Pirlo: „Soha nem hiányozhat az eltökéltség a Juventusnál”

pirlo_andrea_mutogat.jpgA Juventus a Sassuolót fogadta a Milan elleni simának tűnő győzelem után, a meccs pedig igencsak bonyolultra sikerült Paulo Dybala és Weston McKennie lesérülésével, de szerencsére Pedro Obiang pirosat érő megmozdulása nem küldte a partvonalon túlra Federico Chiesát, s némi izgalom után a Juventus Danilo, Aaron Ramsey és Cristiano Ronaldo találatával behúzta a kötelezőt.

„Dybala kapott egy rúgást az oldalsó térdszalagra a térde belső részén. A napokban ki fogjuk értékelni az állapotát, és reméljük, hogy nem súlyos a sérülés.” - mondta Andrea Pirlo a Sky Sport Italia munkatársának a meccs után.

„Weston McKennie már a tegnap is észlelt némi izomproblémát, ma pedig ismét felmerült egy sarkazás után, úgyhogy inkább kiszállt.

Fontos volt számunkra, hogy következetességet mutassunk a mai mai győzelemmel, ellenkező esetben a Milan elleni szerdai győzelem semmit nem ért volna. Kicsit lassúak voltunk olykor, aztán szervezetlenné váltunk kissé, de eltökéltebbek lettünk, látható volt a sikeréhség, amely a meccs megnyeréséhez szükséges volt.”

A Sassuolo Grégoire Defrel révén egyenlíteni tudott a Juventus első gólja után, amikor a vendégek már emberhátrányban voltak.

„A középpályásaink túlságosan passzívak voltak, és a két védőnk sem helyezkedett jól a csatárral szemben. Túl sok területe maradt, bár jól vette át a labdát Defrel, mi hibáztunk úgy a középpályá, mint a védelemben.”

A Juventus a bajnokság következő fordulójában ismét a San Siróba/Giuseppe Meazzába látogat, ezúttal azonban nem az első Milan, hanem a második Inter lesz az ellenfél.

„Ezek a meccsek mindig érdekesek mindenki számára, elkerülhetetlen módon megemelik a koncentrációs szintet és a feszültséget. Bajnokok alkotják a keretünket, akik hozzászoktak ezekhez a nagy meccsekhez, ezért majd felkészülünk rá a hétközi Olasz Kupa-meccs után.

Mi vagyunk a Juventus, ezért a nyomás adott, hogy minden egyes meccsen győzzünk. Mindegyik meccset döntőként kell kezelnünk, aztán majd meglátjuk, hogy hol is állunk a tabellán kicsit közelebb a szezon végéhez.”

A mestert arról kérdezték, miben javult a Juventus az elmúlt hetekben, hiszen az Öreg Hölgy egyre feljebb tör a tabellán.

„Úgy vélem, hogy mindenekelőtt önbecsülésben, de a csapatmozgások végrehajtásában is, most már ezeket természetesebbnek érezzük.

A Torino elleni győzelem fordulópontot jelentett, úgy érzem, mivel azt bizonyította mindenki számára, hogy ha nem játszunk minden egyes meccsen megfelelő koncentrációval és eltökéltséggel, akkor szenvedni fogunk.

Ennek a Juventus DNS-ében kell lennie, az eltökéltségnek és a vágynak az utolsó percig való küzdelemre. Javíthatunk a játékminőségen, játszhatunk rosszabbul vagy jobban, de az eltökéltség soha nem hiányozhat a futballunkból.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9016383814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabsic02 2021.01.11. 07:46:28

Tetszett a tegnapi meccs több szempontból is.
Jól alkalmazkodtunk az ellenfélhez, bár a kapott gól jól mutatja, hogy nem szabad engedni, hogy egy az egyben maradjon egy agilis csatár Bonuccival. De a gólon kívül nem sok lehetőségük volt.
A cserék is jól szálltak be a meccsbe. Egyre jobb az összhang a támadók között.
Mckennie és Chiesa hatalmas igazolás volt.

Jöhet az Inter!!!

ROLI921 2021.01.11. 08:45:03

Csak a bírónak köszönhető a tegnapi siker. Bonut ki kellett volna szórni az elején.

Rocky80 2021.01.11. 08:58:02

@rabsic02: lassan ott tartunk hogy nem szabad engedni hogy BÁRMILYEN csatár egy az egyben maradjon Bonuccival...

majerjohny 2021.01.11. 09:14:12

Számomra ez a meccs is kritikán aluli volt, nem Juventushoz méltó.
Hiányzott ez erő, az ötletesség, a valós dominancia hazai pályán.
A védelem életveszélyes Bonuccival, lassú, bizonytalan (pedig van bőven játékperce), ha ezt nem látják a vezetők, akkor nagyon nagy baj van.
Sokadik mérkőzést nézem ahol azt látom, hogy a széleken bármilyen csapat kiháromszögeli a leghajmeresztőbb helyzetekben is a játékosainkat és villámgyors támadást indít a balfékeskedésünkből, aminek megállítására a totyogó Bonucci forgolódik önmagakörül.
Legalább 10 évet öregedtem...

JeetTrader 2021.01.11. 10:04:26

Nagyon örülök a győzelemnek, de rettentően nehéz meccs volt ez! 10 emberrel játszó csapat ellen gólt kapni, a koncentráció hiányát jelenti. Nagy meccseken nagy csapatok ellen ezek a döntő pillanatok.

Sajna a középpályásaink nem látnak a pályán. Tök jól üresbe mozgunk a széleken, de az éppen labdát birtokló nem veszi észre hiába integet az illető. Hiányzik a két emberes háromszögelés, azaz passzol az egyik és utána nem fut tovább visszakapva a labdát h előnyösebb helyzetbe kerüljön. Kreativitás kellene elsősorban nagyon sürgősen. Ebben a kp-ban sajna ennyi van. Nem hiszem h ilyen gyorsan kreatívvá lehet valakit átnevelni, ezért sürgősen kell igazolni valakiket akik ezt a hiányosságunkat pótolják.

Bonuccit szerintem is lassan el kell felejteni...túl sokat hibázik és már fontos passzokat se tud/mer kiosztani.

Il Principino 2021.01.11. 10:33:37

Katasztrófális a játékunk továbbra is,annyi a különbség,hogy ezúttal több szerencsénk van..
Győzelmi kényszer van a csapaton,ami általában jót tesz a Juvénak,hétvégén nyerni kell!!!

bartender 2021.01.11. 11:05:20

Bonucci vedelmeben: az EGYETLEN vedonk, aki mindig rendelkezesre all. Folyamatosan felforgatott vedelemmel jatszunk serulesek, covid, minden szar miatt, de o ott van. Folyamatosan mas tarsak vannak mellette. Lattuk, szuksege van az allando tarsakra, akkor tud jol teljesiteni. Tenyleg egy rakas sz@r mostanaban, nem allitom ellenkezojet, de nezzunk a dolgok moge. 33 eves, minden evben jatszik legalabb 30 meccsen, mikozben mellette folyamatosan cserelodnek a jatekosok. Ezt azert ne felejtsuk el vele kapcsolatban. Remeljuk, hogy o is feljavul.

Pavel1988 2021.01.11. 11:22:17

Nekem sem mindig tetszik amit látok, de valljuk be, idén egyszerűen szórakoztatóbb és izgalmasabb Juventus meccset nézni!
Kihullik a hajam sokszor, de már képtelen voltam nézni a folyamatos 1-0, 2-1-es meccseket, Sarri alatt lényegesen rosszabb volt a csapat, ráadásul visszafejlődést mutatott amiből katapultálni kellett.
Én hagynám Pirlot dolgozni és tanulni, egyre jobban tetszik amit csinál és kompatibilis a Juventussal. Nem szól bele semmibe, csendben teszi a dolgát és nem kell könyörögni azért, hogy felhúzzon egy öltönyt.

Ami aggasztó: Bonucci szerződése 2024-ig tart, képtelenség lesz innen kitenni addig.
Demiral sérülésből visszatérve is jobb játékos, minél előbb összeáll a DL-Demiral védelem annál előbb fog csökkenni a bekapott gólok száma.
Jó lenne ha Conte magával vinné az Interbe, ezt az egy menekülőutat látom.

Jamal Jamal 2021.01.11. 11:30:16

@majerjohny: De akkor neked már halottnak kellene lenned 16 meccs az... ugye tudsz Te is számolni. :)))

Viccet félretéve, ha megnézzük a topligás bajnokságok elitjeit akkor mindegyikben, minden meccsen lehet egy-egy gyengébben teljesítő játékost találni. Nincs is ezzel semmi baj és nem védeni szeretném Bonucci-t mert nem ez volt az egyetlen meccse amin hibázott, de sok-sok játékperce van és neki mindig jót tenne egy kis padozás, mert ugye ő is csak ember. Mindenki döntse el hogy milyen, de nekem a Juve az a minden. IS.

szauerb 2021.01.11. 12:31:51

A szar védelmünk úgy, hogy folyamatosan legalább 2 ember hiányzik belőle a legkevesebb gólt kapta az olasz bajnokságban.
A TOP 4 bajnokságban összesen 5 csapat szerzett több pontot nálunk meccsenkénti lebontásban (2.06 a miénk).
A szar támadósorunknál a TOP 4 bajnokságot figyelembe véve összesen 3 csapat termelt több gólt meccsenkénti leosztásban(2.18 a miénk).
A bajnokok ligájában 2 darab csapat szerzett nálunk több pontot.
A Serie a-ban Ronaldo vezeti a góllövőlistát a BL-ben Morata.
Mi lenne ha még jól is játszanánk...

Pirlo remek munkát végez.
Időt kell neki adni.
Az átigazolási piacon támogatni.

Attilio79 2021.01.11. 12:42:29

@szauerb: Szerintem a kártékony hatást a Fifa teszi... ;)
Továbbra is az a véleményem, hogy a szánalmas játékvezetés miatti Fio meccset leszámítva veretlen a csapatunk! Ez óriási szó edzőnk első évében, hátha még hinnénk a csapatban és abban, hogy ez lehet jobb is a nehézségek ellenére is (covid, sérülések stb.), akkor látni lehetne Sarrihoz képesti előrelépést, nem feltétlenül kell a szép játék az eredmény eléréséhez.
Ugyanakkor simán bennevan, hogy nem leszünk bajnokok. Hogy mi lettünk gyengébbek? A többiek lettek erősebbek véleményem szerint...

szauerb 2021.01.11. 12:54:44

@Attilio79:
A játékvezetésről nem szeretek beszélni mert ez a játék részét képezi. Ha ellenünk fúj akkor úgy kell megtalálni az utat a győzelemhez. Szerintem a vezetőség is bölcsen jár el amikor nem bírózik.
Meggyőződésem, hogy ha nincs Cuadrado szerencsétlen belépője akkor azt a meccset is hozzuk egyébként.
Bajnokok lehet, hogy nem leszünk (idén)viszont 9 évig azok voltunk.
Ha valaki nekem azt mondja 2006-ban a kizárás után, hogy a csapat 2020-ra itt fog tartani akkor szó nélkül elfogadom.
Viszont most a vezetőség egy új filozófiát jelölt ki a klubnak, azért hogy egy következő szintre lépjünk ezt időbe telik megvalósítani.
Valószínűleg mi is gyengültünk egy kicsit és ők is erősödtek.

CsakÚjváros 2021.01.11. 14:03:03

Xar ez a csapat!! Főleg a védelem 16 meccsen 16 gólt kapni...skandallum!!! Bonuról nem is beszélve,elhitette velünk az utóbbi 10 évben hogy gép,erre kiderül hogy ő is ember és hibázik. A középpálya és a csatárok is kritikán aluliak. Tegnap is csak szerencséjük volt,7 ajtó,ablak helyzetből bebotladoztak 3-at. Az ellenfélnek 1 gólhoz elég volt 1 kapuralövés is.... Szóval az utöbbi 3 meccsen volt mák rendesen!! Pirlo takarodj!!! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása