Agnelli: "Mindig is kiváló kapcsolatom volt Čeferin elnökkel"

agnelli_andrea_4.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli ma sajtótájékoztató keretében mutatta be a klub új vezetőségét, s az elnök beszélt a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetről is.

"Az igazgatóság megvizsgálta a koronavírus-járvány hatásait az előző szezonokban, melyek 320 millió euro körül vannak, s iránymutatásokat készített az alaptőke 400 millió eurós emelésére vonatkozóan. A járvány hatásai minden klubot elértek." - adott számot a helyzetről Agnelli.

"Az UEFA ismeri a helyzetet az összes bajnokságban. Az UEFA becslése szerint a klubok likviditási igénye 8.5 milliárd euro. Fennáll a kockázata annak, hogy 120 klubot a fizetésképtelenség fenyeget rövid távon. Néhány műveletet bejelentettek az adóssági oldalon, gondolok a Barcelonára, az Interre, a West Hamre és a Portóra, s jelentős összegekről van szó.

Voltak tőkeemelések is, mint a Románál, az Atlético Madridnál, s mi is itt vagyunk. Illeszkedünk ebbe a kontextusba, s fontos, hogy a részvényesek támogatják ennek a klubnak a fejlődését. A tulajdonosi kör az egyik erőssége ennek a klubnak, mondom ezt elnökként, valamint a család tagjaként."

Még mindig nem ült el a vihar a Szuperliga miatt, s a Juventus volt az egyik klub, amely a leginkább magára vonta az UEFA haragját.

"Nyugodtan fogadtuk a levelet, melyben az UEFA felvett bennünket a Bajnokok Ligája következő kiírásának mezőnyébe. Részünkről adott a hajlandóság a beszélgetésre, nem tartunk azoktól a fenyegetésektől, amelyek az elmúlt hónapokban értek, s meg vagyunk győződve arról, hogy a jogi lépések sikerre vezetnek majd. Sikerre vezet majd, mikor a párbeszéd újraindul. A mai nap témája az új csapat bemutatása.

Mindig is kiváló kapcsolatom volt Čeferin elnökkel. Emberként továbbra is csodálom. Ennek ellenére, mikor az üzleti világban dolgozik az ember, jól tudja, mit jelent egy nyilvánosságra nem hozatalról szóló megállapodás aláírása, amely olyan helyzetbe hozza az ember, hogy nem kommentálhat bizonyos hipotéziseket azok számára, akikkel együtt dolgozik.

Úgy vélem, hogy a pozícióimról történő azonnali lemondással a lehető legkorrektebb módon jártam el. Alex továbbra is olyan ember, akit csodálok, s aki a lányom keresztapja. Meggyőződésem, hogy az idő meg fogja oldani az esetleges félreértéseket."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5716610212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leram7 2021.07.01. 23:52:23

Az durva, hogy az egyik gyerekének a keresztapja... Ez hogy sikerült???

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása