A Juve nemet mondott Vidal visszatérésére

chiellini_giorgio_vidalt_olelgeti.jpegA legfrissebb hírek szerint a Juventus elutasította a lehetőséget Arturo Vidal visszafogadására, pedig a Barcelona felajánlotta a chilei futballistát, hogy Miralem Pjanić a blaugrana csapathoz igazolhasson.

A Calciomercato.com számolt be a Barcelona utolsó próbálkozásáról Miralem Pjanić megszerzése érdekében, azonban a Juventus vezetősége nemet mondott a visszatérésre, így a chilei középpályás az Interhez kerülhet.

A 32 éves futballista lényegében karrierje legjobb időszakát élte át a Juventusnál 2011 és 2015 között, begyűjtött négy bajnoki címet, illetve BL-döntőben is pályára léphetett.

A weboldal értesülései szerint az Öreg Hölgy nemet mondott Ivan Rakitić csereügyletbe vonására is, így a bosnyák játékos csak Arthur Melo torinói átigazolása esetén öltheti fel a blaugrana mezt.

A chilei futballista kapcsán nemrégiben Giorgio Chiellini megosztott egy érdekes történetet.

„Egy futballista nem tekinthető sem ördögnek, sem pedig szentnek. Teljesen másképp kellene különbséget tenni a futballisták között. Vannak igaz és őszinte futballisták, illetve hamis játékosok.” - idézi a védőjátékos könyvének egy részletét az SOS Fanta.

„Vegyük például Arturo Vidalt, aki olykor éjszakázott, és a kelleténél több alkoholt fogyasztott. Mindenki tudott erről. Mondhatjuk, hogy az alkohol lényegében az egyik gyenge pontja volt. Mindazonáltal ez nem kérdőjelezi meg, hogy mennyire bajnok valaki vagy hogy milyen típusú játékos.

A gyengeségek az emberi természet részei. Az a fontos, hogy ezek a gyengeségek milyen következményekkel járnak a keret vonatkozásában.

Évente párszor Arturo nem jelent meg az edzéseken, vagy ha megjelent, akkor előfordult, hogy kissé vidámabb volt. Mindazonáltal soha nem lustálkodott.

Sőt, véleményem szerint olykor ezek a gyengeségek erőt adhatnak. Sajnos nem ismerhettem meg elég jól Paolo Monterót, de ő is az éjszaka királyaként élt olykor.

Az utolsó nálunk töltött szezonjában, amikor a teljesítménye csökkent, Luciano Moggi odament hozzá, s megkérte, hogy hagyja abba ezt az önmegtartóztatást, ne üljön otthon. Inkább térjen vissza a régi szokásaihoz. Arturo Vidal kicsit hozzá hasonlított.

Ma is emlékszem, hogy volt egy felkészülési időszak, amit az Egyesült Államokban töltöttünk. Miamiben voltunk, és az utolsó edzésnap előtti éjszakára kimenőt kaptunk. A következő reggel Arturót sehol nem találtuk edzéskor. Mint kiderült, az ágyában volt, s fizikailag ki kellett rángatnunk az edzésre.

Akkor próbáltuk ki az új ruházatot, mindannyian feketében voltunk, ráadásul 40 °C-os hőség volt. Antonio Conte alig várta, hogy ezúttal végre kitegye a keretből Arturót, s ezzel példát statuáljon.

Ehelyett tíz perc után Arturo még mindig ittasnak tűnt, még azt sem látta, hogy elrúgták a labdát mellette, de aztán úgy futott, mint az őrült, s mindenkire 20 métert vert.

Mit lehet mondani egy olyan játékosnak, aki egyebek mellett felvidítja a keretet, illetve hajtja a csapatot, és egyszerre igazi harcos és kiemelkedő bajnok mentalitású futballista?”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6315709628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2020.05.20. 15:56:58

A 2013. őszi Vidalt valamilyen formában meg tudjuk kapni? A mostani mellett egy érv sem szól.

GodPiero 2020.05.21. 10:54:04

"Antonio Conte alig várta, hogy ezúttal végre kitegye a keretből Arturót, s ezzel példát statuáljon"

Akkor minek menne abba a csótány sinterbe?

Szerintem egy Vidal-Rakitic duó még mindig a csapat segítségére lenne.

Inkább ők, mint a Khedira-Matuidi páros......

Dybali 2020.05.21. 11:44:56

@GodPiero: Ha egy az egyben cserélnénk jó lenne, de a pénzért már inkább fiatalokat vegyünk. Lehetőlwg alacsonyabb fizetéssel.

Wizzurah 2020.05.21. 13:26:36

Na mi a fene, el se hiszem, hogy nem megyünk bele egy nekünk szar transzferbe, mi történt? Híresen szarul üzletelünk pedig sokszor, büszke vagyok és megkönnyebbült, hogy nem csereberélünk 30 felett már. Pjanic szerencsére csak papíron jó, nagy névnek számít (tudnám miért), nem szabad elsz*rni, be kell húzni érte egy fiatal tehetséget.

rockitbaby 2020.05.21. 16:57:24

@GodPiero: Ez a Vidal max annyit "segìtene", hogy olyantól venne el játékperceket, aki/knek nagyon kellene. Bentancurtól pl. Továbbá lecserélnénk egy 30as játékost két még idősebbre. Ez alapvetően egy pocsék ötlet.

A keret iszonyat idős, vannak igéretes fiatalok, akkor miért ne hajtsunk rájuk?

Contelegend 2020.05.21. 17:14:35

Ne sértésnek vegyétek , de néhányan olyan nagyra vannak itt , hogy fel nem fogom. Mindig olvasom ezt a magasztos dumát , hogy hát "itt a Juventusról van szó" , meg " ez a Juventus " nem akármilyen másik csapat. Hát én azt látom , hogy ha a Barcelonában valaki 30 meccsen pályára lép, a ligában 22 -szer és ott 6 gólt lő a posztja ellenére, és számít rá az edző akkor talán hozzátok is beférne. A Barcelonában, mégegyszer mondom. Nálatok Matuidi , vagy a lesajnált Pjanic helyett biztos lenne keresnivalója. Szerintem érdemes két lábbal a földön járni, mert ha összeroskad a klub az idősebb játékosok fizetése alatt, akkor nem valószínű , hogy Pogba-k fognak jönni. Bár Pogba is csúnyán lelett szólva nem egyszer, Tonali túl fiatal meg amúgy is utálni kell ha az Interbe megy és még sorolhatnám. Mert rengeteg az elvárás, egyrészt legyen klasszis, másrészt legyen juventino, ne zsoldos stb stb.
Tényleg no offenz, de nagyon érdekelne , hogy a jelen piaci helyzetben , a realitások talaján maradva kik azok akikkel itt elégedett lenne a nagyközönség? Mert szerintem pl Jorginho egy egész jó választás lenne, Pogba pedig nagyon nagyot ütne ha meglehetne szerezni. Én nem kételkedem abban, hogy brutál kp-t raknak össze nálatok ha sikerül gazdaságilag megfelelni a saját céloknak, és persze nem lehet mindenkinek megfelelni a szurkolók között, de jelenleg egy generáció váltás előtt áll a Juve a kp tekintetében főleg. Szerintem a Juve-nak egy Vidal-Tonali duo első körben nagy durranás lenne. Előbbi mellett leírtam az érveket, utóbbi pedig a fiatalítás szempontjából is jó opció.

JuventusFanatikus 2020.05.21. 18:17:14

@Contelegend: Most megint a közösség egy bizonyos részére vonatkozott az írásod, nem az egészre, és nem is feltétlenül a többségre, ráadásul biztosan vannak az inter szurkolói között is ilyen emberkék, még ha kisebb számban is.
Azt például elvárni, hogy valaki Juventino legyen, akit a csapat leigazol, azt én is butaságnak tartom. Most elmondom, hogy én mit veszek figyelembe egy transzfernél: a játékos minőséget, a magatartását és a korát. Ezek mellet + pont, ha olasz, ha a csapat szurkolója, szimpatikus, nem sérülékeny és univerzális, de ezek nem fontos szempontok.
A Vidal-témára:
Azért a 22 pályára lépésből csak nyolcon volt kezdő, a pontosság kedvéért. Most, ha figyelembe veszem a fentebb említett kritériumokat, akkor a háromból kettőn automatikusan meg is bukott.
Azzal én sem egyezek, hogy Vidal teljesítmény alapján ne férne be a Juventusba, mert még mindig bitang jó játékos, de ahogy a klubba belerúgott távozása után, és fiatalabb sem lesz, jelenleg pedig semmi szükségünk 30+os játékosokra.

rockitbaby 2020.05.21. 18:17:32

@Contelegend: Vidal a kora és a habitusa miatt nem kellene. Meg hogy őszinte legyek, lehet akár Bentancur, akár Tonali - ha jön -, nem képvisel olyan szintet, mint ő, de inkább a fiatalokba fektetném bele az időt és lehetőséget, mint egy 32 éves játékosba. A középpályánk így is öreg - mint az egész keret -, nem kellene ezen tovább rontani. Különben úgy járunk, mint az Inter a triplázás után. Nem tudtatok megújulni és szerintem a többire bár mi örömmel nézünk vissza, ti a legkevésbé sem.

Vidal és főleg Pogba esetében a távozásuk mikéntje is okoz némi keserédes szájízt a Juventinok köreiben, így az is a contra oldalt erősítni. Pogesz konkrétan nyaralásként emlékszik vissza karrierje legjobb és legmeghatározóbb éveire, míg Vidal alapvetően azért került hozzánk, mert a Lúzerkusen nem akarta riválisnak - Bayern - eladni.

Persze mindenki azt a Vidalt akarná, aki nálunk csúcson volt, de bár egyrészt ez a hajó már elúszott, a stílusa és viselkedése - ami az évek múlásával sem javult - a jelenlegi roppant törékeny öltözőt szerintem azonnal káoszba taszítaná. Erre pedig nincs szükség. Továbbá annak is van oka, hogy a Barca hirtelen már feláldozhatónak tekinti.

Nekem személy szerint nincsenek nagy elvárásaim. De járványhelyzet ide, vagy oda, egy Tonali-t ki kellene tudni fizetni probléma nélkül, Pogba meg jöhetne játékoscserével, Pellegrini vissza a kölcsönből, jobb bunkóba egy ingyen játékos és ha megy Higuaín, akkor valaki a helyére.

Contelegend 2020.05.21. 18:33:19

@JuventusFanatikus: Egyértelmű hogy nem a közösség egészére céloztam. Sokak hozzászólását öröm olvasni mert nem fröcsögés csak , hanem sok új megközelítést tár fel vagy infót.
Visszatérve Vidal-nak "kicsit" nehezebb közegben kell kicsikarni a kezdőbe jutást. Jó áron szerintem bárhol erősítés lenne még 2 évre. Főleg Khedira vagy Matuidi helyett. Nem arról van szó hogy rá kell alapozni de nem értettem ezt a nagy ellenszenvet. Kor ide vagy oda.

JuventusFanatikus 2020.05.21. 18:40:52

@Contelegend: Szerintem így már érthetőbb lesz az ellenszenv:
juventuz.blog.hu/2015/05/19/vidal_egesz_eletemben_torinoban_maradhatok
juventuz.blog.hu/2015/11/27/vidal_a_bayern_jelenleg_sokkal_erosebb_mint_a_juve

Khedirát és Matuidit csoda, ha el tudjuk passzolni, nem kell helyettük egy másik koros játékos. Inkább hozzunk rendes futballistákat és Rabiot és Ramsey megteszi cserének ideig-óráig.

Contelegend 2020.05.21. 18:41:02

@rockitbaby: értem az álláspontod , de különben én úgy gondoltam hogy Khedira lép és Matuidi sem lesz marasztalva, persze ez csak felvetés. Na helyettük vagy akár az egyik helyett gondoltam hogy nektek is jó megoldás lenne. A rutin mindig jó ha nem viszik túlzásba .
Azért Pogba-nak megbocsátanál ha vissza akarna jönni hozzátok nem ? :)

Contelegend 2020.05.21. 18:44:31

@JuventusFanatikus: én ezt értem , de mindenki követ el hibát , nyilván ilyen után én sem látnám szívesen de ha mégis , akkor nem fesziteném keresztre :) főleg ha kárpótol a teljesítményével.
Rabiot és Ramsey nekem nagyon testidegen nálatok. Kíváncsi vagyok egyik vagy másik meddig tűri a padot.

rockitbaby 2020.05.21. 18:47:56

@Contelegend: Pogba kapcsán nekem sosem a képességeivel volt a gondom és én sokakkal ellentétben szívesen látnám. Persze komoly feltételek mellett, aminek egy része a fizetési igényből engedés.

Matuidi és Khedira - sajnos - egyszerre nem fog menni. Bár ha Pogesz jönne, akkor ez is lehet, de ekkor rutin is lenne. A jelenlegi Vidal sajnos több kárt okozna nekünk, mint hasznot. Conte alig bírt vele, szerinted Sarri mire menne? Viszont Conte nem véletlen akarta januárban is. Ő tudná kezeli, bár az nekem továbbra is kérdéses, hogy nektek mennyire lenne erősítés. Tartom, hogy az Inter középpályája - ha mindenki egészséges - jobb, mint a miénk. Bár keretmélyítésre jó lehet.

JuventusFanatikus 2020.05.21. 18:56:18

@Contelegend: Pont ez volt eddig a különbség az inter és a Juventus között, hogy Milánóban lehetett olyat, hogy ilyen és más "hibákat" elkövető játékos helyet kapjon a csapatnál, de a Juventusra ez egyáltalán nem volt jellemző. Sajnos, most fordult a kocka...

pedronegroo 2020.05.21. 20:02:52

Azta, tehát Arturo piásan, bebaszcsizva volt olyan kurva jó! Holnaptól én is így megyek melózni, bízom benne hogy legalább az én teljesítményem is olyan jó lesz mint a részeges chile-i barátunké és én is legalább akkora közönség kedvenc leszek! DRUNK OFFICE YEE!!

Lanzafame 2020.05.21. 23:00:29

@Contelegend: már csak azért sem kell, amit te magad írtál: a klub az idős játékosok magas bére alatt lassan összeroskad.

Vidal távozása feleslegesen tuskó volt, és szerintem 2013-14-ben volt a csúcson, azóta megbízhatóan egyre gyengébb teljesítményt nyújt. Nincs ezzel semmi gond, de mivel vérfrissítés kell, nem ő az emberünk. Ja, és olyan főleg nem kell, aki még csak nem is akar a Juventushoz igazolni. Ez is elfogadható, de ilyenkor végképp nincs miről beszélni.

Kérdezed, ki az, aki akár elérhető lehet és nem pogbai a bérigénye: Jorginho, Aouar.

Contelegend 2020.05.22. 00:31:07

@Lanzafame: Bevallom Aouar-t nem ismerem . Nem láttam játszani.

Contelegend 2020.05.22. 10:16:03

@JuventusFanatikus: Köszi, olvastam már ezt mikor felraktátok. Úgy értettem, szeretek a saját szememmel meggyőződni egy játékos teljesítményéről. ( Youtube videók nem relevánsak , persze nem rossz néha ). Viszont amennyi Lyon meccset én láttam idén ( egyet se ) az alapján semmi elképzelés nincs bennem róla.
A cikk alapján egyébként nem tűnik egy rossz döntésnek, kérdés mennyire hamar integrálódna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása