Juventus - Atalanta 1:1

A Juventus Federico Chiesa csodálatos lövésével már az első félidőben megszerezte a vezetést az Atalanta elleni mérkőzésen, ám a szünetet követően az ellenfél Remo Freuler révén egyenlített. Cristiano Ronaldo előtt azután megnyílt a lehetőség, hogy visszaszerezze előnyt, ám a portugál klasszis lövését kivédte a vendégek kapusa, Pierluigi Gollini. A bergamói csapatnak később a győzelemre is megvoltak a lehetőségei, ám végül maradt az 1:1-es végeredmény, mely már a hatodik döntetlen Andrea Pirlo csapata számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4416346874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2020.12.16. 22:23:11

Elképesztően felhúzott a meccs. Nem tudom mi, a spori, a kimaradt helyzetek, a technikai hibák, szerencsétlenkedés... Voltak bíztató megmozdulások, jelenetek, elhittem, hogy igen, de csalódnom kellett. Fáhdalmam pálinkába fojtottam. Már jobb, de biztos ami biztos még iszok.

cd1 2020.12.16. 23:01:38

Ujabb szanalmas meccs. Bonucci idegesit de nagyon, alibi blokkolasi kiserletei. 0 dinamika h lekovesse a loni probalo jatekost. 50 metterre behatralva probalja odatenni a labat.

JeetTrader 2020.12.16. 23:22:50

Sajna nem láttam a meccset csak a hozzászólásokat olvastam meg az összefoglalót néztem.

Viszont A Milan is döntetlent játszott ami jó. Ami nem h az Inter verte a Napolit és holnap ha nyer a Roma akkor a nyakunkra jönnek ok is. Viszont látszik h azért botladoznak mások is. És még fognak is!

Amíg van matematikai esély bajnoknak lenni addig kutya kötelességünk szurkolni!...és utána is!

FORZA JUVE!

CsakÚjváros 2020.12.17. 00:10:33

Jó meccs volt!!! Jól játszottunk,ez reálisan 3 gólos győzelem!! De van játék és ez már jó! Egyébként mákos szarul játszó milan és inter!!! Meg lesz a 10!!!

babo0410 2020.12.17. 04:14:03

@CsakÚjváros: Hogy jól játszottunk, azzal vitatkoznék, a többivel egyetértek. Forza!

peti78 2020.12.17. 06:58:43

@CsakÚjváros: igaz látszik a játék csak bonucci cuadrado és morata pontatlansága aggaszt remélem csak fáradtság... 10 és bl döntő

Knob 2020.12.17. 08:22:26

@peti78: @cd1: Komolyan????? Melyik meccset néztétek???? Már ne haragudjatok, de a legszarabb játékosunk most is RONALDO!!!!! Emberek!!!! Egyetlen egy dolog ment neki eddig rendesen, de már azt is el tudja baszni!!!!!

És nem! Nem Gollini védte a büntetőt, hanem az imádott portugálotok (aki nem inge...) lőtte hanyagul és nagyon rosszul! Ha eddig a büntetők miatt arról szólt a fáma, hogy Ő nyerte meg nekünk a meccseket, akkor most nyugodtan kimondhatjuk, hogy Ő vesztette el a 2 pontunkat. Legyünk realisták!

Ha idén még kezdő lesz a maradék két meccsen a portugál akkor Pirlo is egy megalázkodó, gyenge jellem! Nem a csapat érdekeit néző és védő edző, az biztos. Tegnap is hogy lehet fent hagyni a csapat legrosszabbul teljesítő játékosát? Az első percekben kihagyott két ziccert! Az első alkalommal úgy elrúgta a labdát 3 méterről, hogy szerintem azóta sincs meg. Csetlett-botlott, persze megint nem passzolt, inkább bicikli cselezett, amit szerintem már itthon a megye III-ban is simán levédekeznének ellene......

Il Principino 2020.12.17. 09:04:51

@Knob: kolléga te nagyon vártad már,hogy mikor hagy ki egy tizit és ezzel fröcsöghess :D tény,hogy szarul rúgta,de talán minden 50 tiziére jut egy kihagyott..Viszont a védekezésünk még egy nagy szarkupac továbbra is!
Halkan jegyzem meg Morata kétszer volt a kapussal szemben,de kihagyta..

Knob 2020.12.17. 09:48:22

@Il Principino: Na igen. Valóban Morata is szar napot fogott ki, de Ő legalább eltalálja a kaput és védeni kényszeríti a kapust. Ronaldo erre sem képes. A kaput nem tudta eltalálni, ha egyáltalán eljut lövésig.

Amúgy az elmúlt 18 büntetőből maradt ki 2 Ronaldonál. Ami persze nem rossz, de nem 50/1 az átlag azért. :)

Tifoso Della Juve 2020.12.17. 10:15:03

@Knob: Abszolút egyetértek veled. Egy dolga lett volna Ronaldonak, mert azon kívül hogy jól rúgja a tizit másra használhatatlan. Egy az egyben Chiesa, Cuadrado, McKennie, és még a ritkaszar formában futballozó Dybala is sokkal jobb. És akkor most mondanátok hogy "de ott vannak a statisztikák Ronaldo rúgja a góljaink x részét". Hát igen, a statisztikák azt is megmutatják, hogy mióta Ronaldo itt van a csapat csak romlott, ráadásul kevesebb gólt is rúgúnk összességében (!). Ez szerintem annak az oka hogy Ronaldo csak is azzal törődik hogy saját maga megrúgja a góljait, minden áron, minden pontrúgást ő lő, a csapattársa elé is becsúszik, vagy a gólvonalon ér bele, csak övé legyen a gól. Nem érdekli őt már semmi csak hogy rekordokat döntögessen, de azt inkább csinálhatná egy más csapatban.
Egyébként sziasztok, már egy ideje követem a blogot, gondoltam én is megoszthatnám a véleményem.

JeetTrader 2020.12.17. 10:15:08

Tegnap késő este belenéztem a második félidő első felébe és nem igazán értem miről beszélnek páran h szarul játszottunk?? Egyáltalán nem! Több dinamikus támadás is volt, Moratát kétszer is kapuval szembeni helyzetbe hoztuk (sajna most neki sem ment)....ez kb 3-1 lett volna minimum ha egy hangyányival élesebbek a csatárok, sőt 4-1 ha Ronci is berúgja a tizit (ami elég ritka amúgyis h kihagyja).

A kapott gól egy távoli lövés volt ahol igen, két könnyelmű egymás utáni szerelési kisérlet előzött meg (Rabiot és Bentancur) és a kapus se tudta megfogni (senki se vette talán komolyan, vagy féltek h tovább sárgulnak). Igen mondhatjuk h védekezési hiba, de hacsak az első félidőben illetve a második felében nem volt több brutál helyzete az Atalantának, nem lehetett a védekezés olyan szörnyű...

Rossz h idén az is nélkülözhetetlen, hogy a többi csapat is hibázzon, de ez egyben azt is felértékeli h az ellenlábasokat meg kell verni oda-vissza, hogy legyen esélyünk a bajnoki címre. Ez idén ilyen...az Inter a mostani forduló nagy nyertese és sajna a Napoli legyőzése egy nagy boostot jelenthet. A Milán úgy fest lassan kezd kipukkadni, legalábbis remélem...

Igen én is azt szeretném látni, hogy vezetjük a tabellát, de erre sajna várnunk kell még...továbbra is bizakodó vagyok. Chiesa meg iszonyatosan fejlődik! Meccsről meccsre látszódik aminek nagyon örülök!

Forza Juve!

JeetTrader 2020.12.17. 10:45:00

@Knob: ha a jelenlegi statisztika szerint 20 tiziből 18-at értékesített Ronci az jelenleg 90%-os teljesítmény. Ha belevesszük Laplace sikerességi szabályát, akkor megmondhatjuk mi a pozitív várakozásunk Ronci büntetői kapcsán, a jelenleg elérhető adatok alapján. Így Ronci esetében 86,36% a valószínűsége, hogy Ronci berúgja a büntetőit, ami azt gondolom egy elég kiemelkedő mutató.

...most kihagyta...van ilyen. Ha valaki az elmúlt 20 tizijéből berúg 20-at annál is 95,45%-os a valószínűség, hogy berúgja a jövőben.

Ebből nekem az jön le, hogy hiába gyengélkedik a mezőnyben, ha a tiziket ilyen hatékonyság mellett berúgja az komoly előny! És azt se feledjük, hogy ha egyszer megint elkapja a fonalat a mezőnyben is (butaság lenne azt állítani h nem fogja!), akkor emellé további húzóerő párosulhat.

Egy szó mint száz, nem akarom egy emberre kihegyezni, hogy ki miatt nem vagyunk elsők a bajnokságban. Forma szériák is vannak meccseken és sajna az elmúlt időben jellemző volt, hogy kulcs posztokon vagy sérülés vagy miatt nem volt minőség, vagy több ember sem játszott jól magához képest. Ezek változnak...az igazi bajnokok sajátossága az, hogy konzisztensek formában és eredményben egyaránt (lehet meccset nyerni szar formában és iszonyú jó játékkal veszíteni).

Knob 2020.12.17. 10:59:55

@JeetTrader: Félre értesz. Nagyon szépen lövi a büntetőket. Hatékonyan, természetesen. Mondjuk aki nem így teszi, az nem is nagyon lő pár büntető után újabbakat, hiszen azért lássuk be, egy profi focista (még az a hülye Ramos is, aki védő!!!!!) be tudja lőni a tizenegyest. Be kell lőni, ez nem érdem, ez elvárás. Ez az alap. A gondom az, hogy gyakorlatilag ez az egyetlen olyan tulajdonsága, amivel hasznára van a Juventusnak, viszont ilyen "büntető lövő" lenne más is helyette. Semmi több. A sebessége lecsökkent, cselezni nem tud, a kaput még lehet, hogy Te és én is el tudnánk találni ilyen hatékonysággal (talán az első szezonjában nálunk volt olyan statisztikája, hogy 160 pár lövésből 30 pár találta el a kaput, egy vicc ennyi pénzért és ez nem igen javult) és még megköveteli, hogy játszania kell, nem lehet lecserélni (talán Sarri volt eddig az egyetlen aki le merte hozni, ha jól emlékszem kétszer vagy háromszor), és még alá is kell játszani a labdát, amivel lássuk be mostanra már középszerű lett, mind a labdakezelésben, és a lövésekben is.

Il Principino 2020.12.17. 11:46:40

@Tifoso Della Juve: akkor kicsit ha mélyebben rugózunk a CR témán,gondoljunk bele mire mennénk a régi önmagát kereső Higuainnal és Mandzukiccsal???Gyakorlatilag ezen 2 ember góljait lövi CR 36 évesen lassan!
Ha nem jött volna a portugál komoly visszaesés lett volna,vele legalább tényezők vagyunk a bajnokságban még..Bl szezonokban meg nincs aki felnőne hozzá akaratban,teljesítményben!Ajax és a Lyon ellen is megtette a magáét..Egy fecske esete..Persze lehetne rugózni azon is hogy ezt a pénzt más játékosba fektetjük,de azt ne feledjük CR-rel garantált volt,hogy nem zsákbamacskát vesz a Juve,hanem gólokat és teljesítményt..

JeetTrader 2020.12.17. 11:48:06

@Knob: nem mondom h triviális döntés lehozni Ronaldot ha nem megy neki. Pont azért mert tuti hoz nézettséget, sok pénzbe is kerül, de azért rúgja a gólokat, amióta itt van. Hogy megéri e mindez, azt már nem tudom mondani, de arra mérget vehetsz, hogy ez nem csak futball szakmai kérdés, sőt! Lehet ez már sokkal inkább üzleti kérdés, hogy ő játszik, akkor is ha épp nem megy neki.

Ugye itt a kérdés még az, hogy vajon beleillik e abba a csapatjátékba amit szeretnénk játszani? Korábban már valaki írta, hogy mikor őt idehoztuk akkor pont egy ilyen játékos hiányzott(ezzel lehet persze vitatkozni). Viszont azóta a csapat más részei is elkezdtek szenvedni, így belőle sem lehet kihozni a maximumot. Ez a harmadik rendszer amiben ő játszik már nálunk és még így is relative stabil, húzóember tud lenni, értsd rúgja a gólokat és több fontos meccset csak miatta nyertünk meg (ellentétben másokkal, akik jóval nagyobb hullámzást mutatnak a csapatban).

Ronci focija átalakult. Idén csak a szezon elején lőtt szabadot, azóta nem (teljesen jogosan). Nem szélen játszik idén ahol a sebességét kitudná használni (de tény h lassabb lett, de még így is gyorsabb sok másnál!). Viszont a kiszolgálás továbbra is elmarad. De nem csak őt, hanem Moratát is ki kell szolgálni, gyorsabban kéne az oldalakat váltani. Erre jó középső irányítók kellenének. Akkor talán kilehetne maxolni Roncit, Moratát és talán Dybalát is...nem könnyű a helyzete Pirlonak és másnak sem lenne...

cd1 2020.12.17. 12:19:14

@Knob: igazabol nem ertem az en hozzaszolasomhoz h jon Ronaldo, ha van kedved biztos elmeseled majd. A te kerdesedre a valasz: a tegnapit neztem.

peti78 2020.12.17. 13:00:11

@Knob: crrel kapcsolatban helyesek a meglátásaid... de csapat szinten és játékfelfogásban látszik a fejlődés... gondolj bele pirlo helyzetébe van egy formán kívüli dybala egy fáradt morata és egy önző cr...

Knob 2020.12.17. 13:41:01

@Il Principino: Bár nem nekem írtad, de ha nem haragszol reagálnék. Szerintem elég rosszul néz ki, hogy Ronaldo nélkül, csapatként, általad kutyaütőknek gondolt játékosokkal kétszer is BL döntőben szerepeltünk, amíg a portugál fél istennel a közelében sem voltunk/vagyunk. Még mindig hiszem, hogy egy tiszta szívvel a csapatért és egymásért focizó csapattal többre megyünk, mint egy ilyen önző, egoista, ki ha én nem mára már igen csak középszerűen focizó macskajancsival.

Knob 2020.12.17. 14:00:21

@JeetTrader: A hozzászólásod első bekezdésére reagálva, értem én, hogy üzlet és jó okkal gondolhatjuk, hogy ez is közre játszhatott Sarri elküldésében, hogy talán Ő volt az egyetlen, aki ha jól emlékszem kétszer, vagy háromszor is le merte cserélni, az egyik alkalommal a 60. perc környékén. Gondolom ez nem tetszett a tömött zsebűeknek. Sajnos igazad lehet.

A második bekezdés: Igazad van ebben is. Mióta idejött többek szenvednek, értelem szerűen miatta. Jó láthatóan megbomlott a csapat egysége és az egyenlősége (már amennyire lehet ilyen). Ő valóban nem hullámzik annyit, hiszen jelenleg már jó pár mérkőzés óta kritikán aluli ahogyan teljesít.

Harmadik bekezdés: Na itt nem teljesen értek egyet. Ott kezdődik, hogy már 5 éve nem szabadna engedni a szabadrúgások közelébe sem. A másik, hogy sajnos ki is van szolgálva, sokkal többször, mint kellene. Csak hogy friss emléket hozzunk fel, tegnap is volt 2 ziccere, amivel a kaput sem sikerült eltalálni, aztán önszántából kiment a szélre, ahol szintén kapta folyamatosan a labdákat, de elvesztette, egytől egyig. A gólunk kizárólag annak köszönhető, hogy Chiesa abban a pillanatban nem ült fel a Ronaldo vonatra és (utólag nagyon helyesen) Ő maga tette a dolgát. Abban egyet kell értenünk, hogy Ronaldoval a pályán mindenki a háttérbe van szorítva, így azért nehéz konzekvensen jó teljesítményt nyújtani bárkinek. Addig nem volt ezzel baj, amíg 50 gólokat lőtt a Realban, de nálunk már nagyon gyengén nyomja. A nehéz helyzet részét aláírom, de sajnos így közel 2,5 év távlatából nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezt a nehéznek vélt helyzetet Ronaldo jelenléte generálja.

Knob 2020.12.17. 14:05:53

@cd1: Elnézést, hogy ha rosszul reagáltam a hozzászólásodra. Én úgy éreztem, hogy egy olyan játékosunkat ekézed tegnapról, aki bár már nincs a világ legjobb védői között, de 3 (!) alkalommal blokkolt, amikből nagyon könnyen lehetett volna gól. Emellett az alapvonalnál is többször szerelt, szabályosan, volt, hogy szöglet sem lett belőle, hanem kirúgás. Szóval nem azt mondom, hogy hú de nagyon nagy játékos Bonucci, de tegnap közel sem Ő volt a legszarabb, az tuti.

Újra elnézést kérek, ha felzaklattalak a reagálásommal.

Knob 2020.12.17. 14:10:49

@peti78: Valóban látszik a fejlődés, ebben igazad van. Nem is feltétlenül a csapat játékára vagyok dühös, mert sajnos idén nagyon jó eredménynek tűnik egy Atalanta elleni 1:1. Viszont nem az a baj, hogy van egy formán kívüli Dybalánk (formába kell hozni, ez az edző dolga), vagy hogy van egy fáradt Moratánk (pihentetni kell, ha szükséges), hanem az, hogy van egy formán belül idén még nem volt Ronaldónk, aki folyamatosan játszik. Dybala formán kívülisége pedig majd akkor lenne reális és tisztán látható, ha kapna zsinórban 5 meccset, amit végigjátszhatna, ja és ha azokon a büntetőket is Ő lőné, gondolom mindenki el lenne ájulva tőle.

cd1 2020.12.17. 14:14:35

@Knob: nem csak ronaldorol nem is irtam. Nem bonucci volt a legrosszabb de amit irtam azt en ugy latom. Pl a golnal is ugy ereztem, hogy kicsit mas hozzaallassal, dinamikaval ez sima blokk vagy el sem lovi. Es volt meg olyan eset, ami ugyanigy vegzodhetett volna, hogy eleg tavolrol probal blokkolni/fedezni a kaput.

Vergilius1897 2020.12.17. 15:13:00

Most azoktól kérdezek, akik jobban átlátják a taktikát, mint én. Rabiot és Bentancur milyen feladatokkal van ellátva? Mert támadásban egyáltalán nem látom, hogy részt tudnának venni, viszont védekezésben is elég gyatrák. Lényegében a védősorunkon akadnak fel először a támadók, ők ketten meg csak szemlélői a történéseknek. Nem az lenne a dolguk, hogy középen ne legyen lehetősége az ellenfélnek?

delpi0823 2020.12.17. 18:16:27

@Il Principino: Meg garantalt volt hogy a kozeppalyank marad egy rakas szar........Ezt akarhogy csurjuk,csavarjuk a teny attol meg teny marad hogy miota a portugal itt van a csapat nem nagyon fejlodott,sot...........De itt mar sokaknak inkabb az a lenyeg hogy Cr megrugja a maga goljait,a csapat meg masodlagos lesz..........

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása