Kiszemelt: Weston McKennie

mckennie_weston_golorom.jpgDerült égből villámcsapásként hatott a Juventinókra a hír, miszerint a Juventus állítólag mindenben megegyezett Weston James Earl McKennie ügyében, így a játékos majd Torinóba költözik.

Az amerikai középpályás már négy éve tartozik a Schalke kötelékébe, 2016-ban hagyta el az FC Dallast a németek kedvéért. Hamar helyet követelt magának a felnőttek között, már 91 pályára lépése van a gelsenkircheniek mezében, ezen meccseken pedig öt gólt és hét gólpasszt jegyezhet fel. A német bajnokságban mindössze öt olyan 1998. január elseje után született labdarúgó van, aki átlépte az 5000 lejátszott játékpercet, ebben pedig benne van McKennie is. A maradék négy labdarúgó neve pedig eléggé jól cseng: Jadon Sancho, Kai Havertz, Dayot Upamencano és Christian Pulišić.

Az idei szezonban 28 alkalommal jutott lehetőséghez a Bundesligában, a bizalmat pedig három góllal hálálta meg, gólpasszt nem jegyez fel.

Több statisztikában is kiemelkedik a többi középpályás közül, például neki van hatodik legtöbb blokkolása (12 darab), míg a sárga lapok (8 darab) és megnyert fejpárbajok (63 darab) tekintetében az ötödik legjobb a német pontvadászatban.

Az amerikai válogatottban eddig tizenkilencszer számítottak rá, ezen meccseken pedig hat gólt lőtt.

Adatai:

  • Kor: 21 év
  • Nemzetiség: amerikai
  • Magasság: 185 centiméter
  • Erősebbik láb: jobb
  • Poszt: középpályás
  • Szerződésének lejárta: 2024 nyara
  • Ügynöksége: Wasserman
  • Értéke: 20 millió euró

kepernyofelvetel_276.pngJátékstílusa: Ő egy tipikus modern box-to-box középpályás, akinek legnagyobb erőssége a labdaszerzés. Gyors, jó munkabírású és meglehetősen fürge. Fizikálisan erős és magas is, remekül fejel, nagyon jó százalékkal nyeri a fejpárbajokat. Technikailag meglepően képzett, kiválóan bánik a játékszerrel, és nem áll tőle távol a trükközés sem. Védekezésben természetesen remekel, közbeavatkozásokban és szerelésekben egyaránt nagyszerű. Keményen, de mégsem agresszívan futballozik, ha lehetősége nyílik rá, akkor felvállalja a párharcot, ennek ellenére taktikailag fegyelmezett. Passzok terén nem különösebben jó, de a hosszú átadások az erősségei közé tartoznak. Meglehetősen kreatív játékos, aki nagyon jól lát a pályán, ez pedig elég érdekes, mert ez nem igazán jellemző a box-to-box középpályásokra.

Mivel egy nagyon fiatal játékosról beszélünk, vannak hiányosságai, ilyen például a támadások segítése. A távoli lövésekben gyenge, kulcspasszokat pedig alig szokott kiosztani, és ritkán eredményes.

Egyelőre a mentalitásáról nehéz nyilatkozni, mert a Bundesliga tizenkettedik helyezettjénél olyan komoly nyomás nincs a játékosokon, de az mindenképp megsüvegelendő, hogy már a második szezonjában tud  kifejezetten jól teljesíteni, ráadásul, mikor csapata csúnyán kikap, akkor is a legjobbak között tartják számon.

Gianluca Di Marzio szerint kölcsön + opcióval szerezheti meg Paratici az ifjú amerikait, méghozzá idén fizetne a Juve a Königsblauennek 3 millió eurót, a következő nyáron pedig lehetőség lesz megszerezni 18 millió euróért. Abban biztosak lehetünk, hogy szokás szerint a hivatalos bejelentéskor nem ezt az összeget láthatjuk majd, hanem egy kicsit magasabb számot, de még akkor is azt kell mondanom, hogy ez a biznisz ilyen formában zseniális húzás Paraticitől.

A jelenlegi keret nem tartalmaz egyetlen ilyen típusú középpályást sem, így mindenképp indokolt volt nyélbe ütni ezt az üzletet, ráadásul piszkosul fiatal, és ugyanúgy helyt tud állni két- és három fős középpályán is, igaz, akkor képes igazán jó teljesítményre, mikor csak egy középpályás van mellette. 

Több kockázat is lenne, például, hogy a Serie A-ban meg tudja-e állni a helyét, jutna-e elég játéklehetőséghez, képes-e fejlődni támadásban, és ehhez hasonlók, de mivel nem kötelező opcióval érkezik, így minimális veszteséggel meg lehet úszni, ha nem válik be.

Én ezt egy remek biznisznek tartom ilyen formában, remélem a következő nyáron majd érvényesíteni kell azt az opciót.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9416178090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.08.26. 20:57:40

Irány az amerikai piac? Nyilván nem ez a legfőbb érv mellette. Ha ő érkezik és meg tudunk szabadulni a felesleges középpályásoktól ( Khedira es Ramsey ) ez egy szemtelenül fiatal középpálya lesz.

Azonban az ilyen mértékű fiatalítás és átalakítás sanszosan azt jelenti, hogy ha nem is nyiltan, de az építkezés és tapasztalatszerzés végett nem fogunk bánkódni, ha a következő BL kiírás bajnokai nek mi leszünk. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, csak azt, hogy ennek a fiatalított, átalakítotz keretnek hamarabb fognak elnézni egy botlást, mint idén tették.

The king of alibis 2020.08.26. 21:20:44

Jöjjön
Szerintem nem fogunk vele bakot lőni

Rivendell 2020.08.26. 21:37:48

Látta már valaki játszani? Remélem azért jön 1 fiatal, de tapasztaltabb kp is, mondjuk nem lenne drága, pláne a piaci viszonyokat nézve, nem is értem mitől ilyen olcsó, ha top tehetség a posztján

Hiribi27 2020.08.26. 22:10:26

@juventusfanatikus
“ és az, hogy még nem láttam egyszer sem becsúszva szerelni. ”

A korábbi postnál belinkelt videó elején legalább tíz becsúszása van. :)

Köszi az összefoglalót! Soha nem hallottam a srácról.

JuventusFanatikus 2020.08.26. 22:15:47

@Hiribi27: Köszönöm!:)

Attól még nem láttam becsúszva szerelni:D:P Komolyra fordítva, akkor ezt ki is veszem, mert tényleg voltak jó becsúszásai, csak nekem az tűnt fel párszor, hogy megoldhatta volna egy szereléssel, erre inkább elkezdte lökdösni az ellenfelet.

Lanzafame 2020.08.26. 22:56:12

Sigér Dávidot hoznám inkább

Lanzafame 2020.08.26. 23:06:58

@rockitbaby: nem is reális BL-győzelmet várni most a Juventustól. 2015-ben a csúcson lévő MVP/Pogba-Tevez-BBC-féle csapatnak volt rá sansza, és a 17-es csapat is pokoli erős volt. Most hagytuk magunkra öregedni az utóbbit, úgyhogy új csapatot kell építeni, tehát olyan év jön, mint 2011 vagy mondjuk 2015. Úgy tűnik, végre lesznek bátor döntések és egy magunkhoz képest merész fiatalítás is.

Én aláírom a 10. scudettót, minden más hab a tortán jövőre. A lényeg, hogy találja ki a klub, hogy kik vagyunk, mit akarunk, a közhelyes "csak a győzelem számít" és egyéb sallangok helyett és végre induljunk el egy irányba ismét, és tartsunk ki amellett. Aztán 2-3-4 év múlva jöhet egy újabb BL-döntő.

DelPiero2 2020.08.27. 00:40:39

Nem biztos hogy Paraciti érdeme, lehet hogy Pirlo szólt neki és elküldte a youtube videót. Így nem kunszt rábólintania Paraciti-nek az üzletre.

babo0410 2020.08.27. 01:08:52

Azt a szerződés lejáratot remélem módosíthatjuk 2022 nyarára. Az azt jelentené, hogy bevált, és megvesszük.

kidelpiero 2020.08.27. 01:34:21

Na ilyesmi szerzodeseket kene eroltetni.

Ha nem jon be kuka es nem az van h meg harom evig evi 7-8 misi...

rockitbaby 2020.08.27. 07:39:32

@Lanzafame: Persze, ezt én is tudom. Azonban Agnelli szavaival élve, a BL nem álomnak, hanem célnak kell lennie. Mondta ezt az edző személyétől függetlenül. Ebből nekem nem az jön le, hogy nem lenne elvárás egy jó menetelés. De ha jön még egy középpályás - a játék kedvéért legyen ez Locatelli -, akkor a kezdő középpálya három új arccal is felállhat, ahol a legidősebb Arthur lenne a maga 24 ( !!! ) évével. Ez óriási átalakulás lenne. Szerintem sem kellene most BL győzelmet várni, de szerintem ez Agnellit nem fogja érdekelni.

delpi0823 2020.08.27. 08:49:15

@rockitbaby: Sztem ha ez a srac jon ilyen feltetelekkel,akkor meg egy Aouarnak belekene hogy ferjen,es akkor eleg jo kis kozeppalyank lesz.

Il Principino 2020.08.27. 09:41:04

@delpi0823: én is Őt várnám,egy de Ligt -féle bombaigazolással érne fel!
De hát tartok tőle marad az olcsóbb megoldás,Khedirának hívják!!!

rockitbaby 2020.08.27. 10:00:31

@delpi0823: Lehet, de ha a 60 milliót akarnak érte, minimum, akkor mi megint csak egy ilyen kölcsön+opció konstrukcióval érhetünk révbe. És roppant nagy kérdés, hogy bár a játékos maga hozzánk jönne, de a City speciel ingzsebből kifizetné ezt a 60 milliót, probléma nélkül. Roppant okosan kellene megoldani ezt, hogy ne happolják el előlünk.

De ha már szemezgetünk a német piacon, vannak még ott nem felkapott, azonban kiváló játékosok. Lipcsében kifejezetten érdemes lenne szétnézni!

Il Principino 2020.08.27. 10:02:33

@rockitbaby: Lipcsében is aranyáron adnak mindenkit már!"Sajnos jól szerepeltek a bl-ben..

2020.08.27. 10:03:42

@rockitbaby: attól függ, hogy sikerülnek az eladások + mennyit sikerül felszabadítani fizuk terén, de Aouar akár bele is férhet. Persze, ha Pirlo kért még egy szélső védőt és csatárt is, akkor nem. :D

rockitbaby 2020.08.27. 11:32:06

@Il Principino: Az tény, de őket is komolyan sújtotta a válság, pl Schick kölcsönében rögzített vásárlási árat sem tudták kifizetni, pedig azt akarták, hogy maradjon. Lehet kicsit magasabb áron, de szerintem lehet onnan szemezgetni. Az én kedvencem Sabizter lenne :)

@hellan: Akiket mi a kereten kívül akarunk látni, belőlük pénz nem lesz, max Costa és Berna esetében. A fizetés tekintetében, szerintem már a Matuidi bére is elég lenne Aouarnak. De az biztos, hogy amennyiben akarunk még csatárt és védőt is, akkor ott Higuain a minimum bérfelszabadítás tekintetében.

2020.08.27. 11:36:39

@rockitbaby: nem is vagyok meggyőzödve nagyon, hogy Costa és Berna távozik amúgy. Kp-n Arthur jött Pjanic helyére, Matuidi és Khedira távozása felszabadít még 2 helyet, ebből egyik McKennie-val kész. Ha Dest jön jobbra, max DS-t kidobjuk a keretből és amíg Higany itt van, addig csatár sem jön sztem.
Ilyen rövid idő alatt nem fogjuk szétszedni a keretet: ha valaki távozik, lesz helyettese és kb ennyi.

rockitbaby 2020.08.27. 11:46:15

@hellan: A Mister gyakorlatilag azzal indította a sajtótájékoztatóját, hogy Higuainnak mennie kell, így ha máshogy nem is, de fel lesz bontva a szerződés. Vagy csak remélni tudom, hogy igazak a Fior pletykák, vagy az angol kérőkről szólók és ha csak minimális, jelképes összegért is, de nem felbontva fog menni.

A szélső védőkkel az a baj, hogy ha Dest érkezik ÉS nem megy senki, sem vagyunk meg darabra. DS sérült lesz, Cuad és Danilo mellé még jönne egy harmadik jobb oldali védő és ha csak nem marad Pellegrini - ezt most kétlem, pedig ez lenne a járható út -, akkor megint ott vagyunk, hogy balra nincs csere. És ezzel kezdeni kell valamit, mert még egyszer így nem vághatunk neki egy szezonnak, hogy a szélső védőink csapágyasra vannak hajtva.

Muszáj úgy is igazolni, hogy nem megy senki, mert akkor megint komoly lyukak maradhatnak.

2020.08.27. 11:48:50

@rockitbaby: ha Higanyért valaki már pár eurót ad, az tökéletes nekünk, csak szabaduljunk a fizetésétől legalább.
Danilo játszott balon sokat, kényszermegoldások hada lesz idén sajna ismét.

78juve 2020.08.27. 11:57:29

Annyi vizet fog zavarni mint Khedira

2020.08.27. 11:59:29

@78juve: bővebben kifejtenéd esetleg?

Csak Csucsu 2020.08.27. 12:30:46

Minek örültök? Jön Arthur és ő ezzel a kp letudva. Nem tudom hogy velük minőségileg mennyivel vagyunk előrébb sztem semmivel

rockitbaby 2020.08.27. 12:32:57

@hellan: Ettől félek én is. De azért még el bennem a remény :)

asvééd 2020.08.27. 14:19:36

BravÓ! Ebből a szar Schalkéból is csak mi tudunk igazolni. Komolyan, egy bundesliga 12.ik csapat 28/3 gólig jutó játékosától várjuk a megváltást? Pfffffffff

2020.08.27. 14:22:43

@asvééd: nem minden a statisztika és a helyezés egy fiatal játékos csapatánál ;)

juve28adam 2020.08.27. 14:36:18

@asvééd: @hellan: +szerintem senki sem tőle várja a megváltást, tegyük hozzá.

juve28adam 2020.08.27. 15:13:21

@venember83: Nekem most ez jutott eszembe erről:

The Weeknd, te vagy az? :D

asvééd 2020.08.27. 17:36:23

@hellan: Értem én hogy itt sokan okosak és össze - vissza vásárolgatnának de most komolyan, kísérletezgetni akarunk sötét lovakkal vagy végre nekimenni a BL győzelemnek épkézláb játékosokkal???
Ennyi erővel miért adtuk el vagy kölcsön már nem tudom Moise Keant? Ő legalább annyira jó játékos, sőt! mégha nemis ez a posztja. ZEt a gyereket meg ha megvesszük jobb esetben padozni fog némi játékpercért vagy adjuk is kölcsön. Nem erre van szükség feltétlen én legalábbis azt hiszem.

2020.08.27. 17:43:14

@asvééd: Mennyi játékperchez jutott volna Kean előző szezonban?

Joseph Toser 2020.08.27. 18:44:30

@asvééd: azért ad- és adott el olyan fiatal játékosokat a Juve,mert valahonnan kellett a plusz euro milliók,Paratici " sztár" igazolásaihoz! Pénzügyi kozmetika. Legyen bevétel is a könyvelésben. Kb, ezek az indokok. Meg ügye nem az volt jellenző a Klub-ra, hogy a fiatalokak,ifistákat beépítik a felnőtt csapatba. Inkább ,kész, profi,sztárokat vásároltak vagy ingyen igazoltak,akik már bőven túl vannak-voltak a legjobb formájukon. Tehát 29-30-31-32-33-34 éves játékosokat.

2020.08.27. 18:58:17

@Joseph Toser: no meg tegyük hozzá, hogy mindez a CR biznisz miatt kellett / annak a következménye. Pl a Danilo-Cancelo cserét nehezen fogom megemészteni az fix.

Joseph Toser 2020.08.27. 23:48:47

@hellan: igen.. sajnos volt néhány " aldozat" azmiatt! :-(

asvééd 2020.08.28. 08:42:47

@hellan: Látom nem érted a lényeget :)
Nem az a kérdés hogy Kean mennyit padozott volna mert itt sincs.Hanem ez a szépreményű ha jön csak töltelék lenne és menne kölcsönbe vagy a padra.
De ha már feltetted a kérdést, szívesen válaszolok.
Higuain sokszor impotens játékát látva lehet sokkal többhöz.

asvééd 2020.08.28. 08:44:04

Egyébként javaslom Sigér Dávid leigazolását mert "olyan jó szezont" futott!
Hallod? Andrea? :))))

2020.08.28. 14:29:27

@asvééd: valószínűleg elbeszélünk egymás mellett picit, de megesik. :D
Keant most hagyjuk sztem: egyértelmű h pénz miatt adtuk el, asszem akkor még Mandzukic is itt volt, Higany maradt Sarri miatt, ekkor nem úgy nézett h sok szerephez jutna.

McKennie-t meg ne írjuk le. Abszolút nem olyan kp-ra érkezik, ahol ne tudná kiharcolni a kezdőhelyet. Jól tudtuk előre h ilyen igazolások lesznek. (nyilván nem azt írom ezzel h húde nyugtatom magam ezzel, csak belőttem egy szintet h ne csalódjak akkorát :) )

asvééd 2020.08.28. 17:18:38

@hellan: OK. Rendben, de emlékeztetnélek pl. Elia esetére, őt is mekkora várakozás előzte meg, sajnos a többit már tudjuk.

2020.08.28. 17:20:20

@asvééd: igazad van és ott van Lemina esete is, de szerencsére van pár pozitív példa is. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása