Kiszemelt: Federico Chiesa

chiesa_federico_csipore_tett_kezzel.jpgMár évek óta cikkeznek az újságírók arról, hogy több klub is érdeklődik Federico Chiesa játékjoga iránt, de egyelőre még nem távozott Firenzéből. Tavaly nyáron az új tulajdonos, Rocco Comisso nagyon ragaszkodott a fiatal szélsőhöz, annak ellenére, hogy a játékos nem igazán szeretett volna maradni. A nyilatkozatokból kiindulva ez valószínűleg változni fog, és könnyen megeshet, hogy Chiesa csapatot fog váltani.

Enrico Chiesa fiaként, Genova városában látta meg a napvilágot, és nem is lehetett kérdéses, hogy követi édesapja példáját, és ő is labdarúgó lesz. A Settignanese együttesénél kezdte, de nem sok idő kellett, hogy felhívja magára a Fiorentina figyelmét, és ahogy apja úgy ő is elfogadta a Lilák ajánlatát. 139 mérkőzésen lépett pályára a firenzeiek mezében, ezen meccseken pedig 29 gólt szerzett és 20 gólpasszt osztott ki. Az idei szezonban 23 alkalommal lépett pályára a Serie A-ban, hat gólt és három gólpasszt jegyezhet fel, a Sofascore pedig 7.00-es osztályzatot adott az idei teljesítményére.

Az olasz válogatottban 17 alkalommal léphetett pályára, egy gólt szerzett.

Adatai:

  • Kor: 22 év
  • Nemzetiség: olasz
  • Magasság: 180 centiméter
  • Poszt: szélső
  • Erősebbik láb: jobb
  • Szerződésének lejárta: 2022 nyara
  • Ügynöke: Enrico Chiesa
  • Értéke: 48 millió euró (a Transfermarkt szerint)

kepernyofelvetel_235.pngJátékstílusa: Eredetileg jobb oldali szélső, de a túloldalon is megállja a helyét. Érdekes módon a bal oldalon is ugyanúgy vonalszélsőként szerepel, mivel szinte passzolni jobban tud a bal lábával, mint a jobbal, azonban, ha lövésre szánja el magát, akkor szigorúan a jobb lábával tüzel.  Ő egy olyan játékos, aki nem feltétlen a tehetségével érte el, amit, hanem rengeteg munkával, és a pályán is lehetőségei szerint mindent erőből old meg. Rendkívül gyors, a lövései is bivalyerősek és rengeteget robotol. Leginkább a gyorsaságát használja ki, jól vezeti a labdát, és jól is le tudja kezelni a játékszert, emellett, ha olyan látványos cseleket nem is mutat be, de az ellenfelét remekül át tudja verni. A védekezésből is kiveszi a részét, ő a Serie A hetedik legjobban szerelő támadója, míg szabálytalanságok terén ő a második. 

Annak ellenére, hogy hatalmasokat tud belerúgni a labdába, nem tartozik a jó tüzérek közé, ő próbálkozott a hetedik legtöbbször kapura lövéssel (összesen 57 alkalommal), és mindössze a próbálkozások 10.53 százalékából született gól. A beadásokkal szintén hadilábon áll, mivel idén mindössze hat beívelése volt pontos, ez pedig egy vonalszélsőtől eléggé gyenge statisztika. 

Mentálisan erős, és eléggé jellegzetes viselkedése van. Rengeteget színészkedik, a legkisebb kontakt esetén is feldobja magát, és amint lehetősége nyílik rá, akkor már fut is a játékvezetőhöz, hogy megállás nélkül reklamáljon. 

Egyelőre kérdéses, hogy Comisso idén mekkora összeget szeretne érte kapni, tavaly nyáron több, mint 100 millió eurót kért a tehetséges fiatalért, ami mérhetetlenül irreális összeg. Jelen esetben ennek az összegnek a fele sem lenne reális a játékosért, ugyanis jelen helyzetben a klubok nem igazán tehetik meg, hogy rengeteg pénzt költsenek el transzferekre. Nem mellesleg Chiesa normál esetben sem ér sokkal többet 40 milliótól, ha nincs megfelelő társa, akkor még a kiesés ellen küzdő Fiorentinából sem tud kiemelkedni, arról nem is beszélve, hogy a tavalyi és az idei szezonban sem láthattuk, hogy fejlődött volna. Azt már meg sem említem, hogy a Juventusnak van visszavásárlási opciója Riccardo Orsolinire, igaz, csak szóban. A Bolognában futballozó szélső kevésbé felkapott, de jobb teljesítményre képes, és messze nem kerülne annyiba, mint Chiesa. 

Egyértelműen nem örülnék a leigazolásának.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2415669568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HiemannMoc 2020.05.08. 22:21:13

pártatlan és elfogulatlan szerző

Dybalanation 2020.05.08. 23:55:31

Ilyen statisztikákkal nem tudom miért gondolkozunk rajta...az áráról ne is beszéljünk, nem hinném hogy sokkal olcsóbban tudnánk megszerezni mint tavaly...egyszer kéne egy top csapatot összerakni, de Paraticinek a drága középszer is tetszik úgy tűnik :D

MdewC 2020.05.09. 01:30:34

Miben másabb mint Berna? Akitől szinte mindenki elélvezett, hogy jöjjön, viszont szomorúan látom, hogy nem szerepel a legnagyobb bukások között, mert lehet a Bendtner az full b@lafasz, de legalább ingyen jött, ha jól emlékszem.

Értitek mi a bajom nem? ;)

Attilio79 2020.05.09. 07:26:41

Felesleges a csapat szàmára...
Paratici inkább Tonali megszerzésén dolgozna...

Alex8610 2020.05.09. 07:50:35

A jellemet inkabb hagyjuk,teljesen egyetertek a leirtakkal.Szineszkedik,pofazik, raadasul alattomos is.Jo volt latni mikor De Ligt odapakolt neki.De ez annyira nem zavarna mert a Fiorban jelenleg ugye o a sztar /legalabbis azt kommunikaljak kifele/ de a Juveban egycsapasra csak egy "fiatal tehetseg" lenne.Hamar letornek a szarvat ha kiralykodna raadasul ilyen aron sokat kellene bizonyitania.Ami engem jobban zavar hogy semmi olyan nincs a csavoban ami azt igazolna hogy kell o nekunk.penzkidobas.Az meg megjobban zavar hogy a Juve akademiajan miert nincsenek olyan tehetsegek akik lehetoseghez juthatnanak az elso csapatnal.Bernara is kiadtunk tobb mint 40 milliot es Chiesa se lenne olcsobb.Jo lenne ha nem mashonnan kellene dragan megvenni az Olasz igereteket.

JuventusFanatikus 2020.05.09. 09:16:06

@HiemannMoc: Cáfolatokat felsorakoztató hozzászóló.

@MdewC: Mivel még mindig Juventus-játékos, ezért nem kell szomorkodnod, hogy nem látod a listán, mert alap, hogy egy játékos akkor flop, mikor már távozik. Ezért nincs mondjuk még Pjaca sem a legrosszabb igazolások között, mert neki tényleg lenne mondjuk helye.

MdewC 2020.05.09. 11:52:32

@JuventusFanatikus: remélem megírod előre a cikket, hogy csak be kelljen másolni. :D

Ludens71 2020.05.09. 19:50:48

Harmatos ez a csávó, mit kell erőltetni? Esze az nem sok van ehhez a játékhoz,izomból csinál mindent, azt sem túl meggyőzően...Túlárazott középszer. Én arra nyomtam, hogy ne jöjjön.

gomorra21 2020.05.10. 15:19:08

Jöjjön csak. Végre nem egy puhány lelkületű játékos.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása