Ramsey: „A futball itt más, mint amihez szoktam”

ramsey_aaron_juve_mezben_nyelvet_mutogat.jpgCsapattársa szerint nem lenne meglepő, ha Wojciech Szczęsny a kapuskarrier után sem lépne ki a futball világából, és ügynökként keresné tovább a kenyerét.

„Viccelődött már arról, hogy ő is tudna örülni az ügynöki sikerdíjnak.” - viccelődik Aaron Ramsey egykori csapattársáról a The Athletic számára adott interjúban.

A walesi játékos nem tagadja, hogy érdeklődött egykori csapattársánál a torinói életről, mielőtt a Juventushoz szerződött volna.

„Tek volt a belső emberem a tájékozódáshoz. Már egy ideje a klubnál van, s jól ismeri az itteni helyzetet. Csak pozitívumokat hallottam tőle. Nagyszerű dolgokat.”

A futballista a városban él, a hektikus program miatt jobbnak találta ezt a megoldást, mint a Mandria Parkhoz közeli, városból kieső részt, ahol azonban közel lehetett volna a helyi golfpályákhoz.

„Ugyanabban a komplexumban élünk, mint Cristiano Ronaldo. Mindazonáltal a feleségemmel meglátogattuk a környező vidéket, vonatoztunk Milánóba, belevetettük magunkat az olasz élet mélységeibe. Kipróbáltunk különböző ételeket, borokat és kultúrát. A maximumot akartuk kihozni a helyzetből.”

A 29 éves középpályás nem játszott a szokásos évadnyitó meccsen Villar Perosában, de természetesen a csapattal tartott a klubelnök birtokára.

„A csapattal voltam, s a napot velük töltöttem. Ez az egyik kisebb hagyomány, ami a klub számára igencsak fontos. Az új játékosok megérkezésük után jobban ráhangolódhatnak, hogy mit is jelent a Juventus. Szeretem az ilyen hagyományokat.

Andrea Agnelli a legtöbb napon, ha nem is minden egyes napon, leül beszélgetni a játékosokkal, vagy csak megiszik egy kávét a srácokkal. Amikor látod, hogy a klubelnök erre fordít időt, az példát jelent mindenki számára, és egyértelműen mutatja, hogy egy csapat vagyunk, és együtt valósítjuk meg a célokat.”

Andrea Agnelli természetesen beszél angolul, ahogy Maurizio Sarri is, de vajon hogyan sikerült beilleszkednie az olasz környezetbe a walesi középpályásnak?

„Az éttermi része megy a dolgoknak. Most már sokkal több mindent értek, átlátom a mondatok szerkezetét és a működési módjukat. Viszont szavakat kell tanulnom, mert a szókincsem nem elégséges. Próbáltam olvasni a sportújságokat meg ilyesmi, de még mindig elég sokszor használom a Google Fordítót.

A futball itt más, mint amihez szoktam. Bár az elmúlt évben Unai Emery sok esetben, például taktikai témák esetén képeket használt, de Maurizio Sarri is nagyon alapos minden tekintetben. A taktika itt Olaszországban különösen fontos. A legtöbb napon végzünk taktikai felkészülést a következő mérkőzésre.

A Premier League futballja sokkal inkább a két végpontról szól. Szabadabban lehet támadni, illetve több a kiaknázható terület is. Itt azonban számos csapat, különösen a nagyobb csapatok ellen sokkal jobban visszahúzódnak, s arra várnak, hogy az ellenfél megpróbálja feltörni a védelmüket. Sokkal türelmesebbnek kell lennünk, bizonyos területeken gyorsabban kell járatnunk a labdát, hogy valakit kimozdítsunk az adott pozíciójából.”

ramsey_aaron_edzesben.jpgMaurizio Sarri legtöbbször tízesként játszatta a walesit, azonban ő sokkal inkább nyolcasként érzi jól magát, s ezt nem tagadja.

„Azért jöttem ide, hogy ezen a poszton futballozzak, itt érzem a legjobban magam a pályán. Sokszor elmondtam már ezt az évek során. Ez az én posztom, itt tudok a legjobban futballozni.”

A játékos számára a legrosszabbkor jött a bajnokság megszakítása, hiszen egyre jobb teljesítményt nyújtott.

„Az Inter elleni meccs rendkívül fontos volt számunkra és szurkolók számára, bár végül üres stadionban kellett játszanunk. Fontos feladat volt a három pont begyűjtése és a tabella tetejére való visszatérés, mivel senki nem tudta, hogy mi fog történni, vagyis mikor fog folytatódni a bajnokság, vagy egyáltalán folytatódni fog-e, netán a tabella aktuális állásával zárul majd a szezon. Szóval mindent beleadtunk azon a napon, és nagy örömömre szolgált, hogy mindkét gólban részt vállaltam.”

Ezt követően a csapattársakat méltatta Aaron Ramsey, elsőként Paulo Dybalát.

„Csak megerősíteni tudom, hogy Paulo Dybala hihetetlen játékos. Rendkívül tehetséges, csapatjátékos, és edzéseken, illetve meccseken is idén mutatott már több lélegzetelállító dolgot.”

A pletykák szerint Cristiano Ronaldo munkamorálja elképesztő, ám ezt egyértelműen nem tudta megerősíteni a nyáron érkezett középpályás.

„Á, nem, ő mindig utolsóként érkezik.” - kezdi a választ viccelve Aaron Ramsey. „Véleményem szerint a világ valaha volt legjobb játékosainak az egyike, és senki nem kérdőjelezheti meg elszántságát arra vonatkozóan, hogy mindent megtesz a futball és saját fejlesztése érdekében. Elsőként érkezik az edzőterembe, végzi a saját gyakorlatait, és minden egyes meccset meg akar nyerni a pályán. Ez mindenkire igaz, de ő rendkívül határozott minden egyes alkalommal. Pályára lép, és hétről hétre hozza a teljesítményt, és közben rengeteg gólt szerez. Ráadásul nagyon fontos gólokat szerez. Remélhetőleg segítségünkre lesz az idei célok elérésében.”

James Horncastle cikke alapján, forrás.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3615806202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2020.06.13. 16:29:57

Hat sajnos benned meg nincs evi 15 meccsnel tobb ami edes keves ilyen fizuert az az igazsag.Egyelore nagyon ugy tunik hogy bakloves volt az o igazolasa,ennyit meg Khedira se szokott serult lenni mint a walesi.Jo lenne ha a Pogba uzletbe betudnank vonni.

del pipi 2020.06.13. 19:47:21

@delpi0823: Szerintem Pogesz nem fog jönni, ő se egy olcsó János.

del pipi 2020.06.13. 20:32:54

@senky: Na jó, de hány kiló? Szerintem ez törlés lesz. :)))))))

delpi0823 2020.06.14. 01:03:52

@del pipi:Hatha megtudunk szabadulni a nagyberu jatekosoktol mint pl,ramsey,rabiot,khedira 3as,akkor lesz eleg penz Pogba berere is.

del pipi 2020.06.14. 07:48:08

@delpi0823: Hát igen, ez az egyik kérdés. A másik hogy a MU még mindig sokat akar kérni, kérdés hogy a Juve ezt ki akarja e fizetni...

rockitbaby 2020.06.14. 08:03:36

@del pipi: Ha lemaradunk Tonaliról, akkor talán lesz rá keret.

del pipi 2020.06.14. 08:22:58

@rockitbaby: Igen lehetséges, bár számomra az is egy kérdőjel hogy ugyan mi hülyét csináltunk a MU-ból, magunkból is akarunk?

dobor norbert 2020.06.14. 09:17:49

@del pipi: Szerintem a Szakácsnevű maradjon,be fog válni! Azt tudja valaki,h Pogba hány kiló és milyen magas?? Senky?

rockitbaby 2020.06.14. 10:34:19

@del pipi: Hát ha kevesebbért visszahozzuk és itt megint magára találna, akkor nem magunkból csinálunk hülyét megint, hanem a MU-ból.

De hogy a cikkhez is, vegyesek az érzéseim Ramsey-vel kapcsolatban. Mezzala-nak jó volt, de sajnos többet sérült, mint nem, így pont annyira nincs hasznára a csapatnak és nem tudja kihozni magából a bent lévő tudást, mint Costa. Én azt mondom, hogy ha be tudnánk vonni őt egy cserebizniszbe, azzal mi csak nyerhetünk.

venember83 2020.06.14. 10:47:59

@rockitbaby: nem egyszerű. Angliában a legnagyobb klubok kiestek, maradt Spanyolország és esetleg a milánóiak. Szóval Ramsey szerintem marad (a karantén alatt Torinóban maradt, nem sietett haza, mint kb. mindenki más), ha sikerülne megszabadulni Khedirától, Rabiot-tól és Pjanicstól, akkor talán több lehetőséget is kaphat az önkifejezésre.

Pogba meg, ha érkezik is, csak ideiglenesen, hogy aztán továbbtegye a székhelyét Madridba vagy Barcelonába. Kell a fenének a fizetési igényeivel, hisztijeivel, Mino évenkénti szerződéshosszabbításaival. Nagyon jó volt anno, de nyári harminc fokba kell a fenének az újramelegített töltöttkáposzta.

rockitbaby 2020.06.14. 11:58:47

@venember83: Szerintem a walesi maradása korántsem olyan biztos. Angliában majd mindegyik klub meg tudja fizetni, amelyik legalább EL-ben indul. Nem a tudásával van gond, ez vitathatatlan. Lehetősége azonban volt bizonyítani és önkifejezni így is. Vele kapcsolatban csak remélni tudjuk, hogy mire formába lendül, nem sérül le. Megint. Így azért szerintem a hasznossága megkérdőjelezhető.

Pogesz ellenben mindent is figyelembe véve még mindig óriási erősítés lenne, sajnos. Nagyon rosszul forgattuk vissza az érte kapott összeget. Raiola-val jó viszonyt ápolunk, szerintem ő nem lenne akadály. Persze igaz, hogy nincs rá semmi garancia, hogy egykori formáját fogja tudni hozni, de nála jelen pillanatban csak kockázatosabb üzletet köthetünk. Mert ha jönne akár Aouar, akár Tonali semmi garancia nincs rá, hogy be is válnak. A világbajnok meg már csak bizonyított. Legalábbis nálunk pozitív értelemben. No ezzel nem mellette kardoskodok, csak sajnos akár tetszik, akár nem, logikus döntés lenne őt visszaigazolni és a vezetők is talán így gondolhatják.

Kifejezetten kellemetlen helyzetet generáltak maguknak Agnelli-ék a keret kialakításával, mert most aztán komoly gondok vannak, amiket nem lesz egyszerű megoldani. Sanszosan több év fog kelleni. Bár azért még az edző kérdését sem szabad megkerülni, mert ez még döntő faktor lesz a mercato kapcsán.

delpi0823 2020.06.14. 12:02:55

@venember83: Pogba ha erkezik nem ideiglenesen az tuti.27 eves ha eligazol most fog utoljara csapatot valtani sztem.Ha a barcaba vagy a madridba igazol akkor azt nem tolunk fogja megtenni hanem az mutol.De ha az mu nem fog engedni az arabol akkor biztos vagyok benne hogy ingyen fog tavozni toluk.

delpi0823 2020.06.14. 12:06:20

@del pipi: A united kenytelen lesz engedni az arabol mert azt kockaztatjak majd hogy ingyen tavozzon.

venember83 2020.06.14. 13:03:26

@rockitbaby: Ramsey az Arsenalnál szinte ikonikus alak volt. Nem fog Londonba vagy egy vetélytárshoz szerződni.

del pipi 2020.06.14. 14:25:23

@dobor norbert: Hát de jót röhögtem! De ilyenkor ő nem jön, random jön amikor Senky se kérdezi.
@rockitbaby: Ez egyértelmű, és az is hogy jó focista, csak mellette egy cirkuszi bohóc is. Nem tudom hogy ő kell e nekünk, bár tuti erősítés.
@delpi0823: Amúgy kíváncsian várom mi lesz a vége, és hogy a végén mennyibe fáj. De még egyszer mondom neki van bérigénye, és nem is gyenge. Ő kell nekünk?

delpi0823 2020.06.14. 14:37:34

@del pipi: Hat Tonali valszeg nem minket valaszt.Annyira sok lehetosegunk nekunk sincs nagyon.Ha pjanicot elcserelik arthurra(nem vagyok benne biztos hogy nagy elorelepes lenne a brazil)meg akkor is szuksegunk van egy kozeppalyasra.Marad kb a ket francia Aour meg Pogba,hat en inkabb Pogba mellett tennem le a voksom.Esetleg Milinkovic Savicot lehetne meg megprobalni, de hat a lazio tudjuk hogy horribilis osszeget kerne erte is sztem.

Sunny21 2020.06.14. 14:49:30

@del pipi: Mindenképpen kell Pogba. Igaz, hogy drága viszont 84kg. Ellenben Tonali csak 79kg és alacsonyabb is... Aouar a legrosszabb választás a maga 70 kilójával, talán ezért is olcsóbb mint Pogba..

rockitbaby 2020.06.14. 15:13:01

@venember83: Pedig az angol csapatokat ha nem vesszük, akkor nem nagyon lenne olyan klub, amelyik hajlandó és képes is lenne őt megszerezni. Pedig szerintem Ramsey helyzete kanyarban sem betonbiztos.

Sunny21 2020.06.14. 15:33:15

@rockitbaby: Ramseytől nem is kell szabadulni szerintem. Nem gond ha nem fizetnek érte, vagy éppen a fizetését nem tudják állni.
Úgy gondolom, hogy egy Pogbával való csereügylet kapcsán van csak esélye menni.. Esetleg a Newcastle?

Sunny21 2020.06.14. 15:43:59

@venember83: Ramsey ingyen jött el, a fizetés fontosabb volt számára mint az Arsenal. Szerintem nem okozna neki gondot egy riválishoz való eligazolás..

venember83 2020.06.14. 17:28:10

@Sunny21: Marci is ingyen ment Oroszországba, persze nyilván kevés hasonlóság van a két váltás között, de nemigen tudok elvonatkoztatni attól, hogy nem a könnyebb opciót választotta az országon belül maradással. Kicsit hasonlít a státusza Bentancur helyzetére: egyiktől sem nagyon tud megszabadulni a Juve úgy, hogy látható mennyiségű pénzt lásson a bizniszből, de természetesen az okok eltérőek. A lényeg, hogy Ramsey maradására sokkal nagyobb valószínűséget látok, mint Rabiot esetében.

del pipi 2020.06.14. 18:38:58

@Sunny21: Ok de melyik hány centi magas? A két adat együtt hiteles már ne is haragudj, végezz rendes kutatást!!! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása