A Juventus egy megvalósult álom McKennie számára

mckennie_weston_nedveddel.jpgA Weston McKennie képviseletét ellátó ügynökség képviselője, David Müller a TuttoJuve munkatársának nyilatkozva mesélt ügyfele eddigi tapasztalatairól és távlati terveiről a Juventusnál.

Mit mesélt Weston az új kalandjáról a Juventusnál?

"Westonnak tetszik ez az élmény, s napról napra nagyobb a lelkesedése. Ez egy megvalósult álom. Mindig is olyan játékos volt, aki szereti a versenyhelyzetet és a kihívásokat, bizonyosak vagyunk abban, hogy még jobb játékos válik belőle ebben a környezetben. A klub mindeddig fantasztikus támogatást mutatott. Nagyon elégedettek vagyunk."

Mik a célok ebben a szezonban?

"Természetesen játszani akar, elegendő önbizalma van ahhoz, hogy helyet harcoljon magának a kezdő tizenegyben. Számára ez egy új bajnokság, amelyhez minél gyorsabban alkalmazkodni akar."

Weston elárulta, hogy Franceso Totti volt a példakép, azonban a pályán betöltött pozíciójuk teljesen más. Weston miben tűnik ki?

"Igaz, hogy a posztja némileg különbözik attól, amelyben Totti játszott pályafutása során, de mi, s maga Weston sem, úgy tekintünk rá, mint egy 6-osra. Amikor próbálják bekorlátozni, a képességei nem mutatkoznak meg teljességükben. Képes területet nyitni, letámad, mint egy őrült, s nagy területet játszik be. 

Még a passzaiból is fontos gólpasszokkal látja el a csapattársakat. Westonban minden megvan, aminek egy modern 8-asban meg kell lennie, s még mindig rengeteget fejlődhet. Még csak huszonkét éves, a legtöbb belső középpályás nem ér a csúcsra huszonöt éves koráig."

A kispadról pedig egy korábbi kiváló középpályás irányítja majd. Mivel fogja meggyőzni őt?

"Igen, mivel minden idők egyik legnagyobb középpályása segíti majd, elmondhatjuk, hogy izgatottan várjuk az előttünk álló hónapokat. Hiszünk benne, hogy az elszántságával, mentalitásával, hozzáállásával meggyőzi majd Pirlót, de így tesz majd azokkal a képességeivel is, ahogyan a labdával bánik. Ebben a tekintetben sokan alábecsülik."

Olaszországban kevés amerikai játékos nyújtott maradandót. Weston az első amerikai, aki a Juventusnál játszik, vajon az-e az álma, hogy itt kiemelkedő teljesítményt nyújtva még több szerepet kapjon a nemzeti csapatnál?

"A Juventus ott van a világ legjobb öt-hat klubja között. A klub ismertsége az Egyesült Államokban is hatalmas. Weston ismertsége nagy játékosként a hazájában is bizonyosan növekedni fog, amennyiben győz a Juventusszal."

Tudjuk, hogy a Leicester, a Monaco és a Southampton is érdeklődött iránta. Miért a Juventust választották Mi volt a motiváció?

"Mert amikor a Juventus hív, semmi szükség arra, hogy kérdéseket tégy fel magadnak. A világ legjobb öt-hat csapatának egyike, Weston öregbíteni akarja a hírnevüket Olaszországban, s még ismertebbé szeretné tenni őket az Egyesült Államokban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3316203488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása