Weah: „Ronaldo nem a legjobb, de annyit edzett, hogy azzá válhasson”

weah_george_gigivel_olelkezik.jpgAz AC Milan egykori legendája, George Weah a La Gazzetta dello Sport munkatársának adott interjúban beszélt az idei bajnoki küzdelmekről és esélyekről, illetve a bajnokság legmeghatározóbb csatárairól, így felmerült Zlatan Ibrahimović, Cristiano Ronaldo és Romelu Lukaku neve is.

„A Milan új, nagyszerű úton indult el. A győzelem kultúrája benne van a rossonero klub génjeiben.

Paolo Maldini nagyszerű ember és jó barátom, csodálatos kapitány volt. Keményen dolgozik, tudja, hogy mit kell tenni, hogy a legmagasabb szinteket érhesse el a csapat, de az Inter, a Juventus és a Napoli továbbra is versenytársa a Milannak. Nem tudom, hogyan fog zárulni a bajnokság, de a Milan végig harcban lesz a címért.

Ibra erős és magabiztos, de emögött több minden van. A Milan azért igazolta le őt, mert nagyon hasznos az ő jelenléte a fiatal játékosok számára. Ő követendő példa, és a csapat számára ihlet forrása.

Ő mindig koncentrál, és mindent belead a szenvedélyéért. Ha az ember keményen dolgozik, és nem veszíti szem elől a szenvedélyét, akkor a kor csupán egy szám. Példáként olyanok nevét tudom mondani, mint Pietro Vierchowood, Franco Baresi vagy Paolo Maldini, akik mind szinte negyven éves korukig magas szinten futballoztak.

Ronaldo is bizonyítéka annak, hogy a kemény munka és a szenvedély váratlan eredményeket hozhat. Ő nem a világ legjobbja, de annyit edzett, hogy azzá válhasson. Ronaldónak azért vagyok a rajongója, mert alázatos maradt, és mindenért megdolgozott, amit elért. Harcolt azért, hogy oda jusson, ahol ma tart.

Romelu Lukaku bizonyítja, hogy milyen erős futballista, nem mindig kapta meg az elismerést, amit megérdemelt, és a története talán hasonlít az enyémhez. Amikor elhagytam Franciaországot, hogy Olaszországban futballozzak, az emberek azt gondolták, hogy nem lesz sikerem, mivel a Serie A rendkívül erős bajnokság volt. Ehelyett azonban jól teljesítettem, és úgy gondolom, hogy Lukaku is ugyanezt az utat járja be, fejlődik, és most már teljesebb csatár.”

Libéria 25. elnöke szerint, akit legtöbben a világon talán rossonero mezben ismertek meg, továbbra is a Juventus a scudetto legnagyobb esélyese.

„Először is azért, mert gyermekként a Juventusnak szurkoltam, másodsorban pedig azért, mert ők nyerték a legutóbbi kilenc bajnoki címet.

Afrikában figyelemmel követtem az olasz és francia bajokságot, emlékszem képekre, amit Michel Platiniről mutattak, s így megvolt a kötődés a Juventushoz. Aztán Milánóba szerződtem, ahol családra leltem, és különleges környezetbe kerültem. A Milan segített hozzá mindenhez, azonban továbbra is a Juventusnak szurkoltam.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8016399332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása