Sarri: "Nem tudom elképzelni, hogy a gólok sokáig elmaradjanak"

sarri_maurizio_kispadon.JPGA hosszú kényszerszünetből visszatérő Juventus egyelőre nem kápráztatta el a szurkolóit, s miután előbb a döntőbe jutott, majd a római finálét elveszítette, a zebramezes csapat most a bajnokságban folytatja, ahol a Bologna lesz az ellenfele.

"Mindig fájdalmas elveszíteni egy trófeát, azonban így történt, s nem szabad ostoroznunk magunkat." - kezdte Maurizio Sarri a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"Azt kértem a játékosoktól, ne hagyják, hogy bármi megzavarja őket, vagy hogy azon gondolkodjanak, mi lehetett volna, mert ami történt, megtörtént.

Elkerülhetetlenül nehéz volt hetven nap kihagyás után, elveszítve az élességet, az erőnlétet és a lendületet. Ebben a helyzetben semmi sem normális, nem volt még rá precedens, még barátságos mérkőzéseket sem játszottunk.

A gólok hiánya az általános élességgel lehet összefüggésben, mert hosszú időszakokig tartjuk a labdát, irányítjuk a mérkőzést, de nem tudjuk kihasználni a helyzeteinket. Ismerve a keret minőségét, nem tudom elképzelni, hogy huzamosabb ideig szenvedünk majd a kapu előtt."

Gonzalo Higuaín távollétében Cristiano Ronaldo a támadó alakzat közepén kapott szerepet, ahol szemmel láthatóan nem érzi jól magát.

"Beszéltünk a Milan és a Napoli elleni Olasz Kupa-mérkőzések előtt, majd tegnap ismét. Hétszáz gólt szerzett egy kicsivel jobban a szélen játszva, ezt részesíti előnyben, s ez normális dolog. Odahívtam a három srácot, s arról beszéltem nekik, hogy mit kellene tennünk a döntőben. Velük kielemezve, úgy döntöttük, hogy kipróbáljuk úgy, hogy Paulo Dybala inkább középen játszik. 

Tegnap hosszú ideig beszéltem Ronaldóval, s remélem, hogy holnaptól, de legkésőbb egy héten belül ismét ugyanaz a megszokott fantasztikus játékos lesz, akinek ismerjük. Egyszerűen csak pillanatnyilag fizikálisan nincsen csúcsformában.

A széleken olyan megoldások kínálkoznak, mint Federico Bernardeschi vagy Juan Cuadrado, de a választásaimat illetően az erőnléti állapot minden más tényezőnél fontosabb lesz."

Az ellenfél a Bologna csapata lesz, amely Siniša Mihajlović vezérletével még harcban áll az európai kupaindulást jelentő helyek egyikéért. 

”Minden mérkőzésnek megvannak a veszélyei, különösképpen, hogy most kezdődik az újraindítás. A Bologna jó játékot nyújtott ebben a szezonban, veszélyesen kontráztak, ezért elővigyázatosak leszünk. Kíváncsian várom az első három-négy mérkőzést, mert ezek mindenki számára komoly kockázatot jelentenek, s néhány meglepő eredményt is láthatunk majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4615905760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2020.06.22. 09:20:58

Egy ember életében semmi az a 180 perc + hosszabbítások, amíg nem lőttünk gólt.
A bajnokságban viszont ez csak max 2 pontot hozhat, a matematika mai állása szerint.

Ha jól tudom, mi a bajnoki címre (is) hajtunk....

Ahhoz gólok kellenek Papi, nem az ilyen lózungok!

Tényleg jó lenne már vmit látni, mert így többek állása foroghat veszélyben! A mi idegeinkről már nem is beszélve.....

jeneiPALI 2020.06.22. 10:14:32

Itt már nincs mese győzni kell vastüdő mert ha nem akkor a világ oszes juventinoja ellened fordul ,kapjak osze magukat végre a jatekosok elo a spiritot,és győzünk itt a hozza állas nem jó egyes játékosoktól,egyedék meg nem a juventusba válok,en drukkolok forza juve

2020.06.22. 10:16:55

21:45-kor kezdődik a rohadt meccs? Csesszék meg éjfélkor nem lehetne?!
Mindenesetre, ha ma is folytatódik, ami az előző 2 meccsen, fix h ilyen későn én nem szórakozok azzal h Sarri bagó szopogatását bámuljam.
Remélem h vmit próbál végre lépni és Matuidit kiszedi a kezdőből és Ramsey-t leg megpróbálja ott.

Juventino86 2020.06.22. 10:40:54

Szóval akkor most már deklaráltan nem Sarri mondja meg, hogy ki hol játszik. :D Amíg 4-3-3 van, addig nem lehet egyszerre játszatni Dybalát és Ronaldót. Sőt, Dybalát csak kétcsatáros játéknál lehet játszatni. A keret 4-4-2-ért kiált, csak sajnos Sarri képtelen változtatni. :(

Wizzurah 2020.06.22. 10:59:51

Annyira unalmas már a magyarázkodása, hogy teljes figyelemmel végig sem tudtam olvasni még ezt a néhány sor kertelését sem... Lehet nem rossz edző, de nem kompatibilis ezzel a csapattal, így remélem, vagy kicserélik a fél csapatot neki, vagy és inkább ez a verzió, elküldik szezon végén. Úgy tudom, nem csak a juventusnak volt hosszú kihagyása, hanem kb. minden csapatak a világon és mi ilyen top klub féleség vagyunk vagy ilyesmi, szóval ez elég gyenge kifogás megint csak, mert ahogy átnézem az összes újra indult top bajnokságot, az igazán nagy csapatoknak valahogy mégis sikerül hozni az eredményeket, szóval ülj le Sarri, magyarázkodásokkal tele a padlás, 1-es.

Leram7 2020.06.22. 11:18:38

Erről nem Sarri tehet, hanem a vezetőség. Ugyanis Sarri jelenlegi eedményei magához képest jók, ugyanis ő egy nyeretlen edző. Az előző szezonban megnyerte az Európa ligát, de ennyi. BL-t akarunk, triplázni akarunk? Sarrival ez lehetetlen, max a bajnokság meglehet, ha össze tudjuk magunkat szedni.

Nincs meg benne az, ami szükséges, mégpedig az alkalmazkodás. Nagyon jó keretünk van, sztárok, rutinos játékosok kb. minden ponszton, a keret is mély, de nem tud belenyúlni a meccsbe és egydimeziós egyző. Valamint a motíváció is nagy gond, nem tudja hajtani a játékosokat. Jó lenne, ha váltana formációt vagy játékfelfogást. Semmi értelme, hogy 3 méteres passzokkal járatjuk a labdát helyzet nélkül.

Delpiero10 2020.06.22. 12:08:02

@Juventino86: Teljesen igazad van, egyszerűen nem értem miért nem próbálja ki a 4-4-2-t, ez a keret jelenleg erre a legalkalmasabb.

Andras74 2020.06.22. 13:04:31

@Delpiero10: mert nem szereti.....
Tényleg úgy érzem, h inkább bevállalja a vereséget, de ragaszkodik a nyakasságához.
Szólhatna neki vki, h itt ez nem fér bele!

Delpiero10 2020.06.22. 13:07:29

@Andras74: Pedig most aztán semmi veszteni valója nem lenne. Ennél rosszabbul már nem lehet játszani.

JuventusFanatikus 2020.06.22. 13:11:55

@Juventino86: Azért Dybala Sarri irányítása alatt a szélen is elég jól mozog, de megőrülök, ha mégegyszer a 4-3-3-at kell néznem.

Rikoo 2020.06.22. 13:16:00

@JuventusFanatikus: Ne őrülj meg, nyilvánvalóan a szokásos és sablonos 4-3-3 lesz, remélem legalább Ramsey kezdő lesz, hátha valaki képes belépni a támadásokhoz a középpályáról.

delpi0823 2020.06.22. 13:16:32

Na mar o is kezdi a magyarazkodasokat mint Allegri.........Fizikalag nem vagyunk toppon,kek az eg,zold a fu,moat szarrul pattant a labda,nem volt szerencsenk,meg hasonlo baromsagok..........

Rikoo 2020.06.22. 13:17:11

Amúgy ezekre a magyarázkodásokra semmi szükség, megoldások kellenének vagy egyáltalán próbálkozás, hogy jobb legyen.

Andras74 2020.06.22. 14:03:14

@Delpiero10: nana! Maxi utolsó meccsein is sokan mondtak ilyet, aztán tessék!
Nehéz eldönteni, mikor volt rosszabb!?

Andras74 2020.06.22. 14:08:04

Csak akkor már zsebben volt az arany, most meg veszélyben
......

Andras74 2020.06.22. 14:09:30

@delpi0823: azért 5 bajnoki címet össze szerencsétlenkedtünk Vele....

Delpiero10 2020.06.22. 14:27:47

@Andras74: Jogos, én is azt gondoltam, hogy Allegrivel a kapcsolat megfáradt és én is a váltásra szavaztam. Azonban egy év után már láthatjuk, hogy nem is biztos, hogy vele volt gond. Már beláttam én is, hogy hülyeség volt elküldeni sajnos, a keretet kellett volna kicserélni. Csodát szerintem senki nem lenne képes kihozni ebből a keretből, de mindenképpen váltani kell egy olyan edzőre, aki motivált és kihozza a maximumot a csapatból.

simoni 2020.06.22. 16:04:00

@Delpiero10: Amikor lecseréltük Allegrit Sarrira, akkor bíztam benne, hogy ezzel együtt a keret megreformálása is elindul. Ezzel szemben a vezetőség úgy gondolta, hogy az edzőcsere önmagában elég, mert a keretben megvan a minőség a látványos és eredményes focihoz. Ez egy hatalmas tévedés, és szerintem a jelenlegi problémáink nagyrészt innen erednek.

Az aggasztó pedig az, hogy a vezetők a klubot olyan helyzetbe manőverezték, amiben a szükséges reformokat nem is lehet végrehajtani - még akkor sem, ha egyáltalán meglenne a szándék.

Az azonnali eredmények érdekében hatalmas és rossz beruházásokat eszközöltek (Higuain, CR), miközben nem ügyeltek rá, hogy a keret egyensúlya fennmaradjon: túl sokat költöttek a védelemre és olyan posztokra, ahol rendben voltunk, miközben a középpályán, szélen égető hiányosságok vannak, amiket a B-kategóriás ingyenigazolásokkal, játékoscserékkel próbáltak/próbálnak betömködni. Az eredmény látható: meccseket hozunk le komoly helyzetek nélkül, minden fantáziát nélkülöző, kiszámítható, tanácstalan labdajáratással.

A klub a rossz és drága igazolásokkal maximálisan kimerítette az anyagi lehetőségeit, a vírus okozta válság pedig végképp keresztülhúzta a számításokat, így most jelenleg nincs esély semmi komolyabb átalakításra. A keret viszont vészesen öregszik, folyamatosan kellene pótolni a "kifutó" kulcsembereket úgy, hogy közben még a hiányposztokat is minőséggel kellene feltölteni.

Ez pedig a klub jelenlegi gazdasági helyzetében lehetetlen, ezért mondom, hogy egy korszak végére értünk. Fel kell készülnünk, hogy átmeneti, eredményekben szegényebb évek jönnek, és csak remélni tudom, hogy a vezetőség okosabban fog építkezni, mint az utóbbi években, hogy aztán visszatérhessünk végre a csúcsra.

delpi0823 2020.06.22. 16:20:39

@Andras74: Azt senki nem vitatja,de hogy az utolso 2szezonjaban mar nezhetetlenek voltunk azt sem.De hogy nem Sarri volt a megfelelo ember a valtasra,most mar az is kiderul lassan.En nem aztmondom hogy az oregnek kurva jo keretet hagytak,de hogy egy szaros lyonnal nem birunk a blben,egy 75percig emberhatranyban jatszo milannak,egy egesz evben onmagat kereso napolinak 90perc alatt egy nyamvadt golt nem tudunk osszehozni,az mar tobb a soknal.De en ettol fuggetlenul tovabbra se hoznam vissza Allegrit.Sztem most hagyni kene az olasz edzoket es hozni egy kulfoldit.

Zombijuve 2020.06.22. 16:29:38

Milyen helyzeteinket nem tudunk kihasználni. Egy kezemen megtudnám számolni, hogy a két meccs alatt hány ziccerünk volt.

Delpiero10 2020.06.22. 16:42:49

@simoni: Szép összefoglalás, én is így látom.

Tony. 2020.06.22. 19:00:25

Mekkora vicc, hogy az ún. Sarriballból mára annyi maradt, hogy egyáltalán gólt tudunk e lőni... Ronaldoval, Dyabalaval, Costa al, Higuainnal...

ZecH 2020.06.22. 19:41:11

@simoni: Sajnos igazad van. Kb igy latom en is. Kifutott a sztori. Veget ert egy korszak es ez mar nem lesz jobb addig amig nem lesz drasztikus valtoztatas... de akkor is inkabb elobb majd visszaepiteni kell magunkat. Ott semmikepp sem folytathatjuk ahol abbahagytuk...

west30 2020.06.22. 20:01:01

En megcazt nem tudom elkepzelni,hogy jovore is Sarri marad az edzo.Szerintem biztos tavozo az oreg.

Andras74 2020.06.22. 20:21:35

@delpi0823: én sem mondtam, hogy visszahoznám (most) Allegrit. Sőt, én - ahogy korábban, többször írtam - jelen pillanatban Sarrit sem küldeném el, bármennyire nem szimpatizálok vele. Egész egyszerűen azt gondolom, hogy a Juventusnak talán kevésbé káros, ha most nem kapkodunk.

Andras74 2020.06.22. 20:23:47

@west30: én meg azt nem látom, hogy kivel lennénk mostanság előrébb?
Megnézném Gasperinit, de nem biztos, hogy jobban beválna nálunk, mint Sarri. Zidan, Didi és társai pedig nem elérhetőek.

west30 2020.06.22. 22:41:55

@Andras74: Fura egy szezon ez,egy valoszinuleg megfurabb atigazolasi idoszakkal a szezon utan,barmi megtortenhet.

Joseph Toser 2020.06.22. 23:37:31

" Tegnap hosszú ideig beszéltem Ronaldóval, s remélem, hogy holnaptól, de legkésőbb egy héten belül ismét ugyanaz a megszokott fantasztikus játékos lesz, akinek ismerjük. "

Tényleg!!!!!???? Beszél CR7-tel és kb azonnal csúcsformába lendül????

Elképesztő ez a Sar-ri ...... Mit és miket gondol-hat???!!! Rendesen agyi és fizikai fájdalmat okoz a bankárból lett "sztár" edző, ahogy nyilatkozik vagyis inkább amiket mond és művel...... eljutottam arra a pontra, hogy nem tudok már pozitívan gondolni erre a szezonra....

Igyekszem nem hozzászólni a cikkekhez,mert nyomdafestéklet nem tűrő szavakat,jelzőket tudnék legépelni. Kizárani magam,m meg nem akarom.. jók a cikkek és azok is akik megírják,leszerkesztik ide! Köszönöm!

del pipi 2020.06.23. 05:34:28

@Joseph Toser: De azért a tegnapi meccs után szólj már hozzá! :)

Joseph Toser 2020.06.23. 22:59:25

@del pipi: állandó éjszakás vagyok...... nem mindig vagyok a legfrissebb hírek és mérkőzés eredmény tekintetében....
Nem mindig tudom olvasni,az aznap itt leközölt cikkeket, eredményeket... sajnos...
Így ,lehet, hogy előfordul, hogy megcsúszva( nem úgy) tudok hozzászólni az adott cikkhez... :-(
KB: csak hétvégén van esélyem élőben nézni focit... már ha oda jutok.... :-(

Műszak után,reggel, próbálom bepótolni a fullmatchsports.co/ oldalról az aznapi mérkőzést. HA, el nem alszom közben....

:-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása