Buffon: "Bizonyos vagyok abban, hogy folytatom"

buffon_gigi_bucsu_1.jpgA Juventus történetének egyik legnagyobb legendája, Gianluigi Buffon elköszön a torinói klubtól, s egyre inkább úgy tűnik, hogy még nem vonul vissza, 43 évesen egy új csapatnál keres új kihívásokat.

Az utóbbi napok pletykái szerint a következő állomás a Parma lehet, az a csapat, amelynél 26 esztendővel ezelőtt a pályafutása indult.

"A döntés arról, hogy visszavonulok erősebb volt, azonban most bizonyos vagyok abban, hogy folytatom, mert erősnek érzem magam, s szeretem a társaságot." - vallott a döntéséről Buffon a La Gazzetta dello Sport riporterének nyilatkozva.

"A csapattársaim megbecsülése megértette velem, hogy olyasvalaki vagyok, aki jól csinálja a dolgokat, s folytatnom kell. Számos ajánlat van előttem. Vannak a Bajnokok Ligájában szereplő csapatok, melyek főszerepet kínáltak nekem, mások a megnyerésére vágynak, s tartaléknak szánnak, de ezt a szerepet csak a Juvénál vállaltam fel.

Aztán ott a visszatérés lehetősége a gyökereimhez, mely táplálja az érzéseimet és motivációt ad számomra ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsak. Mindent magam elé veszek, s három-négy napon belül meghozom a döntést. Át kell gondolnom, melyik a legjobb, hogy főszereplő legyek."

Időközben még mindig áll a bál a Szuperliga miatt, s az UEFA még mindig a három magát megmakacsoló klub, a Juventus, a Real Madrid és az FC Barcelona kizárásával fenyegetőzik a Bajnokok Ligájából.

"Úgy gondolom, hogy nélkülük a sorozatnak meg kellene változtatnia a nevét. Lehetetlenség elképzelni nélkülük, nem lehet kizárni három csapatot, amelyek történelmet írtak, s másoknak hatalmas motivációt adnak. Amikor a Parmánál és a PSG-nél voltam, ezeket a kihívásokat varázslatos éjszakáknak éltem meg."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr316593714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2021.06.14. 23:07:01

Hát, nem tudom. Ha Bajnokok Ligájás csapatoktól van ajánlata, akkor nem értem, mit akar a másodosztályban. Olyan érzésem van, mintha ő maga sem tudná, hogy mit akar, 43 évesen pedig nem várhatja el senkitől, hogy a legmagasabb szinten kezdőjátékosként számoljanak vele. Úgy tűnik, a Barcelona ajánlata igaz lehet, nagyot hibázik szerintem, ha nem fogadja el.

Gaben Smith 2021.06.15. 11:20:02

@m.martin91: Irta , hogy foszereplo akar lenni es bl indulo csapatoknal nem lenne az. Pl barca vagy atleti

m.martin91 2021.06.15. 13:17:09

@Gaben Smith: Nem. BL megnyerésére vágyó csapatoknál, mint például a Barcelona, nem lenne kezdőjátékos. Viszont elmondása alapján vannak olyan BL-ben induló csapatok, akik kezdőként számolnának vele, ezért nem értem, hogyan jöhet képbe egy Parma. Ennek semmi értelme.

"Vannak a Bajnokok Ligájában szereplő csapatok, melyek főszerepet kínáltak nekem, mások a megnyerésére vágynak, s tartaléknak szánnak, de ezt a szerepet csak a Juvénál vállaltam fel."

Gaben Smith 2021.06.15. 13:38:38

@m.martin91: a Barcat mondjuk eselyesnek vehetjuk az Atleticot indulonak a tobbi csapat aki palyazhat ra szinten indulo szoval erre gondolhatott , a Parmanal meg otthon lenne es foszerep is varna ra.

m.martin91 2021.06.15. 13:44:11

@Gaben Smith: És a másodosztályú Parma többet ér, mint egy BL-ben induló csapat, ahol kezdőként számolnának vele? Főleg annak tudatában, hogy lenyilatkozta, hogy külföldön szeretné folytatni a pályafutását, hogy új ismeretekkel gazdagodjon? Én már nem tudom követni, az az igazság.

steven.h 2021.06.15. 14:27:54

@m.martin91: Hát nem nagyon tudom, hogy hol lehetne kezdő ami BL csapat, szerintem ott a nagyobb csapatok mind megvannak kapus poszton. Félre értés ne essék, én is szívesen látnám még a BL-ben, de lehet neki most az lehetne az igazán szép búcsú, ha visszavezetné a Parmat a Serie A-ba.

Tony. 2021.06.15. 14:32:13

@m.martin91: mert valószínűleg úgy van ahogy az elején írtad, ő maga sem tudja pontosan mit akar. Minden tiszteletem az övé, de 3 éve kb. ugyanezt csinálta, 99%-ig visszavonult, szerintem az is volt a terve, aztán puff PSG.

Shyr Kahn 2021.06.15. 15:15:57

@m.martin91: Van ertelme: "Aztán ott a visszatérés lehetősége a gyökereimhez, mely táplálja az érzéseimet és motivációt ad számomra ahhoz, hogy jó teljesítményt nyújtsak."
Ertem en, hogy miert nem erted. Ha a 91-t veszem a nevedben, feltetelezem, hogy nem vagy meg 40 eves es nem latod at, hogy egy bizonyos pont utan az eletben mar nem feltetlenul akarod hajszolni a dicsoseget, sokkal inkabb keresel egy kihivasokkal teli kalandot. Sztem a BL hajo mar elment es en eleg eroltetettnek tartanam, ha egy 43 eves kapus, masodhegeduskent csak azert menne egy BL eselyes csapatba, hogy felemelhesse a nagyfulu kupat. Ebben nem lenne eleg kihivas, hiszen lehet a szezon nagy reszet a padon ulne vegig.
Termeszetesen vannak kivetelek, akik tovabbra is a kupakat hajkurasszak, de szamomra teljesen elfogadhato lenne (sot!) ha a Parma-ban fejezne be a palyafutasat.

Anno ADP dontese sem errol szolt (meg ha BL eselyes csapatok nem is vittek volna, de nyilvan maradhatott volna egy kompetitivebb bajnoksagban, vagy eppen mehetett volna penzt haracsolni a sejkektol).

Ezzel nem azt mondom, hogy nem lehet igazad, de teljes mertekben lehetseges az a forgatokonyv, amiben levezet abban a klubban, ahol elkezdte.

BTW Fabrizio Romano megerositette, hogy a Parma-hoz megy... kivancsian varom a hivatalos bejelentest.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása