelenleg a legjobb fiatal kapus a világon. Itt Angliában semmilyen kísérletet nem tettem a megszerzésére.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7316612960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MdewC 2021.07.05. 08:16:48

Sok sikert neki. :)

Wizzurah 2021.07.05. 17:08:53

Donnarumma a legtehetségesebb fiatal kapus a világon. Hehe. Vicces a pali, jobb is hogy elment, mert gondolom Ramsey meg a világ legjobb öregedő középpályása.

Rikoo 2021.07.06. 01:50:46

Reméljük Cherubini beválik, egyáltalán nem bánom, hogy Paratici távozott. Szép volt, jó volt, köszönünk mindent, de új lapot kell nyitni a Juventus történetében.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (919) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9924) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2431) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7448) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása