Andrea Pirlo a minap megvédte diplomamunkáját

pirlo_andrea_vizsgan.jpg„Egy centet sem tennék arra, hogy edző válik belőlem. Ez nem olyan munka, ami vonzana. Túlságosan sok aggodalmat feltételez, az életstílus pedig túlságosan hasonlít egy játékos életstílusára. Én megtettem, amit tudtam, a jövőben pedig szeretnék visszakapni valamit abból, ami bizonyos fokig magánéletnek nevezhető. Csak egy Antonio Conte van, és ezzel meg tudok békélni, még ha Marcello Lippi sem különbözött sokban tőle, amikor felidegesítették.”

Ezt írta Andrea Pirlo a Gondolkodom, tehát játszom könyve kilencedik fejezetének kezdéseként. Az odds a könyv írásakor talán nem is volt nagy a középpályás edzővé válására, azonban a minap a RAI beszámolója szerint Andrea Pirlo bemutatta az „Il mio calcio” (Az én futballom) című diplomamunkáját a firenzei Coverciano negyedben található szövetségi létesítményben, majd meg is védte azt az UEFA Pro vizsga keretében.

A bianconero klub egy hónapja kinevezett edzője eddig nem rendelkezett megfelelő edzői minősítéssel, ám irányíthatta a csapatot, mivel már elkezdte a képzést, és azért egy Andrea Pirlóról azt mondani, hogy nem ért a futballhoz igencsak nehéz lehet, akár van papírja róla, akár nincs.

Andrea Pirlo mellett egy másik egykori Juve-csillag is vizsgázott, a 49 éves Paolo Montero is bemutatta diplomamunkáját.

Az egykori uruguayi védő a harmadosztályban a Sambenedettese csapatát fogja irányítani, miután a 2019/20-as szezonban is ennél a klubnál dolgozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9316201538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joseph Toser 2020.09.15. 09:52:52

Woow!

Teljes gőzzel, előre!

Knob 2020.09.15. 09:58:40

Mondjuk valóban nem feltétlen a papír mondja meg egy ember alkalmasságát a munkájához, de itt nem is az a kérdés, hogy Pirlo ért e a focihoz. Mint játékos természetesen igen, nem is kicsit, de mint edző nem biztos. Saját bevallása szerint is nagyon sok a bizonytalanság benne, hiszen még konkrét felállásról sincs elképzelése, pedig nem ártana. Persze lehet, hogy jó edző lesz és minden frankló lesz, de nálam személy szerint a nulláról kezdi. Nem érdekel, hogy milyen focista volt, Ő most egy ismeretlen edző, aki vasárnap bemutatkozik nekünk.

Sok sikert kívánok Neki, hiszen ha minden jól megy, azzal mi is jól járunk. :)

Norbis85 2020.09.15. 10:29:03

@Knob: Ne haragudj, de nehéz úgy elképzelni egy felállást, hogy nem ismered még a kereted tagjait, úgy értem mindenkit, aki egy adott szezonban rendelkezésedre áll.
1-1 játékos érkezése/távozása is nagyban befolyásolhatja, hogy mégis milyen felállásban gondolkodhatsz, mi fekszik a játékosok nagyobb részének. Majd ha meglesz a teljes névsor, és majd akkor mondd ilyet, akkor kell majd aggódni.

Én bízom benne, hogy nagyot fog alkotni nálunk.

rockitbaby 2020.09.15. 10:42:26

@Knob: Nekem az, hogy még nincs konkrét elképzelése a felállásra azt jelenti, hogy több verzió is van a buksijában, de még nem döntötte el, melyik legyen az a bizonyos. A vasárnapi barátságos meccsen is kísérletezett, ami nem is baj, keresi még, mi lenne a legjobb a kerethez, bár az nagyjából látszik, hogy három védőből indulunk ki. Kell neki egy csatár is, és ekkor szinte biztos, hogy össze fog állni a fejében.

Igen, kezdő edző, de nem nulláról kezd. Sajnos minden ikon, legenda a játékosként felépített renoméjáról indul és épp ez a baj, mert a Milan pl sportot űzött a legendáik elpazarlásából. Pirlo sem a nulláról fog indulni, hanem onnan, hogy négy év alatt a csapat a vezérletével két hetedik helyről a BL döntőig ment. Szurkolók vagyunk, nem fogunk tudni ettől elvonatkoztatni, akárki, akármit is mond. De mindazonáltal ha valakit most hirtelen mondanom kellene, hogy játékos karrier alapján tuti biztos, hogy jó edző lesz, az Pirlo lenne. És a vasárnapi meccs - függetlenül az ellenféltől - több, mint biztató volt.

Az a legszebb az egészben, hogy neki, mint edző szinte tudást sem kell beleadnia. Mert a keret még mindig a bajnokságon belül a legerősebb, és ha csak annyit elér motivációval, hogy ez a pályán is kijöjjön, már nyeregben vagyunk. Ugyanis tavaly sem voltunk annyira szarok, mint amit a srácok mutattak.

Zamboni nem egy tészta 2020.09.15. 10:47:38

@rockitbaby: Egy Isten kezében vagyunk. Ez biztos.

Knob 2020.09.15. 10:52:00

@Norbis85: Jogos, amit írsz, de akkor október 6-ig (előző nap zárul a mercato) felállás nélkül fociznak majd? 5 nap és startol a bajnokság. Abból kell főzni, ami éppen van. Ezen persze lehet változtatni, javítgatni, ha majd elmész vásárolni új hozzávalókat, de egy alap elgondolásnak kell lennie, sőt, ha lehet ahhoz kell igazítani az érkezőket. Persze ha még azt sem tudja az ember, hogy pörköltet vagy palacsintát akar csinálni, úgy azért nehéz hozzá bevásárolni is.

JeetTrader 2020.09.15. 10:55:40

Én nem gondolom h ne lenne elképzelése felállásró, pláne hogy több helyen is lehetett olvasni, hogy nagyon favorizálja a 4-3-3-at, de mint ahogy azt a Novara ellen is lehetett látni 3-5-2 illetve 3-4-1-2 lehet a kezdő 11, melyek védekezésben 4-4-2-re alakulnak.

Azaz egy sokpasszos, letámadós, labdavesztés esetén azonnal a visszaszerzésre játszó focit képzel el a jelenlegi keretre. Dinamikusan változó felállás lehet a stratégiája az eddigiek alapján, melyben az univerzális, hajtós fitala játékosok nagy szerephez juthatnak. Ugyanakkor azt is nyilatkozta, hogy annak ellenére h van "kedvenc felállása" a kerethez mérten tervezi a taktikát.

Forza Maestro, jó lesz ez! És gratula a védéshez! :) Forza Juve!

Knob 2020.09.15. 11:02:23

@rockitbaby: Nem tudom. Persze, nehéz elvonatkoztatni, de még is el kell. Nem szabad arra alapozni, hogy mit látott és érzett, mikor még "parancsot" teljesített a pályán, hiszen nem mindegy, hogy sorkatona vagy, vagy tábornok. Persze lehettek olyan mentális kvalitásai az öltözőben, vagy a pályán, amik arra engednek következtetni, hogy jó edző lesz belőle, de ez lássuk be, lutri. A bajnokságot ezzel a kerettel és elnézve az ellenfeleket, csak elbukni lehet, ami sajnos benne is van a pakliban. Én úgy gondolom, hogy az edző és a játékos két teljesen különböző szakma, így én továbbra is csak reménykedni tudok, hogy jó lesz, és bármi is legyen az elképzelése (ha majd lesz neki), az működni fog.

Nagyon szurkolok neki, és persze bizakodó vagyok, de nem lehet készpénznek venni, hogy minden szuper lesz.

rockitbaby 2020.09.15. 12:04:14

@Knob: A legtöbb edzője azt mondta róla, hogy ő volt a meghosszabbított karja a pályán. Nála jobban senki nem tudja, mikor kell lassítani a játékot, mikor kell felpörgetni. Az a mentailása, ami aktív éveit jellemezte, miszerint az, hogy nekem add a lasztit, nem opció, szintén azt sugallja, hogy már a pályán is ő volt az úr, ha tetszik, akkor az, aki irányított mindent. Olyan edző legendáktól leshetett el pár kulisszatitkot, mint Lippi és Ancelotti, a feltörekvő fiatalok közül Conte és Allegri is azok közé tartozik, akiktől lehet és érdemes is ellesni pár trükköt. Pirlo már a pályán is szinte egy edző volt. Szerintem ennél jobb kiindulási alap nem kell. A generációjából neki a legjobbak az alapjai, amiből építkezhet.

Lehet, kicsit túltoltam és átcsúszott túlzott magasztalásba, csak arra akartam rávilágítani, hogy bármennyire is kockázatosnak tűnik a dolog, valahogy sokkal kevésbé érzem rizikósnak, mint mikor a "bukott" Maxi leült a kispadra. Pedig ha valaki, akkor ő kapott a kinevezésekor hideget, meleget.

Hiribi27 2020.09.15. 13:25:49

Biztos nagyon komoly lehetett az a szakdoli védés :) Nagy esély volt rá, h meghúzzák. :)

del pipi 2020.09.15. 15:23:53

@Hiribi27: Ja, átbukdácsolt,hehe!!!!

babo0410 2020.09.16. 01:47:48

@Knob: Az nem is baj, ha ideárkezésekor nem volt meg a felállás. Az nem jó, mikor egy edző úgy ül le egy padra, hogy én ezt a taktikát/ezt a felállást szeretném, és ráerőlteti a csapatra. Láttuk Conte-nál, hogy ez nem mindig megy jól. De Guardiolának se megy a BL-ben, mert mindenhol ugyanazt erőlteti. Jobban örülök neki, ha majd szépen menet közben alakul ki a játékunk, és több taktika/felállás is repertoárban lesz. Akkor talán nem járunk majd úgy, mint Conte-val a BL-ben, vagy Sarrival. @Norbis85: Pontosan!

venember83 2020.09.16. 07:06:34

@Hiribi27: Maradonát sem hiszem, hogy bárki meg merte volna buktatni Argentínában, Pirlo pedig azért pártucat szinttel magasabb emeletet képvisel általános intelligencia tekintetében.

Knob 2020.09.16. 08:45:22

@babo0410: Félreértesz. Természetesen nem is lehet neki bevált recept a felállást illetően, hiszen 1 percet nem volt még edző sehol. Értelem szerűen nincs kedvenc felállása, sem taktikája, mert még asszisztens sem volt sehol, ahol esetleg elleshetett volna pár dolgot, legyen az pozitív vagy negatív. Én arra gondoltam, hogy miután már jó pár hete ki lett nevezve, és ha más nem, felvételekről elemezhetőek a játékosok kvalitásai, azért a fejében kialakulhatott volna már valamilyen alap elképzelés, mondjuk a felállást illetően. A taktikai nem következik egyértelműen a felállásból, hiszen az alakítható a játékosok képességeihez. Nincs abban semmi baj, ha még nem egyértelmű neki, hogy ki milyen szerepkörben játsszon, de azért Conténak és Allegrinek voltak egyértelmű elképzeléseik. Mondjuk valakinek bejön, valakinek nem. Ott volt Zidane a Reallal. Az ég világon nem változtatott semmin 3 éven keresztül. Még a kezdőn sem, még is, zsinórban nyert 3 BL-t. A taktikája pedig arról szólt, hogy: "Tudjátok mi a dolgotok, csináljátok!".

Persze lehet itt agyon magasztalni Pirlot, hiszen mint játékost ismerjük, de én (ahogyan az előző edzőket is) fenntartásokkal kezelem, addig, amíg nem derül ki, hogy hogyan sikerült ez a lépés.

Magyarul teljesen semlegesen, viszont nagyon bizakodva várom, hogy mi sül ki ebből.

pedronegroo 2020.09.16. 15:55:48

Rossz edzőt választottunk! Thiago Motta is Pirlo-val együtt vizsgázott és a bizottság az Ő dolgozatára magasabb pontszámot adott!

babo0410 2020.09.16. 18:30:23

@Knob: Van neki már elképzelése, de több felállást tesztel, mert nem akar egyet használni, hanem az ellenfélhez is igazódnánk. Ez szerintem nem baj. Sőt!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása