Pirlo számos távozóra számít

douglas_costa_mutat.jpgAz Il Giornale a minap felsorolta azokat a játékosokat, akik kapcsán komolyan felmerült a távozás lehetősége az elmúlt napokban. A nyári vagy inkább őszi átigazolási szezon zárásáig, október 5-ig számos játékosnak távoznia kell a Juventustól, mivel a keret túlságosan bő jelenleg, de egyúttal bevételre is szüksége van a klubnak, hogy az Andrea Pirlo által kért erősítésekre is szert tegyen.

A támadósorban továbbra is Edin Džeko az egyik kiszemelt, a bosnyák játékos már megegyezett a torinóiakkal egy kétéves szerződésben, de a Roma jóváhagyása szükséges, a fővárosiak pedig az Ünder-Milik játékoscserének a tető alá hozására várnak a Napolival karöltve, amíg nem érkezik a lengyel csatár, a farkasok nem engedik el Edin Džekót.

Viszont már van, aki össze is pakolt, és hamarosan távozni is fog, ő pedig Mattia Perin, aki a számos érdeklődő ellenére nem véglegesen távozik, hanem ismét kölcsönben csatlakozik a Genoa csapatához.

A védők tekintetében számos játékosnak függőben van a jövője: De Sciglio iránt külföldről érdeklődnek, míg Pellegrinit a Fiorentina figyeli, ők viszont maradni szeretnének, bizonyítani akarnak edzésen, Romero közel áll ahhoz, hogy az Atalatan kölcsönben elvigye, egy vagy két évre, de kötelező kivásárlási opcióval, bizonyos feltételek teljesülése esetén. Nem zárható ki továbbá Daniele Rugani távozása sem, de ő elutasította nemrégiben a Rennes ajánlatát.

A középpályát tekintve is telített a keret: Sami Khedira a távozásról tárgyal, ami nyilván bánatpénzhez köthető, mivel évi nettó 6 milliós szerződéssel rendelkezik, közben Fabio Paratici ajánlatokat vár Douglas Costa ügyében, azonban eddig csak egy félénk próbálkozás volt a Manchester United részéről. A brazil játékos távozását a számos sérülése és a magas, 6 millió eurós fizetése indokolja.

Federico Bernardeschi jövője sem egyértelmű, a játékos több poszton is bevethető, ez pedig fontos tényező lehet, ami a maradást segítheti elő. Azonban nemrégiben a játékos csatlakozott Mino Raiola hadseregéhez, így meglepetések is előfordulhatnak, miután a játékos elutasította a Napoli és a Roma közeledését.

Bernardeschi maradni szeretne, ahogy Ramsey is a Juventusnál futballozna, ezért elutasította a Newcastle ajánlatát, amely 15 millió euróval segítette volna ki a torinói csapat költségvetését, illetve könyvelésben is szép plusz keletkezett volna az ingyen érkezett játékos eladása nyomán. Mindazonáltal nem zárhatók ki ajánlatok az angol piacról, így például az Everton, a West Ham és a Crystal Palace képviselői felől.

A torinói érkezés óta számos sérülést elszenvedő Marko Pjaca várhatóan kölcsönbe kerül, a lehetséges távozók tizenegyét pedig Gonzalo Higuaín egészíti ki.

Pipita egyike volt az elsőknek, akiknek a távozása felmerült, azonban nem egyszerű megfelelő megoldást találni, mivel a futballista 7,5 millió eurós bérét kevesen vállalják. A River Plate szívesen fogadná a futballistát, de a csatár elengedéséhez a komoly pénzügyi mínusz miatt Andrea Agnelli jóváhagyása szükséges. A háttérben opció még az MLS az Inter Miami és az LA Galaxy csapatával.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1716187250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AgliOli 2020.09.03. 09:35:19

Elég fárasztó ez a bizonytalanság, de bízom benne, hogy jön valami nagy fordulat.
Nem értem, hogy Dzeko és Suarez mit keres egyszerre a terveinkben. Két középcsatár, Ronaldo Dybala mellé egyszerre nem fér be. Rotálgatni két ilyen idős játékost...hát nem tudom.

A középpálya szorul a leginkább takarításra, remélem, hogy 4-5 játékost elvisznek a francba. Khedira nyugodtan abba is hagyhatja, vagy ha Allegri munkát vállal, mehet vele. :)

Jobban örülnék egy szűk keretnek, ha már a tréning specialistát visszakaptuk.
Nem látom, hogy sokra mennénk egy B csapattal, a középcsapatok is rohadtul erősek, a nagyokról nem is beszélve. Komoly anyagi háttere lett a milánói csapatoknak, a Roma-nak, ott a Nápoly, Lazio...De Sciglio-kkal sokra nem megyünk ellenük.

Alex8610 2020.09.03. 09:51:21

Ha DS,Rugani /Nem ertem mit akarnak bizonyitani elobbi keves ide es folyton serult utobbi pedig evek alatt nem tudta kezdo kozelebe se verekednie magat ha nem tetszik irany az ifi/ es Khedira meg megy Higuain utan azt mondom az mar kezdetnek igy nyarra jo.Romero,Pellegrini remelem marad nemis ertem elobbit minek akarjuk kolcsonadni.

2020.09.03. 09:55:32

@AgliOli: szűk keret lenne a legnagyobb butaság 3 fronton.

simoni 2020.09.03. 10:04:26

@AgliOli: Suarez és Dzeko közül legfeljebb az egyik érkezik: amelyik éppen realizálható lesz. De még az is benne van a pakliban, hogy egyik se jön. Dzekót nem akarja a Róma elengedni, amíg nincs meg a helyettes, ahhoz meg egy kész játékoskeringőnek kell beindulnia, ahogy erről a cikk is említést tesz. Suarez esetén meg a szerződésbontáson megy a huzavona a bárkával. Már olyat is írnak, hogy valami extra bónusszal olajoznánk ezt a tárgyalást...

AgliOli 2020.09.03. 10:04:52

@hellan: nem 13 játékosra gondolok, úgy értettem, hogy ilyen félmegoldásokat inkább ne alkalmazzunk, mint Rugani és társai, aki csak darabra van meg.

JuventusFanatikus 2020.09.03. 10:05:35

Paratici, készülj fel, de kegyetlenül! Tavaly nem sikerült túladni a feleslegen, ha idén is így lesz, akkor repülsz, Kisapám. Eddig nagyon betegesen néz ki a mercato.

venember83 2020.09.03. 10:10:50

@JuventusFanatikus: lépni kellene, nem várakozni. Évek óta csak vár a Juve, hogy majd milyen lehetőségek adódnak, de talán tenni is kellene valamit, hogy lehetőségek nyíljanak meg.

2020.09.03. 10:12:41

@venember83: kérlek ez a Juventus és a sportigazgatója Paratici. Hazavágta a klub pénzügyeit és fizetéseit, most itt tartunk: kölcsön + opciók és ingyen Suarezek.

JuventusFanatikus 2020.09.03. 10:20:12

@hellan: Épp ezen gondolkodtam az imént, hogy még milyen károkat tud tenni Paratici a Juventusban? A fiatalokhoz aránylag jó szeme van, kár lenne ezt elvenni tőle, de gazdaságilag komoly problémákat okozhat a klubnak a magas vételárért cserélt játékosokkal, az all-inokkal stb... A keret összetételéről ne is beszéljünk.

rockitbaby 2020.09.03. 10:36:11

@JuventusFanatikus: Jó szeme van a fiatalokhoz? Ezt azért nem gondolnám, hogy teljes mértékben megállja a helyét. Paratici egyetlen előnye, hogy ha kell valaki, akkor nem szarozik, leteszi érte a kellő pénzt. Gazdaságilag rottyra vágta a klubot, a fiatalokat legtöbb esetben csak a könyvelés kozmetikázására használja. Nem csodálkoznék, ha a szerződését nem hosszabbítanánk meg és távozna a lejártakor.

JeetTrader 2020.09.03. 10:40:23

óóóó jajjj...remélem ebből tanul majd a vezetőség...ha nem tudunk szűkíteni a kereten és így nem tudjuk megejteni a szükséges frissítést nagy kutyaszorítóban leszünk.

Annyi becsület lehetne amúgy az ilyen Khedira félékben, ha már ennyi pénzt kaptak, hogy ne tegyenek keresztbe a klubnak...menjenek békével....

Vagy legyen tökös a vezetőség és mondja be h nem lépnek pályára ha maradnak a BL-ben vagy valahol vagy nem tom...

Könnyen lemaradhatunk a jó fogásokról...

2020.09.03. 10:45:25

@JeetTrader: léhűtő Khedirától ilyenre ne számíts h megérti, vagy felfogja a pici agyával h a kutyának sem kell már. Azt nem értem mit szarozunk vele...bontsuk fel a szerződését a picsába, úgysem engedne egy dekát sem belőle.

Wizzurah 2020.09.03. 10:52:56

Bizonytalanság is, ugyanakkor azért a sorokból ezeket olvasom ki: kölcsönbe megy, kölcsönbe megy kötelező kivásárlási opcióval, ingyen elengedni, szerződés felbontásról tárgyalni, nem akar menni, elutasították xy ajánlatát. Szóval bevétel 0, maradni akarnak ha nem játszanak akkor is, ami érthető ekkora fizetésekkel, szóval lesz itt még gáz. Nem egy mercato lesz ezt rendbe hozni, ne akarjuk és várjuk el, hogy mindent már most október 5-ig megoldjanak, ha 2-3 léhűtő elmenne most, az igazolásokkal már most elégedett vagyok bár nyilván örülnék még érkezőknek én is, szóval szerintem nagyon jól alakul ez, az már azért aggaszt, hogy van akinek ennél is jobban megy olaszba és csak húzzuk magunkra feleslegesen őket már kb évek óta.

venember83 2020.09.03. 10:58:32

@Wizzurah: "Nem egy mercato lesz ezt rendbe hozni, ne akarjuk és várjuk el, hogy mindent már most október 5-ig megoldjanak"

Pipita ügyét mióta próbálják megoldani? Volt már a Milannál, a Chelsea-nél stb. Régóta ott toporog már pár elefánt a nappaliban, amivel a vezetőség komolyan nem akar foglalkozni, mert túlságosan fájdalmas/kellemetlen.

Wizzurah 2020.09.03. 11:05:11

@venember83: Ezért rossz ötlet kölcsön adni, mert szimplán nemet mondanak rá, ha rosszul teljesít és ő rosszul teljesít. Szerintem akkor még túl sok pénzt akartunk érte, most meg visszanyal a fagyi. Most ott tartunk, hogy nem hogy ingyen, de ráfizetnénk valamennyit, csak takarodjon el. Ha akkor elengedtük volna ingyen, vagy kb. ilyen 5-10 misiért, mennyivel más lett volna a helyzet. Ha én láttam, hogy ebből az emberből komoly visszatérő már nem lesz, akkor nehogy már egy Marotta, Nedved, stb. ne lássa... Az ő szemszögéből meg teljesen érthető, hogy elkéri az árát és sértődött.
Amúgy nem úgy volt, hogy az ffp-n változtatnak a vírus miatt? Szóval ja. Rugani is mindenkit elutasít, nem is csodálkozom rajta, azon csodálkozok, egyáltalán van rá érdeklődő :)

2020.09.03. 11:07:58

@Wizzurah: enyhítettek a semmitérő FFP szabályokon, de mindegy is, ha Agnelli nem engedi a nagyobb költekezést eladások és a feleslegesek emberek elküldése előtt.

Alex8610 2020.09.03. 11:18:36

@JuventusFanatikus: @rockitbaby: En max annyiban tudom megvedeni hogy egyenlore Marotta hagyateka is kiserti Paraticit.Az viszont nagyon felidegesit hogy azok miatt a szerzodesek miatt amiket iden igyekszunk remego seggel felbontani tavaly olyan jatekosoknak kellett tavoznia mint pl Kean,Spinazzola,Cancelo,Mandzu.Velemenyem szerint ha ezek a jatekosok meg itt lennenek kevesbe lennenk szarban.Amugy sztem nagyban koszonheti a vezetoseg maganak hogy meg mindig nem sikerult felulni Europa tronjara es nagyban koszonheto Conte es foleg Allegri munkajanak hogy idaig jutottunk.Az atigazolasi politika addig ment amig epitkeztunk a Conte eraban.Utana egy valag penz ment el kb ugy hogy nincs latszat./Oke ez eros megfogalmazas mert a Serie A-ban egyeduralkodok vagyunk de en ezt inkabb az edzok javara irnam.Foleg a BL szereplesunket./Utanpotlasban meg plane.Nagyon nem volt nyero ezaz atigazolasi politika ami az utobbi evekben ment.Errol amugy lehetne egy durva atfogo,tobbreszes cikk mondjuk az elmult 10evbol szep munka
lenne :) amugy csak felvetes isten ments hogy melot adjak pl őőő JuventusFanatikus kolleganak :D

JuventusFanatikus 2020.09.03. 11:24:31

@rockitbaby: Nem azokra a fiatalokra gondoltam akik mennek az U23-ba, hanem az ilyen Demiral-felé igazolásokra.

venember83 2020.09.03. 11:26:13

@Wizzurah: például Rugani is az egyik ilyen elefánt, vele kapcsolatban 3,5 milliós fizetésre emlékszek. Nem rossz azért egy cserejátékostól, aki kb. egyjegyű vagy max 15-ös meccsszámot produkál évente. Csoda, hogy nem akar máshova igazolni?

Rocky80 2020.09.03. 11:29:20

Abszolút nem a játékosok védelmében, de:

Nézzük Ruganit pl. Egy topcsapatnál vagy, magas fizuval a szülőföldeden. Elmennél ha hívna a Rennes?...

Khedira is "belakta" már magát, a fizu is jó, b*szik ő menni máshová. És a saját szempontjából igaza is van.

Igazából aki hosszabbított velük én azt venném elő.

Mert amikor megvettük ingyen, teljesen rendben volt mondjuk 2 évre.

rockitbaby 2020.09.03. 11:51:24

@JuventusFanatikus: Kikre egészen pontosan? Mert azért a két éve alatt olyan rengeteg első csapatban megragadt fiatal nincs :)

Alex8610 2020.09.03. 11:54:45

@venember83: @Rocky80: Hat a karrierje szempontjabol elmehetne.Ennyi idosen ennyit jatszani.Oke hogy a padon kiuli a szerzodeset a fizu miatt,de utana? Kinek fog kelleni? Ahhoz meg fiatal hogy a penz motivalja.

JuventusFanatikus 2020.09.03. 12:09:52

@rockitbaby: Paratici eddig egy nyári mercatót vezénylelt le, ez a második. Demiral mindenképp ilyen, aki olcsón jött és rendkívül ígéretes, McKeeney hasonló utat járhat be, Romerót és Pellegrinit még nehéz megítélni, Kuluševski már olyan játékos volt, akit nagyjából mindenki ismert, ehhez az igazoláshoz nem kellett olyan nagy megfigyelői képesség. Mielőtt átvette volna a stafétát, tudomásom szerint jobbára ez volt az egyik fő feladata, hogy hozzájuk hasonló tehetségeket fedezzen fel.

venember83 2020.09.03. 12:10:51

@hellan: Paratici jóslata a koronavírus-járvány utáni mercatóról önbeteljesítőnek tűnik. Csak nem a Juve él a kölcsönszerződések lehetőségével, inkább a Juventusszal szemben a többi klub. Ez lényegében az öngól, nem?

rockitbaby 2020.09.03. 12:23:43

@JuventusFanatikus: Romero-t és Pellegrini-t engedjük el, sanszosan mindketten távozni fognak. Pedig mindkettőben lenen fantázia. Fekete pont, ha megint ugyanazokat a védelem összeállítását érintő hibákat követi el, mint tavaly nyáron.

Weston jó is lehet, vele várjunk még, de abban igazat adok, hogy közelebb áll ahhoz, mindent egybevéve, hogy beválljon. Bár ilyeneket nem akarok nagyon dobálni, mikor még nem tudjuk - legalábbis mi -, hogy mit akarunk játszani.

Kulu esetében annyi volt a feladata, hogy ne tököljön, ne alkudozzon. Ebben jó egyedül Paratici, látja, hogy amikor arra van szükség, akkor nem kezd licitálni. De itt igazából annyi történt, mint de Ligt esetében is, érdeklődtünk, megmondták mennyi az ára és kifizettük. Ebben a helyzetben azért jár a pacsi neki, mert gyorsan tető alá hozta.

Értem én, hogy Marotta érában a feladata a fiatalok feltérképezése volt, és pont ezért nehéz megítélni ezt a munkáját, mert nem sok fiatal jött, míg segítő volt. Az utolsó talán Dybala volt, aki fiatalként jött és nem jó korban ( 25-27 év ). Én nagyon bíztam abban, hogy ő lehet az, aki hosszú időre megoldja ezt a feladatot. Tudtuk, hogy a szintlépéshez Marotta-nál több kell, én azt hittem, ez Paratici lehet, hiszen szinte a legjobbtól tanult. Azonban be kell látni, utoljára hasonló ámokfutást Moggi tanítványa csinált. Azt sem volt kevés idő helyrehozni.

Nem véletlenül voltam borúlátó a mercato kapcsán másik topikban, szerintem mi akkor fogunk igazolni, ha előbb adott posztról távozik valaki. És ismerve a képességeit ezen a téren, nem lennék meglepődve, ha végül egy csatáron kívül más már nem érkezne.

2020.09.03. 13:05:23

@venember83: Nem is a kisebbik fajtából.

Rocky80 2020.09.03. 14:55:21

@Alex8610: Dzsudzsák kinek kellett az Anzsi után? Cserébe milliomos a családja élete végéig? Igen.
Nem olyan egyértelmű kérdés ez. :-)

asvééd 2020.09.03. 15:22:45

Ramsey??? Uram atyám! Még mindig itt van? Miért nem zavarják el?
Costa kell!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

senky 2020.09.03. 18:07:35

@rockitbaby: ,,De itt igazából annyi történt, mint de Ligt esetében is, érdeklődtünk, megmondták mennyi az ára és kifizettük. Ebben a helyzetben azért jár a pacsi neki, mert gyorsan tető alá hozta.''Most viccelsz ? En csak segberugasra tartom erdemesnek Nem tudja eladni a folosleges ingyenelo penznyeloket ,ezenkivul elszarta T.Werner Haaland ,Dembele ,...vagy egy masik goleros kozepcsatar megvetelet .

Alex8610 2020.09.03. 18:49:37

@Rocky80: Nem tudom elkepzelni ill helyesnek tartani hogy egy 26 eves profi sportolonak eleg a penz es nem erdekli a karrierje meg hogy jatszik e vagy sem.Tok mindegy hogy hivjak az illetot.Nyilvan van erre boven pelda meg mindenki maga donti el mi jo neki.Vagy mit hisz jonak.

JuventusFanatikus 2020.09.03. 20:41:57

@Alex8610: Arról nem is beszélve, hogy milyen nagy tehetségnek számított. Rugani saját maga verte tönkre a karrierjét, nem a Juventus, vagy az edző. Ilyen mentalitással nem lehet valakiből klasszis.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása