Pirlo: „Ezt a Juventust akarom látni!”

pirlo_andrea_oltonyben_mosolyog.jpgA Juventus a Parma ellen fölényes győzelmet aratott szombaton, 4-0-ra nyert a csapat Cristiano Ronaldo két, illetve Dejan Kuluševski és Álvaro Morata 1-1 góljával.

„Cristiano Ronaldo jogosan volt dühös magával szemben, amiért az Atalanta ellen kihagyta a büntetőt, de szerencsére nem volt sok ideje ezzel foglalkozni, és ma azonnal megmutatta, mennyire is imád gólokat szerezni.” - kezdte meccsértékelését a DAZN munkatársának Andrea Pirlo.

„Nem voltunk elégedettek a szerdai eredménnyel, de a teljesítmény jó volt. Ma este vissza akartuk szerezni az Atalanta ellen elhullajtott pontokat, és úgy gondolom, hogy ez sikerült.

Ma este azt a Juventust láttam, amelyiket látni szeretném. Szükségünk volt erre a győzelemre, és mindkét csatárunk, Cristiano Ronaldo és Álvaro Morata is be kellett köszönjön pár góllal. Egységként kellett dolgozzunk, és meg kell említeni, hogy Aaron Ramsey is nagyon jó meccset hozott.

Lassan eljutunk arra a szintre, amelyre mindegyikükn vágyik, nem csak rólam van szó, hanem a játékosokról is. Tetszik például a magas letámadás, amikor az ellenfélnél van a labda, ekkor gyorsan visszaszerezhetjük, így pedig irányíthatjuk a meccset. Lassan átjárja a srácokat ez a szellemiség, és meccsről meccsre javulunk.

Tisztában vagyunk azzal, hogy jó úton járunk, és ezzel a mentalitással kell játszanunk akár a Parma vagy a Barcelona az ellenfél. Magasan le kell támadnunk az ellenfelet, agresszívnek kell lennünk, és vissza kell nyernünk a labdát, hogy irányíthatsuk a meccset.”

Weston McKennie kiválóan teljesít idén, igazi box-to-box középpályás, aki rengeteget robotol a csapat számára.

„Weston McKennie nagyszerű a labda visszaszerzésében, de nagyon jól teljesít akkor is, amikor kitámadunk. Fiatal, és dolgoznia kell még a technikáján, de majd az is megoldódik.

Mivel nem volt időnk szezon előtti felkészülésre vagy barátságos meccsekre, az első bajnokin kellett kísérletezzünk. Ahogy telt az idő, rájöttünk, hogy módosítanunk kell egyes játékosok posztját, s finomhangoltuk a dolgokat. Ez kétemberes középpálya, ami támadásépítéskor háromemberessé alakul.”

A Juve csapatából Álvaro Morata is betalált, akit az Atalanta elleni félresikerült sarkazása után sokan megtaláltak a közösségi média felületein.

„Álvaro Morata volt az első számú opciónk, de az Atlético Madrid nem akart megválni tőle, ezért más célpontokat kellett keresnünk. Tudtuk, hogy Álvaro Morata az ideális csatár a mi munkaközösségünkben való játékra. Amikor nagyszerű formában van, úgy fizikailag, mint mentálisan, bármire képes.

A szerdai meccs után nagyon csalódott volt Álvaro, és a kritika is zavarta, de elmndtam neki, hogy keményen dolgozott a csapatért, a helyzetek kihagyása pedig olykor előfordul. Amíg megfelelően mozog, hogy a jó pozíciókba kerüljön, a gólok is érkezni fognak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6616351562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2020.12.20. 13:05:35

Én is + ezt a mosolyt a Maestrotól ! :-)

Juventino86 2020.12.20. 20:42:39

Mi is ezt szeretnénk látni. :) A tegnapi meccs nagyon rendben volt.

Csak Csucsu 2020.12.21. 01:17:46

Év elején azt mondtam, hogy 2 vereséggel akár veszélyes lehet ez a sorsolás neki..mert kimondottan könnyűnek ígérkezett...Nagyon fáj, hogy sajnos a nyilatkozatai nem mindig őszinték vagyis inkább nagyon hangzatosak. Nagyon fájó a sok kis csapat elleni döntetlen..mindenki tudja h hosszú távon az nyeri aki a bajnokság 70% át vagy így vagy úgy de nyeri..a taktikája is megvan bár vannak kétségeim... ebben az ingázásban a 3-5-2 és 4-4-2 között akadnak akik vagy az egyikben vagy a másikban de a posztjukon kívűl játszanak. Viszont kezdőként ezt hozni. El kell ismerni ért hozzá s hagyni kell..lehet lesz majd jobb v rosszabb...Egy Moratahoz hasonló újjászületést látunk Pogbánál és ha Bonu megembereli magát a fontos meccseken, akkor bármi lehet....azt nem mondhatjuk, hogy nem hajtanak.
Forza Juve per sempre

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása