Pirlo: „Az utunk változatlan”

pirlo_andrea_sajto_1.jpgAndrea Pirlo a Cagliari elleni meccs előtt inkább a keddi BL-kiesésről beszélt, mint a vasárnapi mérkőzésről, amelyen a győzelem kötelező, ha a címvédés minimális reményéhez ragaszkodik a csapat.

„A csapat egyértelműen nagy ütést kapott, de visszatértünk az edzésekhez, és agyunkban egyértelmű út körvonalazódik.

A Cagliari nemrégiben váltott edzőt, és azonnal fontos eredményeket szerzett a csapat, szóval büszkeség és csapatszellem kell ahhoz, hogy kiváló teljesítményt nyújtsunk a Cagliari ellen.

Cristiano Ronaldo kiválóan érzi magát. Természetes, hogy csalódott a kedd esti események miatt, mindenki az. Jól edzett, és regenerálódott eléggé ahhoz, hogy holnap este pályára lépjen.

Természetes, hogy a kiesés után megjelennek pletykák, különösen mivel ő a világ legjobb játékosa Lionel Messivel együtt. Mindig jól teljesített velünk, kilencven akárhány gólt szerzett, és minimum bizonyította az értékét.

Az elmúlt években megkezdett projekt terveiben az szerepelt, hogy bizonyos pedigrével rendelkező futballistákkal gazdagítja a klub a keretet. Egy csapat nem állhat csak és kizárólag fiatal játékosokból. Ez volt a kezdeti projekt, és a jövőben is ugyanez marad a terv.”

Ez Pirlo első szezonja edzőként, de játékosként több tapasztalattal rendelkezik, mint a játékosai többsége.

„Számos ilyen helyzetet átéltem a karrierem során, nyertem sok mindent, de veszítettem is eleget. Mindig próbáltam azonnal visszatérni a pályára, a kijelölt útra a csalódás ellenére, és ugyanezt fogjuk most is tenni.

A szezonunk nem ért véget kedden, továbbra is vannak bajnoki meccseink, illetve az Olasz Kupa-döntőjéről se feledkezzünk meg. A pályára azzal a vággyal térünk vissza, hogy bizonyítsuk, mi vagyunk a Juventus, és úgy tudunk reagálni a negatív pillanatokra, hogy kihozzuk magunkból a legjobbat. Ez rajtunk múlik, illetve az általunk kitűzött célokon.

Amikor kezdődik a szezon, az ember azt reméli, hogy minden meccset megnyer, de ez lehetetlen. Ez nem az álomvilág, itt keményen kell dolgozni, és tudni kell, hogy lesznek vereségek. Az utunk nem változik, bizakodnunk kell, illetve hinni magunkban. Továbbra is meggyőződésünk, hogy még mindig nagyszerű jövő áll előttünk.”

A Juventus már több mint egy negyed évszázada vár a BL-győzelemre, de vajon mi hiányzik ezen a szinten?

„Vétettünk pár hibát, és amikor ezek megtörténnek ebben a kiírásban, akkor a csapat kieshet. El kell fogadnunk ezt a kiesést, és tanulnunk kell az adott hibákból. A célkitűzésünk tekintetében a bajnokság van fókuszban. Egyenként kell kezelnünk az adott meccseket, a legtöbbet kell kihzonunk abból, hogy most több időnk van a felkészülésre és a játékosok pihentetésére. Valamint sokkal gyakorlatiasabbak kell legyünk.”

A sérülések továbbra is hátráltatják az Öreg Hölgyet, hiszen Paulo Dybala nem vethető be továbbra sem, míg Merih Demiral és Aaron Ramsey a sérültek listájára került.

„Mindenki jól van kivéve Demiral, Ramsey, Dybala és Bentancur, a többiek tehát elérhetők, és játékra készek. Giorgio Chiellini felépült, és holnap kezdőcsapatba kerülhet. Reményeink szerint Paulo Dybala vissza tud térni majd a válogatott szünet után. Lényegében soha nem volt elérhető a szezon során, ez pedig komoly veszteség a csapat számára.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5916460254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2021.03.13. 21:25:34

A hiányzók igazából nem nagyon fognak hiányozni, ők távollétükkel erősítik a csapatot. Természetesen ettől függetlenül jobbulást nekik. Ha minden igaz, Buffon is sérült sajnos. Rá viszont nagyon nagy szükség lenne, mert még mindig komoly tartást tud adni a védelemnek. Még mindig neki kellene az első számú kapusnak lennie.

Pirlo nyilatkozata szokás szerint eléggé semmitmondó, túlzottan sok konkrétum nem hámozható ki belőle. Mondjuk a Porto elleni meccs után nem is tudom, hogy mit tudna nyilatkozni. A kiesésben most ő csak kisebb részben volt hibás, néhány játékos felelőtlen és/vagy gyenge játéka volt most a legfőbb oka a BL-kudarcnak. Nagyon remélem, hogy lesz végre valami szerkezeti változtatás hosszabb távon. A Lazio ellen nagyon jól működött a 4-2-3-1. Ez Ronci miatt nehezen jön össze, ő ebbe a felállásba kevésbé illeszthető be, de azért én mégis tennék egy próbát. Az kifejezetten jól állt a csapatnak. Remélem, hogy Pirlo "mester" ki fog dolgozni valamit.

rockitbaby 2021.03.14. 06:53:54

@Juventino86: Megkockáztatom, hogy ha ugyanaz a kezdő, ezzel a 4-2-3-1-el futott volna ki a Porto ellen, nem esünk ki. Tudom, ez ilyen mi lett volna, ha dolog. De legalábbis a két meccs egymás mellett tökéletes kontrasztba teszi a CR7 kérdést.

Rocky80 2021.03.14. 11:46:35

Megcsömörlöttem valahogy a Porto meccs után, még a híreket sem olvastam el, pedig naponta többször itt voltam...

Az a baj, hogy ez a "tanulunk a hibáinkból," is elhangzott már vagy ezerszer és mégsem történt meg.

Nektek nincs ilyen érzésetek / gondolatotok? Várjátok a mai meccset? Én nem nagyon. :-(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása