Bizonyítványosztás: Aaron Ramsey

ramsey_aaron_szettarja_karjait.jpgAdrien Rabiot után ismételten egy tavalyi érkezőn van a sor, hogy megkapja a bizonyítványát, ez a személy pedig nem más, mint Aaron Ramsey.

A walesi középpályás közel sem váltotta meg a világot, mindössze 11 alkalommal lett nevezve a kezdőbe, ha csak a Serie A-t vesszük figyelembe. Ehhez nagyban hozzájárult, hogy rengeteget volt sérült, a teljesítménye pedig elmaradt a várt minőségtől.

Már eleve úgy érkezett Torinóba, hogy nem volt egészséges, csak a negyedik fordulóban tudott debütálni az olasz pontvadászatban, azonban akkor góllal és meglepően jó játékkal ünnepelte ezt a nagy napot. Akkor éppenséggel mezzalaként szerepelt, majd a következő mérkőzésen már trequartistaként jutott lehetőséghez, és akkor is ígéretesen játszott. Ezután nagyon sokáig vagy gyengén szerepelt, vagy simán alibizett, kivéve persze, mikor éppen sérülés miatt nem volt bevethető. Egészen januárig kellett várni, hogy valami emlékezeteset nyújtson a pályán, miután a 4-3-1-2-ről át kellett állni 4-3-3-ra, mert Sarri elmondása szerint Rambo nem akart trequartistát játszani. Tavasszal volt két jó meccse, majd ugye jött az Inter elleni derbi, amikor végre klasszis teljesítményt nyújtott, és ezután teljesen el is tűnt. A koronavírus okozta szünet után nem is igazán került a kezdő közelében, jobbára csereként állt be, de akkor is általában botrányosan. 

kepernyofelvetel_289.pngOlyan sokat sajnos nem tudott hozzáadni a csapat játékához. Igaz, hasznosnak bizonyultak az üres területekre való befutásai, mert helyzetbe tudott kerülni, erre pedig Khedirán és rajta kívül semelyik más középpályás nem volt képes. Mivel ő volt a csapat igazi mezzalája, ezért elvárható lett volna tőle, hogy valamelyest irányítói képességeit is csillogtassa meg, de nem sikerült neki. Alibipasszokat láthattunk tőle, néha rész vett pár kényszerítőben, háromszögelésben, de nagyon hiányoztak a kulcspasszai. Trequartistaként ugyanezt el lehetett róla mondani, labdatartásban hasznos volt, mert a játékszert jól meg tudta tartani, visszalépkedett a labdákért, de a támadásépítéshez nem tudott sokat hozzátenni. Amolyan idegen testként mozgott ebben a gépezetben, és a játéka szürke volt, miközben neki egy kreatív játékosnak kellene, hogy legyen. Ahogy várható volt, neki úgy tűnik nem igazán passzolt az olasz futball.

Ha marad, akkor a következő szezonban is mezzalaként kell vele számolni, mert a támadók mögött nem igazán képes maradandót alkotni, míg a középpályán már inkább képes jó teljesítményre.

Ingyen érkezett, de én nem tartom jó üzletnek a leigazolását. Persze, ha sikerülne érte kapni egy jó ajánlatot, akkor természetesen változna a helyzet. Én nem marasztalnám, ha lenne érte érdeklődő, és a pótlása megoldható lenne.

Bizonyítványa:

  • Eredményesség (3 gól, 1 gólpassz): négyes
  • Passzolás (26 darab meccsenként, 88% pontosság): ötös
  • Kulcspasszok (0.8 darab összecsapásonként): hármas
  • Indítások (0.5 darab találkozónként, 62% pontosság): négyes
  • Beadások (összesen egy darab pontos, 5.56% pontosság): egyes, azt hiszem ezen nincs mit magyarázni.
  • Közbeavatkozások (0.5 darab meccsenként): kettes
  • Szerelések (0.8 darab összecsapásonként): hármas
  • Párharcok (2.7 meccsenként, 47% sikeresség): négyes
  • Cselek (0.6 mérkőzésenként, 65% sikeresség): hármas
  • BL-teljesítmény (6.60-as osztályzatot kapott a Sofascore csapatától): hármas, az értékelés ezúttal eléggé jól tükrözi a valóságot.
  • Szemmel megítélhető teljesítmény: hármas
  • Fejlődés (6.86-os osztályzatot kapott a Premier League-ben nyújtott teljesítményért, idén 6.80-as értékelést kapott): hármas
  • Megbízhatóság: kettes, rengeteget sérült, mikor újra visszarázódna a játékba, akkor újra megsérül. Emellé csereként beállva eddig jobbára csak kárt tudott tenni a csapatban, a védelem előtt folyamatosan eladta a labdát, sokszor úgy játszott, mint aki teljesen elfelejtett focizni.
  • Mentalitás: kettes, az alibizése finoman szólva sem szimpatikus, emellé még ő akarta megmondani az edzőnek, hogy hol játsszon.
  • Átlag: 3.00, azaz színtiszta hármas.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr916192096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zamboni nem egy tészta 2020.09.06. 15:31:37

Futballhulye, sérülekeny es grintamentes. Flop

MdewC 2020.09.06. 16:10:10

@Zamboni nem egy tészta: sztem is nulla a pali.

Az egész igazolást nem értem.

venember83 2020.09.06. 17:38:26

@simoni: majd jól eladja Paratici 5000%-os haszonnal. Ja, nem. Majd elengedi, amikor kinyaralta magát Észak-Olaszországban Aaron és családja. Természetesen megfelelő bánatpénzzel. Ez van, előbb-utóbb hátha leszoknak ezeknek a ziccernek látszó zsákutcák kihasználásáról.

Kmarcika 2020.09.06. 17:53:08

Nagyon sokat vártam tőle. Abban bíztam, hogy megmutatja amit láttam benne. Én azon kevesek egyike voltam, aki örült neki. Nagyon jó játékos. De idén semmit sem ért.
Az ellenünk (magyarok ellen) lejátszott válogatott meccsen nyújtott klasszis teljesítményt idén.(meg az inter ellen...kb)

Leram7 2020.09.06. 18:59:18

Ramsey alapjáraton egy jó focista, de szerintem neki sem feküdt a Sarriball.
Valamint egy olyan csapatban, ahol kb mindenki szenved Ramsey posztján nagyon nehéz kimagaslót teljesíteni.

Ezzel nem megvédeni akarom, simán eladnám, ha valaki adna érte egy kis pénzt.

Juvegaspy 2020.09.06. 20:02:43

Joindulatu 2 es. Nekem csalodas volt, jo jatekos de az idei eve katasztrofa.
Jovore csak jobb lehet ha nem megy el

Vina85 2020.09.06. 20:11:35

A Juvéhez jött alapáron,
átbandukolt 100 határon,
fizetést szed aranyáron,
gólt is lőne mindenáron.
De ez itt kevés, látod Áron?

dobor norbert 2020.09.06. 20:48:44

Uram! Le a kalappal! IIyen rövid időn belül két minőségi anyag. Sok értelmes saját gondolattal.Bravó! Kevesen értenek itt így a focihoz,mint Te.

simoni 2020.09.06. 22:31:25

@venember83: Ááá, nem hiszem, hogy leszokunk erről a bűnös szenvedélyről. Egyszer beadta gép a jackpotot Pogesszel, azóta is szerintem a következő "szent grált" keressük.

Nem lepődnék meg, ha Ramsey-t illetően is valami ilyesmi lett volna a komoly sportszakmai megfontolás: "hát lehet, hogy full testidegen lesz meg nem tudjuk használni semmire, de le van sz*rva: akkor majd legfeljebb jól elsózzuk valami burzsuj angol csapatnak. Ha más nem, az Everton biztos megveszi. Kihagyhatatlan biznisz, tuti profit." Míg a szép tervekbe bele nem rondított a covid... :)

Tony. 2020.09.06. 23:22:29

Nem tudom. Amit egy mezei szurkoló 2 perc alatt meg tud állapítani, az miért nem megy vajon egy Juve sportigazgatónak. Idehozni egy sérülékeny, brit játékost az olasz ligába... Nem is lehetett más,csak flop. És ez is mennyiért csinálja a semmit? 5v7m euró? Meg hány évre? Az agyonszidott Khedira értelmesebb nála.

Wizzurah 2020.09.07. 09:16:07

@venember83: Azért szerintem összeségében az ingyen igazolásokkal anyagilag plusszban vagyunk. 1-2-vel mindig befürdök az ember, de összeségében jól jöttünk ki.

Panther77 2020.09.07. 09:45:51

Nekem hatalmas csalódás a pali Rabiot-val együtt.Szerintem a középpálya közepe harmat gyenge évek óta.A Khedira Matuidi Pjanic trió nálam leszerepelt,egyedül még Bentancur aki ilyen szürke eminenciásként teszi a dolgát és egyre jobban talán Marcihoz tudnám hasonlítani a srácot,hogy nem tűnik fel csak 1x1x,mert csendben teszi a dolgát.Inkább az tűnik fel ha nincs a pályán.Huhh jól elkalandoztam elnézést.Nálam a 3-as túl jó indulatú,de kellenek ilyen "tanárok" is én 2-est adtam a fiúnak,mert számomra 7m-ért ez a pár meccs amin jó volt az kevés meg nem bukott,mert mégis csak volt pár jó meccse,de ennyi.Egy szó mint száz Pirlonak új középpályát kell építenie.Na de ugye ki lenne erre alkalmasabb mint ő.

simoni 2020.09.07. 09:57:57

@Tony.: 7m € nettóért, bruttóban a klubnak évi 10.6m-ben van. Ami viszont vicces, hogy Khedira is szinte pont ennyibe kerül, hiába keres 1m-mel kevesebbet. De ez utóbbival szemben szerintem épp, hogy Ramsey a kevésbé falábú, legalábbis őt már láttam jól focizni. Ne írjuk még le teljesen, hátha Pirlónak még sikerül kihoznia belőle valamit.

@Wizzurah: Én is valószínűnek tartom, hogy összességében pluszban állunk az ingyenigazolásokkal, bár leginkább csak Pogba miatt. Emlékeim szerint Can volt még, akit ingyen hoztunk, és komolyabb pénzért adtunk tovább, viszont árnyalja a képet, hogy az ő esetében (és úgy általában is) elég komoly aláírási pénzeket fizetünk az ilyen transzferek alkalmával.

dobor norbert 2020.09.07. 10:24:01

@JuventusFanatikus: Ne viccelj! Számomra ezek az igazi melók. Nem csak találni egy cikket és lefordítani.Szóval örülök,h itt vagy és jól csinálod amit választottál!

Apuleius 2020.09.07. 12:34:15

@dobor norbert: "Nem csak találni egy cikket és lefordítani."

Mi kérünk elnézést, majd igyekszünk még komolyabb munkát végezni, hogy tényleg rászolgáljunk a fizetésünkre.

Rocky80 2020.09.07. 14:50:22

@Apuleius: nem akart ő bántani benneteket csak nem gondolt bele.

Természetesen ugyanúgy elismerjük a "csupán" cikkfordítókat is, köszönjük az áldozatos munkátokat. :-)

Alex8610 2020.09.07. 16:32:22

Nalam ez a kep Ramseyrol tokeletesen osszefoglalja az elso evet.

Apuleius 2020.09.07. 18:23:05

@Rocky80: Tudom, tudom, de gondolkodni azért nem annyira ártalmas dolog :-)

del pipi 2020.09.07. 20:00:51

Érdekes a srác, mert az tisztán látszik hogy jó futballista, csak egyszerűen nem kompatibilis az Olasz fociban, így hármas.
Bár én gondolkodni nem tudok, de mégis ezeket az elemzéseket olvasom nagyobb élvezettel, van benne anyag rendesen! Nagyon korrekt!

Rikoo 2020.09.07. 20:55:33

@Apuleius: Az egész blogközösség nevében szólva köszönjük szépen a sok cikket és hogy egyben tartjátok itt ezt az oldalt. Nélkületek halott lenne itt az egész közösség. Még 1x köszönünk mindent, főleg hogy ennyi éve folyamatosan segítetek minket, olvasókat!

Lanzafame 2020.09.07. 23:13:02

@Zamboni nem egy tészta: ha láttad az Arsenalban és mondjuk az EB-n, nem futballhülye, sőt. A legeurópaibb brit futballisták egyike a generációjából. Viszont nyilván idegen neki ez a közeg, főleg, hogy Sarrinak fogalma nem volt, hogy mihez kezdjen vele. Ehhez párosult egy görcsös akarás és persze a sérülések, amire lehetett számítani.

Benne van a pakliban, hogy most jó szezonja lenne egy működőképes csapatban, de ha az eladása megnyitna egy kaput egy jó igazolás előtt, felőlem is mehetne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása