Rudi Garcia: "A kezünkben lesz a sorsunk holnap"

garcia_rudi_lyon_kispadjan.jpgA Juventus az Olympique Lyon csapatát fogadja otthonában, s a vendégek mestere, Rudi Garcia úgy véli, hogy az első meccsen szerzett előny dacára, a felek ötven-ötven százalék eséllyel készülődhetnek a visszavágóra.

"Amikor az első meccset megnyeri az ember, általában jobbak az esélyei a továbbjutásra, azonban ebben az esetben, tekintettel az ellenfél erejére, azt mondanám, hogy ötven-ötven százalék." - mondta a francia szakember a csütörtöki sajtótájékoztató alkalmával.

"Zsinórban kilenc bajnoki címet nyertek a Serie A-ban. Ez már önmagában jelzi a Juve erejét. A védelmük nem olyan szilárd, mint a korábbi években, s természetesen megpróbáljuk majd a legtöbbet kihozni ebből a helyzetből, mivel a gólszerzésre játszunk majd. Ha betalálunk Torinóban, könnyebb lesz továbbjutnunk a következő körbe."

Paulo Dybala játéka egyelőre kérdéses, de az borítékolható, hogy Cristiano Ronaldo rohamozza majd a Lyon kapuját.

"Nem csak Dybalából és Ronaldóból áll a Juventus, számos sztár van még a keretükben. Ugyanakkor alázatosak és ambiciózusak vagyunk, ezért tovább akarunk jutni."

A Juventusszal ellentétben, az Olympique Lyon mindössze egyetlen tétmérkőzés játszott március 8. óta, július 31-én a PSG ellen a hosszabbítást követő büntetőpárbajban maradtak alul a Francia Ligakupa fináléjában.

"Ha háromnaponta mérkőzést kell játszani, az természetesen formába hozhat, de ugyanúgy fáradtságot is okozhat. A Juve a harminchatodik fordulóban nyerte meg a bajnokságot, így lényegében megspórolhatta az utolsó két fordulót.

Szinte minden tekintetben mi vagyunk hátrányban, mert nem vagyunk játékban. Legalább a Francia Ligakupa-mérkőzés megmutatta, hogy nem vagyunk rossz formában, ez ígéretes. Nagyon nagy csalódást jelentett büntetőkkel veszíteni a PSG ellenében. A sorsunk a kezünkben lesz holnap."

Garcia számára nem ismeretlen az olasz bajnokság, ahogyan a Juventus sem, hiszen korábban az AS Roma csapatát irányíthatta.

"Nem, azok más idők voltak, egy másik csapat, s legfőképpen egy másik sorozat. Semmi olyan nincsen a múltból, ami a fejemben járhat ezzel a mérkőzéssel kapcsolatosan. Zárt kapuk mögött játszunk, ami szomorú, mert még idegenben is jobb szurkolók előtt játszani. Bízom benne, hogy hamarosan ismét viszontláthatjuk a szurkolókat a stadionban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr916116958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.08.06. 20:27:29

Az a baj, hogy íhy van. Náluk az előny. Nekünk menni kell előre, mert ha nem akarunk sokat játszani, kettővel kellene nyerni. De eközben ők meg szétkontrázhatnak minket. Ebben jók. Nagyon jól kell meccselnie Gyuszi bácsinak, hogy ne legyen blama. Mint az Inter elleni meccseken.

Rocky80 2020.08.06. 20:43:26

@rockitbaby: sajnos nincsenek jó érzéseim a meccsel kapcsolatban.

Egyszerűen nem hiszem, hogy varázsütésre fel tudunk pörögni és kettővel nyerni.

Valahogy azt érzem hogy a legjobb eredmény amit elérhetünk az, hogy eggyel nyerünk.

Gólt biztosan kapunk és az megpecsételi a sorsunkat. Bocsánat mindenkitől hogy ilyen baljós vagyok... :-(

Nem hogy fordítani nincs lélekerőnk most, hanem megremegünk ha gólt kapunk.

De cáfoljanak rám! :-)

JeetTrader 2020.08.06. 22:34:15

@Rocky80: ne félj, rad fognak cáfolni! ;) tartsd meg a pozitivitást!

Rocky80 2020.08.07. 00:42:19

@JeetTrader: de jó lenne! Csak tudod, pénzt most nem tennék ránk...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása