Kiszemelt: Jérémie Boga

boga_jeremie.jpgNem újdonság, hogy a Juventus és a Sassuolo egymással üzletel, tavaly Merih Demiral hagyta el a Neroverdit a Juve kedvéért, idén könnyen megeshet, hogy Jérémie Boga jár be hasonló utat.

A Marseille-ben született srácra már 2009-ben felfigyelt a Chelsea, és kilenc évig a Kékek kötelékébe is tartozott. Természetesen tapasztalatszerzés céljából folyamatosan kölcsön lett adva, 2015-ben a Stade Rennais-hez került, 2016-ban a Granadát szolgálta, 2017-ben pedig a Birmingham Citynél szerepelhetett, a Chelsea felnőttcsapatában mindössze egyszer jutott lehetőséghez. 2018-ban a Sassuolo megvásárolta a szélsőt, Olaszországban pedig magára talált az elefántcsontparti. Tavaly jobbára csereként számoltak vele, de összesen 25 összecsapáson pályára léphetett, ezen meccseken pedig három gólt és egy gólpasszt jegyezhetett fel. Idén kirobbanóan jó formának örvendhet, 24 mérkőzésen nyolc alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját, kétszer pedig assziszttal segítette csapatát. 

Ha a statisztikákat vesszük figyelembe, akkor csomó olyan adatot találhatunk, amiben kiemelkedő. Legfontosabb megemlíteni, hogy ebben a szezonban ő a harmadik legtöbb cselt bemutató játékos, 106 alkalommal verte át ellenfelét. A Serie A-ban ő nyerte meg a legtöbb párharcot a földön (155 darab, 57.62% sikeresség, ezen téren hatodik), összességében pedig ő győzedelmeskedett legtöbbször párbajokban (160 darab, 56.54% sikeresség, ebben szintén hatodik). Amit még érdemes megemlíteni, hogy a támadók közül neki van a hetedik legtöbb átadása a támadó harmadban, szám szerint 259.

Szerepelt a francia U19-ben is, azonban végül Elefántcsontpartot választotta, az afrikai együttesnél pedig eddig csak a debütálásra volt lehetősége.

Adatai:

  • Kor: 23 év
  • Állampolgárság: elefántcsontparti, francia
  • Magasság: 174 centiméter
  • Erősebbik láb: jobb
  • Poszt: szélső 
  • Ügynöke: Daniel Boga
  • Szerződésének lejárta: 2022 nyara
  • Értéke: 16 millió euró (a Transfermarkt szerint)

kepernyofelvetel_240.pngJátékstílusa: Ő egy tipikus szélvész cselgép, akárcsak Douglas Costa. Hihetetlen technikai képzettséggel rendelkezik, amihez leginkább a gyorsasága és a cselezőképessége mérhető. Sok szélsőnek ez az összes tudománya, azonban Boga nagyszerű lövőtechnikával is rendelkezik, a játékszert nagyon ügyesen tudja becsavarni a felső sarokba, a távoli lövései mindig veszélyt rejtenek magukba. Természetesen tükörszélső, általában a bal szélen szerepel. Nagyon szereti, ha nála van a labda, és leginkább akkor passzol, mikor már nagyon szükséges, de általában azt meglehetősen pontosan teszi. 

Neki vannak komoly hiányosságai is, például az, hogy beadni egyáltalán nem tud (5% pontosság hihetetlenül rossz statisztika), védekezés szintén egyáltalán nem ért, amit egy Juventus szintű csapatnál egy szélsőtől is megkövetelnek, de pozitívum, hogy legalább megpróbál az edző kéréseinek megfelelni. Ezek mellett még a bal lábát nem igazán tudja jól használni, és a döntéshozatallal akadnak kisebb problémák.

A pályán jócskán pimasz, ami  a cseleket és a megmozdulásait illeti, ami egyáltalán nem baj, az, hogy a való életben is ilyen-e, az egyelőre még kérdéses, de normális srácnak tűnik. Annyi biztos, hogy a nagy mérkőzéseken is meg tudja állni a helyét, és képes extrát nyújtani, elég a Juventus elleni góljára visszaemlékeznünk.

A Chelsea-nek van visszavásárlási opciója az afrikaira, de a hírek szerint ezzel nem élnek a londoniak. Több olasz klub is érdeklődik iránta, többek közt a Napoli is, azonban a Sky Sports Italia értesülései szerint a Juventus is beszáll az érte zajló versenybe. Az árát állítólag a Sassuolo 30 millió euró körül határozta meg.

Ha a Bianconeri ténylegesen szeretné megszerezni Bogát, akkor Douglas Costa távozása biztosra vehető, ami teljesen érthető. Az elefántcsontparti nem sérülékeny, az utóbbi két szezonban jobb teljesítményre volt képes, mint a brazil, jóval fiatalabb, alacsonyabb lenne a fizetése és kevésbé balhés. Ami még a marseille-i fiú mellett szól, hogy a Serie A-ban már bizonyított, ráadásul a Sassuolo futballja nagyon hasonlít ahhoz, amit Sarri szeretne játszatni a Juventusszal is.

Én nem szeretem az ilyen típusú szélsőket, de ő amellett, hogy bárkit ki tud cselezni, még eredményes is tud lenni, ami mindjárt jobban hangzik. Ha a Juve mindenképp szélsőkben gondolkodik, akkor érdemesebb lenne Bogát leigazolni, mint Dembélét, vagy Chiesát. Összességében örülnék, ha ő érkezne Torinóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7915719776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2020.05.31. 21:34:37

Sokkal inkább ő, mint a dilettáns Chiesa. Gyors játékos, tipikus modern focista.

Kmarcika 2020.05.31. 22:36:43

Dembele vagy Boga.
Chiesat ne.

Dembelét meg kölcsön + opcióval max.

Rikoo 2020.06.01. 00:05:40

A Sassuolo elnöke elmondta, hogy a Juventus nem érdeklődik a játékos iránt, a sajtóban felröppent pletykákkal ellentétben. Egyébként sem lenne értelme leigazolni. Vagy igazi minőség érkezzen vagy senky.

delpi0823 2020.06.01. 08:34:47

@Rikoo: Hat inkabb erdeklodjenek csak iranta mint Chiesaert.Remelem az a pletyka is csak egy oltari nagy baromsag hogy 4jatekost adnank erte cserebe.Remeljuk annak a pletykanak annyi a valosag alapja mikor megjelent az hogy Semedoert adnank Pjanicot meg de scigliot +25 milliot.........

Alex8610 2020.06.01. 10:38:36

30-nak nézel ki cula.

JuventusFanatikus 2020.06.01. 10:50:51

@Alex8610: Ő kivételesen tényleg ennyi:D:P
@Rikoo: Az ilyen játékosokból lesznek az "igazi minőséggek".

Rikoo 2020.06.01. 12:32:23

@JuventusFanatikus: Azért elég sok ilyen szintű játékos van. Mármint tényleg ügyesen cselezget, de nem látni benne azt az extrát. Nagyon meg kell válogatni, azt a néhány játékost akit leigazol a klub.
Mármint kicsit másképp is szemléltetem. Amíg a Juventus Milik, Jorginho, Romero, Kulusevski, Boga vagy hasonló szintű játékosokat igazol akar igazolni, addig az Inter mondjuk Lukaku, Eriksen, Cancelo, Tonalit vesz meg, egyből fordul a kocka. Szóval nagyon észnél kell lenni, mert nem mind1, hogy valaki Roma, Napoli szintű játékos vagy Juventus.
És akkor nem is beszélve arról, hogy mennyire eltávolodhatunk a BL topszinttől, főleg hogy az edzőnk erős túlzással sem világklasszis.
Ronaldo leigazolásával a klub is feljebb lépett nem egy lépcsőfokot, mindenki komolyan veszi a Juventust már, bűn lenne ezt gyorsan le is rombolni.
Klubok értékét tekintve jelenleg 2x annyit ér a Juventus, mint az Inter (1,7 milliárd euró vs 900 millió euró), ezt kellene megtartani és tovább fejlődni a Top 5 felé, mert kicsúsztunk a Top 10-ből.

JuventusFanatikus 2020.06.01. 17:25:18

@Rikoo: Kicsit madridistásan állsz az átigazolásokhoz, nem gondolod?:)

Milyen extrát akarsz benne látni? A csávó így is olyan megmozdulásokat csinál, hogy az ember esze megáll.

Szerintem nem fordul itt semmi kocka. Cancelót nem tartottad sokra, úgyhogy csodálom, hogy ebbe a sorba teszed, Eriksen esetében hatalmas az esély, hogy flop lesz, hiába minőségi futballista, Lukakut és Tonalit meg Mi is szerettük volna, vagy még mindig versenyben vagyunk a megszerzéséért.

A kupákat nem a klasszisok nyerik, hanem a csapat. A Juventus mindig erről volt híres, ezért is volt jó múltkor az álomcsapatos játék, mert ez is rámutatott erre. Igen, voltak klasszis játékosok, akik rekordösszegért érkeztek Torinóba, de voltak a szürke eminenciások is, akik nélkül az egész nem ért volna semmit. Nem a minőséget kell nézni, hanem azt, hogy hasznos legyen az adott játékos.

De meg is lehet nézni a jelenlegi keretet. Hány játékos érkezett minőségi játékosként és ahhoz képest milyen teljesítményt nyújtott, és mennyi jött tehetségként, vagy lesajnáltként, és mire volt képes.

Rikoo 2020.06.01. 18:06:01

@JuventusFanatikus: Persze, azzal egyetértek, hogy a csapat a legfontosabb, de egy rakás közepes szintű játékossal nem lehet elvárni, hogy folyamatosan nyerjen, főleg ha a BL-ről van szó, ott egyből kijön a minőségbeli különbség.
Valószínűleg az idei nyár a magasabb fizetésű játékosok lecseréléséről szól majd, de nagyon nem mind1 kik érkeznek majd helyettük.
Cancelo 4 védős rendszerben öngyilkosság, ez kiderült, viszont 3-5-2-ben piszok hasznos is lehet, ha megoldják mögötte a védekezést. De a lényeg, hogy nem szeretném azt látni 2-3 éven belül, hogy az Internek jobb képességű játékosai vannak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása