Pirlo: „Szükségünk van Dybalára, s neki szüksége van ránk”

pirlo_andrea_mutogat_1.jpgA bianconero csapat a borzasztó évzárás után lényegesen jobban kezdte a 2021-es évet, hiszen Cristiano Ronaldo duplájával, illetve Federico Chiesa és Paulo Dybala találataival 4-1-re nyert.

A mérkőzés talán másképp is alakulhatott volna, hiszen az Udinese találatát visszavonta a játékvezető, a vendégek pedig két kapufát is jegyeztek, mielőtt Marvin Zeegelaar lövése gólt ért volna, igaz, Aaron Ramsey is jegyzett egy érvénytelenített gólt.

„Korántsem láthattuk a legjobb Juventust, mivel a Fiorentina elleni csúnya vereség még benne van a csapatban, ezért voltak a srácok félénket és idegesek, különösen amikor az ellenfél csatárai rohamoztak minket. A meccs előrehaladásával az önbizalmunk is nőtt.” - értékelt Andrea Pirlo a DAZN munkatársának.

„Nem vagyok elégedett a meccsen mutatott kezdeti hozzáállással, mert még bennünk volt a félelem, amit a Fiorentina elleni vereség okozott. A mozgások időzítése nem volt megfelelő, különösen a csapat szélein. Tudtuk, hogy az Udinese megpróbál majd visszahúzódni, s ellentámadásokra építeni, várva a mi hibáinkat, de mi jól teljesítettünk a megelőző emberfogással, így nem sokra mentek ezzel a taktikával.”

Paulo Dybala a lefújás után az edzővel ölelkezett, s mintha nagy kő gördült volna le a szívekről.

„Szükségünk van Dybalára, ahogy neki is szüksége van ránk. Nagyon jól dolgozott az edzéseken a hét során, a meccs során pedig egyértelműen látszott, hogy jobb fizikai állapotban van, s végig a pályán tartottuk, remélve, hogy sikerül gólt lőnie.”

Federico Chiesa is betalált, és mintha a meccs során egyre hatékonyabban futballozott volna.

„Amikor védekezünk, akkor neki központibb szerepet kell betöltenie. Amikor a pályán van Paulo, akkor jobban támadhat a széleken, és megnyithatja a területet a többi középpályás előtt, hogy ők is előretörjenek.

Amikor jó formában van, akkor Aaron nagyon fontos játékosa a csapatnak. Ő intelligens, tudja, hogy milyen pozíciókat kell keresni a pályán. Sajnos az elmúlt évek számos problémája miatt többet kell pihennie meccsek között.

Meglátjuk, hogy mi a helyzet Álvaro Moratával, és hogy szerdán tud-e majd játszani, de sajnos kétlem, hogy bevethető lenne.”

Ezt követően a mestert arról kérdezték, milyen egyeztetést tartott a játékosokkal a Fiorentina elleni vereség után.

„Párbeszéd volt. Én beszéltem, ahogy a játékosok is megszólaltak, megbeszéltük a kellemetlen időszakot, és azt, hogy bízunk a mindennapi edzésekben, amelyeket eltökéltségnek és intenzív munkának kell kísérnie.”

Ezt követően az erősítések kerültek szóba, hisz ma megkezdődött a januári átigazolási időszak, és például Olivier Giroud neve merült fel Álvaro Morata tehermentesítésére.

„Az átigazolási időszak hétfőn kezdődik, már egyeztettünk a klubbal a célkitűzések tekintetében, és meglátjuk, adódnak-e valamilyen lehetőségek. Reméljük, hogy sikerül a következő napokban valamit véghez vinni.

Giroud? Ő hasznos lehetne.”

A tabellát a szerdai ellenfél, az AC Milan vezeti, a rossonero csapatot pedig Stefano Pioli irányítja, akiről elismeréssel beszélt Andrea Pirlo.

„Meglátogattam Stefano Piolit néhány edzése alkalmával az elmúlt szezonban, nagyra tartom edzőként, s kíváncsi voltam, hogyan dolgozik. Mostanra pedig az elvégzett munka gyümölcseit aratják.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10016370778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

majerjohny 2021.01.04. 10:42:44

Ahogy én láttam:
A tegnapi játék semmi bizalomra nem ad okot kompaktabb csapatokkal szemben. Bonucci és A.Sandro ismét hozták a leggyengébb formájukat. Lassú passzok - éppen hogy elgurul a labda a játékos társig - körülményes mozgás, lemaradó védekezés, bizonytalanság.
A sok labdatartás statikussá teszi a játékot, nagyon ritkák azok a megindulások, amiket a társak észrevesznek és indítás is születik belőle. (csak könyörgök ne Bonucci indítson!)
Aki tetszett Dybala (sok mozgás, volt benne erő még a végén is), Ronaldo (ő Ronaldo), Chiesa (szintén sokat mozgott) Ramsey szépen belerázódott a meccsbe.

Rocky80 2021.01.04. 11:37:14

Amióta volt ez a tikitakás Barca azóta túlértékelik a labdabirtoklás jelentőségét a csapatok szerintem.

Az, hogy oldalra még hátra passzolgatunk a meccs nagy részében semmilyen jelentőséggel nem bír ami előremozdíthatna bennünket.

Elképzelés és előrejáték: én ezt szeretném látni a csapattól!

Ami a tegnapi nap legnagyobb szégyene volt az Udinese második kapufája előtti passzolgatás a 16-osunkon belül: nagyon kínosan éreztem magam...

A másik meg hogy mintha mindenki támadásaiban lenne koncepció csak a miénkben nem. Vagy rosszul gondolom?

niccolo 2021.01.04. 12:28:02

@Rocky80: Nagyon jól látod, a hátrafelé passzolgatás ok nélkül nagyon idegesítő. A csúcs számomra, mikor szögletrúgásunk után vissza játszunk a kapusunkhoz. Pontosabban passzolni se ártana. Ebben a hónapban pedig sokat tudnánk faragni a hátrányunkból,remélem sikerül. Forza Juventus.

Lanzafame 2021.01.04. 12:39:08

@Rocky80: az erőszakos előrejátékot, amire gondolom célzol, Conte első szezonja óta nem látni. De az eredmények jöttek anélkül is. Sosem fogunk úgy játszani, mint mondjuk egy Klopp-csapat.

Viszont a letámadásunk alakul, tegnap két gólt is szereztünk ebből, igaz, néhányszor csúnyán lekontráztak. A tizenhatosról való ijedt felívelgetéseket szerintem megtiltják, meg kell próbálniuk kihozni a labdát laposan, akkor is, ha a gólvonalon gurigázunk.

Lanzafame 2021.01.04. 12:41:37

@niccolo: ha a kisszögletekre célzol, azok tényleg nagyon bosszantóak. Nem hiszem, hogy Dybala magától csinálná, Pirlo már játékosként sem volt hajlandó beívelni, inkább nekiállt bohóckodni a sarokban, ennek sosem volt eredménye...

DegerFaCan 2021.01.04. 12:53:53

Gyerekek ebben a Chiesaban van lendület. Nekem nagyon tetszett ez a brutál dinamika. Nem olyan technikás mint Costa de gólra törőbb, ez kellett ide, hogy ne csak Roni rugjon gólokat hanem hatrebbrol is. Megjegyzem nagyon hiányoznak a szogletgolok néha jolesne egykettő...

Il Principino 2021.01.04. 12:55:01

Dybabácska most megmutathatja milyen fából faragták!(Morata ismét nem lesz)
Vegye a qrva hátára a csapatot,aztán parádézza végig a januárt,hogy felzárkózhassunk!
Januárban a szezon is eldőlhet,akár csak Pirlo és Dybala sorsa is!A bl-re nincs reális esély,viszont a bajnokság elúszhat,kupából is pottyanhatunk,szuperkupa is kicsúszhat a kezünkből,amit illene visszahódítani!
Januárban "beárazhatjuk" magunkat,hogy idén mire hivatott a Juventus.
Forza!!!

niccolo 2021.01.04. 13:01:28

@Lanzafame: +1! Igen arra gondoltam.

JeetTrader 2021.01.04. 15:37:03

@majerjohny: @Rocky80: Én mint örök optimista egyet értek mind a kettőtökkel.

Úgy gondolom, hogy hiába a tegnapi 4-1, nagyon nem tetszett a játék képe. Szép és jó dolog h legalább az ellenfél hibáit kitudjuk használni, de ennél sokkal több kell! Nincs ötlet, nincs kreatív játékos a középpályán, de hátulról sem mer senki irányítani (ez pedig Bonuccinak feküdne elvileg, de de Ligt se lenne rossz).

Láttam legalább öt alkalmat, amikor Ronci, Chiesa vagy valaki más vagy totál üresen volt és integetett (senki nem passzolt neki), vagy csinált egy befutást egy üres területre, amit az illetékes labdabirtokos nem vett észre, vagy nem akarta kockáztatni a passzt hozzá. A befutások így felesleges energia pazarlássá válnak és elfárad a csapat.

Szerintem is az van, hogy szélre, vagy hátra tudunk passzolni, de előre nem mert nincs senki, vagy ha mégis nem vesszük észre. Nem az van ha valaki megkapja a labdát, rögtön az ellenfél kapuja felé fordul és megpróbál előre mozogni (ezzel kimozgatva az ellenfél csapatának részeit), hanem háttal marad és vagy hátra, vagy szélre tolja a labdát, ahol meg megy a csodálkozás h nincs üres ember és megy tovább a meddő labdatartás.

Kellett a győzelem, hogy maradjon esély, de nem tudom mit várjak a szerdától....a team chemistry nagyon rossz ahhoz amit Pirlo szeretne játszatni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása