Pirlo: „A derbi most a legfontosabb”

pirlo_andrea_oltonyben_mosolyog.jpgA Juventus mestere feszült városi derbire számít, de a Juventusnak mindenképpen szüksége lenne egy jó eredményre, mivel hat pontra van leszakadva a listavezető AC Milantól, a Benevento elleni döntetlen után pedig bizonyosan a játékosok önbizalmának is jót tenne egy győzelem a derbin.

„Ez fontos derbi mindkét szurkolótábor számára, mindig feszült a hangulat.” - mondta Andrea Pirlo a Juventus TV adásában. „Mindig kellemes dolog ezen a meccsen pályára lépni, sok érzelmet mozgat meg a meccs. Volt szerencsém többször részt venni ilyenen, nyertem is, illetve fontos gólokat is szereztem.”

Az Öreg Hölgy a BL-ben 3-0-ra hozta a Dinamo Kijev elleni meccset, és Andrea Pirlo reméli, hogy folytatódik a győzelmek sora.

„Most próbálunk egy kis erőt gyűjteni a hétközi meccs után. Mentálisan fontos meccsre készülünk. A Torino jó kialakítású csapat nagyszerű edzővel. Proaktív futballt játszanak kiváló futballistákkal a pálya összes területén.”

Álvaro Morata kétmeccses eltiltás miatt nem vethető be a városi derbin.

„Megpróbáljuk a lehető legjobban benépesíteni a büntetőterületet, mivel a gólok így szerezhetők. Álvaróval sokkal nagyobb a jelenlétünk, míg a szombaton pályára lépő játékosokkal megpróbálunk majd kívülről jobban betörni a területre.”

Federico Chiesa megszerezte első gólját a hétközi BL-meccsen, és Andrea Pirlo nem tagadja, hogy beletelt egy kis időbe, amíg a Fiorentinától érkezett szélső beilleszkedett.

„Sokat követelek Federico Chiesától, ő pedig jól hajtja végre ezeket a kéréseket. Nem egyszerű a Fiorentinától átugrani a Juventushoz, de ő nagyon jó srác.

Kellett egy kis idő a beilleszkedéshez, de már fejlődik, és mivel vitás helyzeteket szült az átigazolása, komoly teherrel érkezett hozzánk.”

A 18 éves középhátvéd, Radu Drăgușin 21 percet játszott a Dinamo Kijev ellen, és várhatóan szerződést is hosszabbít vele a klub hamarosan.

„Ő fizikailag nagyon erős futballista. Emellett nagyon fiatal, és technikai tekintetben még fejlődnie kell, de lesz ideje beilleszkedni, naponta edzhet nagyszerű bajnokokkal.”

Az edző elmondta, hogy készen áll a városi derbire egy szép és hosszú hét után.

„Szép és hosszú hetünk volt, célunk most az, hogy beleugorjunk a szombati derbibe, ami most a legfontosabb meccs.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2116318810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RCdorset 2020.12.05. 05:14:32

a legtöbbször kemény, hajtós meccsek, ahol ritkán születnek sok gólos kiütések, pláne szép játékkal, tehát ere nem is nagyon számítok, viszont arra sem, hogy a gazzetta most frissített várható kezdője fut ki a pályára... remélem cuadrado és berna a 2 szélen csak vicc. Sanyi-Chiesa egyértelműen jobb. plusz Arthurt elnézve a Kennie-Benta/Rabiot (főleg ha a az előző szezon végén mutatott teljesítményét hozná) is szimpatikusabb középen.
Morata nagyon hiányozni fog, de hátha most kapja el újra a fonalat Dybala... reménykedjünk.

venember83 2020.12.05. 05:54:30

@RCdorset: viszont most Giampaolóval a padon jó esély van a nagy gólkülönbségű győzelemre. Kár, hogy nem lesz pályán ÁlVARo Morata.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása