Már csak Higuaín és Rabiot hiányzik a keretből

rabiot_adrien_bajnokin_figyel.jpgA Juventus szinte összes játékosa megérkezett Torinóba, és megkezdte a kötelező kéthetes karantént, csak két játékos, Gonzalo Higuaín és Adrien Rabiot van még külföldön.

A héten az edzések is kezdetét vették Continassában, miután a játékosok COVID-19 tesztelésen estek át, ezt követően pedig önállóan dolgozhatnak az edzőkomplexumban, figyelembe a szociális távolságtartás szabályait.

Mindazonáltal a külföldre távozott játékosoknak a visszaérkezés után otthon kell maradniuk 14 napig, és csak ezt követően csatlakozhatnak azokhoz, akik nem hagyták el az országot.

Cristiano Ronaldo hétfőn repült vissza a Madeira-szigetekről, míg Blaise Matuidi, Sami Khedira, Matthijs de Ligt és Wojciech Szczęsny is az elmúlt napokban tért vissza.

Az este megérkezett a brazil különítmény is a közeli reptérre, így Danilo, Douglas Costa és Alex Sandro is csatlakozhat a kerethez a két hét elteltével.

Ez azt jelenti, hogy már csak Adrien Rabiot és Gonzalo Higuaín visszatérésére kell várni.

A két játékos közül Pipita helyzete a bonyolultabb, mivel egyes pletykák szerint a csatár egyáltalán nem akar visszatérni, és szeretne klubot váltani, de a szerződésének a felbontása is felmerült opcióként.

Mindeközben a csatár apja, Jorge Higuaín a TNT munkatársának a pletykákkal ellentmondó nyilatkozattal szolgált.

„Ez nem megfelelő pillanat a River Plate-hez igazolásra, mivel az európai futball más szintet képvisel, a fiam pedig egyelőre nem gondolkodhat az Argentínába való visszatérésen.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5315670248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisnemesg 2020.05.08. 09:21:38

ez az egész az egész világban úgy elvan kefélve, hogy csak na.
na most, ha visszaérkezik és letesztelik = negatív akkor mi a fenéért kellene karanténban lennie.
ez ugyan az mint nálunk, hogy aki külföldről hazajön 14 nap karantén.
MIÉRT IS? ergo ez az jelenti külföld = fertőzöttség. Holott vannak bizonyítottan kevésbé fertőzött országot/régiók mint magyaroország.
Ennyi erővel a fertőzött fővárosban kimegyek az utcára = 14 nap karantén.
Vagy budapesten nem lehet megfertőződni, csak az államhatárokon kívül? De ott kötelező érvényűen? A külügyminiszter naponta utazgat országok között, neki nem kell 2 hét karantén? SOHA?
A vírus miért kelet nyugat irányba terjedt? Miért nem terjedt kínából a nyugati partra? LA san fransisco stb.
Valami nagyon nem okés ezzel az egésszel kapcsolatban...

gomorra21 2020.05.08. 11:13:36

Anyuci nem engedi Adrient?

rockitbaby 2020.05.08. 11:17:33

@kisnemesg: Ez valóban a cikk témájához kapcsolódik? De látom, azért nem teljesen vagy tisztában a miértekkel :D

GGábr81 2020.05.08. 13:16:54

@rockitbaby: én sem vagyok tisztában a miértekkel. Elmegyek a kórházba és mielőtt beengednek feltesznek egy rakat kérdést, többek között, hogy érintkezett- e olyan személlyel aki az elmúlt 2 hétben jött haza külföldről. Onnan ahol egy egyszerü bolti bevásárlásnál 10-szer nagyobb biztonságban vannak, maszk, fertőtlenítés, kesztyű, lázmérés...
Itt meg simán beslattyogok és vásárolok abban a marketben ahol az abban a bizonyos öregotthonban dolgozó ápoló vásárolt, kocsit tapizott, prüszkölt... szóval nem tudom, miért az ausztriából hazajövő szomszédomtól kell jobban elszigetelődnöm.
Jó nem érintkezek, de ugyan úgy vele sem, mint akárki mással.

Attilio79 2020.05.08. 15:35:32

@GGábr81: Ez olyan, hogy bemegy egy fertőzött a boltba 8:58-kor kijön, végez a vásárlással, 9-kor bemegy a nyugger tömeg, aki a kapuban toporog, ki fertőtleníti a boltot addig?
Irreális ez az egész szituáció...

Wizzurah 2020.05.09. 07:48:56

@kisnemesg: Van olyan, hogy lappangasi ido. Negativ a tesztje, ket karanten, ha utana is negativ, akkor negativ es nem is lappangitt, nem is hordozo. A szabalyok amugy full semmit se ernek, az szerintem azert van, hogy ne legyen panik es kaosz. En pl apoltam egy embert (egeszsegugyben dolgozom) nem volt semmi baja latszolag ez volt egy hetfoi nap. Penteken mar korhazban volt es pozitiv lett a tesztje. Asszonyon kb szombaton jott ki rajtam azutani het szerda fele. 7-10 nap alatt jottunk ki belole. Mi honapok ota szedtunk amugy is vitaminokat, fiatalok vagyunk (fogjuk ra), eros immunrendszerrel, bar 3 napig olyan torokfajasom volt, hogy leirni nem tudom. A hulyesegek ott is mennek, pl. A par oraig vedo szajmaszkot egy hetig hordtuk mert nem kaptunk ujat stb. A szarnyba a 24 betegbol 16 meghalt, kozbe jott harom uj, abbol is ketto. Szoval ja.
A cikkhez: Rabiot jojjon vissza, higany akarmennyire is szimpatikus nekem ne, de ne szerzodesfelbontassal ingyen szabaduljunk meg tole. A kicsit is becsulni kell most.

rockitbaby 2020.05.09. 08:38:35

@GGábr81: Az egész veszélyhelyzeti korlátozás és társai csupán azt a célt szolgálták, hogy felkészüljünk a nagyobb volumenre. Nem a megelőzés volt a cél, csak az, hogy ha beüt a járvány, ne omoljon össze semmi sem.

A két hét a lappangási idő miatt és egy roppant komoly dolog miatt szükséges: van aki bár elkapja, de nem veri le a lábáról, így ő teljesen tünetmentes. Azonban ettől még fertőzőképes. Persze olyan is van, akin egyből jelentkeznek tünetek és olyan is, akin több idő kell. Ez a két hét egy nagyjából átlagolt érték. Ennyi idő alatt a legtöbb esetben mutatkoznak valamilyen formában jelek.

Az, hogy ahhoz, hogy bemehess a boltba nem poénból lett kitalálva a gumikesztyű és a maszk. Nem tökéletes védelem, mert olyan nincs, de minimalizálja a lehetőséget. Ugyanis azt még mindig nem tudni, hogy egyes felületeken mennyi ideig él meg. Az a téveszme megdőlt, hogy a meleget nem bírja. A kesztyű véd az összetapogatás ellen, míg a maszk az egyéb érintkezésre van.

Fertőtlenítésre pedig ha józan paraszti ésszel belegondolsz, nyitva tartás közben nincs mód, hiszen mindig van valaki az üzletben. Legjobb esetben is zárás után. De már ez is túl sok off ebben a témában.

Témához is, komolytalan dolog ebbe a ki jött vissza, ki nem kérdésbe többet belelátni, mint ami van. Nem jöttek még vissza. Ennyi. Vissza kell jönniük, mert szerződés köti őket. Ez alól pedig aligha lehet kibújni egykönnyen. Én a magam részéről Higuaint valóban nem annyira várom vissza, de bár korábban azt mondtam, bontsunk vele azonnal szerződést, kvázi példaértékkel, kicsit reálisabban gondolkozva ha másért nem is, mint létszámügyileg, de szükség van rá...

KennethJames 2020.05.09. 12:48:06

Ha tesztelnek és pozitív akkor benned van a vírus ha negatív akkor nincs. Utobbi esetben nincs lappangási idő mivel nincs mi lappangjon benned. A Pcr tesztet elég 72 órán belül megismételni hogy kizárják a hibalehetőséget ugyanis fertőzés után 2-3 nappal már kimutatható a vírus örökítőanyaga.Ezért nem kell teszt után 2 hét karantén max 2-3 nap az új teszt előtt, amire juve medical centerben gondolom van lehetőség. Egyébként 27 nap is lehet a vírus lappangása, ezért is felesleges ez a két hetes bohóckodás ha nem bizonyítottan érintkeztél koronavírusossal. Így is úgyis elkaphatod bárkitől úgy hogy, teszt nélkül fogalmad se lesz róla. Ez a távolságtartás jó dolog hogy az öregeinket megvédjük de becsúszhatnak hibák ez van.Ha 2 évig nem lesz vakcina lesz itt második meg harmadik hullám is társadalmi távolságtartás és karantén ide vagy oda.

venember83 2020.05.09. 13:09:23

@KennethJames: nahát, akkor mind meghalunk, nincs mese. Senki sem menekül. :(

De mi lesz Pipitával meg anya kedvencével?

del pipi 2020.05.09. 15:27:14

@venember83: Sose halunk meg! :)
Már érkeznek a 8-as vágánynál kérem vigyázzanak! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása