Mandžukić a Milannal egyeztetett

mandzukic_mario_uj_logos_mezben_mit_hallok.jpgTöbb olasz forrás szerint a Milan képviselői találkoztak Mario Mandžukić ügynökével az elmúlt 24 órában, cél pedig természetesen a szerződés nélküli futballista leigazolása.

A horvát centert nemigen kell bemutatni, hogy a Juventusnál harcolt az olasz bajnokságban és európai porondon 2015 nyara és 2020 januárja között.

A játékos Maurizio Sarri érkezésével látványosan kiszorult a keretből, majd távozott a katari Al-Duhail csapatához, de ott is felbontotta szerződését 2020 júliusában.

A Sky Sport Italia, a Sportitalia és a Tuttomercatoweb beszámolója szerint nem a Juventus, hanem a Milan akar lecsapni a játékosra, ezért a klub képviselői egyeztettek a futballist ügynökével kedden.

A találkozó pozitív eredményekkel zárult, már csak személyes részletekben kell megegyezniük a feleknek.

A 34 éves csatár Zlatan Ibrahimović útját követné, hiszen a svéd csatár is szabad ügynökként érkezett, és értékes tapasztalatával segíti az amúgy igencsak fiatal keretet.

A svéd csatár hat hete sérült, lassan visszatérhet, azonban Mario Mandžukić újabb opciót jelentene a csatársorba egy igencsak telített versenynaptárban, amikor is a rossonero csapat bajnoki címre tör, illetve versenyben van még az EL-ben és az Olasz Kupában.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3716387692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

letepem 2021.01.14. 08:00:20

Nagyon sajnálom, hogy Ő esett áldozatául az új érának... Őbbezzeg megértette, hogy nincs szükség rá a keretben. Valahogy jobban bevette volna a gyomrom, hogy Mandzsu tölti ki a szerződését.
Spirito volt benne, miattunk a válogatottat is lemondta...
Én személy szerint nem haragudnék rá, ha a Milanban folytatná, de jobban neki, mint bármilyen más öregedő csatárnak.
Forza Juve forza mr NoGood!

Juventino86 2021.01.14. 08:58:14

Vérezne a szívem, ha így lenne. :( Ha tényleg vissza akarunk hozni valakit, az legyen Mandzu!

JeetTrader 2021.01.14. 09:03:39

Én is imádtam őt! Sosem állt le, hajtott mint a varacskos disznó. Arról nem is beszélve h méltatlan volt az elválás tőle. Végtelenül szomorú lennék ha pont a Milánhoz igazolna...remélem németből csábítja el valaki inkább.

szauerb 2021.01.14. 12:33:35

Nem is baj.
Inkább kapjon helyette lehetőséget egy fiatal.

Lanzafame 2021.01.14. 12:36:45

Sajnáltam, amikor elment, mert kiegészítő emberként hasznos lehetett volna (más kérdés, csereként ő mennyire lehet hasznos).

Klublegenda mindenképp, akinek nem volt szép a távozása, viszont ha elmenne a Milanhoz, főleg egy rivális Milanhoz, akkor én nem sajnálnám többet, és nem is kezelném klublegendaként. Ettől biztos tud majd azért aludni, de nekem nagy emberi csalódás lenne ez.

venember83 2021.01.14. 12:54:35

@Lanzafame: kb. ugyanígy érzek. Ha a Milanhoz megy, nem tudom egyedüli bűnbaknak a vezetőséget tekinteni, de ha őszinték vagyunk, az ő személyiségével teljesen kompatibilis lenne ez a váltás. A Juve ellen pedig még plusz motiváció is égne benne.

Wizzurah 2021.01.14. 17:16:10

Én nem csalódnék benne, ahogy mi bántunk vele, mehet, ahova akar. Milan belefér, ha interbe vagy nápolyba menne, akkor azért már felhúznám a szemöldököm én is. Abszolút nem tudom hibáztatni, sok sikert kívánok neki.

DelPiero2 2021.01.14. 18:33:18

@Lanzafame: amit műveltek Vele azután joga van bármit megtenni ez a véleményem.

Lanzafame 2021.01.14. 18:47:22

@Wizzurah: @DelPiero2: joga van bárhova menni. Max. kiírja magát a klublegendák közül nálam. De mondom, egyrészt ettől még nem lesznek álmatlan éjszakái, másrészt meg ne csodálkozzunk azon, ha nem akar klublegenda lenni azok után, ahogy ez a klub bánt vele a végén. Nem is benme csalódnék, hanem csak újra elszomorítana az, ahogyan elküldték.

Rocky80 2021.01.14. 18:54:35

A szívem megszakadna...

venember83 2021.01.14. 20:57:31

@Wizzurah: miért, hogy bántak vele? Jött egy edző, akinek az elképzelésébe sehogy nem fért bele. Vagy ő nem akart Sarri alatt futballozni, nem tudjuk. Engedték a klub részéről, hogy távozzon, mert nyilván Sarri mellett kellett kiállnia a vezetőségnek, ha már őt bízták meg az edzői feladatokkal. S akkor még nem tudhatták, hogy Sarrit szezon végén elküldik. Nem gondolnám, hogy túl kellene dramatizálni a történéseket.

szauerb 2021.01.14. 21:21:16

Egyébként ő mitől klublegenda?

Lanzafame 2021.01.14. 22:45:30

@szauerb: éveken át mindig kiharcolta a helyét a csapatban, kiemelkedő volt a mentalitása, harcossága, ha arra volt szükség, teljesen idegen poszton játszott, jól. Értette és szerette a klubot.

Manapság, elnézve néhány mostani langyi és alibiző játékosunkat, vagy azt a sok embert (nem akarok csúnyábbat írni), aki elhagyta a süllyedő hajót 2006-ban, ez önmagában elég impresszív.

szauerb 2021.01.14. 23:03:30

@Lanzafame:
Ne értsük egymást félre én is kedveltem őt a harcossága és a mentalitása miatt ami esetenként pluszt jelentett a csapatnak.
Na de az, hogy mindig jól játszott sőt idegen posztokon is az azért elég nagy túlzás. A meccsek felén nettó emberhátrányt jelentett. (főleg a szélen)Ha csereként kellett játszani akkor pedig általában nem igazán törte magát.
Én semmiképpen sem nevezném klublegendának.
Egy szimpatikus játékos néhány emlékezetes meccsel, amolyan Igor Tudor csatárban.

Lanzafame 2021.01.14. 23:25:36

@szauerb: azt nem írtam, hogy mindig jól játszott. Majd az idő eldönti, legenda volt-e. A Pjanicok és Arthurok korában nekem ő és pl. Cuadrado is az. Lehet, alacsonyan van a léc mostanában, de ez nem az ő hibája.

szauerb 2021.01.14. 23:35:59

@Lanzafame:
Cuadradot sem tartom annak jelenleg, esetleg 1-2 év múlva.
Nem gondolom, hogy alacsonyan lenne a léc. Az utóbbi 10 évben az én legendáim:
Chiellini,Bonucci,Pirlo,Pogba, Tevez, Marchisio, Barzagli

Na de mindegy ízlések és pofonok.
Azt azért megkérdezném, hogy ha Mandzukic ezekkel az erényekkel Juventus legenda státuszba lépett akkor Ronaldo is az?

Rikoo 2021.01.15. 02:41:56

@szauerb: Bonucci legenda és Buffon nem? :D
A legenda szó megalázása Bonucci és Pogba. Ennyi erővel beírhatjuk Vidalt is.
Legenda az Alex, Gigi és esetleg Marci, Chiello a közelmúltból. Régebbről Zoff, Bettega, Scirea és még sorolhatnánk, vannak bőven akik 12-13 évig szolgálták játékosként a klubot és óriási sikereket értek el a Juventusnál és az olasz válogatottnál is egyaránt.
Pirlo tényleg legenda, csak épp a Milannál.

szauerb 2021.01.15. 06:31:22

@Rikoo:
Én az elmúlt 10 évről beszéltem. Buffon minden idők egyik legnagyobb Juve legendája ezért nem is soroltam ebbe a névsorba.
Ezekkel a nevekkel csak azt próbáltam érzékelteti, hogy ha szigorúan az elmúlt 10 évet tekintjük még akkor is jó néhány név van akit inkább lehet Juventus legendának nevezni mint Mandzukicot.
Még akár Bonucci vagy Pogba is.
Egyébként a többiben egyetértünk.Ezek közül a nevek közül csak egy méltó arra, hogy a csapat All Times Legendjei között emlegegessük és az Chiellini.(esetleg Marchisio)

Engem rendkívül zavar az, hogy néhány ember itt most Mandzukicért sír sőt legendának titulálják.
Holott néhány éve még a csapatból is ki követelték.

steven.h 2021.01.15. 08:55:06

@szauerb: Bonucci azzal hogy elment a Milanhoz, majd a gólját még meg is ünnepelte ellenünk, holott elvileg az ő viselkedésével volt gond nem pedig a klub bánt vele csúnyán, soha nem lehet klub legenda, de még csapatkapitány sem lehetne nálam. Sőt továbbmegyek, vissza se hoztam volna még ingyen se. Ha Bonucci klublegenda tud lenni akkor Mandzukic 3-szor jobban megérdemli. Lehet hogy csereként nem volt épp mindig hasznára a csapatnak, de azon kívül rajta sose láthattad hogy beleszarik a meccsbe (Pjanic, Dybala, Bernardeschi). Tavaly is sokat tudott volna segíteni a csapaton meg idén is tudott volna még.

Az a néhány ember meg aki most visszaköveteli valószínűleg nem egyenlő azokkal akik el akarták mindenáron üldözni, szerintem ebben megegyezhetünk. Bármennyire is nem volt esetleg látványos a játéka, ő fék sosem volt véleményem szerint.

szauerb 2021.01.15. 09:30:32

@steven.h:
A klub nem viselkedett csúnyán?!
Nyilvánvaló, hogy Bonuccinak a Real Madrid elleni BL döntő szünetében történt dolgok miatt kellett távoznia. A klub az helyett , hogy kiállt volna mellette abban a szituációban, inkább Dybalat védte meg. Holott Bonuccinak kétség sem fér hozzá igaza volt, hogy felpofozta a mi kis gyémántunkat akinek éppen azon a meccsen is tele lett a gatyó,vagy nem érezte jól magát, vagy csak nem volt kedve focizni aznap, ezért akkor is konkrét emberhátrányt jelentett.
Ezek után, hogy a kis öntelt répát helyre rakta (teljesen jogosan)neki kellett mennie (azok után amit addig a klubbal elért és tett)mert a klub Dybalat választotta helyette.
Nyáron Bonucci a Milanba ment.
Abszolút meg lehet érteni.( A gyermeke súlyos beteg volt,és ezért nem akart külföldre menni.) Hova kellett volna igazolnia? Esetleg a Parmaba vagy a Bolognába? Ne gyerekeskedjünk már!
Ünnepelte a gólját!? Hát persze! Amekkora sértettség lehetett benne ezek után (jogosan) miért ne tette volna?! Ki ne tette volna? Főleg az ő habitusával.
Bonuccira az mind igaz amit itt Mandzukicról mondotok, példás akarás, soha nem szarik bele, mindig játszani és nyerni akar, fontos gólok szerzője,vezéregyéniség. Megvan benne a Spirito kétség kívül.
A kapitányi karszalagot viszont én sem adtam volna neki. A személyisége nem teszi alkalmassá kapitánynak.
De ne legyen kétségünk afelől ,hogy Bonucciról sokkal több oldal fog születni a Juventus történelem könyvében mint Mandzukicról.

Arról pedig, hogy aki most vissza követeli az régen is kedvelte hát lehet, hogy így van. Nem olvastam régi kommenteket.

steven.h 2021.01.15. 10:57:53

@szauerb: Attól mert valakinek tele a gatyája adott esetben mert nagy a tét még nem felpofozni kell, hanem bátorítani, bíztatni, levenni a súlyt a válláról. Ilyen egy igazi vezér. Olyan nincs, hogy valaki jogosan felpofoz valakit (ha ténylegesen ez történt) csak azért mert épp nem tudott úgy teljesíteni a teher alatt.

Lehet hogy Bonuccinak sosincs tele a gatya, de mégis olyan hibákat csinál amiket olyasvalakitől várnék akinek tele van...Szerintem a klub teljesen jól döntött. Ilyen fizetés mellett meg nem hinném, hogy az orvosi kezelés bármilyen országban nehézségekbe ütközne, de ebbe ne menjünk bele, mert nyilván pro kontra lehet magyarázni. Az ő habitusát meg inkább hagyjuk, azért ünnepelte a gólját mert emberileg ő egy nulla, nála nagyobb egoval rendelkező játékosok nem ünnepeltek volt klubjaik ellen, mindegy hogy váltak el.

Il Principino 2021.01.15. 11:02:24

Ha már legendákról beszélünk nem mehetünk el Don Padoin mellett,aki többszörös bajnok lett a csapattal és tette a dolgát amikor kellett :)

szauerb 2021.01.15. 12:10:55

@steven.h:
Azóta is bátorítjuk és bíztatjuk Dybalat.
Ide hoztuk Higuaint majd Ronaldot evvel a súly is levéve. Továbbra is nulla a srác. ( Lehet Bonucci módszere alkalmasabb lett volna a problémának megoldására.)
Én nem mondom ,hogy nem hibázik. Azt sem mondom ,hogy boldoggá tesz a tény, hogy ő az első számú védőnk.
De azt tartom, hogy ő jobban megérdemli a legenda jelzőt Mandzukicnál mi több Dybalanál is.

A gyerekről pedig annyit, hogy ez nem pénz kérdése. Ilyen helyzetben nem szabad kiszakítani a környezetéből.
És hála istennek Bonuccinak sokkal fontosabb volt a gyereke egészsége annál mint, hogy mit fognak gondolni a Juventus szurkolói róla.
A család még a Juventusnál is sokkal fontosabb.

szauerb 2021.01.15. 12:13:01

@Il Principino:
Ha Mandzukic legenda akkor Padoin is teljes joggal pályázik a címre.

Rikoo 2021.01.15. 12:40:39

@szauerb: Bonucci februárban konkrétan nyíltan letámadta Allegrit és a kapcsolatuk rohamosan romlott nyárig, szóvál erős túlzás, hogy csak a BL döntős kavarás miatt kellett távoznia.

venember83 2021.01.15. 12:43:16

@Rikoo: akkor a vezetőség az edzőnek adott igazat, Bonu távozott. S ugyanez volt Mandzu-Sarri esetében. A klub sok egyebet nem tehet, ha szezon elején bizalmat szavaz egy edzőnek, s az edző és a játékos között kibékíthetetlen ellentét alakul ki/tapasztalható.

steven.h 2021.01.15. 13:16:34

@szauerb: Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben, illetve azt sem tudom, hogy mennyire is súlyos betegsége van Bonucci fiának. Nyilván az egészség mindennél fontosabb, de ettől függetlenül azt tartom, hogy ilyen pénztárcával mint ami Bonuccinak van bárhol meg tudja fizetni a legjobb szakembert, aki lehet hogy egyébként még a milánói orvosánál is jobb lehet, vagy ha mást nem akkor a magángépet amivel a kezelésekre hordja.

Nagyon szép tőle, hogy ezt tartotta szem előtt (már ha igaz és nem csak magyarázkodás), de akkor is egy utolsó paraszt, már bocsánat, ha ezek után a gólját meg ünnepli és még tiszteletlen is a volt csapattársaival szemben.
Majd visszahozzuk és úgy kell tenni mintha mi sem történt volna. Lehet hogy Caldaraval már rég beljebb lennénk (ha mondjuk itt nálunk nem sérül meg), mint hogy nézzük őt szenvedni megint, ráadásul csapatkapitány karszalaggal a kezén. Legszomorúbb az egészben, hogy annyira semmilyen ez a csapat most, hogy azt se tudnám megmondani, kin látnám szívesen a karszalagot.

@venember83: Nem keverném ide Bonuccit, szerintem ő a vezetőséggel is összerúgta ott már a port, nem csak az edzővel.

szauerb 2021.01.15. 13:31:23

@steven.h:
Abszolút értem az érveidet és az érzéseidet Bonuccival kapcsolatban. Viszont valószínűleg nem jutunk ebben a kérdésben dűlőre.
Szimplán azért mert nem gondolom, hogy az élet ennyire fekete-fehér lenne mint ahogy azt leírod.

Azért köszi a kultúrált beszélgetést!

Rikoo 2021.01.15. 13:31:27

@venember83: Én csak azt mondom, hogy jóval korábban kezdődött már a balhé Bonuccinál, mint május.

venember83 2021.01.15. 13:38:34

@steven.h: @Rikoo: a cikk nem Bonuról szól, Mandzuval kapcsolatban írtam, hogy a vezetőség ugyanúgy az edző pártját fogta Bonu és Mandzu esetében is. Ami szerintem természetes. Ha megbízol egy edzőt, akkor nem lehet, hogy utána ellehetetleníted a munkáját.

steven.h 2021.01.15. 14:31:46

@szauerb: Dühöngőben írtam, mivel ez már ténylegesen csak Bonucciról szól és nem akartam a Mandzukicos cikket off-topicozni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása