Hét kérdése: Morata a megfelelő opció?

Milik? Suárez? Džeko? Morata!

Csatárt kerestünk nagy erőkkel, a csatár saga pedig hetekig elhúzódott.  Igazából nem is fontos a csatárposzt, vagy tényleg ennyire nehéz megfelelőt góllövőt találni? 

a_het_kerdese_uj_1.jpg

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint a korábbi spanyol Juve-játékos visszatér, az üzletet pedig Paratici Moggira jellemző gyorsasággal ütötte nyélbe. Vagy lehet, hogy végig Moratát akarta a mesterétől minden praktikát elleső transzferguru és a színfalak mögött végigÁlvaro visszatérésén dolgozott?

Mit gondoltok, Morata a megfelelő csatár, ő az, akit Pirlo keres? Rá van szüksége a csapatnak, ő dolgozik majd Ronaldo keze alá?

Ezekre a kérdésekre várjuk a válaszokat komment formájában.

......

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5416209634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frenky441 2020.09.23. 20:13:16

A lehetséges jelöltek közül ki a legjobb jó kérdés de én neki örülök a legjobban mert Raul Jimenez, Lacazette, nem juve szint. Milik nagyon sérülékeny, Dzeko és Suarez meg a kora miatt nem opció nálam.
A pénzügyi részébe nem látok bele, nem is az én dolgom de szerintem ebben a helyzetben ami most a labdarúgásban van, a legjobbat hoztuk ki.

GGábr81 2020.09.23. 20:30:08

Számomra mindennél fontosabb, hogy szimpatikusak legyenek a játékosok a csapatomban, most nem mindenki az, de Ő nagyon is. Az sem érdekel, ha fele annyira eredményes mint a többi, engem akkor is megvett és rajongok érte. De ráadásul én hiszem, hogy Pirló és a csapat segítségével, a nyugodt környezetben újra értékes csapattag lesz és jó üzletet csináltunk.

DegerFaCan 2020.09.23. 20:31:05

Am góljai jó része lesipuskás volt nálunk azt lattatok? :D de vmiert örülök neki jó helyen van itt.

Attilio79 2020.09.23. 20:33:20

A kérdés sajnos nem ilyen egyszerű és sajnos csak az idő fogja megválaszolni...
A fő kérdés, hogy Pirlo hogyan tudja használni és/vagy milyen formában lesz Morata.
Egyébként pedig a 33-34 éves csatárok erőnléte, sérülékenysége a kettős terhelés tekintetében kérdéses. No, meg, hogy kölcsönben érkezik, vélhetően a teljesítményével kapcsolatosan is lesznek elvárások.
Összességében jó üzletnek tűnik.

MdewC 2020.09.23. 20:37:28

Igen, Morata a megfelelő opció. :)

Jobb deal mint a többi vén csataló.

Leram7 2020.09.23. 20:53:17

Nálam Suarez lett volna a nyerő: Barcában 283 meccs 198 gól + 109 gólpassz, Ilyen mutatókkal pláne Messi mellett nem sok mindenki rendelkezik. Suarez nem egy szimpatikus gyerek, de

Morata viszont jobb, mint Higuain, Dzeko, Milik így talán a legjobb opció született.
Morata elég nagy vándor, így szerintem 2 évet fog maradni és nem vásároljuk meg. A spanyol egy nagyon kedvelhető arc. Anno kár, hogy elment.

Haaland kell nekünk 1-2 éven belül.

JeetTrader 2020.09.23. 20:54:46

Én ot inkább optimális megoldásnak gondolom persze itt ot kompromisszummal. Kellően jó ötvözete a jó csatárnak, a kiszolgálónak és az anyagiaknak. Egyedül nálunk tudott maradandót alkotni és a mostani jatekrendszerunk elég hasonlatos az akkorihoz.
Állítólag 10 millát keresett az Atletinel itt 5 millát bónusszal együtt 7.5 fog keresni. Ennyire vissza akart jönni. Sztem kellemes csalódás lesz!

pott70 2020.09.23. 21:04:16

Nehéz kérdés,de azt hiszem,hogy igazán jó opció nem is volt jelenleg.
A nem túl jó lehetőségek között viszont Morata egyáltalán nem rossz.
Nem egy csatárfenomén,de van sebessége,viszonylag fiatal,és juventinó.
Nem kis dolgok ezek,Pirló szerintem remekül együtt fog tudni Vele dolgozni.

m.martin91 2020.09.23. 21:08:13

Nagyon messze van attól, hogy ő legyen a megfelelő megoldás, de betölti a posztot. Sokadik megoldás.

kozagaha 2020.09.23. 21:16:38

Egy valami biztos: Morataval lesz sebesség a csapatban, ami nem hátrány, ha letámadós focit szeretne Pirlo.

The king of alibis 2020.09.23. 21:44:36

2 évre 20 misiért teljesen vállalható
Utána viszont komolyan a pénztárcába kell nyúlni, s meg kell újítani a támadó sort

gomorra21 2020.09.23. 22:35:58

Morientes a mi játékosunk, pedig csak 2 évig volt a csapat tagja, Costának 3 év kevés volt, hogy a Juventus szerves része legyen.
Drukkolok a spanyolnak, szerintem Pirlo meg fogja találni a módját, hogy mentálisan jó formába lendüljön, azzal tud lenni a leginkább baja.

Tony. 2020.09.23. 22:45:04

Pirlo biztos, hogy nem őt kérte. Egy komolyabb centert szeretett volna szélesebb taktikai lehetőségekkel. Morata bár fiatalabb, de soha nem volt és nem is lesz egy szinten a többi jelölttel. Suárez egy mindenhol bizonyított világklasszis, Dzeko egy-két sorral mögötte, de még így is komoly teljesítménnyel. Ezeknek a játékosoknak még ennyi idősen is, a kislábujjukban is több tudás van, mint Morata-ban. Egyszerűen nem ugyanaz a szint. Évi 10 gólra Higuaint is megtarthattuk volna. A kialakult helyzetet figyelembe véve úgy néz ki jobbat most nem lehetett találni. Kb én is úgy látom, hogy legalább betölti a posztot. Csak nem örülök, hogy visszatértünk 16-ba vagy mikor volt itt, jó hogy nem Q-t vettük meg gyorsan a Sampból. Bíztam benne, hogy komolyabbat lépünk előre.

szauerb 2020.09.23. 23:06:36

A jelen körülmények között a legmegfelelőbb. A középcsapatoknál remeklő de a Citynél megbukó és 34 éves Dzeko-nál mindenképp megfelelőbb választás, Suarez-nél képességekben gyengébb, de sokkal motiváltabb lesz ebben biztos vagyok.
Az első meccset látva mintha Pirlo-nál nem az lenne az elsődleges opció, hogy mindenképp Ronaldo keze alá kell a csapatnak dolgoznia. Talán ezért volt CR még a megszokottnál is öncélúbb.
Azt gondolom, hogy Morata egy hatalmas lökés lesz a csapategység szempontjából és benne van egy csipet spirito is.

Rocky80 2020.09.23. 23:52:51

@Tony.: szinte minden gondolatoddal egyetértek, mégis örülök hogy itt van.

Valahogy azt érzem hogy passzolni fog hozzánk, jobb nekünk hogy nem egy "bólya" lesz elöl (még ha képességeiben egy komolyabb játékos mint Morata); és "európaibbak" leszünk ezáltal.

Nyilván a többi jellemző már csak hab a tortán: fiatalabb, volt már itt, stb.

Egyébként meg fogadnék veled hogy minden egyes nálunk töltött szezonjában többet rúg majd mint 10 gól. Inkább 15 felett. Mehet? ;-)

Type-R 2020.09.24. 00:42:06

Amolyan arany középút. Kevésbé technikás, de lendületes, kisebb a fizetése, ismeri a közeget. Egyedül a kivásárlási ára magas. 10+30 millióért hibátlan üzlet lenne. Így viszont közép távú megoldás 2 évre, utána visszaküldjük. Ami nem fair vele szemben, feltéve, hogy jól játszik és maradni akar még.

Ded 2020.09.24. 06:34:55

Morata gyors, technikás és fiatalabb... már mint Suarez vagy Dzeko.... így még akár értéke is lehet... De van egy játékos aki szerintem tökéletes lett volna erre a pozícióra és nem is olyan rég még csapat tagja volt. Erős és harcos.... megtartotta volna elől a labdákat és sok rögzített helyzeteket tudott volna kiharcolni.... ráadásul több poszton is bevethető, ahol jól teljesített... és utálták az ellenfelek, mert kellemetlen a stílusa.... ő Mario Mandzukic.... tökéletes lett volna erre a posztra és nem kellett volna érte fizetni.... igaz idősebb már ő is. De míg nem találtunk volna egy fiatal csatárt vagy nem érne be valaki.... pl egy Moise Kean... ő biztos felszántotta volna a pályát... Nem valószínű hogy tőle kellett volna várni a legtöbb gólt, az biztos hogy alázattal játszott volna és kiszolgált volna mindenkit....

vizi8 2020.09.24. 07:11:52

Több olasz forrás szerint Pirlo kimondottan Moratát kértem a vezetőségtől. Én bízok Pirlo meglátásában, a jövő pedig majd eldönti jó döntés volt e.

triplat 2020.09.24. 08:46:40

Már bocsi, de én nagyra értékelem a munkátokat, de ez egy rossz kérdés, Mivel még nem tudjuk pontosan mi Pirlo elképzelése. ha erő csatár kell akkor rossz döntés de ha nem akkor jó. majd ha pontosan látszik, hogy Moratának mi is lesz a szerepköre majd akkor megmondható, hogy jó vagy rossz választás volt-e. 1 meccsre elvoltunk igazi középcsatár nélkül is.

Type-R 2020.09.24. 09:56:18

@triplat: Kgazad van, rengeteg ismeretlen van az egyenletben. Különbözőképpen látjuk a dolgokat, ezért is érdekes, hogy a teljes kép ismerete nélkül mit gondolunk az igazolásról

Lanzafame 2020.09.24. 10:06:55

A médiában alapján komolyan felmerült nevek közül (tehát Jimenez pl. nem az)

- Suárez és mögötte Cavani a legjobb játékosok
- Ronaldo kimaxolásához Dzeko vagy egy nem sérülékeny Milik (ez utópia) illett volna a legjobban, de
- Morata a legjobb kompromisszum: topcsapat- és Juve-tapasztalattal bír, jó korban van, "alacsony" a fizetése, és nem fog hisztériázni, ha végigpadozza a szezont. Maga a deal is zseniális.

Szóval nagy piros pont Paraticinek, az eddigi mercato mérlege is jó.

Il Principino 2020.09.24. 10:37:02

Tűzoltásnak talán megfelel,bár korábbi időszakában sem voltam,persze voltak szép megoldásai és fontos góljai,de sosem lesz már top támadó belőle.
Üdv. Alvaro

Pavel1988 2020.09.24. 12:34:33

Ő a megfelelő csatár!
Lehet ezt nézni szürreális szemmel, ebben az esetben Kane és Mbappé szintű játékosokhoz mérni. Aki így nézi annak nyilván csalódás.

Vannak az idealisták, akik inkább Dzekót várták. Ezt is meg lehet élni, mint egy csalódást. Dzekó karakteresebb játékos aki nagyon kellett volna ebbe a Juvéba. Azért hívom őket idealistáknak, mert egyértelmű, hogy De Laurentis szórakozott két riválissal és húzni akarta az időnket, pont kapóra jött neki az 1 millió eurós be nem fizetett büntetés. Valójában sosem volt esély erre az átigazolásra.

A realisták látták, hogy nagyon kevés lehetőség van a piacon, senki nem akar eladni nyomott áron, emiatt még inkább befeszültek a minőségi csatárral rendelkező klubok(ők is nehezen találtak volna helyettest).
Morata azért megfelelő, mert nem kell majd sokat várni a beilleszkedésre, nem kötelezzük el magunkat és nem adunk ki újra lehetetlen pénzeket egy csatárért. Ennek következményeként jövőre jöhet majd ingyen Milik, aki addig szépen kipiheni sérüléseit és megműtteti a térdét.
Szakmai szemmel pedig gyorsaságot hoz a csatársorba, 16-oson belül is jól játszik, jól fejel és mindig meglövi a maga 15-20 gólját.

Tökéletes stratégiai döntés, akkor sülhet el rosszul ha a Juventus -szokásaihoz híven- érzelmileg elkötelezetté válik felé és kifizeti a 45 vagy 35 millió eurót a kölcsön periódus után.

senky 2020.09.24. 20:28:58

@Leram7: Mit szoltok a masik norveg csdatarhoz , Alexander Sørloth-hoz ? 24 eves , 1,93 m ,90 kg- mint egy tank !- , 49 merkozes 33 gol !
@Tony.: Hagyuk mar azt a kiurult goltarast ... olyan volt hogy man SENKINEK SEM kellet . Miert tartottuk volna meg azt az ertektelent ...? ? ?

Type-R 2020.09.24. 22:56:59

@senky: én nem tudok véleményt formálni, mit lehet tudni róla?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása