Pirlo: "Harcban vagyunk a bajnoki címért"

pirlo_andrea_potre.jpgA Juventus a Spezia csapatát fogadja, s a zebracsíkosok mestere, Andrea Pirlo úgy látja, hogy a Hellas Verona elleni 1:1 dacára, csapatának még maradt esélye a bajnoki cím előhódítására.

"A Spezia bebizonyította, hogy helye van a Serie A-ban, s nagyszerű bajnoki szezont produkál. Kiváló eredményeket értek el a nagy csapatok ellen is. Nehéz mérkőzés lesz." - mondta a soron következő ellenfélről Pirlo a mérkőzésre készülődve.

"Fontos mérkőzés lesz számunkra, akiknek folytatniuk kell a harcot a scudettóért. Az első perctől fogva intenzív játékot kell mutatnunk. Tudjuk, hogy négy alkalommal is botlottunk, de mindegyik mérkőzés különböző volt. Kielemeztük a hibáinkat, s próbáljuk elkerülni, hogy megismételjük ezeket."

Támadókkal nem áll jól a csapat, de Pirlo kizárta annak lehetőségét, hogy Federico Chiesa kapjon helyet Cristiano Ronaldo mellett.

"Federico Chiesa szerepeltetése második számú csatárként elképzelhetetlen. Nincsenek hozzá haosnló játékosok a keretben, jól játszik a szerepkörében, s továbbra is ott szánunk neki szerepet. Holnap kiértékeljük Álvaro Morata helyzetét, s meglátjuk, hogy leülhet-e a kispadra.

Fagiolinak bélproblémái voltak, bízzunk benne, hogy holnapra már jobban lesz. McKennie jobban van, még ha szüksége is van egy kis pihenőre. Kényszerhelyzetben szükségünk van a közreműködésére, még ha csak néhány percről is van szó. Nincsenek híreink Arthurral kapcsolatosan, bízunk benne, hogy minél előbb felépül.

Nem arra figyelünk, hogy kik állnak előttünk vagy mögöttünk, csak saját magunkra összpontosítunk. A cél ugyanaz kell maradjon, még rengeteg mérkőzés van hátra, s mindaddig, amíg lehetőség van a felzárkózásra, harcban leszünk.

A kezdeti cél az volt, hogy mindent megnyerjünk, s tudjuk, hogy pontokat hullajtottunk, de mindez már a múlt. A jövőbe kell tekintenünk, s a jövőt Speziának hívják.

Nem mondanám, hogy harcban vagyunk a scudettóért, ha nem tudnám, hogy a csapat ugyanígy gondolja. Tudom, hogy a srácok hisznek benne, jól edzenek és újra bajnoki címet akarnak nyerni, ez pedig jó érzésekkel tölt el."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr816446236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2021.03.01. 15:48:32

Kórház a város szélén. :D

Hagyjuk már a bullshitet a bajnokságról, nyerjük meg a kupát, játsszunk felszabadultan a BL-ben, és építsünk be minél több fiatalt az első keretbe a túlfizetett üveglábúak helyére.

Knob 2021.03.01. 16:00:34

Ez az ember hol a picsába él? Ha innen megnyerjük a bajnokságot, akkor be kell ismernem a barátaimnak, hogy igen, mindig is igazuk volt. Nem mi vagyunk jók, a többiek nagyon szarok!

4 botlás? Háromszor szoptunk, hétszer (7!) botlottunk!

Nagyon szép dolog és szükséges is, hogy az edzések a "mester" szerint ilyen kiválóak, de sajnos az edzésen nyújtott teljesítményért még nem adnak pontokat a bajnokságban.

Lehet itt hisztizni, hogy sok a meccs (másnak is), lehet itt panaszkodni, hogy sok a sérült (van olyan csapat, ahol 13 emberrel tudtak elutazni egy meccsre), és persze lehet itt rinyálni, hogy a tapasztalt játékosok hiányoznak, de amikor itt voltak, egészségesen akkor sem játszottak folyamatosan.

Egy szó, mint száz, senki nincs jobb helyzetben nálunk, csak némelyiknél nem kókler ül a padon, hanem edző! Ennyi!

szauerb 2021.03.01. 16:10:19

Andrea!
Ebben az idény soha nem voltunk harcban a bajnoki címért. Értem én, hogy ezt kell mondani mert a sok szakértő abból is ügyet csinálna ha azt mondanád, hogy ebben az évben nem realitás az első hely.
Remélem Andrea, hogy magadnak azért nem hazudsz.
Top 4 bebiztosítása, BL-ben való továbbjutás és a kupagyőzelem kell, hogy a cél legyen.
Ezen felül minél több jatékpercet adni a fiataloknak.
Nyáron pedig folytatni a keret átalakítását.

2021.03.01. 16:10:59

@Knob: Dehogy nincsenek jobb helyzetben. Nézd meg a Verona elleni kispadunkat, másnap azokból a játékosokból hárman kezdtek a Serie C-ben, és kaptak egy 4-est a Leccotól. Az Internél Vidal, Sanchez, Young, D'Ambrosio és Gagliardini álltak be, de még az Atalantánál is Ilicic, Mirnachuk és Pessina. Ebben a szezonban kurva sokat számít a szerencse (mikor van vírusos játékosa egy csapatnak, hányan dőlnek ki a három naponta lejátszott meccsekben), és nekünk nincs. El kell engedni ezt a bajnokságot, nyerje meg az Inter, nekik úgyis nagyrészt csak ilyen elcseszett bajnoki címjeik vannak.

juve28adam 2021.03.01. 16:18:23

Oké, értem én, hogy mást nem mondhat kifelé, de vajon belül is így gondolja?
Nekünk itt már inkább hátrafelé kell tekintgetnünk, mintsem előre kedves Andrea, mert a Bl-ért is lehet vért izzadunk majd.

Juventino86 2021.03.01. 16:18:30

Pirlo teljesen elszakadt a valóságtól. Nem kizárólag a vereségek számítanak botlásnak, itt elég sok olyan döntetlen is van, amelyek szintén nagyon kínosak. Érthetetlen, hogy miért nem rúgták még ki. És nem is feltétlenül csak a gyenge eredmények miatt érdemelné meg. Az a gond, hogy nem látni a fényt az alagút végén. Egyáltalán nem mutatkoznak a fejlődés jelei. Pirlo mellett Paratici, Nedved és legalább 4-5 játékos is mehetne minél hamarabb.

MdewC 2021.03.01. 16:39:22

Mennyire nem vagyunk harcban... :)

m.martin91 2021.03.01. 16:47:43

Azt gondolom, hogy ha már a keret a tavalyi bajnokcsapatéhoz képest hirtelen szar lett, akkor az egyetlen megoldás, ha megtartjuk Pirlót, és az ő ötletei alapján állítjuk össze a keretet a következő szezonra. Ez a gyakorlatban azt jelenthetné, hogy ha Pirlo számára 15 játékos nem megfelelő, akkor azokat mind el kellene adnunk, és olyanokat hozni a helyükre, akiket Pirlo is szívesen látna. Más megoldást nem látok. Ez lenne a legegyszerűbb.

JeetTrader 2021.03.01. 17:31:08

Továbbra sem hiszem, hogy elvárás lenne egy vezető edzőnek meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy bemondja, hogy itt a vége, fuss el véle, úgy, hogy még bőven tart a bajnokság. Még ha azt valójában úgy is gondolja. Igen, a játék képe indokolja. Igen, a megrakadt fejlődés indokolja. Igen a tabellán elfoglalt AKTUÁLIS hely indokolja....de a meccset is a lefújásig játszák és bajnokot is akkor hirdetnek, ha már matematikailag is biztos a cím. A játék képe ugyan nem indokolja, de az Inter és a Milán is futhat bele még pofonba, még ha azt nem is valószínűsítjük.

Tudja ő is, hogy a reális cél a kupa behúzása jelenleg. A továbbjutás a BL-ben kisebb csoda, de hozható....valójában 1-0-ás győzelem elég. A bajnoksággal kapcsolatban meg tartani kell a lelket valahogy az éppen egészséges játékosokban. Mégis mi egyebet tehetne?

A vezetőség sem teljesen hülye azért....ha most elküldik, akkor kit hoznak a helyére? Látják ők is mi az ami nem működik és ha letették a voksukat egy fiatalítás és játékrendszer átszabás mellett, akkor miért is táncolnának vissza akkor, amikor még épp csak elkezdték. Meglátják mi lesz a szezon végén, meglátják mely edző és mely játékosok érhetők el és pláne melyiket tudjuk reálisan elhozni/leigazolni és döntenek...Allegri, Sarri és most Pirlo is szenved a kerettel...ez innen jó eséllyel 2-3 év mire beérik.

DegerFaCan 2021.03.01. 17:45:51

Ezt ő se hiszi el sztem. Nálam 3 szempont maradt amihez tartom magam vele kapcsolatban.
- BL indulás legyen meg
- kupát nyerjük meg
- jussunk eggyel tovább a blben, nebssza már meg hogy kétmeccsen kiesünk egy portotol.
Ha ez megvan kapja az újabb egy évet automatikusan. Talán a kupanal elgondolkodtató hogy maradjon egy évet mert a másik kettő végülis megvan. De bármelyik másik nálam felejtő a sztori ez egy bukás.

DegerFaCan 2021.03.01. 17:47:30

@JeetTrader: Allegrit keményen le kell melytorkoznia a vezetőségnek de az marad ha Pirlo bukik

Andras74 2021.03.01. 18:41:55

Valaki adjon már a Mesternek egy kalmopirint! Ezzel a scudetto hülyeséggel jobban felidegesít, mint a látott "játékkal" v mivel.

Mister, a 3. helyért vagyunk hatcban, és azért is nagyon meg kell még izzadni.

Amúgy én nem küldeném el, mert azzal sem lennénk beljebb.

Jancsi 87 2021.03.01. 19:18:23

@DegerFaCan: Egyértelműen Allegrit vissza kell hívni, ez nem is kérdés!!

delpi0823 2021.03.01. 19:27:12

@JeetTrader: Miert?Klopp is megtette 2-3 forduloval ezelott mikor megkerdeztek tole.............

delpi0823 2021.03.01. 19:31:32

@Jancsi 87: Allegrit minek visszahivni ha fiatalokat akarunk beepiteni es jo focat akarunk jatszani?o egyikhez sem ert.Ha edzovaltas, nem tudom miert nem probalunk kulfoldi edzot?Mondjuk az Ajax edzoje sztem tokeletes valasztas lenne,es sztem neki a fuzuja se lenne valami magas.

szauerb 2021.03.01. 20:19:39

@delpi0823: Valószínűleg azért mert a Liverpool hátránya 19 pont.
Ha 10 ponton belül lennének ő sem tette volna meg.

2021.03.01. 20:49:39

Az edző bá biztos többet ívott a kelleténél a vörösborból. :D
Ha a realitás talaján maradunk, akkor zéró esélyünk idén a scudettora. Matematikai még van, gyakorlati szinte semmi. Ezzel a mutatott valamivel örüljünk, ha a 3.-4- helyek vmelyikére odaérünk.

FeriGjuve 2021.03.01. 23:02:33

Szerintem nekünk jelenleg a Mezőkövesd ellen is nehéz lenne.

Knob 2021.03.02. 08:20:16

@Pjanista: Azt értem, hogy be tudnak állni játékosok máshol, de akiket felsoroltál azokkal sem mennénk sokra. Egyik sem különb, mint a mi keretünkben lévők. Ergo, semmivel nincsenek jobb helyzetben.

Engem elsősorban az bosszant ezekkel a dumákkal, hogy például nincs igazi csatárunk, olyan, aki tapasztalt és már bizonyított is, hogy Morata helyettese legyen....viszont volt, csak elzavartuk, vagyis Pirlo személyesen közölte vele, hogy nem kell! Most bezzeg már kellene! Elküldtük Romerot, úgy, hogy De Ligt novemberig sérült volt fixen, Chiellini sérülékeny (már a kora miatt is), Bonucci pedig nagyon hullámzó! Elküldtük Pellegrinit, aki egy tehetséges, olasz balhátvéd, miközben arra posztra csak Sandro van, aki bár szerintem jó, de egymaga nem tud végig vinni egy szezont. Frabottáról azért nem beszélek, mert Ő a legjobb esetben is csak a jövő és ahogy elnézem, abban is csak egy átlagos játékos lehet, szóval vegyük úgy, hogy nincs, talán lesz, de csak talán.

Szóval rühellem, hogy megy a kifogás gyártás, miközben ismétlem, volt olyan csapat aki 13 játékossal tudott csak meccsre menni. Még a tartalékok közül sem tudtak kit elvinni. Szóval ne rinyáljon, főleg olyanért nem amiért részben, vagy esetenként egészben Ő a felelős! Álljon már oda, és mondja ki, hogy elbaszta és alkalmatlan a feladatra! Ennyire legyen már tisztességes, és legalább ennyi tisztelet mutasson a szeretett klubunk iránt!

2021.03.02. 08:38:51

@Knob: Ne viccelj már. Nálunk Serie C-s játékosok ülnek a padon, hogy ne mennénk már többre a felsoroltakkal? Az egyetlen felnőtt keretes cserénk (McKennie) is sérülten ült a kispadon.

Az, hogy Higuain el lett zavarva és nem érkezett normális pótlás, Paratici felelőssége. Nyilván meg volt beszélve, hogy érkezik 2 csatár helyette (egész nyáron erről is volt szó, Kean-Dzeko duót nyomták végig), nem csak gondolt egyet Pirlo és kidobta a keretből az argentint.

A 13 játékosos eset egy kiragadott meccs, nálunk már hetek óta sérülten játszik több játékos, mert nincs cseréje. Szarul lett összeállítva a keret, a cserék színvonala (Bernardeschi, Ramsey, Rabiot) kritikán aluli. Már tavaly is az Inter balfaszsága miatt lettünk csak bajnokok, egy normális kihívóval esélyünk sem lett volna, és láthatjuk, hogy ők nyáron csináltak maguknak kispadot (pl. Vidal tud beállni a középpályára nem Gagliardini), és a leggyengébb posztjukat megerősítették (Hakimi). Övék a legerősebb keret, ezt el kell fogadni, én akkor leszek csalódott, ha a középszer Milant sem sikerül majd megelőznünk, de ettől igazából nem tartok.

Knob 2021.03.02. 09:25:14

@Pjanista: Az Interrel kapcsolatban nem ismerek el semmit! :)

Persze, valóban lehetett ez úgy is, ahogyan írod, de sajnos nem válaszol az sms-emre Paratici, így nem tudom pontosan hogyan történt. Amit biztosabban tudhatunk, az az, hogy maga Pilro nyilatkozta, hogy beszélt Higuainnal és közölte vele, hogy nincs rá szüksége, szóval menjen el! Az, hogy ezt ki mondta neki, vagy Ő maga gondolta ezt, az ebből nem derül ki, és az sem, hogy ki mit ígért kinek. Viszont következtetni lehet, mégpedig Pirlo hozzá nem értéséből és egoizmusából (ezek mára már tények), hogy jobb eséllyel Ő maga döntött így. Emellett több nyilatkozat is kimondta már idén nem egyszer, sőt maga Prilo is, hogy az érkezők és távozók az Ő kérései illetve döntései voltak, mert a vezetőség lefeküdt neki, ami már utólag a legnagyobb hibának tekinthető az elmúlt 10 évből. Így teljesen igazad van! A kialakult helyzetért a vezetőség a felelős, de csak nagyon remélni tudom, hogy tanulnak ebből és a lehető leghamarabb kirúgják a picsába ezt a szerencsétlent.

Többször lenyilatkozta a "mester" azt is, hogy nem kell a védelmet megerősíteni, mert vannak elegen. Azt is, hogy a középpályán mivel szerinte egy kétfős rendszerben a legjobbak az ottani játékosaink, így azon a poszton is telítve vagyunk. Persze ezzel szemben már 3 fős a középpályánk középső része, pedig hónapokon keresztül kitartott az elméleténél, amit őszintén.... még mi is tudtunk, hogy nem így van! Persze most már lassan mindegy, hiszen a motivációjuk elveszett, az össze játékosnak, nem bíznak az edzőben, ez látszik. Még a Ronaldo is beleszarik a meccsek nagy részében az egészbe. A Verona ellen több fél óra után megkérdeztem a párom, hogy most akkor Ronaldo nem kezdett, vagy mi lett vele? Belealudtam és lecserélték, vagy hol van?

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek a játékosok igenis jók, lehet nem a legjobbak, de jók és tehetségesek! Viszont ahhoz, hogy ki tudják hozni a maximumot magukból kellene egy MESTER, így nagy betűkkel, aki ért a focihoz a kispadról, és tudatosan épít fel egy keretet.

2021.03.02. 11:58:32

@Knob: Maradjunk annyiban, hogy nem életszerű, hogy Pirlo egyedül döntött arról, hogy küldjük el Higuaínt (a fizetése miatt egyébként már tavaly is el akartuk zavarni állítólag), és egy szem Moratával vágjunk neki a szezonnak. Nem véletlen, hogy télen is futottunk egy új csatár után.

"Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek a játékosok igenis jók, lehet nem a legjobbak, de jók és tehetségesek!"
Ezzel egyetértek, itt elsősorban a keret mélységével van a baj, ami ebben a szezonban hatványozottan fontos lett volna, mivel az a mennyiségű meccs, amit máskor 10 hónap alatt szoktunk lejátszani, most 8 hónapban van belesűrítve, ráadásul az előszezon (így a pihenő idő is) is sokkal rövidebb volt, mint máskor. Azon lehet vitatkozni, hogy ez kinek a hibája, de a keret kialakítása (pláne a Juventusnál) a vezetőség feladata szokott lenni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása