Aouar a Juventushoz kerülhet

aouar_houssem_meccs_legjobbja_dijjal.jpgA L’Équipe értesülései szerint a Juventus tűnik a befutónak Houssem Aouar, az Olympique Lyonnais középpályásának a leigazolása tekintetében.

A francia klub a BL-ről való lemaradás miatt kénytelen kisebb kiárusítást tartani, és kész elengedni a 21 éves játékost, akinek az értékesítése komoly bevételt generálhat, hiszen a játékos francia klub akadémiáján nevelkedett, így nem kellett érte nagy átigazolási díjat fizetnie a klubnak.

A pletykák szerint 50 millió euró körül mozdítható a játékos, játékjogáért pedig a Juve és a Manchester City versenyez, ám utóbbi elég hátrányos helyzetben van az UEFA által kiszabott eltiltás miatt, amelynek értelmében két évig nem szerepelhet a pénzügyi fair play szabályait többszörösen és durván sértő klub.

Houssem Aouar június végén tölti be 22. életévét, idén pedig kilenc gólt és hét gólpasszt jegyzett a 37 tétmeccsen, amelyen részt vett.

A lyoni csapat várhatóan augusztusban fog megütközni a Juventusszal a BL kieséses szakaszában, miután az első meccsen, még február végén a francia csapat nyert 1-0-ra a Groupama Stadionban.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9715737360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2020.06.03. 09:20:05

Végre jó hír/pletyka :)
Khedira + Matuidi több mint fair ajánlat :D
Komolyra fordítva, játékos csere lenne tényleg a legjobb azt gondolom. (Bernát nem adnàm el, viszonylag fiatal és egy évet kaphatna még). Az idősebbekből kellene válogatni, csak mennyire kapósak az a kérdés. 50 Milla kézbe meg nagyon sok most ebben a helyzetben.

Alex8610 2020.06.03. 10:00:34

Ellenunk jol jatszott bar azon a meccsen finoman fogalmazva sem adtuk fel a lecket.

Lanzafame 2020.06.03. 10:48:32

Valami azt súgja, hogy vele járnánk a legjobban a Jorginho-Aouar-Verratti pletykált hármasból, jönne egy éhes, fiatal és keveset kereső ember végre.

Viszont Verrattit lehetne a legegyszerűbben megszerezni egy csereügylettel (Pjanic bevonása).

Kmarcika 2020.06.03. 10:57:16

Igazság szerint én Pjanicot is odaadnám érte.
De ő nem fog lyonba menni még szerintem...
Rabiot talán bevonható lehet. Romero is még.
Ha érdekli őket ez a 2játékos az lenne a leges legjobb.
Máskülöben nehéz lesz megszerezni.
De szerintem ő a legjobb kp opció.
Sokkal tehetségesebb mint Jorginho(bár még nem biztos, hogy jobb játékos)
Pogba tehetségesebb és jobb is, de van köztük 4év.
Tonali meg kérdőjeles.
Jó kis játékos, de a haját levágnánk 0-sra, csökkenne az ára 20milliót.

Tonali Ouar kettőssel én tökéletesen elégedett lennék.
Ha csak ők ketten érkeznek nyáron, akkor is 90%ig.

Raul Jiménezt szeretném itt látni :)
Tudom, hogy sokan nem, de nekem egyik kedvenc csatárom.
És talán Higu bevonásával csökkenthető az összeg.
Higu + Khedira = Jiménez

Szép álmaim vannak.

Jiménez Ouar Tonali
Nekem perfekt lenne.

Forza Juve

Spud3674 2020.06.03. 11:25:23

@Kmarcika: Azzal egyetértek, hogy Aouar a legjobb opció a középpályára, és amit felvázoltál cserék is szimpatikusak, de ezekre semmi esély.

A Lyon kiárusítana, a BL pénzek kiesése miatt, tehát nem nagyon opció a csere, nekik pénz kell. Egyébként sem hiszem, hogy pl Rabiot a magas fizujával megengedhető lenne nekik.

A Raul Jimenez üzlet is emiatt lehetetlen. Pedig tényleg jó kis játékos...

Kmarcika 2020.06.03. 12:36:58

@Spud3674: tudom a nehézségeket ezért írtam, hogy jót álmodtam :)
A Jiménez Higu+ 15-20milla az még egészen reális is lehet.
És bőven megérné véleményem szerint.
3évre Jiménez tökéletes Cr mellé.
Utána jöhet Werner kaliber.

dobor norbert 2020.06.03. 12:39:30

Nehezményezem,h a magasságát és a testsúlyát nem tüntettétek fel! Itt ki lesznek páran e-miatt;)

Kmarcika 2020.06.03. 12:47:06

@dobor norbert: :D

@Spud3674: Jiménezt azért is tartom nagyon jó opciónak, mert gyorsabb mint Milik, fizikálisan erős, egészen technikás ST létére.
youtu.be/QMUYWwuEbCA
Sokkal több van benne. Késen érő típus és kész.
Remélem ide kerül

Spud3674 2020.06.03. 12:54:12

@Kmarcika: Igaz, az angol klubok megengedhetnek magas bérű játékost maguknak. Ha létrejönne egy ilyen üzlet, én boldog lennék!

juve28adam 2020.06.03. 14:13:16

@Kmarcika: Hoztak minket szóba vele amúgy?

Lanzafame 2020.06.03. 14:23:34

@juve28adam: FIFA 20-ban biztos :) Kb. ott válnak valósággá a fenti manőverek.

m.martin91 2020.06.03. 14:28:25

Tisztázni kéne, hogy ez az Aouar tulajdonképpen a pálya melyik részén játszik, mert nekem úgy tűnik, hogy ő egy olyan játékos, akinek nem igazán van egy kötött posztja, az meg nem biztos, hogy ilyen típusú játékos működni fog a Juventusban. Ha belső középpályásnak vesszük, akkor a bal oldalon játszik, ahol Iniesta, Pogba, Kroos, csak ehhez egy kicsit támadó felfogású. Ha irányítót játszik 4-3-1-2-ben, akkor Ronaldo meg az új 9-es lehet elöl, tehát a sztárjátékos Dybala ül a padon. A Sarri-féle Juventus, ami Khedira és Matuidi-féle játékosokkal oldja meg a középpálya belsejét, az nem valószínű, hogy Aouar-típusú, támadó felfogású középpályást fog alkalmazni, maximum a kispadon, ahol nézegetheti a többieket, hogy taktikailag milyen érettek, esetleg vesztes állásnál beszállhat tíz perccel a lefújás előtt. Szélsőként megint nem tudnánk használni, merthogy nem az, ráadásul 4-3-3-ban ott Ronaldo játszik. Tehát összességében hoznánk egy 50 milliós játékost, aki nagyon fasza meg nagyon tehetséges gyerek, de a Juventusban nem biztos, hogy helyet találna neki Sarri (vagy akárki más) a pályán. Érdekes üzlet volna. Kicsit olyan Ramsey-feelingem van vele kapcsolatban, csak a walesi ingyen volt.

Rikoo 2020.06.03. 14:40:39

@m.martin91: Támadószellemű ez tény, de erre is van szüksége a Juventus középpályájának, legalábbis szerintem. Full impotens az egész csapatrész, védekezni még csakugyan megy valahogy, de a támadás az totál homály.
Én úgy látom ő egy tipikus bal belső középpályás, azért még reménykedek hátha Pogba jön oda.

m.martin91 2020.06.03. 14:48:09

@Rikoo: Én is úgy látom, meg annak is írják, de egy olyan csapatban, ahol Matuidi tölti be ezt a posztot, és egy Rabiot is alig kap lehetőséget mellette, nem tartom valószínűnek, hogy egy hirtelen váltással Aouarral kezdjük a következő szezont. Jellemzőiket tekintve óriási a különbség a játékosok között. Egy ilyen kötött csapat, mint a Juventus, ezt nem fogja meglépni. Ilyen változásokhoz Guardiola-féle személyiségre van szükség a kispadon. Ezért mondom, hogy a jelenlegi Juventusba értelmetlen igazolásnak tartom Aouar-t.

rockitbaby 2020.06.03. 15:09:32

@Rikoo: Az a baj, hogy a védekezést is éppen, hogy megoldják. De egy náluk ennyivel támadóbb szellemű középpályás lehet felborítaná ezt a mostani törékeny egyensúlyt. A gond ott kezdődik, hogy egy normális hármas elbírná, de ehhez teljesen át kellene alakítani a középpályát.

JuventusFanatikus 2020.06.03. 15:11:58

@Rikoo: Na, ebben tényleg egyetértünk, az utolsó mondat második felén kívül.:)
@juve28adam: Igen, méghozzá eléggé megbízható források, de emlékeim szerint Agresti azt írta, hogy nem első számú opció a mexikói, de ez sem mostani hír.

Lanzafame 2020.06.03. 15:16:56

@m.martin91: @rockitbaby: Ha egy olyan 3-as középpályásból indulunk ki, amely közepén egy regista van, és Aouar tényleg nem annyira erős védekezésben (nem láttam annyi Lyon-meccset), akkor tényleg nem jó, főleg, hogy a baloldali mezzalának extra sokat kell védekeznie Ronaldo mögött.

Ha egy 6-os lenne regista helyett (pl. Bentancur), akkor már több fantázia volna benne - én ezt szeretném látni. De ha már a fantáziánál tartunk, a mostani középpályásainkban a kreativitás írmagja sincs meg, nem ártana egy kis vérfrissítés, vállalkozó szellem. Az egy, aki néha kreatív volt, kiégett.

JuventusFanatikus 2020.06.03. 15:17:24

@rockitbaby: Aouar annak ellenére, hogy támadóbb, a védekezésből is kiveszi a részét. Nyilván, Khedirához hasonlítom, tőle pedig jobban védekezik. De egyébként is annyi történne, hogy Bentancur több védekező feladatot kapna (ami egyáltalán nem baj), az új regista, ha lesz ilyen (most a Jorginho-Tonali duóra gondolok), Ők meg védekezésben nagyon jók, úgyhogy nem lesz baj, Aouart elbírná a csapat, ha taktikailag képes követni az edzők utasításait (szerintem ezzel se lenne baj)

Rikoo 2020.06.03. 15:17:35

@m.martin91: Szerintem, ha érkezne egy drága játékos, kizárt hogy ne kapjon rendszeres játéklehetőséget. Azért a kötöttség Sarri érkezésével elég sokat változott. Néhány játékos, csak azért játszik, mert egyszerűen nincs jobb nála, pedig óriási csalódás a fél keret teljesítménye. Pont ez a poszt a jó példa, Matuidi és Rabiot egymást múlták alul ebben a szezonban.
@rockitbaby: A csapat szenvedése talán pont annak is tudható be, hogy nem elég támadó szellemű felfogású játékosok játszanak, az egész játék egy katyvasz, mióta megjött Sarri. Ő támadóbb felfogásban játszatná a csapatot, de képtelen rá, mert a csapat rosszul reagál rá. De az tény, hogy Aouar mellé kell Bentancur a csapatba, azt hiszem ő kulcsfontosságú a komplett középpálya szempontjából.

rockitbaby 2020.06.03. 16:07:49

@Lanzafame: A jelenlegi középpálya kanyarban nem úgy lett összeállítva, hogy kreatív legyen, hanem Allegri szemléletéhez mérten. Ráadásul azért is lett három tagú a középpálya, mert CR7 védekezésből kimaradását és a védelem tavalyi gyengébb szereplése miatt meg kellett erősíteni a középpályát, hogy ne egy az egyben rohanjanak Bonu-ra. Ahhoz, hogy itt valóban Sarri kompatibilisebb játék legyen, lényegében Bentacurt leszámítva szinte mindenki mehet. De már valaki, talán máshol, megemlítette, hogy egy Aouar-Tonali-Benta kp sor nagy valószínűséggel életveszély lenne. Nincs akkora rutin, ami egy BL győzelemre vágyó csapatnak kellene.

@JuventusFanatikus: Aouar és Tonali egyszerre nem fog érkezni. Bár lehet nem is kellene. Tonali elég lehet. Mivel Pjanic úgy is el lesz cserélve, én ekkor már inkább preferálnám a PSG-t és Verratti-t, mint mást. Bár ha lehet hinni a pletykáknak, miszerint Sarri úgy látja Costa nem elég fegyelmezett taktika terén és nem tartja nélkülözhetetlennek, a PSG érdeklődése mellett talán a legjobban egy Costa-Verratti cserével jönnék ki. És így Pjanic akár maradhatna is. Azért egy Pjanic-Verratti-Tonali-Bentancur négyes kiegészülve Kulusevski-vel már már lassan jónak is mondható.

@Rikoo: A csapat attól szenved, hogy olyan dolgot várnak el tőlük, amire alapvetően képtelenek. Matuidi, akitől a labda átvételkor méterekre pattan el, senki sem gondolhatta, hogy alkalmas lesz a Sarriball-hoz. És akkor még meg sem említettem a nem regista Pjanic-ot, akit az edzője is kritizál, mert jóval kevesebbet kéri a labdát. A most felépült passzsáv mester még talán félig jó is lenne, de ő külön versenyt fut Ramsey barátjával, hogy ki tud több napot kígyós papírral kiváltani.

A vezetőség - és talán kicsit mi is - volt a hülye, hogy azt gondolta, ez a keret alkalmas arra, amit Sarri akarna. Senkit nem megbántva, de ebben a szituációban sajnos nem működik a ha nincs ló, jó a szamár is elv. Ha komolyan gondolták Sarri kinevezését, a minimum lett volna, hogy legalább két, a taktikájába illő középpályást szereznek. Úgy tűnik a két ingyen fiú nem az. Eddig.

JuventusFanatikus 2020.06.03. 16:59:51

@rockitbaby: "De már valaki, talán máshol, megemlítette, hogy egy Aouar-Tonali-Benta kp sor nagy valószínűséggel életveszély lenne."

Pont én voltam az:D

Costához túl sok pénzt kellene adni, hogy Verratti a mienk legyen. Sőt, egy Pjanić + Costa tenne ki szerintem egy Verrattit, ha az olasz egyáltalán megszerezhető. Az középpályássor, amit felvázoltál, eléggé "fifásra" sikerült:D

rockitbaby 2020.06.03. 17:32:40

@JuventusFanatikus: Hát, mi 50 misit akarnánk Costa-ért, a transfermarkt.de alapján az olasz 60 milliót ér, míg Pjanic 52 milliót. Ez szerintem nem áthidalhatatlan. Egyik játékos cseréje kapcsán sem. Hogy maguk a játekosok mit szólnak ehhez - mind a mieink, mind az övék -, az már más tészta. De pénzügyi szempontból szinte egy az egyben mehetne a csere, akár a Costa-Verratti, akár a Pjanic-Verratti.

JuventusFanatikus 2020.06.03. 17:50:35

@rockitbaby: Costa hol ér 50 milliót euróban?:D:D:D

Ezt valahol olvastad? Ugyan, melyik oldal hozta már le, mert ez eddig a nap vicce:D

senky 2020.06.03. 17:59:58

@dobor norbert: Lehet ...nekem szolt a replika ,de a jatekosok sulyat csak azert szoktam feltuntetni hogy jo kondiban levonek kepzeljetek, nehogy e tulsulyosnak .

senky 2020.06.03. 18:16:08

@m.martin91: Aouar,jobb labas,sokoldalú támadó középpályás, aki a középpályán bárhol játszhat, és kitűnő technikai képességekkel rendelkezik

senky 2020.06.03. 18:17:20

21 éves 1,75 m Piaci értékét a transfermarkt 50 millió euróra becsüli. 37 találkozón kapott szerepet, amelyeken 9 gólt szerzett és 7 gólpassz

rockitbaby 2020.06.03. 18:26:53

@JuventusFanatikus: Ááácsi. Nem azt mondtam, hogy ennyit ér, hanem, hogy ennyit akarnánk mi kapni érte. ;D nagy különbség.

del pipi 2020.06.03. 19:31:22

@senky: Értem! És Thuramot láttad játszani?

JuventusFanatikus 2020.06.03. 19:38:15

@rockitbaby: Én értem, hogy Te hogyan értetted, azért kérdezem, hogy azt hol olvastad, hogy a Juve 50 millió eurót szeretne kapni érte:)

Kmarcika 2020.06.03. 20:25:25

@juve28adam: Agresti, ha jól emlékszem

Kmarcika 2020.06.03. 20:26:55

@juve28adam: de @JuventusFanatikus megelőzött ahogy látom a válasszal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása