Sarri: „A Juve már döntött a sorsomról”

sarri_maurizio_melegitoben_bl-sajtotajekoztato.jpgMaurizio Sarrinak az 1-0-ra végződött franciaországi meccs után Torinóban kell maradandót alkotnia csapatával ahhoz, hogy a legjobb nyolc közé jusson az Öreg Hölgy.

„Nagyszerű teljesítményre lesz szükségünk, ez bizonyos. A Lyon fejlődött, és jóval szilárdabb csapat lett a háromvédős rendszerrel, így sűrűbb a középpálya, illetve gyorsak az ellentámadások során.

Figyelembe véve az első meccs eredményét is nagyon nehéz mérkőzésre számítok, amit nyugalommal és megfelelő koncentrációval kell kezelnünk. Sajnos az első meccs elvesztése miatt most olyan futballt kell játszanunk, amely az ellenfél ínyére van, hiszen majd az ellentámadásokra koncentrálhatnak. Memphis Depay visszatérése fontos tényező, nagyon nehéz meccs lesz, de a továbbjutás teljesen lehetséges.

Nem lehet holnap nyomás nélkül futballozni, de élesnek kell lennünk, a két dolog pedig nem ugyanaz. Az első meccset nézőkkel játszottuk, most zárt kapuk mellett, de ezek a körülmények, amelyekkel mindannyiunknak meg kell küzdeni. Mindig kicsit szomorú nézők nélkül meccselni, de ez fokozottan igaz a Bajnokok Ligájára, ami a világ legjobb klubsorozata. Csak reménykedhetünk, hogy ez a helyzet nem fog túl sokáig tartani, mert a játékosoknak is mindig nehéz szurkolók nélkül.”

Paulo Dybala kapcsán jó hírek érkeztek a héten, bár korántsem bizonyos a bevethetősége.

„Az orvosok döntenek majd, bár láttam, hogy edzés során már ezt-azt próbálgatott Paulo. Meglátjuk, hogy mire lesz képes holnap reggel, aztán beszélek vele és az orvosokkal arról, hogy mit is várhatunk tőle.

Cristiano Ronaldo jól dolgozott, a minap az edzésen egyszerűen csodálatos gólt láttam tőle. Sok meccse volt rövid időn belül, ezért teljesen természetesen kellett neki pár nap pihenő, aztán intenzíven és erőteljesen folytathatja a munkát. Úgy vélem, hogy megfelelő hozzáállással kezeli a következő meccset.”

Juan Cuadrado igazi mindenes lett, hiszen úgy a védelem jobb szélén játszott már idén, mint valamivel feljebb.

„Mindkét opció lehetséges. Úgy gondolom, hogy Juan Cuadrado kezdeni fog, de még nem döntöttem, hogy a védő- vagy a támadósorban.

Gonzalo Higuain és Miralem Pjanić véleményem szerint fejlődnek. Nehéz időszak után Gonzalo Higuaín gyűjtött pár játékpercet, következésképpen fejlődni tudott. Miralem Pjanić  nagyon fáradt volt úgy fizikailag, mint pszichikailag, de egy kis pihenő után most már sokkal élesebb.”

Ezt követően arról kérdezték, hogy véleménye szerint döntő lehet-e a Lyon elleni visszavágó az ő torinói jövője vonatkozásában.

„Nem, szerintem ez a kérdés gyakorlatilag leminősíti az igazgatókat, véleményem szerint pedig ők nem amatőrök. Úgy gondolom, hogy már megtörtént a kiértékelésem az adott szezon alapján, szóval ha úgy döntöttek, hogy mást akarnak ültetni a padra, a holnapi meccs semmin sem fog változtatni, és egy győzelem sem jelent majd semmit.

Fontos mérkőzés vár ránk holnap, de fontos volt a scudetto megnyerése is, ezért volt a szezon során pár fontos meccsünk. Fontos lenne jelenlétünket biztosítani az európai elitben a legjobb nyolcba jutással, ezért nagy figyelemmel kezeljük az ügyet, de ez is csak fontos meccsé emeli a holnapi találkozót, ennél nem több.”

A mestert ezt követően a Juventust és a személyét illető pesszimizmusról kérdezték.

„Elég agnosztikus vagyok, úgy értve, hogy nem olvasok vagy hallgatok ilyen véleményeket. Nagyon boldogok vagyunk, amiért nyertünk, mivel a történelem legnehezebb Serie A bajnokságát nyertük meg, ez pedig több tényezőnek volt betudható.

A Juventus hozzászokott a győzelemhez, következésképpen az emberek kissé fásultak lehetnek a győzelmek vonatkozásában, de abszolút helytelennek érzem ezt a megközelítést, mivel a győzelmet mindig csodálatos és kivételes eseménynek kell tekinteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9616116720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2020.08.06. 21:16:44

Érdekes, hogy a távozás gondolata jutott eszébe az igazgatók kiértékeléseivel kapcsolatban, nem pedig a maradásé.

venember83 2020.08.06. 21:19:15

@m.martin91: nyilván azért, mert nem olvassa/hallja meg a rengeteg kritikát, amivel a szurkolók/sajtó illetik őt és a munkáját (szándékos a sorrend).

Grinta 2020.08.06. 21:28:46

Három boríték lenne korrekt szerintem.
1.Nyerünk,és továbbjutunk-ez esetben biztos maradás.
2.Nyerünk,de nem jutunk tovább-ez esetben összeül a (válság) stáb..és meghagyják a pozíciójában.
3.Ha nem nyerünk-akkor vége a közös útnak.

Sunny21 2020.08.06. 21:28:59

Én meg amondó vagyok, hogy nem csak a játékosok, hanem a szurkolók is jóllaktak! Már nem becsüljük meg az olyan apró sikereket mint a Scudetto. Lehet jönnie kell a trónfosztásnak, hogy újra tudjunk örülni.

Sunny21 2020.08.06. 21:30:47

@Grinta: Ezt egyébként alá is írnám. Talán így lenne helyes.

delpi0823 2020.08.06. 22:11:26

Hat nekem ebbol a nyilatkozatbol nem ugy tunik hogy Dybala fog jatszani holnap sajnos.......

Kmarcika 2020.08.06. 22:50:55

@delpi0823: szerintem super sub lesz. Legalábbis nagyon remélem.
Higany/ Berna elevickél egy félidőt plusz 10p t. Aztán amelyikük rosszabbul játszik lejön és Dybala fel.

Van egy olyan megérzésem, hogy Berna az atletiko elleni teljesítményt fogja lerakni. Borzasztóan örülnék, ha így lenne.

Vergilius1897 2020.08.06. 23:31:15

@Sunny21: tavaly se becsülték már a scudettot, akkor ez nem zavart senkit...

Sunny21 2020.08.06. 23:47:30

@Vergilius1897: Jó. Én tavaly is becsültem. De megint nem értem, hogy ezzel most mit akartál. Ez a helyes? Ez most egy Allegri vs Sarri csata? Pusztuljon az új edző, mert miatta nincs itt Allegri? Vagy ezzel most mit akartál mondani?

delpi0823 2020.08.07. 00:09:48

@Kmarcika: Hat legyen neked igazad,de en Bernardeschi idei teljesitmenye alapjan en nem vagyok ilyen derulato sajnos.

Tony. 2020.08.07. 00:47:03

Lássuk be, a legerősebb gazdasági háttérrel rendelkező klubnál, a Serie-A ban magasan legértékesebb kerettel, Cristiano Ronaldo-val 1 ponttal megnyerni a bajnokságot... Közben 2 kupát elbukva, 43 tehát 43 gólt bezsákolva... Nem tudom, ez egy teljesítmény? Ez gyakorlatilag visszafejlődés, méghozzá elég komoly.
Sarri-tól el kell búcsúzni, és megköszönni, na nem a munkáját, hanem, hogy a képességeihez mérten legalább a bajnokságot nem bukta el nekünk.
Ezt az embert nálam max egy BL győzelem mentené, mert az túl nagy tett lenne, talán még egy ilyen lebutított rendszerben is. Nyilván nem sok esélye lenne, de 1 meccsen bármi megtörténhet, ebbe lehet kapaszkodni.

Sunny21 2020.08.07. 07:32:28

@Tony.: "Lássuk be, a legerősebb gazdasági háttérrel rendelkező klubnál" (A gazdasági fölénynek a keret minőségén kellene megmutatkoznia)"a Serie-A ban magasan legértékesebb kerettel, " (ez így nem igaz)
"Cristiano Ronaldo-val 1 ponttal megnyerni a bajnokságot"( A Realnak ez sem sikerült sokszor) ... " 43 tehát 43 gólt bezsákolva..." ( Chiello és Demiral sérülésével, de Ligt kezdeti formájával, jobb hátvéd nélkül, 1 balhátvéddel, új VAR-kezezés szabállyal ez rendben van)
"Nem tudom, ez egy teljesítmény? Ez gyakorlatilag visszafejlődés, méghozzá elég komoly." (Bajnoki cím megvan, kupában döntőig mentünk a tavalyi évet felülmúlva, jelen pillanatban a bl-ben is jobban állunk, mint tavaly ugyanebben a szakaszban. Ez eddig nem visszafejlődés, és igen: teljesítmény!)
"Sarri-tól el kell búcsúzni, és megköszönni, na nem a munkáját, hanem, hogy a képességeihez mérten legalább a bajnokságot nem bukta el nekünk." (Akkor köszönjük meg neki. A vezetőség pedig dönt a búcsúról.)

"Ezt az embert nálam max egy BL győzelem mentené, mert az túl nagy tett lenne, talán még egy ilyen lebutított rendszerben is. Nyilván nem sok esélye lenne, de 1 meccsen bármi megtörténhet, ebbe lehet kapaszkodni." (A Bl győzelemhez bizony még 4 győzelem kell, dehát ez ujjgyakorlat, kapaszkodjunk ebbe :D ).

dobor norbert 2020.08.07. 08:45:23

@Sunny21: Napocska! Nagyon szimpatikus amiket írsz!

Sunny21 2020.08.07. 09:13:58

@dobor norbert: Köszi, nem mindenki van ezzel így :D

pedronegroo 2020.08.07. 09:15:05

CR-Higu-Cuad támadósort jósolják ma estére, ezek szerint Dibcsi még nem 100%-os. Ez van, mondjuk én bízok Cuadrado-ban idén nagyon jó, szóval hajrá!

Il Principino 2020.08.07. 09:16:51

Sztem idén lenne a legkönnyebb dolgunk bl-t nyerni!Akár egy EB,egyenes kiesés egy meccsen dől el minden.
Ha netán kiesnénk,Sárikának adnék még egy szezont,feltételezve hogy a megfelelő játékosok érkeznek neki kulcsposztokra!Ha utána sincs előrelépés főleg játékban akkor meg kell köszönni neki a munkát..
Az esti meccsről annyit,hogy nehezen tudom elképzelni hogy kapott gól nélkül megússzuk,de megadom a bizalmat a skacoknak,de így is hosszabbításra számítok.
Egy hazai inter elleni teljesitménnyel fogunk csak simán továbblépni,minden más kínokat ígér a szurkolóknak!

Rocky80 2020.08.07. 09:46:26

@Il Principino: nem arról vagyunk híresek hogy a megfelelő játékosok érkeznek kulcsposztokra. Miért lenne most másképp? (a kérdés költői)

Rocky80 2020.08.07. 09:52:32

Vezetnünk kell 3-0-ra és akkor hozhatjuk a meccset. Szerintem.
Gyerünk!

E Mazzari 2020.08.07. 10:04:39

Kicsit szkeptikus vagyok a változó forma miatt, illetve hogy fel tud-e pörögni a csapat. Sajnos se látványos foci nem volt idén, se hatékony. Igaz csak egy csapat kapott kevesebb gólt, de négy is többet tudott rúgni (Atalanta több mint 20-al volt hatékonyabb). Ha Sarri erre a meccsre nem tudja motiválni annyira a csapatot, hogy továbbjusson el kell gondolkodni a váltáson. Nem elég egy jó keret, kevesebből is ki lehet hozni többet. Zizu meglévő keretet kapott sok sérülttel és mégis...

babo0410 2020.08.07. 10:18:21

@Sunny21: Ez meg már csak a magyarázkodás, és az edző mentegetése.

Sunny21 2020.08.07. 10:36:31

@babo0410: Te már csak tudod, mentegetésben nagymester vagy :)
Én inkább tényeknek hívom, de nem zavar ha te magyarázkodásnak gondolod.

Il Principino 2020.08.07. 11:06:25

@Rocky80: csak bízni lehet a másképpben :)
Aztán nagy név helyett nézhetjük a zs fogásokat jövőre is meg a nyugger "sztárközéppályásainkat

Juventino86 2020.08.07. 11:29:00

Ebben a nyilatkozatban inkább a távozás esélye van benne. Ami nem is lenne baj.
Nem tisztem, hogy eldöntsem az itt folyó vitát, de azért eszembe jutott pár dolog. Valóban örülni kell a bajnoki győzelemnek. Ezt tényleg nem szabad természetesnek venni, hiszen rengeteg munka van mögötte. Nem is emiatt kellene sürgősen elküldeni Sarrit. A gond az, hogy vele a csapat nem lépett előre, sőt, kissé visszafejlődött. Allegri bármilyen kerettel dolgozott, abból eredményesség szempontjából ki tudta hozni a maximumot. Rendben, a játék nem volt túlzottan szép, de eredményesebb volt összességében. A Juve DNS-e célfutballra alkalmas. Sarritól azt vártuk, hogy szebb lesz a játékunk, és bár a szépség szubjektív dolog, megítélésem szerint egyáltalán nem lett szép focink. Nagyon kiszámítható szinte minden támadásunk. Sarrinak köszönjük a bajnoki címet, de mennie kell mindenképpen.

Bodnar Daniel 2020.08.07. 11:30:04

Türelem, tornaterem. Bármi megtörténhet és minden szar. Csak a szokásos. :D

2020.08.07. 11:40:49

Eddig egyetlen egyszer hangzott el Paratici szájából pár hete, hogy Sarri marad az edző, azóta néma csend. Agresti heti gondolatai és ez a Sarri nyilatkozat...sztem lövése sincs az öregnek merre az arra (és ugyan tudom h ez egy más év, de korábban már bajnokság alatt szoktak jönni a hírek h nagy egyeztetés van mercatoról, ez eddig nem maradt el és nem hiszem el h Paraticiék ne tudnák már most mennyit költhetnek...tény h mennyit akarnak még felszabadítani).

delpi0823 2020.08.07. 11:44:55

@Il Principino: iden a legkonnyebb blt nyerni?hat sztem meg iden a legnehezebb plane a sorsolasunkat nezve,ha meg tovabbjutunk akkor is johet egy city vagy real,utana bayern-barca,dontoben meg egy psg-atleti.Es a lebonyolitast nezve is valljuk be a legnehezebb, egy meccses parharcok kb mintha minden meccs donto lenne,ami nekunk meg vegkepp nem az erossegunk sajnos..........Tavaly azzal a sorsolassal sokkal konnyebb lett volna,lefalabb is a dontoig vezeto uton egy ajaxot meg egy tottenhamet kellett volna kiejteni.........

delpi0823 2020.08.07. 11:51:53

@hellan: Az azert nagyban fugg Cr marad-e vagy sem.Ha igaz ez a Psg szal amit nem nagyon cafolt se a Juventus se Cr.Sztem jobban jarnank ha menne mert valljuk be oszinten a blben nem nagyon leptunk vele se elore,sot..........Es talan elkezdhetnenk a tamadoszekciot is fiatalitani akkor.A csapatrol is nagyobb teher esne le az o tavozasaval sztem.

Bodnar Daniel 2020.08.07. 11:56:33

@Bodnar Daniel: Amúgy tényleg bármi megtörténhet. Volt példa jó focira mint ahogy szarra is a szezonban. Nem gondolnám, hogy bárkinek igaza lenne. De ezután a kaotikus szezon után nagy hiba lenne bajnokságot nyerő edzőt váltani. Akárhogy is néz ki és akárhogy is hívják. Ha egy év alatt ilyen nehézkesen folyik le a változás folyamata, akkor egy hónap alatt gondolhatjátok mi tud megtörténni... Nincs varázspálca és fogtündér. Hosszú távokra alapozott munka és kísérletezés van csak addig amíg össze nem jön az összes fájdalmával és előnyével.

A változás elindult félúton fölösleges kiszállni. Ez nem a Fiorentina, Milan, Inter. Azért is tartunk ott ahol. Ez nem az edzőről szól nem is értem, hogy is lehetne egy egész klub működését az edző személyével azonosítani.

Új a sportigazgató, új az átigazolási startégia és más az elképzelés a játékról, amit szeretnének játszatni azzal a kerettel ami szintén folyamatos változás alatt van. Vagy a kiöregedés miatt, vagy a formaingadozások miatt, vagy szimplán a szar döntések és az aktuális átigazolási piac miatt.

Belezsúfoltuk ebbe a szezonba az összes létező változás 70%-át a klub körül. De hát ez volt a jó döntés. Ami volt nem működött már a végére.

A kövibe már legalább lesz kiindulási pont. Sarrinak egy plusz évet szimplán csak logikus, hogy kapjon a külső körülmények ingatagsága miatt. Hogy, ha szilárd talajon is esetleges lesz a csapat, akkor menesszék. De ez még nem derült ki, hogy így lenne.

Én kiállok a klub törekvései mellett. Azért 9 bajnoki címmel zsinórba egy pöppet rászolgáltak úgy hiszem... És aki azt gondolja, hogy több éves szakmailag top célok elérése megy szenvedés és pofonok nélkül azzzz gondolja továbbra is így...

Mindenki azt gondol amit akart. :D

Az eredmények úgy sem lehet megkerülni.

Il Principino 2020.08.07. 12:03:56

@delpi0823: sztem igen is könnyebb..Eddig is ezek a csapatok voltak a legjobb 8-tól már..2 meccsen általában kijön a különbség,nincs idegenben szerzett gól szabály(ami sztem igazságtalan),egy jó görögösen be tolhatja bárki a buszt,egy gyengébb csapat is kibbekkelhet akár 120 percet a többi már szerencse kérdése utána,valamint csak erre a sorozatra kell figyelni,normál esetben 2 ellenfélre készülsz fel egy héten belül.
Ezért érzem most könnyebbnek ;)

Juventino86 2020.08.07. 12:04:26

@delpi0823: Ha elengedjük CR-t a PSG-be, akkor viszont egy extraklasszis centerre mindenképpen szükségünk lesz. Ellenkező esetben szerintem a szánalmas Inter támadósora egyértelműen erősebb lesz a miénknél, mert CR távozásával csak Dybala marad értékelhető támadónak. És akkor már Milik nem volna elég plusz igazolásnak.

2020.08.07. 12:14:48

@delpi0823: Nem hiszem, hogy CR idén még távozna. Rajta látszott a legjobban a motiváció kb egész szezonban és szar volt nézni a frusztráltságát h nem jön össze neki a gólszerzői cím. Szóval, ha csak nem zúgunk ki ma este vmi megalázó módon, én nem aggódnék.

venember83 2020.08.07. 12:44:45

@hellan: valószínűleg nem, de valahogy nem bánkódnék, ha mégis.

JeetTrader 2020.08.07. 13:20:01

Én azt gondolom hogy idén akkor lenne könnyebb BL-t nyernünk, ha régi, olaszos Allegri által dirigált csapat lenne ezekkel a játékosokkal.
Bunker foci, kontrák, adott periódusokban nagy hajtás és csak-csak beakad egy gól, ezzel pedig egy-egy meccsen bárki megfogható. Ezt csinálta anno a Murinho féle Porto, vagy épp az európabajnok Görög válogatott aki tán pont a portugálokat verte meg 1 nullára Roncival a fedélzeten.

Most egy támadóbb és látványosabb focira történő átállás közepette az egy meccs pont akkora hátrány lehet nekünk, mint előny.
Ez most egy más Juventus, egy új Juventus amely az új határait próbálgatja. A fenti stílusról átállni egy totális ellenkezőre egyetlen szezon alatt úgy gondolom bizonyosan lehetetlen. Össze kell csiszolni a stílust a taktikát és a játékosokat.

Reménykedem egy tisztes helytállásban és a "már csak azért is megmutatjuk" hozzáállásban. Ekkor már elégedett leszek. Úgy nem lesz szégyen kipottyanni még a Lyon ellen sem. Viszont ha ehhez hajtás is fog párosulni akkor akár elég messzire is eljuthatunk.

Én csak egyet mondhatok. 1996-os BL volt az első életemben amit néztem és azóta Juventus drukker vagyok (és a legutóbbi győzelmünk). ÉS az is maradok, akármi is lesz! FORZA JUVE!

Vergilius1897 2020.08.07. 14:53:11

@Sunny21: Valóban elég offenzívan sikeredett, bocs, csak arra akartam kilyukadni, hogy tavaly a szurkolók egyik fele ugyanígy elküldte volna az edzőt, ahogy aztán a vezetőség ezt meg is tette. Szóval nem újkeletű, hogy a bajnoki cím nem elég a szurkoló/vezetőség számára. Csak a szerepek cserélődnek, idén most azon az oldalon vagy akik a scudetto miatt megtartanák a mestert, én tavaly tartottam volna meg, azt megelőzően a Real elleni vereség után pedig elküldtem volna. A közös nevező, hogy minden évben volt bajnoki cím ez pedig kellően reprezentálja, hogy sajnos a Serie A siker semmit se jelent önmagában

JeetTrader 2020.08.07. 15:18:35

@Vergilius1897: Amúgy látván a Seria A mezőnyében bekövetkezett változásokat, megerősödtek a klubbok. Lásd Atalanta, Inter, Lazio, Napoli, a Milán is feltámadóban van, a közel jövőben egyre nagyobb presztizs lesz a Seria A bajnoki címe is!

Persze BL-t kéne már nyerni :)

Sunny21 2020.08.07. 17:45:56

@Vergilius1897: Nem azzal van bajom hidd el aki el akarja küldeni Sarrit. Nem gond, van aki mellette áll és még többen ellene. A nagyobb gondom azzal van, amikor le van nézve egy bajnoki cím, meg hogy a takarítónővel is meg lett volna, meg meg sem érdemeltük, a Lazionak köszönhetjük, vagy a koronavírusnak, stb, stb...
Nem bántam, hogy Allegri elment, de sosem mondtam ilyet, hogy csak a gazdasági fölényünknek köszönheti az 5 bajnoki címet és egy sz@r edző.

JuventusFanatikus 2020.08.07. 19:29:39

@JeetTrader: Én pont másként látom:) Szerintem most a bátraknak áll a zászló, akik mernek támadni, ugyanis most tényleg csak egy cél van, többet lőni, mint kapni. Az más kérdés, hogy mi ebbe szeretnénk tartozni, de még nem vagyunk ott.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása