Pirlo: „Óriási örömöt érzek”

pirlo_andrea_mosolyog_cuadradoval_a_hatterben.jpgAndrea Pirlo csapata megszerezte a szezon első trófeáját, hiszen 2:0-ra legyőzte a Napolit az Olasz Szuperkupa-döntőn Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata góljaival, miközben Lorenzo Insigne büntetőt hibázott.

„Óriási örömöt érzek, az első trófea begyűjtése edzőként más érzés, talán jobb is, mint játékosként, mivel ilyen nagyszerű keretet vezethetek egy történelmi klubnál. Ez csodálatos.” - mondta a mester a RAI Sport munkatársának.

„Ritka, hogy mindkét csapat jó játékot nyújtson, inkább a győzelem a fontos. Amikor ilyen határozottsággal játszik egy csapat, akkor a szerencse segíthet. Bizonyítani akartuk, hogy nem az Inter ellen mutatott teljesítmény jellemez minket, ha ilyen harcossággal, eltökéltséggel és hozzáállással játszunk, akkor a szerencsét is bevonzzuk.”

A Juventus mestere egykori csapattársa, Rino Gattuso ellen vitte pályára a csapatát.

„Két fontos csapat padját foglaljuk el, most másképp kell dolgoznunk. Csalódott vagyok Rino miatt, de örülök a sikeremnek. Ma este túlságosan koncentráltunk a feladatunkra ahhoz, hogy szokás szerint viccelődjünk.”

Juan Cuadrado meglepetésre nemcsak a keretbe, hanem a kezdőbe is visszakerült.

„Szerencsére nem voltak tünetei az elmúlt 15 napban. Ezért otthon edzhetett, amit nagyon jól is csinált, nem gondoltuk, hogy végigbírja a meccset, de nagyon jól teljesített.

Arthur játszott, amikor az állapota megengedte, de úgy érkezett, hogy pár hónapig nem futballozott meccsen a Barcelonánál, szóval fel kellett vennie a tempót. Aztán meg jött egy ronda sérülés. Ma bizonyított, kevésbé központi szerepet kapott, hogy több terület maradjon Rodrigo Bentancur számára a középpályán való építkezés során. Amikor nála van a labda, kiemelkedő minőséget ad a csapatnak, szóval ragaszkodunk hozzá.”

Az Inter elleni nagyon sima vereség után komoly nyomás nehezedett Pirlóra.

„Már a szezon eleje óta próbáljuk ezt a folyamatos futballt játszani, de sajnos minden héten kiesik valaki, és nehéz ugyanazt a kezdőcsapatot rendszerességgel pályára küldeni.

Az este a meccs után nem érdemeltük meg azt a komoly kritikát, amit kaptunk, mindazok után, amiket a szezonban elértünk, ezért is örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a trófeát.”

Andrea Pirlo is a médiában egyszer hős, máskor pedig kókler.

„Ilyen ez a szakma, könnyű felépíteni embereket, hogy aztán jól földig lehessen rombolni őket. Hozzászoktam ehhez, az igencsak hosszú karrieremben is megvoltak a hullámhegyek és -völgyek. Tudom, hogy szilárd klub áll mögöttem, szóval én a feladatom elvégzésére koncentrálhatok.

Természetes, hogy felmerül a kritika, ha a semmiből a Juventus élére kerül valaki, de az eredmények mellettem és a csapat mellett szólnak.”

A bajnoki küzdelmek tekintetében a Milan komoly erősítést szerződtetett, hiszen Mario Mandžukić felöltötte a rossonero mezt.

„A Milan olyan játékost talált, aki nagyon jól meghatározott jellemzőkkel rendelkezik, aki beleillik az általuk képviselt futballstílusba, ezért számukra ez nagyon jó igazolás.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2416397872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabsic02 2021.01.21. 07:52:51

Most a felületeken van Andrea, de ha nem nyer a csapat, akkor újra előveszik.
Szerencsére őt ez hidegen hagyja.
Hajrá Pirlo!

Knob 2021.01.21. 08:12:28

Mondjuk akik szerint Pirlo egy hős, azok még az életükben nem néztek Juventus mérkőzést, az pedig biztos, hogy nem imádott klubomnak szurkolnak.

Na ennek a mondatnak a végét nem értem: "Természetes, hogy felmerül a kritika, ha a semmiből a Juventus élére kerül valaki, de az eredmények mellettem és a csapat mellett szólnak.”

Melyik eredmény? Ez a szaros szuperkupa, egy teljesen inkompetens Napoli ellen, és egy kiváló napot kifogott kapusunkkal? Ha szerinte a Juventusnak 17 mecset követően 5. (!) helyen kell lennie, akkor nagyon gyorsa takarodjon innen!

ROLI921 2021.01.21. 08:13:19

Végre jól volt osszerakva a csapat. Volt egyensúly elől hátul. Ez a legerosebb kozeppalya. Kulunak is ez a legerosebb posztja.

venember83 2021.01.21. 08:35:02

@Knob: gyanítom, hogy a pár megnyert januári meccsre gondolt, s ahogy halad a csapatépítés Torinóban (felkészülési időszak és barátságos meccsek nélkül, folyamatosan heti két tétmeccsel). Ők talán jobban látják az előrelépéseket az edzéseken, s aztán, hogy mi valósul meg a meccseken, mint mi kívülről. Vagy esetleg tudják jobban, mennyit fejlődött egy-egy játékos az érkezése óta. Egyébként nem kívánom kommentálni a mondatot, nekem is furcsa volt kissé.

Rocky80 2021.01.21. 09:18:41

@Knob: ez nekem is szúrja a szemem. Olyan mintha önelégült lenne, pedig nincs rá oka.

Van viszont más kedvenc is: "nem érdemeltük meg azt a komoly kritikát, amit kaptunk": akkor viszont ez óriási probléma! Ha szerinte és a játékosok szerint is rendben van minden egy ilyen vereség után, akkor tényleg húzzanak innen a...

Szabi984 2021.01.21. 09:28:32

Legyőztünk egy nagyon gyenge Napolit egy odapattant szerencsés góllal és egy utolsó perces kontrából. Így is benne volt,hogy akár ki is kaphattunk volna ha nincs Insigne és a jó napot kifogó kapusunk. De ugyanúgy csak passzolgattunk ide oda,semmi javulást nem láttam. 1-2 játékost kivéve,rengetegen jócskán formán kívül játszanak és ez szerintem az edző és a stáb hibája

Lanzafame 2021.01.21. 10:08:42

Nem is a kupa a lényeg, hanem az, hogy visszapattantunk kicsit a megalázó zakó után. De jó lenne helyén kezelni ezt a meccset, sokkal többet ér majd, ha a bepótolandó bajnokin is sikerül győzni.

Il Principino 2021.01.21. 10:36:53

@Szabi984: egyetértek!
Aki ezek után feltámadást vár,annak lehet csalódnia kell...
Meglepő lenne mindenesetre!

szauerb 2021.01.21. 11:35:58

Oké megnyertük a szuperkupát.
Pozitívum.
De a cél továbbra is a TOP4 és a BL-ben való lehető leghosszabb menetelés.
Esetleg olasz kupa győzelem.

sicilicocapitano 2021.01.21. 11:56:19

@Szabi984: persze de ezt senki nem látja :D vicces, az Inter meccs után mindenki sírt, hogy semmit nem fogunk elérni, most meg újra feléledt a remény, és nagyszerű a csapat. Kár hogy ugyanott tartunk ahol 1 hónapja, vagy 2 hónapja.. csak a szurkolói lélektan az utolsó meccsig tudja lekövetni hogy mi történt, és az aktualitásból táplálkozik.

Csak Csucsu 2021.01.21. 13:11:35

Azért van mellény egy uborka kupa után...az eleje meg alig ment tövig Agnellinek..
De ne is csökkenjen mostmár az önbizalma júliusig...
Lehet feltalálja újra a faszi a spanyol viaszt
Forza Juve per sempre

delpi0823 2021.01.21. 13:39:22

@Knob: Ja,most mar egy teljesen inkompetens Napoli,meccs elott meg eleg sokan itkaltak itt hogy tuti hogy kikapunk a Napolitol mert guritottak egy 6ost a fiornak.Erdekes ha mi nyerunk akkor tuti csak azert van mert szar volt az ellenfel,ha meg kikapunk akkor meg mi voltunk szarok........

venember83 2021.01.21. 14:06:53

@delpi0823: igen, sokszor elfelejtik a szurkolók, hogy csak annyira tud jól játszani az ellenfél, amennyire hagyja az adott csapat. Az olasz futballra meg aztán főleg igaz ez.

Il Principino 2021.01.21. 14:41:18

@delpi0823: valljuk be hatalmas mákunk volt!Gondolok itt Lozano fejesére,Insigne kihagyott büntetőjére,vagy a végén a megpattanó lövésükre a 95.percben...
Többet volt nálunk a labda,és találtunk egy gólt szöglet után,de qrvára nem tükrözi a meccs képét az eredmény..
Helyzetünk nem volt leszámítva,amikor Ospinával ütközött CR.,valamint volt egy lesről rálőtt helyzet és ennyi..
Az x igazságosabb lett volna,mivel nem voltunk abszolúte jobbak náluk..
Fejlődés maximum az inter elleni meccshez képest volt,összességében sajnos nem!

alexGicamo 2021.01.21. 15:16:35

Sajnos, nem láttam a meccset ! Nagyon örülök a győzelemnek ! Szerintem, egy kupagyőzelem mindig dicsőség , ellenféltől függetlenül . Én ennek is tudok örülni, meg tudom becsülni . Szokták volt mondani, a győzelmet nem kell megmagyarázni ... Ezzel egyetértek ! Nem szeretnék leszólni senkit, de azért az, hogy egyesek semminek sem tudnak örülni ... Na , mindegy !
Gratula , srácok !

Knob 2021.01.21. 16:23:47

@delpi0823: Soha nem mondtam, vagy írtam, hogy Napoli nagyon jó és biztosan ki fogunk kapni. Nem tartom a Napolit jó csapatnak, szerintem nincs is miért. Viszont a sok-sok döntetlen a pici "rossz" csapatok ellen nem azt vetítik előre, hogy egy középszerű csapatot elverünk. Sokan jönnek itt a Barca elleni győzelemmel, ami persze, szép volt, de azért azt lássuk be, hogy az utolsó fordulóban történt, teljesen tét nélkül egy olyan Barca számára, akik egyértelműen éppen akkor egy igen mély gödörből próbáltak a bajnokságban kimászni és biztos továbbjutók voltak a BL-ben. Mikor még volt tétje a második fordulóban a meccsünknek velük, el is vertek minket. Aztán jönnek a Milan elleni győzelemmel, ami szép volt, de azért azt el kell ismerni, hogy idén megy a szekér náluk rendesen, és ellenünk 7 (!) valószínűsíthető kezdőjük hiányzott. Nálunk ha van 2 koronás, akkor Pirlo szerint vége mindennek és természetes, hogy nem megy úgy.

Egy szó, mint száz nem kell túlgondolni ezt a szuperkupa meccset. Az, hogy egy Juventus azért kapar a közel fél idénykor, hogy talán meglesz a BL indulás jövőre, az nem eredmény. Ez Del Neri szint, ami felháborító és sajnálatos. Lehet itt jönni a sok változással a keretben és a felkészülési időszak hiányával, de ez mindegyik klubra vonatkozik, és ha már sok negatív tényező volt amiket előre lehetett látni (mert lehetett), akkor nem kellett volna egy tapasztalatlan edzőt kinevezni, hanem lássuk be, egy tapasztaltabb lehet könnyebben tudta volna kezelni a helyzetet.

GGábr81 2021.01.21. 16:32:53

Andrea én totális rajongód vagyok és a bizalmam rendületlen. Adom, hogy rajtad kívül álló okok is befolyásolták a csapat teljesítményét. Azt is hiszem, hogy tud veled dolgozni és fejlődni a csapat. De meg ne haragudj, milyen eredmények szólnak melletted és a csapat mellett? Ez a kupa?

Juventino86 2021.01.21. 16:39:32

@GGábr81: Ez a kupa nagyon szép, de nem szól Pirlo mellett. Megérdemelten nyertünk, de a szezon eddig kuka sajnos. Pirlo alkalmatlan, remélem, ezt a vezetőség is látja. Ettől függetlenül gratula neki az első trófeájához edzőként. Vagy itt a másik opció: ki kell nyitni a pénztárcát, és igazolni egy rakat olyan játékost Pirlónak, aki már bizonyított nemzetközi szinten.

Bodnar Daniel 2021.01.21. 18:15:43

Srácok ha nagyon utálni akartok valakit, kezdjétek a tükörrel reggel. Ennyi sok keserű és rosszindulatú embert tényleg csak Magyarországon találni. Hogy le nem szakad a plafon...

Én vagyok a hülye hogy még néha idejövök, hátha lehet megosztani valami értékeset és örömtelit. De még a fiatal újjá épülő csapatunk kupáját és sikerül teliszarnotok és még csak nem is véletlenül.

Nagyon remélem hogy csak Magyarországon ennyire kétbitesek a szurkolók. Mert abban biztos vagyok hogy nem a ti támogatásotokból tartja fent a klub magát sem morálisan, sem anyagilag.

De csak szarjátok telibe amihez hozzáadni úgysem tudtok és akartok. Ha már másra nem futja...

Juventino86 2021.01.21. 18:34:28

@Bodnar Daniel: Az a szomorú valóság, hogy az olasz fórumokat olvasva meg kell állapítani, hogy ott sokszor még élesebben kritizálják Pirlót, mint itt. És ezzel nincs is semmi baj, hiszen sajnos jogos a kritika. Egy ilyen szintű csapat mesterének ezt el kell fogadnia, nincs mese. Szerintem itt a többség normálisan hangnemben fejti ki a kritikai észrevételeit, ráadásul a legtöbb esetben teljesen jogosan. A tegnapi győzelemnek ennek ellenére örülni kell, de ez nem azonos azzal, hogy nem látjuk a csapat körüli komoly problémákat. Forza Juve!

venember83 2021.01.21. 19:32:46

@Bodnar Daniel: "nem is véletlenül"? Ezt részleteznéd?

delpi0823 2021.01.21. 20:31:20

@Knob: Azert ilyen irgalmatlan hukyesegeket ne irkalj mar hogy nem volt tetje a barcelona elleni meccsnek,vegulis igazad van a barca kapott egy psget mi meg egy portot......Az meg hogy Pirlo a hianyzokra panaszkodik sztem teljes mertekben igaza van.Azert azt a vak is latja hogy rohadtul nem mindegy ha mondjuk Frabotta vagy Cuadrado van a csapatban.Az internek hany hianyzoja volt ellenunk?nalunk csak majd nem a komplett vedelem serult volt.....Ami Pirlo szamlajara irhato hogy a kozeppalyat eleg szarul alitotta ossze az teny.Rabiot meg Ramseyt cserenek elmennek,a Mckenni,Arthur,Benta 3as kell hogy alap legyen.Nyaron meg surgos valtozasok kellenek a kizeppalyara az egyertelmu.

Szabi984 2021.01.21. 20:39:27

Kritika mindíg volt és lesz is! Nem értem egyeseknek mért gond,hogy páran leírjuk(normális kereteken belül)az aggályainkat. Kritika annó is lett volna az Ancelotti,Capello érában,csak nem volt hova leírni. Én is örülök a kupának,de annak nem hogy úgy ülök le hétről hétre meccset nézni,hogy ma megvertük a Napolit,holnap kikapunk a Speziatól.. kritika részemről legfőképp a klubot célozza,hogy kirúgott egy olyan edzőt aki igaz nem szép focival,de elvezetett minket europa top 5 csapatai közé,szilárdságot adott a csapatnak és kinevezett egy bagóst aki 2 évvel korábban a szurkolóinknak mutogatott. Most meg kinevezett egy tapasztalatlan edzőt akitől csodát várunk. Ha nem jön össze,átmeneti évnek fogják majd titulálni és év végén kirugják szegényt,vele együtt derékba törve talán a karierjèt is Paraticiék hibás játekos politikája miatt. Hogy jutottunk ide 2 év leforgása alatt? Én nem vagyok optimista az idei évet tekintve,de ne legyen igazam,váljon be Pirlo és cáfoljatok rám

delpi0823 2021.01.21. 20:40:25

@Bodnar Daniel: +1 Gondolhatod mi lett volna ha kikap a csapat........

Juventino86 2021.01.21. 20:44:58

@Szabi984: Na végre, ezt mondom én is!!! Az a gond, ha itt kifejezed normális hangnemben, hogy valami nem tetszik a csapat körül, akkor rád támadnak páran. De végül is időnként vicces.

Knob 2021.01.22. 09:38:36

@delpi0823: Köszönöm a hozzászólásom értékelését!

Ezek szerint Te még az életedben nem olvastál, vagy hallottál edzőket nyilatkozni a BL csoportkör utolsó fordulója előtt a már biztos továbbjutóktól, miközben a bajnokságban fontos vagy éppen "hatpontos" meccsek jönnek. Kivétel nélkül ilyen esetekben nem fognak kockáztatni sérülést, vagy eltiltást sőt, pihentetni szoktak, ha fontosabb meccsek jönnek utána. Ez így logikus, és értelmes. A másik, hogy teljesen tök mindegy kit kaptunk a nyolcaddöntőben, mert ezzel az edzővel simán benne van egy kiesés a Porto ellen is. Persze ne legyen így, de amit Pirlo művel vezetőedzői szerepben, az botrányos. Amiket pedig nyilatkozik felháborítóak. Úgy kezeli a csapatot, mint valami Samdoriat.

Knob 2021.01.22. 09:40:09

@delpi0823: Ja és ki akarta Frabottát? Ki küldte el Pellegrinit? Ez is az Ő sara, senki másnak nincs ehhez köze! Nyáron pedig sürgős változások kellenek a vezetőedzői poszton!

Juventino86 2021.01.22. 09:47:03

@Knob: Vezetőezdői poszton szerintem már legkésőbb a Fior elleni hazai vereség után változás kellett volna. Akkor már nagyon égett a ház.

delpi0823 2021.01.22. 18:46:06

@Knob: Persze,cserelgessuk az edzoket lassan mar mint mas az alsonemujet,ne hagyjunk senkit hosszabb tavon dolgozni az a normalis,akkor csak ugy jonni fognak az eredmenyek.......Ki rugtuk Sarrit a bajnokicim utan.Rohogtek rajtunk eloszor mert kiestunk a francia 7ik ellen(persze azt senki nem vette eszre hogy a framcia bajnoksagot majd nem feltavnal befejeztek),a realis helye a Lyonnak most ahol van 2ik hely kb.Aztan az a Lyon kicsapta a nagy man cityt persze attol meg Guardiola egy zsenialis edzo,Sarri meg egy szar darab............A kozeppalyank finoman szolva se az elithez tartozik,de ti magatol ertetodonek veszitek lassan a scudettokat,pedig a dolgok azert annyira nem egyszeruek.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása