Sacchi: "A Juventusnak változtatnia kell az európai sikerességhez"

sacchi_arrigo_4.jpgAz olasz edzőlegenda, Arrigo Sacchi is elmondta véleményét a Juventus korai Bajnokok Ligája-kiesése kapcsán, s elemezte a torinói klub problémáit.

"Meglepődtem. Természetesen bíztam a továbbjutásukban, s hittem benne, értékelve a második félidőben nyújtott teljesítményüket múlt héten a Lazio ellen. Úgy gondoltam, ha ugyanazzal az intenzitással játszanak a Porto ellen is, tovább fognak jutni." - mondta a Juventusról Sacchi a La Gazzetta dello Sport-nak nyilatkozva.

"Ehelyett pontosan ugyanazt láttuk, ami a Juventusszal minden más mérkőzésen is történt, a Lazio elleni második félidő kivételével. Híján voltak az intenzitásnak, nem játszottak csapatként, nem tudtak támadni és védekezni úgy, mint tizenegy játékos.

Még azt is mondanám, ami abszurdnak tűnhet egy ilyen fontos mérkőzés esetében, hogy úgy tűnt, mintha a motivációnak is híján lettek volna. Nehéz volna megmagyarázni, hogyan voltak ennyire képtelenek kihasználni, hogy hetven percen keresztül tíz ember ellen játszottak.

Tartok tőle, hogy alábecsülték a Portót. Nem egy top európai klub pillanatnyilag, de jól szervezettek, harmonikus egységként mozognak, hátulról építkeznek, s olyan játékosaik vannak, akik passzolnak ahhoz a stílushoz, amit játszani akarnak.

Hatalmas bátorságot és motivációt is mutattak. Ha nem vagy jól szervezett, s nem tudod, hogy mit csinálsz, nem jutsz tovább, hiába vagy emberelőnyben a mérkőzés kétharmadában. De még ez sem elég, a Portónak szüksége volt a Juventusra, hogy megmutassa korlátait. Ahogyan a fal viselkedett 2:2-es állásnál a szabadrúgásnál, dióhéjban megmutatja a problémákat a motivációval, a csapatszellemmel és az egységesség hiányával.

A labdarúgás csapatsport. Ronaldo teszi, amit Ronaldo tesz, de ha egyetlen játékosra támaszkodsz, s rossz napot fog ki, bajban vagy. Még Maradona, aki a valaha volt legnagyobb volt, sem nyerhetett egyedül BEK-et. Edzőként soha sem akartam olyan játékosokat, akik már jól ismertek voltak, mert tartottam tőle, hogy nem segítik a csapatot.

Emlékeznek a galaktikusokra a Real Madridnál? Beckham, Raul, Ronaldo, Zidane és Figo, Owennel és Morientes-szel a kispadon. Nem nyerték meg a kupát."

Rengeteg kritika éri a kispadra edzői tapasztalat nélkül leülő Andrea Pirlót, valamint a klubot azért, mert benne látta a megoldást.

"Azt tanácsolom a Juventusnak, hogy olyan edzőt válasszon, aki támadójátékot akar játszani. Ezt követően tisztázzák a célokat, s működjenek együtt vele olyan játékosok kiválasztásában, akik megbízhatóak, funkcionálisak az edző elképzelései szempontjából és motiváltak.

A Juve mindig győzött Olaszországban, de Európában, ahol eltérő a futball stílusa, nem sikerült. Mindaddig, míg nem változtatnak, sikertelenek maradnak."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5216458116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2021.03.11. 20:45:36

Hogy ez az úriember is mindig előkerül, ha épp a Juve köpködése az időszerű...

steven.h 2021.03.11. 21:48:23

@venember83: Számból vetted ki a szót, mindig mond valami nagyon okosat, ha bele lehet rúgni a Juvéba...cserébe még csak egyetérteni se tudok vele, nem az hiányzik a klubnak hogy támadóan játszon, hanem hogy legyen egy identitása egy taktikája és egy nem foltozgatott kerete.

Leram7 2021.03.11. 22:03:08

Most mindenki nagyon okos lett, de fel kell álni és be kell bizonyítani, hogy többet érünk.

delpi0823 2021.03.11. 22:04:44

Nem csak a Juvenak kell valtoztatni europaban kedves Arrigo,hanem az osszes olasz csapatnak........2010ota nem nyert olasz csapat europai kupat,ez alatt az ido alatt mi legalabb ket bl dontot feltudtunk mutatni.A tobbi olasz csapat mit?nagy budos semmit kb.A szaros inter meg a csoportbol se tud tovabbjutni........

DelPiero2 2021.03.12. 00:41:34

Capello is csupa okosakat mondott, annak idején a Juve legjobb kerete volt nála, (Nedved, Trezegol, DelPiero, Ibra, Thuram, Cannavaro, ...) még a döntő közelébe sem tudott jutni. Megjátszotta a menőt, DelPiero-t szopatta, padra tette mint annak idején Tottit is, ebben merült ki a tudománya. Az akkori helyzetben kimagasló volt a költésgvetésük.

Wizzurah 2021.03.12. 05:52:14

Nem kell foglalkozni az ilyen megmondó emberekkel, ilyenkor mindenki nagyon okos, savanyú nekik a szőlő, hogy 10 évig beleszólásuk nem volt a bajnokságba senkinek a juvén kívül.
Mindenki a kiállítással jön.... A csatárjukat állították ki, nem Pepe-t pl. akkor azt mondanám oké. 10 emberrel védekeztek, azon kívül, hogy akkor támadásba szart se értek semmi más előnyt nem élvezett a csapat a kiállítás révén.

Matteo89 2021.03.12. 06:37:44

@DelPiero2: Miért volt az szopatás? Ibrát játszatta helyette többnyire, az hibás döntés volt szerinted?

DelPiero2 2021.03.12. 09:31:00

@Matteo89: fel tudta volna tenni mindkettőt egyszerre, ahogy tette is néhányszor. Egyértelműen szopatás volt a célja, hogy megmutassa hogy ő a valaki.

Matteo89 2021.03.12. 10:02:18

@DelPiero2: Fel tudta volna, de Capello a Trezeguet-Ibrahimovic kettősnek szavazott bizalmat. Valakinek ki kellett maradnia. Capellónak volt 3 klasszis csatára a keretben, ebből csak 2 tudott játszani a 4-4-2-ben, és szerinte a svéd-francia kettős volt a legjobb. Én ezt akkor sem éreztem, és most sem érzem problémásnak. Emlékszem, hogy DP-nek ez anno nem tetszett, de egyszerűen nem fért be akkor mindenki a kezdőbe, és sajnos pont ő maradt ki. Másnál meg Zlatan maradt volna a padon, vagy Trez.

horrorpornó bábszínház 2021.03.12. 12:36:53

Teljesen jól látja a faszi a dolgokat.
Bár azt megjegyezném, hogy a galaktikusoknak egyszer azért csak összejött a BL.

@delpi0823:
Hát ugye nem véletlen, hogy az olaszok a legutóbbi vb-n nem voltak ott.

@Wizzurah:
"támadásba szart se értek"
Mégis rúgtak 1 gólt. 10 emberrel.
A baj egyébként az, hogy a 38 éves Pepében egymagában több tűz volt mindkét meccsen, mint a teljes Juvéban együttvéve. És azért ha 70 percig emberelőnyben játszik egy csapat, ne legyen már mentség, hogy nem a legjobb védőt, hanem a csatárt állították ki (és még úgy is kapnak egy gólt az emberhátrányban lévő csapattól).

És egy kis ha nem is nyelvtan-, de helyesírás-nácizmus:
Azt meg (nemcsak neked) tessék már megjegyezni, hogy az idegen nevek végén az a, e, o ragozáskor nyúlik, és nem kötőjeles: Ronaldót, Pepét, Pogbát stb.
Pont úgy, ahogy kiejtjük.
A Pepet az a Pep név tárgyesete, nem a Pepéé, a Ronaldot meg a Ronald névé, nem a Ronaldóé
Annyira azért nem nehéz megjegyezni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása