Elemzés: a Torino elleni meccs

a_torino_elleni_meccs.jpgTörténelmi mérkőzésnek lehettünk szemtanúi, Gianluigi Buffon lett a Serie A-ban legtöbbször pályára lépő játékos 648 mérkőzéssel, Leonardo Bonucci 400. meccsét ünnepelhette Juve-mezben, Bernardeschi századszorra lépett pályára zebracsíkos szerelésben, Ronaldo elérte a 25 gólt az olasz első osztályban, amire 58 éve nem volt példa a Juventus háza táján, nem mellesleg 41 próbálkozás után végre szabadrúgásból is eredményes tudott lenni a portugál klasszis, de legfontosabb mégis az, hogy a Bianconeri nyerte a derbit.

Ilyen sok mérföldkő után azért érdemes a meccsről is pár szót ejteni, de főleg az egyéni teljesítményekről érdemes beszélni. A Juventus most az eddigi mérkőzésekkel ellentétben már az első játékrészben megszerezte a vezetést, szokás szerint Dybala góljával. A Torino nem igazán jutott levegőhöz, teljesen be voltak szorítva, köszönhetően a Juve elképesztő presszingjének. Az Öreg Hölgy fölénye változatlan volt, az előny is növekedett Cuadrado góljának köszönhetően, a helyzetek is jöttek, ráadásul sokkal kidolgozottabbak, mint a Genoa ellen. A félidő vége felé már kicsit vissza is vett az olasz rekordbajnok a tempóból, teret adva a riválisnak, de a Bikák ennek ellenére sem tudtak igazán veszélyesek lenni, rengeteg technikai hibát vétettek, de a beadásaikban mégis mindig volt egy kis veszély, mert a zebramezes védők tisztázások terén nem igazán remekeltek. Mivel a Toro saját erőből nem tudta bevenni Buffon kapuját, kaptak segítséget Maresca játékvezetőtől, aki egy teljesen érthetetlen büntetőt fújt be, ugyanis ha testről pattan fel a labda a játékos kezére, akkor azért nem jár büntető a szabálykönyv szerint, ezért sárga lapot adni pedig konkrétan nevetséges.

kepernyofelvetel_254.pngA második félidőre már vérszemet kapva jöttek ki a Bikák, úgy érezték, hogy még van esélyük, és egyre veszélyesebb akciókat próbáltak vezetni egészen addig, míg nem jött Ronaldo szabadrúgásgólja, ami mindenkit sokkolt, még a Juventinókat is. Ezután a Juve ismét elkezdett egyre jobban nyomni, a teljesen elfáradó Torino pedig már csak abban reménykedhetett, hogy nem szórja meg nagyon a legfőbb riválisa.

Leginkább a Milan elleni mérkőzéssel érdemes foglalkozni, mert eddig jobbára kiscsapatok ellen brillíroztak Sarri fiai, a Rossoneri pedig azért kissé nagyobb falat lesz. Annak ellenére, hogy a torinóiak két legnagyobb húzóembere nem lesz jelen, gondolok itt de Ligtre és Dybalára, a Juventus egyértelműen esélyesebb, és szokás szerint csak a győzelem lehet elfogadható. Kezd ez a csapat végre összeállni, és most már tisztán látszik, hogy ez már Sarri együttese, de még van mit finomhangolni. Láthatóak a Sarriball stílusjegyei, a kemény letámadások, a kombinatív megoldások, a labdabiztosság, a folyamatos helycserék, a taktikai fegyelmezettség, a kidolgozott helyzetek, a gólszerzésre való törekvés vezetés tudatában is és a tempóváltások, hogy csak pár jellemzőt említsek. Mondhatni, hogy eddig ezek mind megvoltak, néha-néha megmutatkoztak, de ezek mind kiegészültek olyan fontos dolgokkal, mint a védelem tökéletes együttműködése, Dybala és Ronaldo közötti összhang, Pjanić és a teljes középpálya feljavulása, a legjobb kezdő megtalálása (természetesen Danilo nélkül, Alex Sandróval a kezdőben), a jó kondíció és a legfontosabb, a küzdeni akarás, a motiváció. Úgy tűnik nagy szükség volt arra, hogy a Juve elvessze a kupadöntőt, és végre magába szálljanak végre a játékosok. Kezd végre egy egységgé vált a Juventus, ez nem "Ronaldo és a többiek", mint az tavasszal is volt. Most jönnek a legfontosabb mérkőzések, az igazi értékmérők, és ezen összecsapások után lehet igazán kijelenteni, hogy ez az együttes, hogy áll, és milyenek az esélyeik a Bajnokok Ligájában.

kepernyofelvetel_255.png

Egyéni teljesítmények:

  • Buffon:  Igazán megérdemelte volna, hogy kapott gól nélkül hozza le ezt a mérkőzést, de sajnos nem így lett. Öt alkalommal hárított, bravúrt nem kellett bemutatnia, azonban mindössze 78% pontossággal passzolt, háromszor indított pontosan.
  • Cuadrado: Az ő teljesítményére nehéz is szavakat találni, valami elképesztő volt. Fáradhatatlanul robotolt, és ami igazán meglepő volt, hogy nagyon okosan futballozott. Tőle azért megszokhattuk, hogy tud butaságokat csinálni, legyen szó egy kapu előtti szituációról, vagy védekező fázisban egy meggondolatlan belépőről. Tegnap tanárian futballozott, tisztában volt vele, hogy ha kap egy sárgát, akkor a Milan ellen nem lesz bevethető, Sarri pedig nagyon nehéz helyzetbe kerül. Ennek fényében játszott, mindössze egyszer szabálytalankodott. Lőtt egy gólt, kiosztott egy gólpasszt, ötször szerelt, egyszer tisztázott, egyszer közbeavatkozott, megnyert kilenc párharcot (mindössze egyet veszített el), kiosztott két kulcspasszt, megcsinált egy cselt és 90% pontossággal passzolt.
  • de Ligt: Nagyszerűen teljesített, a büntetőről nem tehet, bizonyára komolyan meg fogjuk érezni a hiányát a következő találkozón. Feljegyezhet öt tisztázást, egy blokkolást, két közbeavatkozást, egy szerelést, mind az öt párharcát megnyerte, volt egy hosszú indítása és egy csele is, ezek mellett 89% pontossággal passzolt.
  • Bonucci: Róla sem tudok igazán rosszat mondani, négyszer tisztázott, egyszer blokkolt, egyszer közbeavatkozott, megnyert egy párharcot, kiosztott egy kulcspasszt, volt öt pontos hosszú indítása és 85% pontossággal továbbította a játékszert.
  • Danilo: Ezen az összecsapáson már inkább foglalkozott többet a támadással, mint a védekezéssel, de most se tudott olyan sokat hozzátenni az offenzívákhoz. Nevéhez fűződik két tisztázás, két közbeavatkozás, öt megnyert párharc (csak egyet veszített el), kiosztott egy kulcspasszt, volt hat hosszú indítása, három sikeres csele, négyszer próbálkozott lövéssel és 91% pontossággal passzolt.
  • Bentancur: Úgy teljesített, mint tavalyelőtt ősszel, brutálisan jó volt védekezésben, de mi az idei Rodrit szeretnénk látni, aki a támadásokból is kivette a részét és aki sokkal pontosabban passzolt. Nagyjából ugyanannyi időt töltött a pályán registaként, mint Pjanić, és zongorázni lehetett közöttük a különbséget a bosnyák javára. Az uruguayi nem is végezte  el a feladatát megfelelően, a labdákért is Rabiotnak kellett visszalépkednie, Bentancurnak szinte csak az oldalpasszai voltak pontosak, mikor előre kellett volna juttatni a játékszert, akkor nagyon ritkán volt kifogástalan az átadása. Kiosztott egy kulcspasszt, 77% pontossággal passzolt, volt egy pontos hosszú indítása, megcsinált egy cselt, megnyert hét párharcot, egyszer tisztázott, hatszor szerelt, viszont volt egy lövéshez vezető hibája és kétszer ki is cselezték.
  • Pjanić: Érdekes, de úgy tűnik, hogy sokkal felszabadultabb mióta eldőlt a sorsa, egyáltalán nem lehet rá mondani, hogy motiválatlan lenne, konkrétan egyfajta fejlődésen megy keresztül, sokkal jobban bevállalja a komolyabb passzokat, mint eddig. 97% pontossággal továbbította a játékszert, volt három kulcspassza, mind a három hosszú átadása pontos volt, megnyert egy párharcot, egyszer tisztázott és egyszer szerelt.
  • Rabiot: Meg kell dicsérnem, mert elképesztően futballozott, mindenből kivette a részét, ha így folytatja, akkor se Matuidi, se Ramsey nem tud labdába rúgni mellette. 91% pontossággal továbbította a játékszert, volt egy pontos hosszú átadása, mind a három csele sikeres volt, megnyert nyolc párharcot, egyszer tisztázott, egyszer blokkolt és háromszor szerelt. Ahogy Bentancur, úgy ő is elképesztő energiával rendelkezett az utolsó percekben is.
  • Bernardeschi: Most már nem az a baj, hogy rossz formában van, és nem jön össze neki semmi, hanem görcsösen gólt szeretne szerezni, de az nagyon nem akar összejönni. Kapkod, mikor ziccerben van, mikor pedig nincs gólhelyzetben, akkor meg önzőn beledurrantja a labdát az előtte álló védőbe. Ha ezeket a hibákat nem követné el, akkor arról beszélnénk, hogy milyen remek a mezőnymunkája, mert a letámadásban fontos szerepe van, a védekezést nagyon jól megoldja és a felállt védelem ellen is tud egy olyan passzt adni, hogy megindul egy akció, és nem a szokásos körbepasszolgatás megy, vagy éppen emlékezzünk vissza, hogy a második gólt megelőzően, ha nincs az nagyszerű átadása, akkor nincs az a szép Cuadrado-gól se. Ezen az összecsapáson háromszor próbálkozott lövéssel, volt egy hosszú indítása, egy tisztázása, két közbeavatkozása és 82% pontossággal passzolt.
  • Dybala: Nehéz szavakba foglalni, hogy milyen hihetetlen formában van és milyen fontos gólokat szerez, de egy kicsit mégis mérges vagyok, hogy színészkedett, és emiatt még sárgát is kapott. Szerzett egy találatot, kétszer próbálkozott lövéssel, megcsinált három cselt, kiosztott három fontos passzt, volt egy pontos beadása és négy jó indítása, megnyert négy párharcot és 91% pontossággal továbbította a játékszert.
  • Ronaldo: Őt is szinte csak dicséretet érdemel, csak azzal a gondolattal nem vagyok kibékülve, hogy így reagál az edzője utasítására. Nagyon önzetlenül játszott, azt hiszem kijelenthető, hogy visszanyerte a jó formáját is, és úgy helyezkedik, ahogy az elvárható tőle. Egyszer megzörgette a hálót, kiosztott egy asszisztot, hatszor lőtt kapura, megcsinált négy cselt, kiosztott három fontos passzt, volt egy hosszú indítása, megnyert hat párharcot, egyszer szerelt és 84% pontossággal passzolt.

 

  • Matuidi: Nagyon feledhető volt a játéka, akadt egy nagyon szép megmozdulása, de azt egyből követte is egy rossz döntés, így pozitívat sajnos nem igazán mondhatok róla. Megcsinált egy cselt, egy kivételével szinte mindegyik párharcát megnyerte (3 darab) és 86% pontossággal passzolt.
  • Costa: Mondhatni jól szállt be, kiosztott két fontos passzt, volt két hosszú átadása, mind a három csele sikeres volt, megnyert három párharcot, egyszer közbeavatkozott és 72% pontossággal továbbította a labdát.
  • Higuaín: Ezúttal nagyon nem értek egyet a statisztikákkal, ugyanis én úgy vettem észre, hogy az argentin kifejezetten gyengén szállt be a meccsbe, azonban a Sofascore szerint kiosztott három fontos passzt, volt egy hosszú átadása, megnyerte azt az egy párharcát is, egyszer szerelt, 91% pontossággal passzolt és mindez 13 labdaérintésből jött össze neki.

kepernyofelvetel_253.png

Meccs embere: Juan Cuadrado

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9715982708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabsic02 2020.07.05. 18:34:53

Köszi a profi elemzést! Teljesen egyetértek minden gondolatoddal.

Sunny21 2020.07.05. 18:59:02

Az elemzés fantasztikus, a Sarrival kapcsolatos dolgokkal tökéletesen egyetértek, a játékosok teljesítményét nagyon reálisan láttad.. Gratulálok ismét!!! Szuper!
Amit hozzátennék:
Pjanicon a javulást nem látom (bár én csak szurkolói szemmel nézem). Nála arról kellene beszélni, hogy ott legyen abban a három játékosban, akik a meccs embere címre pályáznak. A közelében sem volt sajnos.
Danilo: Saját magához viszonyítva brutál jó teljesítményt hozott le. Gratula neki.
Berna: Sajnos ennyit várok tőle, nem okozott csalódást. Amit a Bologna vagy az Atleti ellen nyújtott az a csúcs nála. De adja az ég, hogy ez legyen a rendszeres.

Juvegaspy 2020.07.05. 19:10:04

Remek iras mint mindig. Nem szokasom vedeni CRt mert nem is kell de nem tudjuk mit mondhatott Sarri, nem 100%hogy edzoi utasitas volt

del pipi 2020.07.05. 19:10:42

Szeretem olvasni az elemzést, király volt! Ha egy picit szarfej akarok lenni akkor azt mondom hogy Roninak a vége felé le kéne tenni a jobb helyzetben lévő játékosnak, és kezdené elérni a tökéletesség határát. Én nagyon bírom ha valakinek van szíve tovább adni a zs-t. De azért megjegyzem hogy az egész csapat egyre dominásabb, várom a keddet. Forza Juve!

JuventusFanatikus 2020.07.05. 19:20:02

@rabsic02: Köszönöm!:)
@Sunny21: Köszönöm!:) Pjanić esetében már az nagy szó, hogy képes előre is passzolni és fontos passzokat kiosztani. Szépen-lassan, de javul a játéka, természetesen az elvárás az lenne, amit Te is írtál.
@Juvegaspy: Köszönöm!:) Azonban azt se gondolom, hogy valami gyenge faviccet mondott volna neki, hogy így kelljen forgatnia a szemét.
@del pipi: Köszönöm!:)

2020.07.05. 19:27:52

Na, Rugani megkapja kedden élete lehetőségét, bár félek, azt már elszalasztotta kissé. Higuaín pedig megmutathatja, hogy nem egy Senky, és nem kell teljesen leírni, legyen szép a búcsú kezdete!
Az elemzés pedig ismét szuper! :)

Juvegaspy 2020.07.05. 20:16:30

@JuventusFanatikus: sokkal inkabb gondolok itt hogy a birorol lehetett szó stb.. Probalom naivan kezelni a szitut igy nem kell arra gondolni hogy barmi gond lehet az öltözőben :P
Bar a mutatott játék se mutatja h barmi baj lenne

FeriGjuve 2020.07.05. 20:36:37

Bíztató volt minden,ha így folytatjuk ledarálunk mindenkit.

JuventusFanatikus 2020.07.05. 20:44:54

@Juvegaspy: Nem gondolom, hogy ilyenről lenne szó, és arról se, hogy komolyabb gond lenne. Nem érdemes komolyabban foglalkozni vele.

Rocky80 2020.07.05. 20:49:51

@JuventusFanatikus:

Egy Rabiot-Arthur-Benta kp működhet szerinted?

Köszönjük a munkát!

Ramsey-t néztem volna kicsit hogy játékban legyen ő is.

JuventusFanatikus 2020.07.05. 20:53:21

@Rocky80: Köszönöm!:)

Ilyen formában nem, de, ha megcseréljük Bentancurt és Arthurt, akkor inkább, de így is túlságosan defenzív. Ha van előttük egy trequartista, úgy már más.

Bodnar Daniel 2020.07.05. 20:59:25

@FeriGjuve: Bezzzony!

Nem akarom írni, hogy én már fél éve megmondtam, hogy ennyi idő kell az átálásra minimum, amíg emberek már elküldték volna már a fél világot és hozták volna vissza Allegeit. Mondjuk most írtam le. :D

Őszintén én a kövi szezonra vártam az igazi formát és arra tippeltem, hogy második-harmadik helyre fogunk bevergődni hullámzó játékkal, mert az is teljesen rendben és reális lett volna.

Erre meg már most 8 meccsel a vége előtt 70%-át tudjuk hozni a potenciálunknak.

De onnan is lehet tudni, hogy visszaállt a rend, hogy contelegend sem jár ide sűrűn már. De ahogy a vele való csatározásaimban is kifejtettem. Egyszerűen klub szinten még egy szinttel felette járunk a mezőnynek.

Jövőre viszont az Inter is felérhet hozzánk. Nagyon okosan rakták össze a csapatukat. De hát ott is kell idő az érésre, mint a mellékelt példa mutatja.

Tudom nincs még lefutva, de a Lazio már most a seggén veszi a levegőt, az Inter meg kínkeservesen tudja hozni csak a saját szintjét konziszteensen.

Mi meg még mindig csak jobbak lehetünk. Borzalmas darálás lesz a vége. Sokat kellett rá várnunk, de megérte. :)

Nagyon örülnék, ha az Atalanta jönne be utánunk. Atalanta szurkolónak lenni most a legjobb. Az erőforrásokat tekintve ők jelenleg a legjobb csapat Olaszországban, sőt a BL-ben is.

DelPiero2 2020.07.05. 22:42:57

Dybala színészkedés? A lassítás azt mutatta, hogy tényleg ráléptek a bokájára. Nekem inkább a bíró tűnt parasztnak. Nem is tudom, hogy pl. a kéz miatt (persze a sárgáért) nem lehetne-e valami beadványt adni. De akár Dybala miatt is.
Egyébként ha tovább modernizálódik a futball, sokkal kifizetődőbb lesz inkább a védők sűrűjébe lőni a labdát könyökmagasságban, mintsem kapura lőni. Érdekes lenne nézni statisztikát, nem rúgnak-e általában sokkal több büntetőt a csapatok, mint korábban. Nekem sokkal több büntetőnek tűnik.

Leram7 2020.07.05. 23:54:14

Nem értem, hogy Pjanic miért nem tudott eddig így focizni. Kb hiányozni fog.
Tonali-t le kell igazolni.

Juventino86 2020.07.06. 11:53:09

Ronaldo reakciója Sarri utasításaira valóban aggasztó. Ennyire ne lenne már tekintélye Sarrinak? Pedig pont most én is úgy érzem, hogy végre kezd összeállni valami. A csapat a legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, de a támadójáték is elég jónak mondható már. Én pont azt kezdtem érzékelni az elmúlt pár meccsen kívülről, hogy a játékosok mintha elkezdtek volna hinni Sarri taktikájában. Na mindegy, nem tudhatjuk, mit mondott Sarri Ronaldónak, viszont maga a mérkőzés tetszett. Cuadrado valóban nagyon jól játszott. Hajtott, lőtt is egy szép gólt. Nálam ő a meccs embere. Sajnos a Milan ellen nagyon fog hiányozni De Ligt és Dybala. Rugani azért nem egy életbiztosítás hátul. :( Ennek ellenére meg kell nyerni azt a meccset is, mert bár a Milan nincs rossz formában, azért nálunk még ennyi hiányzóval is több a minőségi játékos.

Dybali 2020.07.06. 12:53:59

Köszönjük az elemzést, imsét profi munka, de annyit még hozzátennék, hogy Sarri megérte idehozni.

Norbis85 2020.07.06. 14:59:33

@JuventusFanatikus: köszi szépen az elemzést, profi, mint mindig.

Ronaldonak lehet csak annyit mondott, hogy a vége felé ismét szeretné lecserélni :)

Zombijuve 2020.07.06. 15:25:20

Az elemzés most is perfekt. Baromira kíváncsi lennék arra, hogy mi volt a téma CR és Sarri között!

rabsic02 2020.07.06. 16:54:32

A Milan ellen valóban hiányozni fog a két húzóemberünk, de remélem Sarri meglépi azokat a minimális változtatásokat, ami ellenük eredményes lehet.
Ti milyen felállással és taktikával állnátok ki?

JeetTrader 2020.07.06. 17:13:17

Demiral bevethető már? Ha egészséges az a gyerek a belét is kihajtja, pláne ha abban a formában folytatja amivel lesérült...ha ő játszhatna egy pillanatig nem paráznék..

FeriGjuve 2020.07.06. 17:42:00

@Bodnar Daniel: Igen,az Atalanta nagyon szimpatikus és jó csapat,szorítok nekik!

AgliOli 2020.07.06. 17:53:29

Jó írás! Köszi szépen!
Lehet, hogy azt mondta Sarri, hogy néha próbáljon meg valakit játékba hozni ahelyett, hogy önzőzik.. :D Így a fej is érthető és legalább most az egyszer nem azt sugalljuk, hogy Gyuszibá a f@sz :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása