Sarri: „Túlzott volt a kritika a csapattal szemben”

sarri_maurizio_palya_mellett_ordit.jpgA Juventus a Bologna elleni bajnokin az Olasz Kupa döntőjéhez képest a szebbik arcát mutatta, és 2-0-ra nyert, ám Mattia De Sciglio lesérülése és Danilo kiállítása miatt akadtak negatívumok is a meccsen.

„Ma este fizikailag élesebbek voltunk, fenntartottuk a tempót és intenzitást 70 percig, míg az Olasz Kupában 20-30 perc után lelassultunk.” - mondta a mester a meccs után a Sky Sport Italia munkatársának.

Federico Bernardeschi csodálatos gólpasszt adott Paulo Dybalának, illetve volt egy szép lövése is a meccsen, amelyet sikerült ujjbegyekkel kitornáznia a kapusnak.

„Fede jól teljesített az elmúlt két alkalommal, amikor csereként lépett pályára, ezért úgy tűnt, hogy jó formában van. Jól teljesített úgy támadásban, mint védekezésben, ezért elégedett vagyok vele. A srácot sokszor túlságosan szigorú kritikával illetik, illetve alulértékelik.

Volt több lehetőségünk, hogy lezárjuk a meccset 3-0-ra, de a meccs vége felé az energiaszintünk lecsökkent, és kicsit mélyebbre kellett visszahúzódnunk. Ez nem filozófiai vagy taktikai döntés volt, egyszerű fiziológiai oka volt mindennek, mert elfogyott az üzemanyag.”

A kritika tekintetében a mestert sem kímélik a szakértők vagy a szurkolók, a mester pedig továbbra is a csapat fontosságát emeli ki, a Juventus nem építhet csak és kizárólag az egyéniségekre.

„Az, hogy a legmagasabb szintű egyéni játékosok vannak a csapatban, azt jelenti, hogy ők képesek olykor megoldani meccseket a csapat számára, de olyan helyzetbe kell a csapatot tenni, hogy a sztárok a legjobbjukat tudják nyújtani, de mindeközben tudjuk folytatni a munkát is, amikor a sztárok nincsenek pályán, vagy éppen rossz napot fognak ki. Nyilvánvaló, hogy lesznek napok, amikor a sztárok nem olyan élesek, és ezen helyzetekben további opciók kellenek.”

Ezt követően a mester a Juve fiatal holland védőjét méltatta, akit a szezon elején mély vízbe dobtak Giorgio Chiellini sérülése miatt, mostanra viszont már képes többször is megmenteni csapatát.

„Matthijs mostanra jobban hozzászokott az olasz futballstílushoz. Hollandiából érkezett, ahol nem szánnak túl sok időt arra, hogy a védekezést elemezzék, de sokkal gyorsabban alkalmazkodott az olasz bajnoksághoz, mint számos külföldi játékos, akik ebben a korban kerültek az olasz bajnokságba.

Ő arra született, hogy nagyszerű védő legyen belőle, és minden bizonnyal Európa egyik legjobb hátvédje lesz belőle.”

A meccset követően Leonardo Bonucci elmondta, hogy a Juventusnál zárt ajtók mögött beszélgetésekkel próbálták megoldani a helyzetet a csalódást keltő meccseket követően.

„A futballban és az életben is vannak vélemények és vannak tények. Ha az ember a véleményekre hallgat, akkor azt mondhatja, hogy a csapat darabjaira esik. Közben pedig a tények azt mutatják, hogy a tabella első helyén vagyunk.

A kritika túlzott volt, azonban ez legalább motivációként szolgálhat arra, hogy inkább mentális tekintetbe megfelelő formába kerüljünk, a fizikai formába kerülés azonban talán kicsit tovább fog tartani.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4315910268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Knob 2020.06.23. 09:16:14

Nekem tetszett a meccs, bár lehet, hogy csak a sok "meccs hiány" miatt, vagy az ezt megelőző 2 focinak nem nagyon nevezhető "lötyögés" miatt.

Amit én is kiemelnék az Bernardeschi játéka volt, ami nagyon tetszetősre sikeredett, de én azt vettem észre, hogy szinte mindenki jobban tud focizni, ha Dybala van mellette és nem Ronaldo. Nem csak a passzra gondolok, hanem az együtt mozgásra, az egymásra figyelésre is. Ronaldoval ilyenek nincsenek. Aki mellette van, vagy alá rendeli magát CR7 akaratának, vagy "kimarad" a portugál játékából. Tegnap szerintem a lengyelen kívül mindenki összekapta magát és viszonylag szépen muzsikált, de minden személyeskedés nélkül meg kell említeni, hogy JuventusFanatikus kollégának igaza lett. Jó eséllyel Ronaldo év eleji formában van. Rossz nézni a szerencsétlenkedéseit, de persze csak azért, mert Tőle mindenki többet vár. Pontosabban és technikásabban kellene fociznia. Az pedig külön öröm volt, hogy a középpálya is "megtáltosodott" kicsit. Ennek biztos nincs köze ahhoz, hogy szeretett francia játékosom nem kezdett. :)

Lanzafame 2020.06.23. 12:14:57

Bernardeschi esetében annyi a trükk, hogy ő egy jobbszélső, és lám, rögtön jobban játszott a saját helyén, mintha máshol erőltették volna. Itt már arról is lehetett olvasni, hogy legyen balhátvéd...

delpi0823 2020.06.23. 13:37:36

@Knob: Hat Ronaldo az elozo ket meccshez kepest most jatszott a legjobban sztem,mondjuk az igazsaghoz hozzatartozik hogy az elozo ket meccstol jobban jatszani nem volt nehez,mert azokon valami borzalom volt nezni mit muvelt.

JuventusFanatikus 2020.06.23. 14:50:51

@Knob: Az ilyen személyeskedést már szeretem:P:D Köszönöm, hogy igazat adtál, de sajnos azt kell mondanom, hogy nem örülök neki, mert ez azt jelenti CR ki tudja meddig használhatatlan lesz.

@delpi0823: Szerintem egyáltalán nem játszott jobban, még jobban megmutatkozott, hogy nem csak arról van szó, hogy nem kap labdát, és a nővérét idézve "mindent egyedül kell csinálnia", hanem egyszerűen nincs formában, több gólt is lőhetett volna, erre "csak" büntetőből talált be.

Rikoo 2020.06.23. 17:14:38

@Lanzafame: Teljesen jogos, igaz csak a Bologna volt az ellenfél, de felüdülés volt nézni, hogy még mindig képes ilyen teljesítményre. Nagyon komoly mezőnymunkát végzett, labdákat szerzett, részt vett az összjátékban rendszeresen és ugye a gólpassz és a kapufa. Bernardeschi nagyon hatékony lehetne a jobbszélső poszton, a képességei meglennének hozzá, viszont iszonyat gyenge koncentrációban, fókuszálásban. Nagyon rá kellene állni ennek a fejlesztésében, mert az egész karrierje emiatt állt meg és már 26 éves.

Wizzurah 2020.06.23. 21:25:13

Azert ez egy full fos bologna is volt es volt olyan labda eladasa Cuadradonak igy is hogy egy komoly ellenfel buntet, meg Danilo. Azert egy ilyen meccs utan bem merul fel bennem hogy tulzo a kritika, mert nem. Nehogy mar hanyat essek hogy ket fontos meccsen tok szarok vagyunk, egy bologna ellen meg nyerunk 2-0-ra ugy, hogy ezek szerint 70 perc utan itt is elfogyott a szufla. Sarri tovabbra is magyarazkodik, de ettol a szinttol k*rva messze van az az igazsag.

del pipi 2020.06.24. 05:36:51

@Wizzurah: Aztán te meg majd arra figyelj hogy egy viszonylag jó teljesítmény után nehogy valami pozitívat írj, mert lehet hogy a végén még belebetegszel.

GGábr81 2020.06.24. 08:30:46

A szezonban volt 2 gazán nagyszerű meccsünk, 4 jó, 2 nem rossz. A többi az szégyenletes max az eredmény miatt lehetett elfogadni. A döntőben semmi nem volt elfogadható. Se a játék minősége, se a hozzáállás, se a taktika, se az eredmény, szóval a nem túl fényes előzmények után egy így elvesztett döntő után milyen pozitív kritikát tudna elképzelni a mester.

rockitbaby 2020.06.24. 09:29:52

@GGábr81: Kifejezetten érdekelne, hogy a két Inter elleni meccset leszámítva - ugye ezek az igazán jók - a matadékre melyik meccseket érted? ;)

Senkit sem védve, de azok után, hogy majd minden meccsen kaptunk gólt, kifejezetten üdítő volt, hogy - a Bologna meccset is idevéve - már három meccset is lehoztak kapott gól nélkül. Úgy tűnik, hogy de Ligt végre hozza azt, amiért leigazoltuk. De ezen felül más nem nagyon van.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása