Pérez: "A klubok nem léphetnek ki a Szuperligából"

perez_florentino.jpgA Real Madrid elnöke a Diario AS-nek nyilatkozva arról beszélt, hogy a Szuperligát megalapító klubok nem hagyhatják el a kezdeményezést, s a JP Morgan-nek sincsenek ilyen tervei.

"A szervezet létezik, s a Szuperligát alkotó klubok is ott vannak. Mindössze annyit tettünk, hogy néhány hetet adtunk magunknak arra, hogy elgondolkozzunk azon az ellenségeskedésen, amivel a projektet manipulálták olyan emberek, akik nem akarják elveszíteni a privilégiumaikat." - mondta Florentino Pérez a spanyol napilapnak nyilatkozva.

"Még januárban az UEFA elnöke súlyos figyelmeztetéseket küldött ki a Szuperligával kapcsolatosan. Szerettünk volna a részletekről beszélni az UEFA-val, de még időt sem adtak nekünk erre. Egy jól hangszerelt, manipulált műveletet indítottak, amelyhez hasonlót még soha sem láttam. Soha sem láttam még ilyet.

Kénytelenek voltunk a bírósághoz fordulni, amely végzést adott ki, elég is ennyi. Ez arra utasítja az UEFA-t és a FIFA-t, a ligákat és a nemzeti szövetségeket is, hogy tartózkodjanak minden olyan intézkedéstől, nyilatkozattól és közleménytől, amely akadályozza a Szuperliga előkészületeit. Úgy gondolom, hogy ez az ítélet véget vet az UEFA monopóliumának. Azonban annak ellenére, hogy ezt kedden kiadták, az UEFA elnöke szerdán folytatta a fenyegetéseket. Ezek olyan tettek, melyek ellentétesek az Európai Unió szabad versenyével, ez pedig nagyon komoly dolog.

Nem fogok időt tölteni azzal, hogy elmagyarázzam, hogy itt kötelező érvényű szerződésről van szó, azonban tény, hogy a klubok nem léphetnek ki. Néhányuknak a nyomás miatt azt kellett mondaniuk, hogy kilépnek. Azonban ez a projekt, vagy valami nagyon hasonló meg fog valósulni, s remélem, hogy ez a közeljövőben történik meg."

Még a Szuperliga finanszírozásában a tervek szerint szerepet vállaló JP Morgan is közleményben kért elnézést azért, mert részesei voltak a projektnek, azonban Pérez azt állítja, ez csupán a látszat.

"Ez nem igaz, ők sem léptek ki. Időre van szükségük, hogy reflektáljanak, ahogyan a tizenkét klubnak is. Ha valami változtatásra szorul, az meg is lesz változtatva, azonban úgy gondoltuk, hogy a Szuperliga a legjobb projekt, amit megvalósíthatunk. Annyit kell tennünk, hogy visszaszerezzük a szurkolókat és a fiatalokat. Ehhez pedig változtatásokat kell végrehajtani. Ha az UEFA ezt a minap bejelentett projekttel akarja megvalósítani, akkor az az igazság, hogy nem értettem meg és nem is gondolom, hogy egy jó megoldás volna. Ráadásul 2024-ben szeretnék indítani, s meglátjuk, melyik csapatok utasítják majd el."

Az UEFA által elképzelt formátum hasonló lenne a Szuperligához, két tízcsapatos csoportban játszanának a csapatok hazai pályán és idegenben is az ellenfelekkel, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódna a küzdelem.

"Ezt vagy sikerül 2024 előtt összehozni, vagy az összes klub csődbe megy. A csapatok fel fognak lázadni, mert csődbe mennek, s csak azok élik túl, amelyek állami finanszírozásban vannak, vagy amelyeknek multimilliomos tulajdonosaik vannak, akik készek minden szezonban százmilliókat veszíteni a saját szórakoztatásukra."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr416511510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dferi90 2021.04.24. 14:17:13

Valamiért azt érzem,hogy valóban el fog indulni.nem jövőre de záros határidőn belul

m.martin91 2021.04.24. 14:28:39

Biztos, hogy nem a levegőbe beszél az öreg, olyan folyamatokat lehetnek a háttérben, aminek a töredékéről sem tudunk. Mindenesetre nagyon elszántnak tűnik az ember, ami az UEFÁnak nem túl jó hír.

Egyébként mindettől függetlenül, nem tudom megérteni, hogyan fenyegetőzhet minden egyes nyilatkozatával egy UEFA-elnök, hogyan veheti a bátorságot, hogy kizárást lebegtessen a még Szuperligában lévő kluboknak (ami ezek szerint 12, csak a szlovén 4-et emleget állandóan), mindezt felelősségre vonás nélkül. Ilyen nincsen. Ebből is látszik, hogy a futballvilág teljhatalmú urának képzeli magát ez az arrogáns pöcs, de ez a történet még nincs lejátszva, egyértelmű, hogy Perezék nem fogják feladni a meccset. Csatát nyert a korrupció, de háborút biztosan nem, hiába próbálja a média győzteseknek beállítani a mocskokat.

Andras74 2021.04.24. 15:09:53

@dferi90: szerintem még idén ősszel elindul.

Andras74 2021.04.24. 15:17:57

@m.martin91: szerinted melyik kilépő fog tudni kifizetni 1(2, 3, 4?)00 millió eurós nagyságrendű lelépési díjat, h hivatalosan megszűnjön a tagsága?
Vagy majd a korrekt UEFA kifizeti (miből), az egyenlőség jegyében és a kiscsapatok védelmében?

Tag marad mind a 12. Vagy mind kizárja az UEFA, vagy mind marad, vagy bírósagra mennek, aminek során az UEFA-t fogják szankcionálni.

Akkor lehet reális a kizárás, ha ténylegesen elkezdenek ESL meccseket játszani, de akkor meg már minek kizárni.

m.martin91 2021.04.24. 15:24:35

@Andras74: Gyanítom, hogy Ceferin célja az, hogy a szándék meglegyen, hogy ezzel is jelezzék, hogy meghátrálnak, és az UEFA nyert. Gondolom, azért beszél négy csapatról, mert a többiek már bejelentették, hogy kilépnek (még ha ez nem is lehetséges hivatalosan), tehát letették a voksukat az UEFA mellett. Ellenben a négy lázadó klub kitart a Szuperliga mellett, és Ceferin számára szükség van egyfajta megerősítésre, hogy alázkodjanak meg előtte és a világ előtt, hogy ismerjék be a hibájukat, és ők is tegyenek tanúbizonyságot arról, hogy szándékukban áll kilépni, különben nem indulhatnak az UEFA által szervezett sorozatokban.
Erre mondom én azt, hogy egy UEFA-elnök nem fenyegetőzhet, nem viselkedhet diktátorként, és ez kurvár@ visszatetszőnek kéne lennie a futballszurkolók számára.

Andras74 2021.04.24. 15:39:05

@m.martin91: szerintem is visszatetsző.

Amíg hivatalosan nem lép ki a 8ak bandája, addig Ceferin csak fenyegetőzhet, mert más eszköze nincs.

Ha a négyesünk kitart, Ceferin semmit nem tehet, a többiek pedig vagy fizetnek, vagy maradnak.

juventino74 2021.04.24. 16:16:03

Az biztos, hogy időszerű valami vérfrissítés a labdarúgásba, de hogy egy ilyen szuperliga lenne az, arról nem vagyok meggyőződve. Nem tudom, nekem ez azért erősen visszatetsző! Az egész a pénzről szól és nem rólunk szurkolókról!
A focit valahogyan meg KELL reformálni ez nem kérdés. Egyre kevesebben követik. A VAR-t hiába vezették be, szerintem most sem kevesebb a hiba mint ezt megelőzően. A bírókat a tévedéseikért nem büntetik, nem tiltják el kellően. A játékosokat sokkal. de sokkal keményebben kellene védeni a sérülésektől! A focinak lépést kellene tartani a felgyorsult világgal. A topklubbok elképesztő költségvetéssel működnek, ez nem tartható fenn hosszútávon. Az egyszerűen elképesztő, hogy már arról kell beszélnünk, hogy van klub mely milliárd eurós minuszt görget maga előtt, de még mindig nem arról lehet hallani, hogy meghúzza magát és minden téren a költségvetés a prioritás, hanem még mindig azt lehet hallani/olvasni, hogy kit igazolnak le, ez felháborító! Minden szereplőnek (igen a Juventusnak is!) magába kellene nézni. Lehet, hogy egy-két lépést visszább kellene lépni és nem mindenképpen az eredményeket kellene hajszolni, hanem emberségesebben, családiasabban kellene az egészet megközelíteni. Mostanság tényleg nem a foci szépsége az elsődleges, nem az, hogy nézőket lehessen megnyerni és leültetni a TV képernyő elé, hanem csak és kizárólag az eredmények elvakult hajszolása. Megmondom őszintén én is egyre kevésbé ülök le meccset nézni. Nem csak a Juve meccseire igaz ez, hanem úgy általánosságban, egyre kevésbé köt le. A Juve meccsei már jó ideje nem szórakoztatóak, ez nem Pirlóval kezdődött.
Persze az UEFA/FIFA hibája ezekeben a kérdésekben nem is kérdés. Valami elképesztő lassan reagál a világ változásaira. Változásra szükség van, de nem hiszem, hogy az a megoldás, hogy milliárdokra, majd később tízmilliárdokra emeljük a különböző kiírások pénzdíjazását. Kérdezem én, hol a vége, legyen százmilliárd euró egy évben a nemzetközi kupákban a pénzdíjazás? Elég ez? Nem hiszem. Ez egy agyament irány, ami nem hiszem hogy megoldás a problémára.

venember83 2021.04.24. 16:52:18

Keménytökű maffiózó. Agnelli tanulhat tőle sokat, ha ezen az úton akar továbbhaladni.

Andras74 2021.04.24. 16:57:05

@juventino74: sok játékos (ügynök, edző) már most is annyit keres, h ezer év alatt sem tudja értelmesen elkölteni. De több kell, aztán még több, mert a másik többet keres. Teljesítmény meg sokszor nincs mögötte, csak az ego.

Sokszor elgondolkodom rajta, h akinek van 30 háza/lakása, annak van-e otthona?

Akinek van 5-6 autója, melyik 4-et nem használja?

Ugyanakkor az emberiség fele éhezik, ezek meg arról vitatkoznak, hogy ki felügyelje a lopást!?
Agyrém az egész világ!

venember83 2021.04.24. 17:10:39

"A BL televíziós jogdíjai 1,5 milliárd eurót érnek, miközben az NFL jogai közel 7 milliárdot, pedig a kutatások azt mutatják, hogy a 2 milliárd sportkövetőből 1,6 milliárd követi a futballt, s csak 150 millió amerikai futball rajongó van." - Andrea Agnelli pár évvel ezelőtt nyilatkozta mindezt.

dferi90 2021.04.24. 17:13:46

@Andras74: idén nem indul el.szervezettebbnek kellene lennie.a csapatok is raeszmelek,hogy az UEFA is zsarolhato,nem csak ok.

Nekem az nem világos,hogy mi alapján zárnak ki a csapatokat?meg mi értelme lenne,ha az adott csapat nem akar ott indulni?minden szuperliga csapatnak az időket kellene tolni a blbe,szuperkupas meccset meg szinkronnal a bllel játszani

west30 2021.04.24. 18:10:38

Van egy olyan erzesem,hogy Ceferin nem huzza sokaig,valoszinuleg megigerte a kilepo klubboknak,hogy majd o mindent elsikal,ami nem fog bekovetkezni.

Andras74 2021.04.24. 18:27:49

@west30: nagyjából (összesen) milliárdos kártérítés vár a kilépőkre. Ceferin kifizetteti vmelyik milliárdossal? Kezd szorulni az a bizonyos hurok!

Andras74 2021.04.24. 18:35:17

A 8ak nem tudnak kilépni.
Ceferinnek Perezzel kell egyezkednie, mert csődbe tudja vinni a kilépni akarókat, és akkor az UEFA-nak is lőttek. Nyilván, Pereznek sem érdeke a csődbe vitel, de a budi kulcsa nála van.
Az ESL-nek semmi szüksége az UEFA-ra.
Nem tűnik jó tárgyalási alapnak Perezzel szemben....
Főleg úgy, h Ceferin már ellőtte a puskaport, Perez meg még elő sem vette.

DelPiero2 2021.04.24. 22:20:25

Kezd Perez egyre szimpatikusabb lenni. Keménykezű, nem szarik be. A megtisztulást tényleg azzal kéne kezdeni, hogy
1. Nem üzletelni zsírdisznóval meg a hasonlókkal.
2. Röhej amit a VAR-al művelnek. Milliókat vesznek el csapatoktól bizonyos "téves bírói ítéletekkel" ugyanakkor a sérülésektől nem védik meg a játékosokat, a nagyon durva szabálytalankodókat eltiltással, extra magas pénzbüntetéssel kéne súlytani. Megtehetnék, a technika megvan, de nem akarják megtenni.
Már ott tartunk, hogy inkább "robotpilóta" vagy "önvezető" VAR-t kéne alkalmazni.
3. Igenis kéne challenge lehetőséget biztosítani (teniszhez hasonlóan) hogy kötelező legyen néhányat megnézni, ha a csapat edzője kéri.

Type-R 2021.04.24. 22:40:52

@venember83: Sok ötletet lehetne meríteni az NFLból, mert az egy sokkal olajozottabb és kiegyenlítettebb sorozat.
Át lehetne venni a fizetési sapkát, a draftrendszert, az helyezés alapján változó párosításokat, a szerződések struktúráját stb.
Nyilván az sem tökéletes, de sok szempontból bőven a gurulós foci előtt jár.

venember83 2021.04.25. 06:13:19

@Type-R: nyilván ezért is szerepelt a vasárnapi nyilatkozatban is a tárgyalásról szóló passzus, de persze az UEFA tüzes vassal operálna, nem pedig szavakkal a tárgyalóasztalnál. Sok mindenen javítani kellene és lehetne az ESL vonatkozásában, de ehhez elengedhetetlen partnerként kell az UEFA. Hátha Rummenigge s még pár fejes tud némi értelmet sulykolni a csak büntetőintézkedésekben gondolkodó fejekbe.

Andras74 2021.04.25. 06:34:42

@venember83: addig nem lesz itt semmi érdemi tárgyalás, amíg nem tudatosul a kilépők fejében, h márpedig fizetni kell, mert szerződést kötöttek.
Sokan inkább mégis maradni fognak, aztán elindul a sorozat.

Ha mindenhonnan kiközösítik a működő ESL csapatait, a többi "okos" két év múlva térden fog csúszni a pénzért.

Sajnos v nem, az amerikai Major liga-féle ESL lesz ebből, átjárhatóság nélkül, mert sem az UEFA, sem a nemzeti bajnokságok nem partnerek az együttműködésben.

Andras74 2021.04.25. 07:19:01

@DelPiero2: nézhetjük a múltat is, ami iránt olyan sokan nosztalgiáznak....

Perez papa bizonyítványába be van már jegyezve néhány sör-virsli meccs megnyerése.

Jó lenne látni a kiváló Ceferin úrét is.....

spaolo1981 2021.04.25. 10:33:33

Nekem egyre szimpatikusabb Perez bácsi. Csak az Olivernek juttatott nem kevés készpénz összeget tudnám feledni!

Type-R 2021.04.25. 14:13:23

@venember83: a megoldás az lenne, ha tárgyalássorozatra kerülne a sor és a BLt reformálnál meg alapjaiban az Uefa égisze alatt. De erre van a legkevesebb esély.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása