Trezeguet: "Remélem, hogy hamarosan új kalandba vághatok"

trezeguet_david_integet_1.jpgÚj szakma, új kihívások várnak a Juventus egykori gólgyárosára, hat a zebramezesek nagyköveteként töltött esztendőt követően, David Trezeguet sportigazgatónak tanult Spanyolországban, most friss diplomásként pedig várja a megfelelő projektet, ahol munkába állhat, s próbára teheti magát. Trezeguet most a TuttoMercatoWeb riporterének adott hosszabb interjút.

Trezeguet, a David jó lesz, vagy inkább szólítsalak már igazgatónak? 

"A David megteszi pillanatnyilag. Aztán, ha majd lesz csapatom, szívesebben hallom, ha igazgatónak szólítanak."

Egy új, izgalmas feladat előtt állsz.

"Miután hat évet töltöttem a Juventusnál nagykövetként, rájöttem, hogy az a vágyam, hogy sportigazgatóként térjek vissza ebbe a világba. Remélem, hogy hamarosan új kalandba vághatok. Nagy akarattal és elszántsággal várok egy lehetőségre."

Ki a példaképed?

"Nos, részese voltam Luciano Moggi időszakának, 2000-2006 között ő volt a referencia számunkra. A munkamódszere nagyon érdekes volt, de azóta változtak az idők. Úgy gondolom, hogy egy sportigazgatónak közvetlen kapcsolatban kell állnia az edzővel és a játékosokkal. Mélyen hiszek a sorsban, a párbeszédben, s a helyes megoldások megkeresésében."

Játékosként történelmet írtál, ez a háttér vajon mekkora segítség lesz az új szerepkörben?

"A párbeszéd, ha nyitott, sokat segít. Miután játszott az ember, belelát bizonyos mechanizmusokba, s gyorsabban megérti, mi történik a pályán. Azután ha eredményeket is elér, még érdekesebb lesz. A járvány miatt fontos lesz, hogy sokat dolgozzunk az ifjúsági szektorral, ahogyan az is, hogy ügyeljünk a gazdasági helyzetre. Az idő szoros, s csak az eredmények számítanak. Rá kell lelnünk a megfelelő harmóniára, de erősen hiszek a munkában."

Talán mondani is felesleges, de az álmot alighanem egy tisztség jelentheti a Juventusnál.

"Természetesen ez a történetem, de ma jobban foglalkoztat, hogy a saját utamat járjam végig ott, ahol megkapom az esélyt. Erősen hiszek ebben az új lehetőségben."

Jobb alulról kezdeni, s végigjárni a szamárlétrát?

"Igen, még egyes edzőknek is adódhatnak nehézségei, ha nem járják végig a szamárlétrát. Nyugodtan kell tanulni. De ha egy komoly ajánlat érkezik, hogyan mondhat nemet az ember?"

Szeretnéd Olaszországban kezdeni az új szakmát?

"Latin vér folyik az ereimben. Olaszország, Spanyolország és Franciaország azok a helyek, ahol harmóniában érzem magam, de nem zárkózom el semmilyen lehetőségtől."

A francia válogatott most jó kezekben van olyan játékosokkal, mint Mbappé. 

"Megmutatja a hatalmas tehetségét. Messi és Cristiano Ronaldo mögött vannak olyan játékosok, mint ő. Fiatal és egyedülálló képességekkel rendelkezik."

Utópia, hogy a francia élvonalban más csapatok is labdába rúghatnak a PSG mellett?

"A PSG komoly befektetéseket hajtott végre. Azután ott lesz a 2022-es VB Katarban. Jelentős távolságra vannak a többiektől, a gazdasági erő fontos tényező, s amikor valaki ilyen befektetésekre képes, az megnehezíti a versenyt. Ugyanakkor bizonyos játékosok színvonala az egész bajnokság színvonalát emeli."

A Bajnokok Ligája győzelem azonban még továbbra is hiányzik.

"A Manchester City-hez és Juvéhoz hasonlóan a PSG-nél is szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligáját. A Bayern versenyképesebbek bizonyult, de mindig van idő tovább próbálkozni."

A Serie A-ban szereplő támadók közül kit emelnél ki?

"A Lukaku-Lautaro páros a legerősebb. Két olyan játékosról van szó, akik sok gólt szereznek, s kielégítik Conte igényeit. Azután ott van Cristiano, aki továbbra is bizonyítja akaratát és elszántságát. Senki sem várta, hogy a Milan bizonyos szintre jut, de versenyképesnek bizonyultak. A bajnokság színvonala sokat emelkedett, sokkal szórakoztatóbb."

A Juventusnak azonban nem megy túl fényesen...

"Másmilyen utat képzeltem el a Bajnokok Ligájában. A bajnokságban adódtak nehézségeik, de megnyerték a Szuperkupát, s szerepelni fognak az Olasz Kupa fináléjában is. Nehéz időszak következik, jön a városi rangadó, majd a Napoli, s a Juvénak kvalifikálnia kell magát a Bajnokok Ligájába. Azután Pirlo egy olyan csapattal dolgozhat tovább, amelynek még fejlődnie kell, szerintem ez elég nyilvánvaló."

Nem csupán a Juvéról van szó, hiszen nem maradt állva olasz csapat a Bajnokok Ligájában. Mi történik az olasz labdarúgásban?

"Változtatnunk kell a mentalitáson. Azok a csapatok, amelyek bizonyos szinteken nagy célokra törnek, már nem foglalkoznak azzal, hogy otthon vagy idegenben játszanak. Az olasz labdarúgás a mérkőzések irányításában gondolkodik, ez a legfőbb különbség a többi bajnoksághoz képest."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8116478780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeetTrader 2021.03.25. 13:37:33

Paratici out Trezeguet in? :)

Matteo89 2021.03.25. 13:40:44

A kép alapján jó formában vagy, Treze. Nemhogy beállnál még 1 évre pötyögni 4-3-3-ban, középre. Pont egy ilyen kaliber hiányzik nekünk. :P

venember83 2021.03.25. 13:51:41

@JeetTrader: Pirlóval is úgy bevált ez a kísérletezés/egyből mélyvízbe dobás, nem? :)

JeetTrader 2021.03.25. 16:30:12

@venember83: jaja pont erre gondoltam! Ez már úgyis egy jól bejáratott út! :D:D:D

szauerb 2021.03.25. 16:57:35

Szívesen látnám egyszer a Juventus Sportigazgatói székében Del Pieroval és Buffonnal az oldalán.
Azt hiszem ez már alapból adna egyfajta tekintélyt a klubnak. :)

babo0410 2021.03.26. 00:32:25

@szauerb: Nem tudom mennyire lenne jó, ha őket is úgy kikezdenék a szurkolók, mint Nedvedet. Néhány rossz döntés, és annyi nekik. Én nem bánom, hogy a jelen helyzetben nincsenek itt.
És szerintem Del Piero jól érzi magát Amerikában.
Mondjuk Trez a nyilatkozata alapján szimpatikus. De ki tudja az első szezonjában mire menne. Jelenleg azt mondom még ne jöjjön. Mint sportigazgató, nagyon könnyen a szurkolók kereszttüzébe kerülne, ha épp nem úgy sikerül a mercato, ahogy azt a szurkolók elvárják. Pláne, ha a szezon se, mint idén.

szauerb 2021.03.26. 10:57:28

@babo0410:
Ez mindig benne van ha ilyen pozíciót töltesz be.
Nem gondolom, hogy bárki szemében ne lenne Nedved legenda játékosként.
Az, hogy vezetőként eddig nem sikerült bizonyítania az más kérdés.
A kritikák vele szemben a legjogosabbak.

JeetTrader 2021.03.26. 11:21:24

Hajlamos az ember azt gondolni, hogy a legendás képességű focisták a foci más területein is hasonló dolgokat fognak alkotni. Ez egyszerűen fals....a sportigazgatóság, az edzősködés is külön szakma, amihez más képességek és kompetenciák/tapasztalat kell....legyen az akár Pirlo, vagy Del Piero, Nedved vagy Trezeguet, sztem SEMMIVEL nem lesznek jobbak másoknál! Ez szellemi munka. Aki a fiatal korában nem pallérozta az elméjét, mert mondjuk a teljes idejét a foci tette ki, nem alakultak ki olyan képességei, mint azoknak akik viszont végig tanulták a fiatalságukat! És vica versa!

Én azt gondolom, hogy a legendás ex focisták maximum tanácsadói mivoltukban lehetnének jelen az ilyen pozikban. Attól h elvégez egy ember egy edzői képzést, vagy még egy egyetemet is, ha kikerül a valós munkaerőpiacra rádöbben, hogy sok helyen mennyivel többre is szükség van! Ezek a hatalmas klubbokra mint a Juve is, hatványozottan igaz! Hatalmas pénzek múlik minden egyes döntésen!

Lanzafame 2021.03.26. 11:59:18

@JeetTrader: nagyjából egyetértek, nehéz 40 évesen, kapcsolatok útján vagy csak a neved miatt menedzseri pozícióban landolni, amikor nincs tapasztalatod a munkaszervezés és az adminisztráció terén. Chiellini tanult futball mellett, szerintem ő kivétel lehet, ha beletanul majd.

Az edzői pálya viszont más, mint az irodai munka, "alkalmazottként" már sokat elleshettél az edzőidtől, főleg a nagycsapatoknál. Nekem ott nincs bajom megfelelő vezetői képességekkel és tanulmányok után az ex-játékosok kinevezésével.

JeetTrader 2021.03.27. 18:15:53

@Lanzafame: viszont látszik azért hogy játékosból edzőnek állni sem tuti recept : youtu.be/z_5bfYkDKvg

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása