Locatelli leigazolhatóságát vizsgálja a vezetőség

locatelli_manuel_sassuolo.jpgAndrea Pirlo mai sajtótájékoztatóját követően a Juventus vezetősége a keret további megerősítésén fáradozik, miután némi frissítés már érkezett Dejan Kuluševski és Arthur Melo megszerzésével.

A tegnap este a torinói klub képviseletében Fabio Paratici a Sassuolo vezérigazgatójával, Givanni Carnevalival vacsorázott Gianluca di Marzio beszámolója szerint, az egyik beszédtéma pedig Manuel Locatelli esetleges klubváltása volt.

Az egykor az AC Milan keretét erősítő futballistát kedveli a torinói klub vezetősége, ezért az igazgatók a leigazolásának a feltételeit mérlegelik, és úgy gondolják, hogy a 22 éves futballista megfelelő lehet Andrea Pirlo csapatába.

Az olasz újságíró beszámolója szerint Sandro Tonali ügyében jelenleg a Juventus nincs versenyben, csak a két milánói klub tárgyal a középpályásért, és a rossonero klub van rosszabb helyzetben, miután az AC Milan csak kölcsönben vinné a középpályást kivásárlási opcióval, de Massimo Cellino elnök mindenképpen ragaszkodna a kötelező kivásárlási záradékhoz.

Az előbb említett sajtótájékoztatón Andrea Pirlo megerősítette, hogy Gonzalo Higuaín távozni fog, és angol lapok szerint az Aston Villa és a West Ham United szívesen leigazolná az argentin csatárt, aki már megjárta az angol bajnokságot a Chelsea révén, de túl nagy sikert nem aratott.

A Sky Sport értesülései szerint a vezetőség pár hete próbálkozott Edinson Cavani ügyében, miután a csatár ingyen igazolható, de a 33 éves uruguayi játékos nemleges választ adott. A Matadornak is becézett támadó a napolis múltja miatt utasította el a Juventust, és válasza csak abban az esetben változhatna meg, amennyiben nem érkezik egyéb megfontolandó ajánlat egy megfelelően magas kaliberű klubtól.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1916177068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.08.26. 08:57:35

Tökéletesen kiegészítené a jelenlegi középpályát Locatelli, de sajnos szemernyi esélyt sem látok arra, hogy most érkezzen. Csak és kizárólag akkor tudtuk volna elhozni, ha az Inter és Conte házassága válással végződik, ÉS Marotta az olcsóbb megoldást választotta volna - De Zerbi.

venember83 2020.08.26. 08:59:47

@rockitbaby: akkor inkább Tonalira nőtt volna az esély, mert De Zerbi valószínűleg vitte volna magával Locatellit, Tonali meg szerintem Conte miatt is csatlakozik az Interhez.

rockitbaby 2020.08.26. 10:28:07

@venember83: Az a szerencse, hogy Marotta és Conte nézetei nem egyeznek. Mert egyik fiatalokat akarna, a másik meg rutint. Viszont ha hinni lehet a pletyiknek, akkor Tonali ügyében sanszosan megvan a megegyezés, és ezt lehet De Zerbi kedvéért sem engedték volna el.

De azt sose értettem, miért Conte miatt csatlakozna. Semmivel sem tud többet adni, mint mi. A személye pedig már nem jelent annyit. Mindenki tudja, hogy legjobb esetben is csak három évig marad, de komoly esély van egy második szezonos csúfos bukásra is. Továbbá Sarri tökéletesen kiszámítható taktikájára is egyedül Conte nem tudott felkészülni két meccs alatt sem. Szerintem ez a Conte már nem annyira vonzó, max az a projekt, amit Marotta a játékos elé rak. De az a projekt nem maga Conte, ő csak egy darabkája. Ha mégis Milánóban köt ki, az azért lesz, mert ők jobb feltételeket tudnak mind a játékosnak, mind Cellinonak adni.

Rikoo 2020.08.26. 11:30:37

@rockitbaby: A Sassuolo szinte testvérklub. Ha a Juventusnak nagyon kell Locatelli, biztos vagyok benne, hogy sikerül megegyezni.

2020.08.26. 11:35:02

@Rikoo: Caviglia megy a másik irányba, hozzánk meg Locatelli vállalható áron.

rockitbaby 2020.08.26. 11:43:03

@Rikoo: Ebben valóban lehet reménykedni, de sajnos most már nem lehet kihagyni az egyenletből Paraticit sem. Tisztán megmutatta az utóbbi két évben, hogy kicsit túlozva is, de alkalmatlan a rábízott feladatok végrehajtására. Sőt, szinte biztos, hogy az ő távozására az idő rövidsége miatt nem került sor. Én sajnáltam, hogy Marotta ment, akkor is, ha úgy érződött, a szintlépéshez erre van szükség. Azonban azóta - vagy csak Paratici munkássága miatt tűnik úgy -, mintha Marotta fejlődött volna.

Ezzel csak annyit akarok mondani, hogy Marotta biztos megoldaná, de a tanítványában már vannak kétségeim.

Del Butus 2020.08.26. 11:48:44

Fura , hogy ilyen sokan mar egy ilyen egy szezonos sracnak is orulnenek. A milanbol is kidobtak mert gyenge volt. Arthur hasonlo semmi extra, de paran istenitik mert legalabb uj jatekos lesz a palyan. Vidal pogba pirlo utani era utan ugynezki a szurkolok is elengedtek mar a BL gyozelmet nem csak Paratici, ha udvrivalgas fogadja ezeket a neveket. Persze a bajnoksagban ellubickolhatunk, ami mar egyre nehezebb lesz. De ezekkel a kozepes nevekkel nem lesz dominancia meg majd talan meg 20evet varhatunk a blre is.

JuventusFanatikus 2020.08.26. 11:48:46

@hellan: Ez a megbeszélés eredménye a hírek szerint, vagy magánvélemény?:)

babo0410 2020.08.26. 12:09:01

@venember83: Tonali Conte miatt? Legtöbb helyen azt olvastam, hogy Conte-nak nem kell, mert ő rutint akar Vidal személyében. Ami nem is lenne baj, mert akkor mi fiatalodnánk, ők öregszenek, a keretünk így biztosan értékesebb lesz, mint az övék. :)
@hellan: Ez így rendben is lenne.
@Del Butus: Elengedték, mert nem volt jó, és a Milan nagyon rosszul teljesít. De a Sassuoloban nagyon szépen fejlődött. Ha nálunk sem padmelegítő lesz, a fejlődáse folytatódhat, és szerintem lesz egy egész korrekt olasz kzéppályásunk. Még csak 22 éves, bőven nincs a csúcson. De a transfermarkt szerint is elég erősen felfelé ível a karrierje.

venember83 2020.08.26. 12:19:58

@babo0410: Barella, Bastoni, Esposito. Ők mind kaptak lehetőséget, s talán Tonio a hülyeségei mellett jól tudja kihozni a játékosaiból a maximumot, ami fiataloknál azért talán nem utolsó szempont. A Juventus meg annyira nem volt kimagasló fiatalok szempontjából az elmúlt pár évben, inkább kölcsönadogatták őket, és a tapasztalt bajnokok kaptak lehetőséget. Benta pl. a kevés kivetel egyike. De könnyen meglehet, hogy én látom rosszul.

rockitbaby 2020.08.26. 12:29:56

@venember83: Barella Sensi sérülése miatt került csak be, bár igaz, hogy azóta viszont kirobbanthatatlan. Bastoni pedig Godín és Skriniar gyengélkedése miatt. Conte nem önként, hanem kényszerből pakolta be őket, azonban ez jól sült el. Esposito az, aki nem kényszerből kapott szerepet, bár ha idevesszük, hogy Alexis pocsék formában volt és le is sérült, akkor ez is kényszernek tűnhet.

JuventusFanatikus 2020.08.26. 13:00:18

@rockitbaby: Egyik sem volt kényszerű. Barellának és Sensinek semmi köze egymáshoz, eleve az egyik a balon, másik a jobbon szerepel.

Attól, hogy Godín és Škriniar saját magukhoz képest alul teljesítettek, nem lett volna törvényszerű a zöldfülű Bastonit a mélyvízbe dobni, szerintem az edzők többsége ezt nem húzta volna meg.

Esposito egy 17 éves srác, semmi nem indokolta, hogy Conténak mindenképp számolnia kellett volna vele, mert a csatárproblémákat máshogy is megoldhatatta volna, ehelyett párszor lehetőséget adott a srácnak, többször csereként.

Conte nem igazán sok fiatalt több a mélyvízbe, de akivel ezt megteszi, az általában megállja a helyét.

2020.08.26. 13:04:25

@JuventusFanatikus: Szakértői magánvéleményem súgja ezt. :D

Joseph Toser 2020.08.26. 13:04:44

@venember83: igaz,hogy az elmúlt időkben nem az volt a jellemző,hogy a fiatalokat beépítik vagy,hogy iszonyat sok lehetőséget kaptak volna a fiatalok! Viszont,most a fiatalítás reményében és vagy útvonalán, Pirlo nagyon mást nem is tehet. Hiszen nagyon nem lesz " öreg" mondjuk a kápén. Mindenki 20-26 között van-lesz. A csatár sor: Dybala-CR7... ez már más tészta. A védelemben meg majd eldől,hogy Chiello-Bonu öreg párosból melyik lesz jobb formában? Mert hát HA neagy-Isten de Ligt -Demiral 2-ős lesz a kezdő,akkor már a védelem belseje is fiatalodott... szóval... most jobban az a vonal lehet-lesz-van, hogy a fiatalok beépülnek és ha kijön belőllük a klasszis, és Csapat lesz a Csapat,akkor akár a csúcsra is érhet a Juve. Ez még akár most, ebben a szezonban is megvalósulhat!

Rocky80 2020.08.26. 14:11:14

@rockitbaby: ezt a 2. szezonos csúfos bukást miből gondolod?

2020.08.26. 14:33:12

@Del Butus: A felröppenő nevek láttán nekem is az a benyomásom, mintha elengedtük volna a bl-t, mert ilyen nevekkel nem fogunk a füles közelébe jutni sem. De majd a mercato végén meglátjuk. Akkor talán tudunk levonni következtetéseket, h a 10. scudetto a fontosabb, vagy a bl. Bár, én abban sem vagyok biztos, h a 10. meglesz. Pedig az szép kerek szám lenne, amit nagy valószínűséggel senki sem döntene meg mostanában Olasz honban.

rockitbaby 2020.08.26. 15:31:17

@Rocky80: Chelsea.

@JuventusFanatikus: A Lecce elleni első meccsen három kezdő középpályás Vecino-Brozovic-Sensi volt. A következőn is. Majd lassan elkezdtek kidőlni a középpályáaok. Előbb Vecino, majd Sensi. Barella ezek után lett fix kezdő addig csere volt.

Conte orrvérzésig ragaszkodik a három védőhöz. Mivel Godín kifejezetten pocsékul kezdett, Skriniar csak közepesen, a három védőhöz mjndenképp kelett valaki. Csak az volt a gond, hogy a 4 wingbackje közül kettő megint csak pocsék formát mutatott, Lazaro és Biraghi. Onnan nem tudta kipótolni, Bastoni felkészül.

Lukaku és Martinez mellett csak Alexis volt a csatár. És Alexis is pocsék formában kezdte és még le is sérült. Ha akart cserélni, csak Esposito maradt, mint opció.

Óriási mák, hogy beváltak, de ha nincs védő, vagy bevethető középpályás illetve csatár híján, nem veti be őket.

És most sem feltétlen az ifjúság felé szeretne tendálni Conte, rutint, győztes rutint akar - bár, higy ebbe Dzeko hogyan fér bele, talány. ;)

Wizzurah 2020.08.26. 16:24:15

@venember83: Conte, a szegény ember Pirloja az se biztos, hogy marad az inter edzője, ill. nem tudom e téren van e valami új hír, de annyival nem jobb szerintem, csak a hype nagyobb, simán elfér az a gyerek a serie b-be is. Locatelli-nek nagyon örülnék én is, mert fiatal és olasz is, ahogy a másik cikkben olvastam Kean-t is vissza kölcsönbe. Két fiatal olasz tehetség egyből, ez már tetszik.

MdewC 2020.08.26. 16:42:02

@rockitbaby: én értem, hogy divat elővenni vkit nálunk, de hosszú idő után nem értek Veled egyet. ;)

Ameddig Marrotta itt volt, alkalmatlan volt, Paratici volt a király. Most Marrotta a király mert nincs itt, most Paratici alkalmatlan.

Vannak rossz döntések, de sztem Paratici egyáltalán nem alkalmatlan és nincs más, aki ezt egyelőre jobban csinálná. Sztem várjunk még mi sül ki a mercatóból.

rockitbaby 2020.08.26. 17:32:08

@MdewC: Én annó nem kritizáltam Marotta-t, bár tudtam, mik a korlátaik. Abban egyetérzek, hogy valakit mindig kell hibáztatni, és valóban úgy tűnt, hogy a tanítvány túlnő mesterén. De az utóbbi két év problémái zömeben Paratici nyakába varrhatók. Allegri elküldését is ő, valamint Nedved erőltették. Sarri Paratici ötlete volt. 3 szélső védővel elkezdeni a szezont, amiből kettő ráadásul sérülékeny, az ő sara. A középpályát most nem citálnám ide, abban mindketten lúdasak.

No nem azt mondom, hogy Paratici alapvetően rossz munkát végez, mert vannak jó fogásai is, de tartom magam ahhoz, hogy Paratici egyedül az idő szűke miatt maradhatott. Ha normál medetben folyt volna a bajnokság, a Lyon utáni exodusba nem pusztán az edzőnek kellett volna buknia. Minimum a Paratici-Nedved páros egyikének is. Normál helyzetben ekkora buktából nem pusztán az edzőnek jut csak, de ebből már fejeseknek is jut.

JuventusFanatikus 2020.08.26. 17:34:06

@Wizzurah: Marad, legalábbis egy ideig biztos.

@rockitbaby: Én nem tudom, hogy mit gondoltál...Majd jön ez a Barella gyerek a Cagliariból, aztán az első meccsen kezdő lesz? Conte nagyon hamar bevetette, bőven lett volna más opciója. Nálunk fél év alatt nem kezdtek egyszer az ilyen srácok, nemhogy három meccs után.

D'Ambrosio is bevethető volt középső védőként, és a szezon legelején sűrűn a hátsó hármas egyik tagja volt, amíg Bastoni teljesen meg nem győzte Contét. Erre a posztra is volt más opciója Conténak.

A szezon elején volt egy Politanója is Antoniónak, gyors keresés után arra jutottam, hogy egyszer kezdett Esposito azért, mert nem volt más opció, de ekkor már többször is lehetőséghez jutott.

MdewC 2020.08.26. 18:11:56

@rockitbaby: persze, de sztem még várjunk picit. Egy az amcsi srác is jól sülhet el, ha jön.

Sztem eddig türelmesebbek voltunk a kerettel, nem akartak nagyon belenyúlni, inkább foltoztak.

Sztem a mostani mercato fogja jobban meghatározni mit tud Paraticcs. ;)

rockitbaby 2020.08.26. 19:29:20

@JuventusFanatikus: Nálam nincs az a szituáció, hogy Vecino megelőzné Barella-t. Sőt, megkockaztatom, hogy Barella nálunk is fix kezdő lehetett volna gyakorlatilag azonnal, amilyen fos allapotban van/volt a középpálya.

De ezeket hagyjuk is, mert valszínűleg mashogy látjuk. Az Inter mellett az az érv, hogy beépített fiatalokat Conte. Ennyi erővel Sarri mellett pedig felhozható, hogy újra felépítette Dybala-t és Rabiot, beépítette de Ligtet és Demiralt, és Benta is nála lett alapember, továbbá rengeteget fejlődött. Megsem Sarri az edzőnk. Az nem érv, hogy beépített három játekost, mert ezt nagyjából mindegyik edző elmondhatja magáról a Serie A-ból.

rockitbaby 2020.08.26. 19:35:09

@MdewC: Az a baj, hogy a foltozgatás sem minden csapatrésznél sült el jól. Az elvitathatatlan, hogy de Ligt es Demiral abszolút beváltak és jó vételek voltak, de hogy a védelem szélei katasztrofális allapotban vannak, ez is tény.

Nyilván a zsinorban kilenc bajnoki cím kicsit eltompított mindenkit, es sokáig úgy néztük az egészet, hogy nincs gond, még nagyon messze vannak tőlünk. Na ez most már nem igaz.

Paratici minden tudását elő kell, hogy szedjen, mert herkulesi feladat most, ennyi idő alatt ráncbaszedni a keretet és ez lehet nagy falat lesz. Es az is igaz, hogy most gyakorlatilag az állásáért küzd. Kívánom, hogy bizonyítsa be, nem volt hiba Marotta elengedése és az ő előreléptetése.

senky 2020.08.26. 19:51:35

@rockitbaby: Attol ha te nem is latsz semmi eselyt ,ha Para ugyeskedik megszerezheti ,csak jobb ajanlatot tegyen a klubnak-Saunak- es a jatekosnak - Locatnak- mind az inter.

JuventusFanatikus 2020.08.26. 20:44:04

@rockitbaby: "De ezeket hagyjuk is, mert valszínűleg mashogy látjuk."

Ebben biztos lehetsz:)

rockitbaby 2020.08.26. 20:49:57

@senky: Az Inter nem Locatellit akarja, hanem Tonalit és nagyon közel is vannak ehhez. Locatelli leigazolása az edzője miatt nehézkes, mert ő egyben akarja tartani a keretét, hogy továbbra is versenyképes maradjon.

MdewC 2020.08.26. 20:50:36

@rockitbaby: nem mondtam, hogy jók voltak a foltozgatások. Csak annyit kértem, hogy még várjunk egy kicsit. ;)

És sztem egyelőre felesleges ecsetelni/ragozni mi volt szar, értem én is, más is.

Türelem kell most. ;)

rockitbaby 2020.08.27. 07:33:56

@MdewC: Akkor máshogy fogalmazom meg :) Az, hogy mi mekkora türelemmel viseltetünk Paratici irányába, a lőtéri döglött kutyát nem érdekli, ha az elnök úrnál betelt a pohár :) És az, ahogy a kiesés után átnyúlt Agnelli a feje felett, azt mutatja, hogy a töretlen bizalom falán repedések mutatkoznak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása