Pirlo: „Játszani fogunk, találunk 11 játékost holnapra”

pirlo_andrea_portre.jpgA Juventus mestere, Andrea Pirlo érdekes mérkőzésre számít a tabellavezető AC Milan ellen, és bár felütötte a fejét a koronavírus-betegség a torinói keretben, a sajtótájékoztató után jött a hír, hogy Cuadrado is pozitív lett Alex Sandro után, a mester nem keresi a kibúvókat, és egyértelműen a mérkőzés lejátszása mellett tette le a voksát.

„A tesztekhez a mintákat a reggel vették, s várjuk az eredményeket.” - mondta az edző a sajtótájékoztatón. „Délutánra megtudjuk, mi a helyzet a többiekkel, jelenleg csak várunk.”

A mester szerint a lemaradás ellenére a Juventus nem mondott le a scudettóról, ehhez azonban a Milan ellen egy jó eredmény szükséges.

„Ezért dolgozunk, 2021-et egy győzelemmel kezdtük, illetve pozitív hozzáállással. Egyszerre egy meccsel foglalkozunk, aztán majd pár hónap múlva meglátjuk, hol állunk a tabellán. Nyilván fontos meccs lesz holnap, azonban ez nem dönt még a címről. Egy Milan-Juve meccs mindig izgalmas. Ez volt játékosként, és ez lesz edzőként is. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, és fontos meccsre számítunk, azonban még nem fog semmiről dönteni.

A minap Paulo belázasodott, de ma már jobban érezte magát, és holnap a meccs keretében lesz, hacsak valami váratlan események nem történnek.

A Milan az a csapat, amelyben rengeteget futballoztam, és sok mindent nyertünk. Számomra fontos meccs lesz, még ha a klub sokat is változott, hiszen már csak Paolo Maldini maradt azok közül, akiket ismertem a klubnál.

Ennek ellenére csodálatos meccs lesz amiatt is, hogy ez az első meccsem edzőként ellenük.”

Adrien Rabiot visszatérhet a kihagyott meccs után, és Arthur Melo is felépült végre az Atalanta ellen elszenvedett sérülésből.

„Rabiot végre kipipálta az eltiltást, továbbá Arthur is felépült, és sokkal jobban érzi magát. Az Atalanta ellen elszenvedett sérülés egy ideig partvonalon kívülre tette. Az elmúlt este pár percet játszott, most viszont már elérhető. Majd holnap kiértékeljük, hogy ki áll rendelkezésre, figyelembe véve a PCR-tesztek eredményét is.

Óvatosnak kell lennünk, az ellenfél nagyon jó a labda visszaszerzésében és a gyors támadásban. Láthattuk ezt a videókon. Két vagy három passzból a kapu elé kerülnek, ezért technikailag jó meccset kell hoznunk, és figyelnünk kell az ellentámadásokra.

Az elejétől már megpróbáltuk a lehető legjobban kihasználni Ronaldo jellemzőit, azt akartuk, hogy meccseket tudjon eldönteni az utolsó pár méteren. Ő mindenhol meccseket döntött el, ezért természetes, hogy vele a keretben a csapat valamennyire függ is től.

Ugyanakkor mi örülünk annak, hogy nálunk futballozik. Zlatan Ibrahimović is alapvető fontosságú az ellenfél számára, mivel hatással van a játékmódra, azonban az ő hiányában sikeresen kihasználták a többiek jellemzőjét.

A Milan nem szokta elveszíteni a meccseit, ezért minden bizonnyal valamit jól csinálnak: ők az a csapat, amelyik meg kell verni. Megpróbáljuk majd a San Siro gyepén érvényre juttatni az akaratunkat.

Pirlo elmondta, hogy nem tudja, Álvaro Morata játszhat-e majd a Sassuolo ellen, de Giorgio Chiellini és Merih Demiral már bevethető, még ha a védők nincsenek is ideális állapotban.

„Álvaro a felépülésen dolgozik, és fizioterápiára jár, a következő napokban majd kiértékeljük az állapotát, de nem tudjuk, hogy hány napot lesz kénytelen kihagyni. Majd beszélünk az orvosokkal, és meglátjuk, mikor térhet vissza. Chiellini és Demiral felépült, egész jól vannak. Talán nem képesek még egy egész meccset lejátszani, de vészhelyzetben bevethetők.

A koronavírus? Játszani fogunk, megtörtént már ez más csapatoknál is, és mindig lejátszották a meccsüket. Nem kereshetjük az alibiket, találunk majd szerdán 11 játékost. Nincsenek gondjaink, és nem félünk attól, hogy a San Siróra látogassunk, és játsszunk.

A tabella megmutatja a bajnokság értékeit. Meccsről meccsre lépkedünk, s csak magunkkal foglalkozunk.

Olyan Juventust akarok látni, amelyik meg van győződve az erősségeiről, a csapat képes legyen úgy futballozni a Milan ellen, ahogy szeretne, még ha a Milan jó formában is van. Nagy taktikai meccsre számítok, de képesnek kell lennünk irányítani a meccset a San Sirón.

Meccsről meccsre kell lépkednünk: legyen szó a Milanról vagy a Beneventóról, három pontot lehet szerezni. Nem lehet egy másodpercig sem hátradőlni.

A holnapi meccsre kell koncentrálnunk, aztán a vizsgálatok eredményei alapján meglátjuk, hogy milyen felállásban lépünk pályára. Az agyunkban a holnapi nagyszerű teljesítmény gondolatai keringenek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2716373042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigP86 2021.01.05. 20:57:17

Dybala megint gyengélkedik? Jó lenne minél hamarabb túladni rajta, az a faszi nem egy élsportoló materiál sem fizikálisan, sem mentálisan. Becsülendő, hogy Pirlo ennyire elszánt, hogy akár 11 ifistával kiállna egy csúcsformában lévő Milan ellen, de jelenleg akár a legjobb 11ünkkel is necces lenne a meccs. Miközben minket az elmaradt Napoli meccsel mély torokra húztak a zöld asztalnál, addig mi megint el akarjuk játszani a becsületes lovagot (Öreg Hölgyet), csak épp semmit nem fogunk elérni vele. Lásd Calciopoli, tök mindegy mi derült ki azóta, jogilag elévült, a többi klub pedig irigységből mindig minket fog utálni és mi leszünk a csaló bundás Juventus. Szóval őszintén szólva, ebben a helyzetben most mutatnék egy nagy középső ujjat a szövetségnek, kérnék egy igazolást a Piemonti egészségügyi hatóságoktól és maradnék otthon Torinóban pihenni és edzeni.

Juventino86 2021.01.05. 21:05:53

@BigP86: Pontról pontra ezt kellene tenni.

Juventino86 2021.01.05. 21:10:17

@BigP86: Dybalával kapcsolatban is igazad van teljesen.

Andras74 2021.01.05. 21:12:48

Nincs jó érzésem a holnapi meccsel kapcsolatban.

Nem most kéne hazárdírozni!

Rikoo 2021.01.05. 21:17:50

@BigP86: Na csak kérned kellett. :D

Juventino86 2021.01.05. 21:32:38

Az ASL blokkolni fogja a csapat utazását , ha reggel lesznek még pozitív esetek. Legalábbis ezt nyilatkozták el.

szauerb 2021.01.05. 21:38:26

Nyílván Pirlonak ezt kell mondania.
Gattuso is így tett.
Aztán láttuk mi lett belőle.

Rikster 2021.01.05. 22:08:45

Pokolian nehéz meccs lesz, de ezt most behúzzuk.

2021.01.05. 23:05:28

Persze, álljunk ki egy fél csapattal, meg 5 gyerekkel, akiket az utcáról rángatnak be. Égessük szénné magunkat... Dybala meg egy vicc!

Andras74 2021.01.06. 06:59:01

@MGB75: a szertárosokkal nem lehet ezt a Milánt legyőzni, de ifistákkal sem. Semmi szükség a hősködésre.....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3390) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9921) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4164) mercato (4144) nyilatkozat (7444) Olasz Kupa (326) összefoglaló (412) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása