A Juventus cserével szerezné meg Pogbát

pogba_paul_mu_ronaldo.jpgA Sky Sport Italia munkatársa, Gianluca Di Marzio annak a véleményének adott hangot, hogy a Juventus készen áll cserealapként akár Miralem Pjanićot vagy Douglas Costát is beáldozni annak érdekében, hogy megszerezze a Manchester United középpályását, Paul Pogbát.

Az átigazolási ügyekben gyakran megszólaló újságíró a Sky Sports UK adásában nyilatkozva erősítette meg az olasz és az angol sajtót is bejáró pletykát, amely az elmúlt hetek során kapott szárnyra.

Korábban is többször felmerült már Pogba visszatérésének lehetősége Torinóba, azonban a tomboló koronavírus-járvány most minden bizonnyal komoly kihatással lesz az átigazolási díjakra, s az a tény is ronthatja a francia középpályást eredetileg 150 millió euróra taksáló Manchester United pozícióját, hogy a játékos szerződése jövő nyáron lejár a klubbal.

Di Marzio úgy véli, hogy a gigantikus összeg helyett cserében inkább egy, vagy akár két játékos jelentheti majd az alapot az üzlet megvalósulásához. 

Több olyan játékos is van a Juventus keretében, aki nyáron új csapathoz kerülhet, Miralem Pjanić és Douglas Costa mellett ilyen lehet Alex Sandro vagy Blaise Matuidi is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4915646526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2020.04.28. 20:38:25

Costat nagyon sajnalnam.

venember83 2020.04.28. 20:53:47

Csak nehogy de Ligt, Dybala, Demiral vagy egy másik valóban értékes játékos legyen belőle.

senky 2020.04.28. 21:10:37

Kerdezem Alex helyebe ki lenne a balhatved ? Tan csak nem akarjak Chielot vissza tenni kozeprol balra ?

gomorra21 2020.04.28. 21:13:11

Adjuk oda a köpködőst, meg a jobbos brazilt.

JuventusFanatikus 2020.04.28. 21:16:19

Még elviszi az inter:D Legalábbis voltak ilyen hírek is....
Egyébként nem hinném, hogy megszerezzük, szerintem hamarabb lesz Pjanić-Arthur csere, ebbe belemenne mindkét klub, csak a brazilt kicsit kell győzködni.

Attilio79 2020.04.28. 21:34:35

Pogba a MU-tól eljön, ez biztos, se a klub, se a játékos nem akarja a folytatást.
A kérdés, hogy a vírus után kinek mennyi pénze, kedve lesz megszerezni őt. Azért érdekes a kérdés, mert focizni tudott, csak azóta eltelt pár év...
Pjanic idei teljesítménye közel sem jó, ha már cserealap, akkor legyen ő (Costa maradhatna), meg lehet Ramsey, aki tulajdonképpen "haza menne", de lehetne Matuidi vagy Rabiot.
Szóval 3 játékosért sem sírnék, ha az a Pogba jönne vissza, mint aki elment, félek, nem őt kapjuk vissza...

Juventino86 2020.04.28. 21:37:56

Alex Sandro távozása nem volna jó, mert akkor nem marad egyetlen normális emberünk se arra a posztra. Pogba viszont mindenképpen kellene. Nálunk tudott viselkedni és szerintem nem lennének vele fegyelmi gondok. Azt megértem, hogy egy szarfikafostúró dilettáns Unitedben nem akar már játszani. :D Amíg CR a csapatban van, Pogba bizonyosan vissza fog venni az arcából.

2020.04.28. 21:52:45

Nagy karriergyilkosság volt tőle ez az átigazolás anno.

Zombijuve 2020.04.29. 05:45:37

Jó ez a korona mercato.

del pipi 2020.04.29. 08:04:45

Én csak abban reménykedem hogy a következő bajnokságot 2 vagy három új minőségi középpályással kezdjük (Pogba,Tonali,Arthur,Lo Celso,Kante,Veratti,) most így hirtelen ezekből csipegetnék mint lehetőségek. Nem Senky miatt de valahogy Higuaint is ki kéne cserélni, És szélső védőt is kéne túrni!

rockitbaby 2020.04.29. 08:19:09

@del pipi: Azt ugye tudod, hogy ezen bevásárló lista ( 2-3 minőségi kp és szélső védők ) egy normál bajnoki címmel, kupa döntővel és egy kifejezetten jó BL meneteléssel megspékelt büdzsé mellett is komoly feladat lenne. A mostani ínséges időkben meg szerintem kb a megoldhatatlan kategória.

Szélső védőt nyakamat teszem rá, hogy az ingyen igazolható kategóriából fogunk választani, mint pl Kurzawa vagy alacsonyabb árfekvésben, mint Emerson Palmieri. Középpályán pedig cserebiznisz lesz, arra mérget vehetsz. Csak sajnos elég rosszul állunk cserealappal, ugyanis aki ér is valamit, az Benta - akit nem akarunk eladni - és Pjanic. A többieknek nincs akkora értékük. Senki nem fogja a folyton sérült Ramseyt annyiért beszámítani, amennyire mi taksáljuk, csak úgy, mint a kicsit döcögősen kezdő Rabiot. Matuidi és Khedira pedig a szinte bevonhatatlan kategória.

Ha csak nincs valahol egy hirtelen kivehető komoly pénzügyi alap, amiből költhetünk, akkor ez a nyár gyakorlatilag csak a pletykákról fog szólni.

Il Principino 2020.04.29. 09:18:34

Én kapásból adnám Pjankot és Costát is érte,viszont akkor lóvé nem jár mellé!

del pipi 2020.04.29. 10:11:52

@rockitbaby: Várjál! Én nem fifázom! Talán félre érthető voltam, a cikkre próbáltam reflektálni. De megmagyarázom, egyértelműen igazad van hogy ilyen ínséges időben ez így nem működik. Ha szerencsénk van akkor abból a pénzből amit a béreken spórolnak meg lehet egy Tonalit és egy Icardit venni, a többi nagyjából klassz cseréken alapuló biznisz. egyértelmű hogy akiket leírtam az mind nem megy, nem lehetséges. Így rendben vagyunk? :)

JuventusFanatikus 2020.04.29. 11:13:11

@del pipi: Amit a srácok megtakarítottak, abból még csak Icardi sem biztos, hogy kijön, nemhogy a kettő együtt.

rockitbaby 2020.04.29. 12:54:51

@del pipi: Egyébként is rendben vagyunk :) A srácok olyan 90 milliót spóroltak meg ezzel a klubnak, ami ha a PSG-vel akarjuk Icardi-t lebizniszelni, kevés lesz, mert akkor olyan 100 millió körül fájna a csatár. Bár szerintem akkor sem lenne összességében sokkal kevesebb, ha az Interrel és Marotta-val kellene megegyeznünk. Szerintem kb összesen annyink lesz igazolásokra, mint amennyibe Tonali fájna. Az sem véletlen, hogy minduntalan olyanról olvasni, hogy ezt erre és arra, vagy ezekért és azokért cserébe hoznánk. Ezen persze egy kicsit lendítene pozitív irányba, ha legalább zárt kapuk mögötti meccsek lennénk, mert így tévés díjakról nem kellene lemondani. Nem sok, de több, mint a semmi.

Nagyjából ez a nyár vízválasztó lesz Paratici munkásságának megítélése végett. Most lesz az igazi kihívás, hogy megmutathassa, mennyire jól tud tárgyalni. Eladni egyelőre pont annyira nem tud, mint a mestere, de ha valakit akart, azért szemrebbenés nélkül odaadta azt, amennyit kértek. Hatalmas alkudozásokba nem kezdett.

del pipi 2020.04.29. 15:09:02

@JuventusFanatikus: @rockitbaby: Persze hogy meg van a 90 millás spórolás, talán lesz még egy két aprópénzes eladásunk is, azt senki ne gondolja hogy Agnellinek és a Juvénak nincs pénze ha valamit meg kell valósítani. De abban egyetértünk hogy a cserebere lesz a nyár divatkirálya!!! :) Ja és még egy apróság azt sem kell elhinni hogy Marottájék eltudják adni Icardit, jó lesz az 60 is, különben rajtuk marad. hehe!

JuventusFanatikus 2020.04.29. 15:20:48

@del pipi: "Ha szerencsénk van akkor abból a pénzből amit a béreken spórolnak meg lehet egy Tonalit és egy Icardit venni"

Mi csak erre a kijelentésére reagáltunk. Ha a PSG megvásárolja Icardit, akkor már lehetetlen 90 millióból megvenni a Tonali-Icardi duót.

rockitbaby 2020.04.29. 16:12:04

@del pipi: Az a baj, hogy a klub ugyebár a tőzsdén van. Nyilván nem fog csődöt jelenteni Agnelli, de egy részvénytársaságot, aminek értéke folyamatosan változik, egy ilyen helyzet kifejezetten kellemetlenül érint. Az a 90 millió pedig lehet azért volt fontos, hogy a klub többi "civil" alkalmazottja meg tudja tartani az állását, és ne kelljen fizetetlennel elküldeni őket "pihenni".

Persze az is igaz, hogy a játékosok értéke csökken, lévén nem játszanak. De akkor maradva Icardi-nál, ha a PSG-vel üzletelünk, a lőtéri döglött kutyát nem érdekli, hogy mennyi a játékos valódi értéke. A kölcsönszerződésben 70 milliós ár van, valamint egy további 15 millió, ha olasz csapat is érintett lesz a buliban. Ezek a szerződésben foglaltak nem lesznek semmisek a vírus miatt. De hozhattam volna példának Tonalit is, hiszen Cellino sem az a szívbajos fajta, ha azon kell gondolkoznia, mennyit is kérjen érte. Ott az egyetlen bökkenő a történetben, hogy a döntést a játékosra bízza. Válasszon magának, a jelölttel meg majd ő eltárgyalgat.

Persze a helyzeten sokat változtathat majd az, ahogyan az egyes országok újraindítják a mindennapi életvitelüket. Speciel a franciák úgy döntöttek, hogy annyi a bajnokságnak. Nem folytatják. De ha az olaszok a folytatás mellett döntenek, akkor a fokozatos visszatérés mellett nyilván a bevételek is fokozatosan vissza fognak térni. A kérdés az, hogy az olaszok be akarják-e fejezni és ha igen, ez mennyiben módosítja a nyári mercato és a következő szezon kezdését.

JuventusFanatikus 2020.04.29. 17:16:20

@rockitbaby: Tonali nem lesz drága biznisz, mert a Brescia mindenképp kénytelen eladni.
Futtában olvastam, de azt hiszem kihagytad Icardi árából, hogy a kölcsönért is fizetett a PSG, úgyhogy 90 millió alatt nem igazán fogják értékesíteni.
Az olasz sportminiszter szerint nem sok esély van a folytatásra, úgyhogy egyszer nagyobb esély van arra, hogy ez a szezon nem lesz befejezett.

rockitbaby 2020.04.29. 17:27:34

@JuventusFanatikus: Azt nem írtam, hogy a kölcsön sem volt ingyen, de a mondandó lényegét szerintem az a 85 millió is kifejezte: nem fér bele a kettő 90 millióba.

Azt, hogy a Brescia kit lesz kénytelen eladni, nem tudom, de valahogy nem érzem, hogy akkora nyomás lenne rajtuk. Sokkal inkább fontos a kölyök jövője szempontjából, hogy csapata marad-e első ligás, vagy kiesik. Ugyanis ha nincs folytatás, akkor nincs sem bajnok, sem kiesők. Viszont a helyzet annyira még nem áll jól, hogy egy plusz két csapattal felduzzasztott versenynaptárat befejezzen a liga a jövőre eltolt EB2020-ig.

De ha nincs folytatás, az felvet pár igen komoly kérdést. Bajnok nincs, ez tiszta, legalábbis elviekben. De mi alapján határozzák meg a kupaindulókat? Előző szezonbéli helyezés alapján Lotito kiverné a balhét - valljuk be kicsit jogosan -, hogy elvégre csak második helyezett a Lazio, egy pont lemaradással. Ez BL hely.

Ellenben a kiesés/feljutás kérdése is komoly valami. A mostani 20 csapat maradjon? A Benevento jogi lépéssel fenyeget, ha nem juthatnak fel, hiszen utcahosszal vezetik a Serie B-t. Akkor legyen 22 csapat? Az meg olyan zsúfolt versenynaptárat jelentene, amit szerintem nem mernének bevállalni.

Juventino86 2020.04.29. 17:30:28

@del pipi: Most nagyon igazad van. Örülök, hogy végre más is látja, hogy Lo Celso egy remek középpályás. Nagyon kedvelem a játékát, nem mondom, hogy extraklasszis, de szerintem vele erősödne a középpálya. Poga + Lo Celso, és akkor már egész jól is állunk.

JuventusFanatikus 2020.04.29. 17:40:22

@Juventino86: Egy árva hír nincs sajnos róla, hogy Lo Celso távozna, a téli "állítólagos" viszályok rendeződtek.
@rockitbaby: A Lazio ígyis, úgyis BL-ben fog szerepelni, a többi csapat helye a kérdéses.
Az utolsó két csapat annyira le van maradva, hogy szerintem Ők sem tiltakoznának a kiesés ellen, elvégre a folytatás ellen voltak.

Juventino86 2020.04.29. 17:54:39

@JuventusFanatikus: Tudom, hogy nincs ilyen hír. Én csak arra akartam utalni, hogy szívesen látnám őt a csapatunkban. :)

rockitbaby 2020.04.29. 18:07:12

@JuventusFanatikus: Miért is lenne a Lazio BL-es így is, úgy is? :) Tudtommal az idei BL csoportkörre a Juventus-Napoli-Atalanta-Inter négyes volt a befutó.

JuventusFanatikus 2020.04.29. 18:19:12

@rockitbaby: A Dühöngőben megtalálod rá a választ;)

Rikoo 2020.04.29. 18:25:45

@del pipi: Nem megspórolás volt ez, hanem inkább kárenyhítés. Paratici sem véletlenül nyilatkozta, hogy játékosok cseréjével várhatóak klubváltások nyáron.
Konkrétan olyan hírek vannak, hogy komoly anyagi gondba került a klub. De ezt sem kell komolyan venni, csakúgy mint a játékos pletykákat. Várjunk, aztán 2 hónapon belül kiderül, hogy mit lehet alkotni a piacon. Szerintem inkább megakarják tartani a játékosaikat a klubok, minthogy áron aluli igazolások legyenek a piacon.
Én úgy látom, jelenleg az egyetlen reális célpont az Pogba leigazolása lehet Douglas Costa beáldozásával, akinek a távozásával helyet csinál a vezetőség Kulusevskinek. De ez is csak tipp.

del pipi 2020.04.29. 19:24:32

@Juventino86: Adom!
@JuventusFanatikus: @Rikoo: @rockitbaby: Amit mondtok az mind tiszta, de meglátjuk hogy hogy alakul a Mercato , abból minden kiderül! És mint mondtam Icardi sem fog 90-be kerülni.

ASCE 2020.04.30. 11:41:35

Szerintem a Fiathoz, vagy bármelyik gépjármű konszernhez köthető csapatok eladni fognak, nem vásárolni:/

venember83 2020.04.30. 12:49:33

@ASCE: a Juve inkább az Exorhoz köthető, mint a FIAT vállalathoz. Utóbbi inkább "testvérvállalat", míg az Exor "anyavállalatként" 2/3-adban birtokolja a klub részvényeit.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása