A Juve ismét türelmet kér játékosaitól

pirlo_andrea_agnellivel.jpgA La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus ismét azt kéri a játékosoktól, hogy legyenek türelmesek béreik tekintetében, négy havi bérüket a tavalyi évhez hasonlóan átütemeznék a következő pénzügyi évre.

Ezzel a művelettel tavaly 90 millió eurót tudott megtakarítani a Juventus, cserébe az idei féléves jelentés viszont százmillió eurót meghaladó hiányról tájékoztatott.

Az Il Corriere dello Sport már áprilisban megemlítette a bérkifizetések lehetséges átütemezését, a mai napon pedig a La Gazzetta dello Sport megerősítette, hogy a márciusi, áprilisi, májusi és júniusi béreket egyesek a következő pénzügyi évben kaphatják meg.

A Sassuolo elleni meccset megelőzően még Andrea Pirlo tagadta, hogy ilyesmi történt volna az idei évben, hogy a klub felvetette volna ennek a lehetőségét.

„Nem, mindeddig minden rendben zajlott. Nem hallottunk soha semmit erről. A kifizetések mindig időben megérkeztek, és nyugodtak vagyunk.”

A La Gazzetta dello Sport ugyanakkor Andrea Pirlo helyzetéről is beszámolt, aki a nyári menesztését követően valószínűleg nem fog visszatérni az U23-as csapathoz, inkább külföldön fog szerencsét próbálni.

Andrea Pirlo a játékospályafutását New Yorkban fejezte be, s mindig is élénken érdeklődött a Premier League iránt.

Jelenleg azonban ez a kérdés nem prioritás, a mester nem a jövőjével foglalkozik, hanem a szezon három utolsó meccsével, szombaton az Allianz gyepén fogadja a Juventus a bajnok Intert, majd szerdán Olasz Kupa-döntő következik az Atalanta ellen, vasárnap pedig Bolognában lépnek pályára az Öreg Hölgy játékosai.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5816559604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tony. 2021.05.14. 13:05:56

Felének úgy egyáltalán nem kellene fizetni.

Buffonoportiero 2021.05.14. 13:07:58

BL nélkül az adósság elérheti a 150m eurót ami azt eredményezheti, hogy Ronaldo-t elkell engedni + egy vezéráldozat mint de Ligt. Ronaldo-ért pénzt nem fog kapni a Juve épp elég lesz kicsengetni a leendő vevőnek a fizetését... és pénzt is kell látni valakiből akit ellehet adni.
Nagy tévedésben vannak azok akik azt hiszik hogy majd olyan könnyen megy a megtisztulás.. Mégis ki fog pénzt adni egy Costa-ért ? Vagy Ramsey , Rabiot akik ingyen jöttek majd lemondanak a fizetésük feléről és elmennek egy Evertonba? Ezektől vagy nagyon áron alul lehet majd megszabadulni, vagy egyáltalán nem. Nem beszélve a 30at verdeső vagy elhagyó játékosokról akiknek a fizetése az egekben és nincs arányban a teljesítményükkel. Ilyen Cuadrado 33, Sandro 30 , Bonucci 34...
Nagyon a fifa manager világában élnek azok akik azt hiszik , hogy ennek akár a harmada megvalósulhat. Kiöregedő csapat lesz , középszerű igazolásokkal és a BL helyekért kell majd harcolni az elkövetkező 2-3 évben. Aztán utána ha helyreállt a gazdasági egyensúly lehet menni a bajnoki címért, 5-6 év múlva pedig a BL-ért.

Rikoo 2021.05.14. 13:28:05

@Buffonoportiero: Azért ilyen negatívan se kell hozzáállni. Igenis erős keretünk van, csak egy normális edző kellene.
Ha vezéráldozat kell, akkor Dybala lesz az egyértelműen. Az amortizáció miatt belőle lehet a legtöbbet kihozni, meg ugye az ingyen érkezett játékosokból.
CR nem ingyen fog elmenni most nyáron az hótziher. Az qrva nagy bukta nekünk pénzügyileg, akkor inkább marad.
Alapból arról szólt minden hír, hogy már nem ragaszkodik a mostani fizetéséhez, csak 36 éves.

Buffonoportiero 2021.05.14. 13:56:03

@Rikoo: És szerinted melyik csapat fog fizetni értelmes összeget olyanért, aki hozzánk is ingyen érkezett? Épp ez az , hogy az ingyen érkezőknek aránytalanul magas a fizetése.
És lehet , hogy jól csengő neveink vannak de kb 3-4 játékos férne be az Inter keretébe , egy Real-ba , City-be meg egy se.
És kik azok az erős keretet alkotó játékosok? mert relativ az erős, bajnoki címhez nem eléggé az, de bl helyhez elég lehet.

Ronaldo? Önző, a klub fölé emeli magát, többet árt mint használ 100 gól ide vagy oda.

Chiesa rendben van, ügyes technikás , fiatal és olasz .

Dybala , technikailag a legjobbak közt, de a gyerek arc mögött már rég nem tehetség lapul mivel 27 éves. Senkinek nincs szüksége az élcsapatok közt egy olyan sérülékeny játékosra mint Ő. Nagyon egyedi karakter mert néha olyat tud amit senki, de ezt konstans nem képes hozni. Fél rossz szezonra jut fél jó.

De Ligt - rendben van, nagyon jó védő de azért azzal legyen mindenki tisztában , hogy ő nem nálunk fog visszavonulni. Ezt már a leigazolásánál is lenyilatkozta szeretett menedzserével , hogy a Juve kvázi egy ugródeszka.

Cuadrado - 33 éves , biztos rá kell alapozni? amellett , hogy még ő tekinthető jó játékosnak.

Bonucci - 34 éves , láthattuk mennyi hibát vét már és 4 védős felállásnál szépen kirajzolódik mennyire nem top kategória.

Mckennie - egynek elmegy, nem kiemelkedő semmiben de legalább hajt. Ideális esetben kiegészítő embernek kéne lennie.

Szczesny - dettó mint Dybala a teljesítménye, csak benne még spirito sincs, röhögjön máshol vesztett meccs után. Kár hogy ő is eladhatatlan .

Demiral - láttuk mekkora tehetség idén is, amikor beállt abban nem volt köszönet, kb csak mi tartjuk 50 millára.

Sandro - 30 évesen nem nevezném a jövő megoldásának, és az is igaz, hogy egy időben top kategória volt a posztján, de szépen kijött rajta a brazil betegség, és szerintem rá nem lesz kereslet. Talán 18-22m között eladható.. talán. Ha találunk valami hülyét aki idén nem nézett Juve meccset.

Rabiot - Tehetséges, emberileg nulla. Anyuka majd csettint , hogy elakar menni aztán kihisztizi a távozást. Érte legalább lehetne kapni értelmes összeget.

Ramsey - Róla ugyanez nem mondható el. Ha nem sérült , akkor azt bizonyítja , hogy a PL-en kívül semmilyen bajnokságba nem való. Szerencsére akkora fizuja van, hogy kizárt a pandémia idején bárki adna neki még csak hasonlót is. Ha van benne némi tartás , akkor elmegy Angliába kevesebbet keresni de legalább játszhatna egy középcsapatban.

Fagioli, Frabotta - Majdnem olyan tehetségesek mint Bastoni , Zaniolo, de csak majdnem :)

Kulusevski - róla még az is kiderülhet, hogy jobb játékos mint amit idén az asztalra pakolt de a 40 m vételárnak talán a fele lett volna reális , vagy 25m euró. Gyakorlatilag annyiba fájt majdnem mint Chiesa és nem kicsi a különbség. De majd kineveljük és megtanítjuk neki hogy kell focizni , nem baj ha cserébe nem nyerünk a pályán mert ballaszt a jelenléte sokszor.

Morata - sosem lesz top csatár, és ezt a saját gátjainak köszönheti... bődületesen rossz üzlet volt és hiába kamuzták, hogy ő volt az elsőszámú, egyértelműen Suarez volt. Mindenesetre nem fogjuk megvenni ilyen nagy összegért.

Bernardeschi - .... nem is mondok semmit "örökre Juve-s maradok mentalitás"

Bentancur - érte legalább kaphatnánk pénzt de annyit biztos nem mint amire mi tartjuk. Még fejlődhet, van benne potenciál, nem adnám el, de idén ő sem volt olyan átütő erejű. Benne azért még lehet bízni.

Arthur - Soha az életben nem fogjuk eladni .. 70m -t jelent a könyvelésben, nincs az a hülye aki ehhez hasonlót ajánlana érte , és közben ezzel az összeggel arányosítva - bár tehetséges - annyira létidegen a Juveban , hogy hihetetlen. Semmi értelme az ő játékának. Esetleg egy másik edzővel, de a brazil baromságait ő is szépen bizonyította eddig. Ráadásul balhés, spirito nulla.

Danilo - rendben van, szerintem a jobbhátvéd kérdése vele megoldva.

Erre gondoltál erős keret alatt?

2021.05.14. 13:58:14

De sajnálom őket. Biztos éhen fognak halni, ha csüszik kicsit 4 havi fizu... Oda sem adnám nekik. Semmit sem csináltak ezekért a hatalmas fizukért. Csak lötyögtek céltalanul a pályán.

Rikoo 2021.05.14. 14:21:36

@Buffonoportiero: Úgy beszélsz róluk, mintha tavaly nem nyerték volna meg a Scudettot. Igazából még erősebb is a keretünk, az a durva.
Hiába sorolod fel őket, nincs edzőnk. Teljesen várható volt, hogy edző nélkül katasztrófális szétesés lesz.
Első lépésünk nyáron a vezetőségben és a kispadon történő változások lesznek, utána lehet a kerettel foglalkozni.

m.martin91 2021.05.14. 14:29:58

90 milliót tudtunk megtakarítani ezzel a művelettel? Na, az nagyszerű, mert a Goal szerint Pirlo kinevezése pont 90 millió eurójába kerül majd a Juventusnak, amennyiben nem sikerül kvalifikálni magunkat a Bajnokok Ligájába.

Buffonoportiero 2021.05.14. 14:37:09

@Rikoo: Hát nem pontosan ezek nyerték meg, ráadásul a Pjanic - Arthur cserével rosszul is jártunk. Mellette meg jövőre ez a történet pont 2 éves lesz és 30 körüli labdarúgóknál a 2 év már egy elég komoly intervallum főleg fizikális téren.
Na meg akkor igazán ellenfél sem volt, mert a fő rivális Interben olyanok játszottak mint Gagliardini , a szélen meg Young meg Candreva. Azóta jött nekik ezek helyett egy Vidal, Eriksen, Hakimi, Darmian , és Perisic miután visszatért hozzájuk sokat fejlődött taktikailag Conte alatt ráadásul ha jól tudom eléggé nagy szerepe volt a Bayern BL menetelésében és a kupa győzelmükben, na meg az EB-n való szereplését követtem is és ajánlom figyelmedbe. szóval azért más ha a szélen ilyen játékosaid vannak. Most ők a jobbak ezt elkell fogadni. Azt nem kéne megvárni míg a Milan is jobb lesz.

Buffonoportiero 2021.05.14. 14:46:56

@Rikoo: De egyébként te meg úgy beszélsz mintha vezetőség és egy edző csere megoldaná ezt és minden rendbejönne egy csapásra ezzel és ott lennénk a scudetto közelében megint . Hát nem azért de azt lehet látni, hogy az Inter adott egy olasz identitást magának, Conte meg csapatot kovácsolt akik kiállnak egymásért és ez egy jó alap a jövőre nézve.
Nálunk az identitást jelentő karakterek már nem elég jó a kezdőbe , de vissza is vonulnak, és igazán csapatként funkcionáló játékosokat nem látok. Egy-kettőről tudom elképzelni, hogy esetleg értik és megbecsülik miről van szó, ezek Chiesa, Mckennie, és esetleg Kulusevski.. (akik közben nem is kutyaütők mint bernardeschi). A többi játékos ha jó is, nem itt képzeli el magát hosszabb távon. Dybala meg annyira szereti a klubot , hogy nem hajlandó hosszabbítani. Na itt a baj :D
Annyira üldözve lett a brand és a BL , hogy ezzel pont kilett gyomlálva az ami megadja az alapját egy jó csapatnak...

Botond Kenyeres 2021.05.14. 15:50:36

Tavaly még mindenki sírt, hogy újra mi nyerjük a bajnokságot zsinórban 100 adszorra, és a többi csapat nem elég erős... Na most lehet örülni legalább....

Rikoo 2021.05.14. 16:28:41

@Buffonoportiero: Akkora bukás van, hogy muszáj váltani. Ezt nem lehet megmagyarázni.
Nézd meg a nyári átigazolási piacot, teljesen egyértelmű, hogy erősítés volt nyáron. Ráadásul még Pirlonak nem kellett Romero se, akit sikerült elherdálni.
Azért ne felejtsd el, hogy a Napoli és a Roma is szerzett 91 és 87 pontot, csak a Juventusnak mindig több volt, mint az ellenfeleknek az elmúlt 9 évben.
Az idei év minden szempontból szégyen és csak magának köszönheti a vezetőség ezt az egészet. Gratulálok ahhoz is, hogy sikerült edző nélkül neki vágni az évnek egy olyan emberrel aki azt se tudja merre hány méter ez a szakma.
Felesleges addig a kerettel foglalkozni amíg bizonytalan a vezetőség. Paratici szerződése lejár, szó nincs hosszabbításról.
Pirlonak meg annyi. Innentől kezdve fogalmam sincs akarná őt alkalmazni. USA-ról cikkeznek, máshova úgyse kellene, esetleg Serie B. U23-ba mehet, de oda meg biztos nem megy az egója miatt.
Első lépés a sportigazgató és az edző személye, utána jöhet a játékoskeret.
Meg nagy kérdés, hogyan játszák ki a rendszert és oldják meg újabb tőkeemelést...a legutóbbi 310 milliós elég kreatív megoldás volt.

Roland Máté 2021.05.14. 20:00:25

@Buffonoportiero: Üdv!
Ki - ki, hogy érzi erősödött, vagy gyengült idén a csapatunk. Én úgy gondolom, hogy sokat nem változott.
Egy apró észrevétel: Dybala idén hosszú időre lesérült. Hozzáteszem, a fizetésemelés mizéria óta én is megorroltam rá.
Ez csupán egy észrevétel. Mindenki azt gondol ki belőle amit akar. De én kíváncsian várom ki mit gondol!
Tavaly az év olasz játékosa.
Tavaly is volt Ronaldo, idén is volt Ronaldo (még gólkirály is idén). Mégis 5. hely. Sokszor sokan mondták, hogy Ronaldo nélkül a 6-7. helyen lennénk. Vele most 5. Tavaly ilyenkor 83 pontunk volt ... ami nem lett volna idén elég, de a 2. helyre bőven. Nem lett volna gond a BL indulás. Idén 72 pont.

Szép estét!

Gaben Smith 2021.05.14. 20:38:56

Csak bennem merult fel a kerdes , hogyha marciustol nem kaptak a 4 havi beruket akkor onnantol datalhato a hanyatlasunk is nem? Plussz mondjuk ennek tudataban van a vezetoseg is azert ilyen engedekeny Pirloval?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása