Fókuszban a középpálya megújítása

locatelli_manuel_sassuolo.jpgSok eseményről nemigen lehet mostanában beszámolni a keretet illetően, de a La Gazzetta dello Sport az aktuális helyzetről kicsit bővebb beszámolót közölt, és az olasz napilap munkatársa szerint Andrea Pirlo és a klubvezetés hasonlóképpen tekint a jövőre: az új edző tisztában van a kényes gazdasági időszak adta megkötésekkel, így nem vár őrületes beruházásokat. Forradalmi újítások helyett adott pozíciók betöltése az elsődleges szempont, így Dejan Kuluševski és Arthur Melo mellé vár némi erősítést.

Andrea Pirlo elsődlegesen 4-3-3-as rendszert kíván játszatni fokozott labdabirtoklással, azonban nem egyértelmű elkötelezettje egy adott rendszernek, így szóba kerülhet a 4-2-3-1, de akár a háromvédős rendszer is, ami különösen szimpatikus lenne a csapat tapasztalt gerince számára, akik jobban ismerik az adott felállást.

A középpályán várható a legnagyobb változás, hiszen eddig érkezett Arthur Melo, a kimenő oldalon pedig Blaise Matuidi és Miralem Pjanić szerepel, miközben elvileg Sami Khedira is közel áll a távozáshoz, mivel a vezetőség a szerződésbontás feltételeiről egyeztet a játékossal.

A cél a középpálya megfiatalítása és dinamikusabbá tétele. Andrea Pirlo nagyra becsüli Rodrigo Bentancur munkáját, őt inkább mezzalának tekinti, nem registának, utóbbi tekintetében pedig egy jól ismert név merült fel: Manuel Locatelli. Fiatal és olasz futballistaként Miralem Pjanićnál több lehetőséghez juthat Andrea Pirlo vezetése alatt, illetve több labdát is szerezhet az inkább egyebekben kimagasló bosnyáknál. Az egykor rossonero mezben is futballozó fiatal ideális alternatívája lehet Sandro Tonalinak, aki közel áll az Interhez: a Sassuolo középpályása olcsóbban megszerezhető (25-30 millió euróért), és a Sassuolo vezetőségével is jó kapcsolatot ápolnak a torinóiak, így feltehetően nem lesz nehéz megegyezésre jutni, ha a vezetőség nem határolódik el a játékos eladásától.

Andrea Pirlo jolly jokerként tekint Dejan Kuluševskire, mivel a svéd játékos szerepelhet a támadóhármas jobb szélén, azonban 3-5-2-es felállás esetén kötöttebb feladatköre lenne, mivel a Maestro inkább szélsőnek látja őt, mint a középpálya tengelyében futballozó játékosnak.

A napilap szerint az edzővé avanzsált egykori középpályás nem szeretne megválni Cristiano Ronaldótól vagy Paulo Dybalától, a 3-5-2-es rendszerben a pályán közelebb hozná egymáshoz a két támadót, de természetesen az is bizonyos, hogy amennyiben egy elutasíthatatlan ajánlat érkezik az argentin támadóért, Andrea Pirlo nem szállhat szembe a klub döntésével.

Miközben Gonzalo Higuaín jövőjéről még nem született egyértelmű döntés vagy lépés, Andrea Pirlo már megtalálta a megfelelő személyt Pipita pótlására Edin Džeko személyében, mivel a bosnyák támadó tapasztalt, technikás játékos, aki sokat dolgozik a csapatért, így tökéletes lenne CR7 mellé. Ha hinni lehet a pletykáknak, Andrea Pirlo inkább a bosnyák támadót favorizálná Arkadiusz Milikkel szemben, a lengyel csatár kapcsán pedig a vezetőség már Maurizio Sarri távozása előtt megkezdte az egyezkedést.

Edin Džeko a minap tért vissza Rómába Horvátországból, és hamarosan egyeztetni fog a klubbal, amennyiben pedig a távozás mellett dönt, a giallorosso klub kész tárgyalni az ügyében. Az egyetlen bökkenőt a fizetése jelentheti, mivel a csatár 7 millió eurót keres jelenleg, a Juventus pedig ennél csak lényegesen könnyebb pénzügyi terhet szeretne vállalni.

A Corriere dello Sport pedig Rodrigo De Paul kapcsán közölt cikket, az argentin középpályásért 40 millió eurót kér Giampaolo Pozzo klubelnök. Az olasz napilap cikke szerint az argentin támadó nagyszerű opció lenne a Juventus számára, hiszen klasszikus támadóközéppályási erények mellett a játékos mostanra egyéb területeken is megmutatta képességeit, így sok esetben lehetőségeket teremt, játékot szervez és irányít, illetve visszavonva is képes játszani nagyszerű taktikai érzékének köszönhetően.

Az argentin játékost a Lazio is figyeli, a Juventus pedig játékosok bevonásával csökkentené a kivásárlási árat. Az elmúlt évek Juventusaihoz képest bizonyos, hogy Rodrigo De Paullal lényegesen mobilisabb és dinamikusabb középpályája lehetne a csapatnak, illetve középen folyamatos körforgás lehetne akár meccs közben is Rodrigo Bentancur, Arthur Melo és Rodrigo De Paul között, utóbbi pedig egyértelmű kezdőjátékosnak érkezhetne.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7016170938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.08.20. 10:20:13

Huh, szép kis gyűjtemény! Azért a Bentancur - Locatelli - Arthur kp nagyon komoly lenne. Ha ezekből bármi is igaz - főleg a Mister taktikai rugalmassága -, olyan hatalmas bajok nem lehetnek. Végre látszik egy elképzelés, ha igaz, akkor végre az edzőt megkérdezve állítják össze az érkezők listáját.

Sokkal hamarabb el kellett volna kezdeni egy ilyesfajta projektet, mert félek az idő szűke miatt ebből nem sok minden valósulhat meg. No meg nem utolsó sorban, ismerve Paratici munkásságát.

Hiribi27 2020.08.20. 10:35:28

Semmi új nèv, ugyanazok hetek (hónapok) óta. Szánalmas lesz ez a mercato, nagyon úgy èrzem. És az Inter előzni fog. Ebben pedig biztos vagyok.

2020.08.20. 10:42:23

@rockitbaby: azért nem tudhatjuk hogyan működne ez a kp hármas... :) majdnem 4 hetük lenne összeszokni + lövésünk sincs Pirlo mit akar a kp-val.

AgliOli 2020.08.20. 10:58:32

Ebben csak az a szomorú, hogy a hülyék sok pénzért maradnak...

babo0410 2020.08.20. 11:06:27

Jól hangzana, ha Locatelli érkezne, ellenben De Paul kapcsán már kételyeim támadnak. Biztos ő lenne a tuti megoldás a kp-n? Még Locatelli kapcsán is úgy vagyok, hogy a BL-ben nem biztos, hogy ő lesz a megfelelő választás, de ő fiatal, olasz, és sokkal jobb csapatból jönne, mint De Paul.

Tony. 2020.08.20. 11:07:40

@hellan: Nameg ez a 3as leginkább Fiorentina, Lazio szintű csapatnál állná meg a helyét.
Pirlo, Vidal, Pogba. Próbáljuk ezt mérceként állítani. Ne a Sissoko, Nocerio, Thiago triót.

2020.08.20. 11:08:06

@babo0410: De Paul egy kölcsön + opció biznisszel elfogadható lenne a sok poszton bevethetősége miatt, de nem szabad h prioritást élvezzen a leigazolása.

venember83 2020.08.20. 11:17:32

@Hiribi27: azért némileg nem ártana a realitás talaján maradni. Középpályán, ha sikerül megegyezni Khedirával, marad Rabiot, Ramsey és Bentancur az aktuális gárdából, hozzájuk csatlakozik Arthur és Kulusevski, Bernardeschit nem számolom, mert gondolom, hogy őt szélen próbálja meg használni Pirlo, ha marad egyáltalán Fede. Tehát öt ember három helyre, ha 4-3-3 lesz. Egynél több játékos nemigen fog érkezni szerintem, s olyan sok értelme nincs is, hiszen Matuidi, Pjanics és Khedira távozásával szinte teljesen megújul a középpályás szekció. Mi mást várhatunk? Hogy a Juventusnál talán meghatározóbb játékosokat várna az ember, az lehet. De kár megint abba a hibába esni, mint tavaly ősszel, amikor a BL-lista meghatározásakor már állt a bál Can szükségszerű kimaradása miatt.

2020.08.20. 11:20:06

@venember83: feltéve h kp-ként számolnak Kulu-val (kényszer miatt már azt is kinézem a klubból h centert faragnak belőle :D)

venember83 2020.08.20. 11:24:21

@hellan: emlékeim szerint anno Dejan még arról beszélt, hogy középpályásnak érkezik Sarri Juventusába (nem a szélre), de azóta változtak a dolgok, s szerintem még Pirlo sem tudja, hogy hol fogja játszatni a svédet.

2020.08.20. 11:27:24

@venember83: igen, a jó öreg nagyon sok HA a Juventus mercatoja kapcsán. :D
Mondjuk az én személyes véleményem, hogy a 6 belső kp kelleni fog mindenképpen, aztán h ebbe Kulu is benne lesz-e...

rockitbaby 2020.08.20. 11:36:55

@hellan: Igy van, keves az idő és haromból kettő új arc is. De ha csak szerepekre lebontva is, es nem feltétlen a minőséget nezzük - amúgy minőségre sem lenne kutya -, akkor megvan az MVP középpálya. Vidal szerepe egyértelműen Bemtancuré lenne, Marchisio posztját Arthur képviselné, míg Locatelli lenne a regista. Amúgy zárójelben megjegyezve, ez a középpályás hármas már nagyban hasonlítana arra is, amivel Sarri a Napolinál maradandót alkotott. De ez csak egy széljegyzet ;)

Kevés idő lenne az összeszokasra, de ez a hármas alkalmas lenne egy labdatartásos, sok paaszos játékra, amit talán a Mister is elképzelt.

steven.h 2020.08.20. 11:44:40

@rockitbaby: tökéletesen egyetértek mindkét hozzászólásoddal.

2020.08.20. 11:46:16

@rockitbaby: részemről sem feltétlenül a minőség az elsődleges, nem top kategória a cél. Szépen lassan kell felépíteni ezt a kp-t, nagyon fiatal lenne. Nekem nem nagyok az elvárások, csak üssék-vágják az ellenfelet lépten-nyomon, erre jelenleg Bentancur képes egyedül (+ő bírta kondival legjobban is). Ami még fontosabb lesz, hogy a kp-nak ideje lenne kivennie a maga részét a gólszerzésből is, mert a védelem lepipálta őket rendesen.
Registánál annyit kérek, hogy menjen oda kérje el a labdát, legyen képes megtartani, néha váratlan passzok is befuthatnának, illetve érjen vissza. Félreértés ne essék, ezeket azért írtam le, hogy nem Pirlo szintű csodát várok, hogy olyan labdákat adjon h keresem az állam, plusz mikor az öreg kotort vissza az ellenfél kontrájánál, hát az maga volt az élmény. :D
Arthur papíron más kategória lesz azt írtátok: mélyebben vissza fog jönni, kérni labdát, szereti azt birtokolni, nehéz tőle elvenni stb, na még egy ilyen kp Aouar személyében jól jönne pl
Bentát pedig ismerjük már.

rockitbaby 2020.08.20. 12:17:55

@hellan: Pirlo a maga nemében nem volt jó vedekező, kellett mellé, aki védi őt, míg meglátja azt a bizonyos rést. Es még ráadásnak gyorsnak sem mondanám. De az a szem, te jó isten... Ha a regista "csak" annyit megtesz, hogy jobban védekezik és nem hagyja, hogy egyből a vedelemre vezessék a lasztit, segít kialakítani az emberelőnyös szituációt, én elégedett leszek. A mostani aktív játékosok közül gyakorlatilag senkinek sincs olyan szeme, mint annó a Misternek. Bár Arthurról lehet hasonló kategóriás passzokat felvonultató videót fellelni az internetet. Úgy tűnik, hogy most elegendő lesz annyi a vedelem előtt jatszó középpályástól, hogy nyomásra ne rogyjon meg - ugye ez Pjanic egyik nagy hibaja volt -, és ha nem is óriási távokra, de pontosan tudjon passzolni. Mert Arthur biztosan kerni fogja a lasztit és ő jó egy az egy elleni szituban is, es reméljük Benta is kiveszi ebből a részét. Így abból, a klasszikus Pirlo-i regista játékból most elég a stabilitás.

Ami viszont hatalmas probléma, az az, amit te is írtál, a középpálya kevés gólt szerez. Hogy ezen mennyit tud a Mister 4 hét alatt javítani, hát passz, de ha klasszikus kilencessel fogunk játszani, akkor talán az is elég lehet, ha forintos labdakkal tömik. Jó lenne - és ez most nem a középpályára kihegyezve -, ha a góltermés kicsit megoszlana es nem csak CR7-től várnánk a csodát. Mert akkor nem lenne újfent csak kiismerhető a játékunk.

MdewC 2020.08.20. 12:49:30

Gyerekek itt annyi a ha mint réten a fű. :D

Hiribi27 2020.08.20. 13:02:36

@venember83: azért én a kp-ra is várnék egy stabil, rutinos embert. Értékelem a fiatalítás, de egy teljesen új sorral felállni szerintem nagyon veszélyes. Locatellit pl én szeretném, ő sokat tudna hozzátenni a kreativ játékhoz. Ramsey szerintem teljesen flop, meg kell tőle szabadulni bármi áron. És kövezetek meg de én visszahoznám Vidalt. Még mindig van benne 2 jó év és még mindig nagyon masszív.
Ami jobban idegesít a kcs kérdés: Milik, Dzeko? Ez most komoly? Inkább járjon minden nap pszichologushoz és legyen egy jó erőnléti felkészítése, de maradjon Higu. Egy évig kibirjuk a fizuját. Nem lenne drágább mint a 34 éves Dzeko 2 éves fizuja, vagy a Milik 4-5 èves szerződése( plusz az átigazolási díj) ha nincs értelmes jelölt, ne bohóckodjunk már velük.

babo0410 2020.08.20. 13:10:07

@hellan: Oké, ez rendben lenne, és ha ő jön, kívánom, hogy klasszis teljesítménnyel rukkoljon elő.

venember83 2020.08.20. 13:11:22

@Hiribi27: nem is lepne meg Vidal visszahozása. De gyilkosak lennének a torinói éjszakák egy Arthur-Arturo duóval...

Leram7 2020.08.20. 13:12:01

Nem értem mi értelme van Dzekora cserélni Higuaint. Jövőre megint lenne egy játékos, akit el kell üldözni a fizetése miatt.

Érthetetlen ez a felfogás. Ennyiből vegyék kölcsön a chelseből Michy Batshuayi-t vagy keressenek valami olasz középszert, ha már nem akarunk egy normális csatárt venni.

Kp-nak pedig már ideje lenne összeállni, mert vészesen fogy az idő. Ugyanez igaz a szélsővédő posztra is.

simoni 2020.08.20. 13:50:51

@Leram7: Abszolút egyetértek!

@Hiribi27: Vidal szerintem se lenne rossz ötlet. Mélyíteni kell a keretet a középpályán, és Vidal harcossága hasznos lenne egyes szituációkban. Valószínűleg jó áron meg is lehetne szerezni, amekkora fejetlenség uralkodik most Barcelonában. De nem hiszem, hogy a vezetőségnél felmerül az ötlet. A chilei pályán kívüli tevékenységét nem tolerálják felénk. Nem véletlenül lett áron alul lepasszolva Münchenbe annak idején.

MdewC 2020.08.20. 14:25:07

Srácok ha Vidalt kell ide visszahozni, akkor nagyon nagy a baj. Sztem. :)

Kmarcika 2020.08.20. 15:10:33

@MdewC: +1

Ezerszer inkább Allan.

Hiribi27 2020.08.20. 16:17:05

@simoni: Arthur viselkedése kifogástalan? :) mégis itt van

Hiribi27 2020.08.20. 16:17:59

@venember83: az biztos. Pàr Ferrari összetörne :)

simoni 2020.08.20. 16:44:58

@Kmarcika: Allanért 40m-t akar a Nápolyi. Annyiért nekünk felejtős, hacsak valami cserebizniszbe nem mennének bele. De még arról se hallottam egyelőre, hogy mi érdeklődnénk egyáltalán.

JeetTrader 2020.08.20. 19:08:06

Na végre h valaki megpróbálja változtatni a felállást is...én nagyon kíváncsi vagyok egy 4-2-3-1re de egy 3-4-3 is jó lehet...3-5-2 már nehezebb elképzelni. Aztán lehet mégis a 4-3-3 válik be.
Ha ezek a játékosok jönnek akkor azért talán nem lesz katasztrófa és érdemben harcolhatunk a bajnoki címért. A BL hez sajna jóval több fog kelleni. Ahhoz anyagilag is vissza kell billenni...

DegerFaCan 2020.08.20. 23:09:40

Ha komolyan gondolunk bármit elől akkor lepattanokbol is minimum Suarez. Ne vicceljunk már ilyen Dzekoval... Tonalinak most lehetne a nagy berobbanása de ha nem akkor Locatelli lesz az új top olasz irányító oda se neki :) szélső védőket is pls nézzünk!

JeetTrader 2020.08.20. 23:45:19

@DegerFaCan: Én bírnám Suarezt de vele se lennénk előrébb....Dzeko legalább jönne védekezni is meg letámadna keményen....de sztem max 2 év vna benne.

Az a baj h mindenki megszorul most aki anyagilag nem áll jól vágy épp nem sürgős nekik mert fiatal jó csapatuk van. Sajnos gyakorlatilag ez a helyzet a főbb ellenfeleinkkel.
Ráadásul adott posztókra combos játékost horror plusz áfáért lehet szerezni és az se biztos. Most kelleni fog egy jó adag mák az igazolásokhoz...

Lanzafame 2020.08.21. 12:02:58

A 3-5-2 előnye lenne, hogy nem kellene padoztatni senkit a Bonucci-MdL-Demiral hármasból, Cuadradónak nagyon feküdne ez a fajta szélső szerep, és Sandro is játszott már ilyet Allegri alatt. Dybala végre játszhatna második támadót, és közel lenne Ronaldóhoz. Paulo is játszott 15-16-ban 3-5-2-ben és jó volt.

Nem volna hülyeség kipróbálni, csak akkor bele kell nyúlni a védelembe, 5 védő (ami Chiellini és Rugani miatt igazából 3) nem elég, a szélekre kell legalább 2 winger, és akkor nem beszéltünk a középpályáról és az új 9-esről.

Locatelli nagyon jó igazolás lenne, én rá fókuszálnék. De Paul is.

steven.h 2020.08.21. 12:04:50

@Hiribi27: Csak megünnepelte a Barca leégését, nincs ezzel baj :) :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1872) bajnokság (3465) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (51) edző (959) elemzés (40) előzetes (878) Európa Liga (171) felkészülés (137) hírek (1693) játékosokról (10175) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2492) meccsek (4250) mercato (4260) nyilatkozat (7597) Olasz Kupa (331) összefoglaló (425) pletyka (4275) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (178) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (299) video (215) Címkefelhő
süti beállítások módosítása