Pirlo: „Meggyőződésem, hogy megfelelő lesz a hozzáállásunk”

pirlo_andrea_sajtotajekoztaton_gondolkodik.jpgAndrea Pirlo szerint csapatának a megváltást kell keresnie a vasárnap kora délután a lilák elleni torinói vereség miatt.

„Meg vagyok győződve arról, hogy mindegyik játékos megfelelő szellemiséggel fog pályára lépni, mivel egyetlen cél lebeg a szemünk előtt: a BL-kvalifikáció.”

A két csapat legutóbbi találkozóján Cesare Prandelli volt a lilák mestere, akik 3-0-ra nyertek a Juventus otthonában decemberben, mostanra azonban visszatért Beppe Iachini.

„A kiesés elkerüléséért küzdő csapat ellen lépünk pályára. Az első vereségünket a Fiorentina ellen szenvedtük el decemberben, miután szinte az egész meccset emberhátrányban játszottuk. Természetesen megvan a csapatban az akarat, hogy a megváltást keresse egy olyan csapat ellen, amelyik történelmi tekintetben mindig a Juve riválisa volt. Nagyszerű meccsre számítok, és remélem, hogy nagyszerű eredményt fogunk elérni.”

Pirlo megerősítette, hogy Federico Chiesára nem számíthat sérülés miatt, azonban lesznek visszatérők.

„Giorgio Chiellini első perctől játszhat, míg Aaron Ramsey nemigen kapott lehetőséget, mert erőnléti gondokkal küszködött, de ez jó lehetőség lehet számára.

Adrien Rabiot minden tekintetben fejlődött, és holnap kezdő lesz. Ezen kívül meglátjuk, hogy a hétközi meccsen nem játszó futballisták mennyire épültek fel.

Paulo Dybala sokkal jobban van, és gyűjti a játékperceket. Nyilvánvaló volt, hogy egyre jobban elkapta a ritmust a Parma elleni meccs előrehaladtával, és egyre jobban érzi magát a pályán.

Ez az első évem Ronaldóval, és nagyszerű a kapcsolatunk. Mindig jól akar teljesíteni, és dühös még edzőmeccseken is. Mindig segíteni akar, és pozitív mintát akar nyújtani a srácoknak.”

A Szuperliga témája továbbra is elkerülhetetlen.

„Természetesen sokat beszéltünk a Parma elleni meccs előtt a Szuperligától, és ez valamennyire hatással lehetett a srácokra mentálisan.

A célunk továbbra is a BL-hely megszerzése, és ez nagyon fontos, nem hagyhatjuk, hogy bármi utunkba álljon. Meggyőződésem, hogy ezt a meccset a megfelelő koncentrációs szinttel fogjuk kezelni. A hangulat a csapatnál pozitív, a srácok jól akarnak teljesíteni, és szinte kötelességünknek érezzük ennek a célnak az elérését.”

De nem fél a Juventus attól, hogy ha kvalifikálja is magát, a szuperligás jelenléte miatt nem indulhat a BL-ben?

„Nem, nem tartunk ettől. Koncentrálunk, ez a munkánk, és meggyőződésünk, hogy a szezon végeztével megvalósítjuk az összes célkitűzésünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4816511840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása