A Juventus Blog álomkezdője: Az edző

trapattoni_giovanni_1.jpgSorozatunk utolsó részéhez érkeztünk, a kezdő összeállt, már csak egy kiváló tréner kell a padra. Nem mondok újdonságot azzal, ha azt írom, hogy Alessandro Del Piero mindent elsöprő győzelmet aratott, a Blog 96.3 százaléka szavazott rá, Giampiero Boniperti 2.4 százalékkal lett a második, míg Omar Sívori 1.3 százalékkal mindössze a harmadik helyen végzett. Én személy szerint elégedett vagyok a csapattal, ugyanis annak ellenére, hogy Olvasók nagy része nem láthatott olyan legendákat, mint Scirea, vagy Platini, mégis ismerve "munkásságukat", rájuk szavaztak. Ez a gárda tökéletes ötvözete három sikerkorszaknak, és ami a legfontosabb, szinte az összes játékost komoly érzelmi szál köti az Öreg Hölgyhöz. Igaz, hogy a Juventus történelmében akadtak jobb futballisták, mint például Marchisio, de a cél nem az volt, hogy a legerősebb gárdát válogassuk össze, és ez szerencsére látszik a csapaton is. Azt hiszem, hogy ez azon kevés álomcsapatok egyike, ahol a játékosok többé-kevésbé eredeti posztjukon szerepelnek, elég csak összehasonlítani a Juventus hivatalos oldala által kezdeményezett játék eredményét. Nem is szaporítom tovább a szót, következzen a Juve történelmének három legsikeresebb trénere:

Giovanni Trapattoni: A Milan legendája volt játékosként, Milánó közelében is született és első együttese edzőként szintén a Rossoneri volt, ennek ellenére a Juventus legsikeresebb trénere. 1976-ban érkezett Torinóba, és tíz éven át irányította a Zebrákat. Ezen idő alatt csapata hat Scudettót, két Coppa Italiát, egy UEFA-kupát, egy BEK-et, egy KEK-et, egy UEFA-szuperkupát és egy Világkupát hódított el. 1986-ban tért vissza Milánó városába, de nem a Rossonerihez, hanem a rivális Nerazzurihoz. Öt esztendőn keresztül volt az Inter trénere, ott egy Scudettót, egy UEFA-kupát és egy Supercoppa Italiánát nyert. 1991-ben ismételten egy meglepőt húzott, ugyanis ismét a Juventus edzője lett, de ezúttal csak három évig vezette a csapatot. Nem volt már korántsem annyira sikeres, mint az előző regnálása alatt, mindössze egy UEFA-kupával bővült vitrinje. 1994-ben a német rekordbajnok irányítását vállalta el, egy évet töltött a Bayern Münchennél, majd a Cagliarihoz írt alá, aztán ismételten visszatért Münchenbe. A német kaland is jól sikerült számára, a Bajorok az ő irányítása alatt egyszer megnyerték a bajnokságot, egyszer a német kupát és egyszer a német ligakupát. 1989-ben visszatért hazájába, a Fiorentinánál szerzett munkát, majd 2000-ben olasz szövetségi kapitány lett. 2004-ben a Benfica lett új kenyéradója, ahol ismét trófeát hódíthatott el, ugyanis portugál bajnok lett gárdájával. Egy év után a Stuttgart irányítását vállalta el, majd következett a Red Bull Salzburg, ahol bajnokságot nyert a Bikákkal. 2008-ban ír szövetségi kapitány lett, majd 2013-ban visszavonult az edzősködéstől.

Kevés olyan tréner van, aki kiváló motivátor és taktikus is egyszerre, azonban ő ezen edzők közé tartozott. Határozott és kemény személyiség, aki volt, hogy locsolócsővel locsolta a játékosait, vagy kulacsot vágott hozzájuk, ezzel kifejezve elégedetlenségét. Korszakalkotó vezetőedző volt, aki Nereo Roccótól, a catenaccio atyjától tanulhatott, mire pedig ő lett tréner, addigra pont eljött az ideje, hogy ezt a játékfelfogást leváltsa, így alakult meg az úgy nevezett zona mista, amit gioco all' italianának is szoktak nevezni. A lényege az volt, hogy az akkor rendkívül sikeres holland támadófocit ötvözze az olasz játékfelfogással. Ő ténylegesen együtt élt a játékkal, tudta mikor kell változtatni, korántsem csak egy taktikát, vagy egy felállást ismert. Célja mindig az volt, hogy minél tökéletesebb gépezetet rakjon össze, és együttese győzedelmeskedjen. Minden idők egyik legjobb edzője volt, aki rengeteg klubbal ért el komoly sikereket, de a Juventusszal meghódította az egész világot.

lippi_marcello_1.jpgMarcello Lippi: Játékosként leginkább a Sampdoriához kötődött, Genovában is kezdte el edzői karrierjét, méghozzá a Primavera csapatnál. Rengeteg kisebb együttest megjárt, mire komolyabb gárdához került volna, ilyen csapat volt a Pontedera, a Siena, a Pistoiese, a Carrarese, a Cesena és a Lucchese. Kicsit komolyabb erőt képviselt már az Atalanta, majd a Napoli, de csak 1994-ben került Olaszország egyik legnagyobb együtteséhez, a Juventushoz. Első periódusa Torinóban hat évig tartott, ezen idő alatt pedig megválasztották kétszer is Európa legjobb vezetőedzőjének, csapatával pedig megnyerte a BL-t, háromszor a Scudettót, egyszer a Coppa Italiát, kétszer a Supercoppa Italianát, egyszer a Világkupát, egyszer pedig az UEFA-szuperkupát. Nem is kell ecsetelnem, hogy ez milyen fergeteges időszak volt, azonban 1999-ben aláírt a rivális Interhez, ahol megbukott, ezért egy esztendő elteltével ismételten visszatért Torinóba. Három évig volt a csapat élén, két Scudettót és két Supercoppa Italianát köszönhetnek többek közt neki is a Juventus szurkolói, de korántsem volt olyan lehengerlő a Juve, mint a kilencvenes években. 2004-ben olasz szövetségi kapitány lett, az Azzurrival pedig 2006-ban megnyerte a VB-t. Két évet pihent, majd ismét a talján válogatottat irányította, de csak két évig. 2010-ben nem csak Olaszországot, hanem a kontinenst is elhagyta, a kínai Guangzhou Evergrande csapatának irányítását vette át, ahol két naptári év alatt háromszor lett kínai bajnok, egyszer kínai kupagyőztes, egyszer pedig megnyerhette az ázsiai Bajnokok Ligáját. Pár hónapon keresztül technikai igazgató volt a dél-kínai Tigriseknél, majd 2016-ban elvállalta kínai válogatott irányítását, 2019 óta pedig nincs csapata, de még aktív edző.   

Ő is remek taktikus és kiváló motivátor volt, de más módszereket használt, mint Trapattoni. Ő nem az oldalvonal mellett ugrált és ordibált, sokkal inkább a nyugalom megtestesítője, aki a padon ülve, szivarozva figyeli a történéseket. Lippi sikerének kulcsa a pszichológia volt, remekül ért az emberek nyelvén, rengeteget beszélgetett a játékosokkal, még a magánéletüket is megoszthatták vele. Az Arrigo Sacchi által kitaposott ösvényen haladt Lippi mester is, csapatai a labdatartásra és támadójátékra fókuszáltak, de emellett a védelem is remekül meg volt szervezve. A Juventus az ő idejében játszotta a legszebb futballt, és a kilencvenes évek egyik legütősebb gárdája volt a torinói. Sir Alex Fergusont is Marcello Lippi nyűgözte le, és az ő játékstílusát alkalmazta a Manchester United-nél. Az olasz stratéga nagyszerűen nyúlt bele a meccsekbe, és a formációváltás is az erősségei közé tartozott. A világ egyik legjobb trénere, annak ellenére, hogy "csak" a Juventusnál és az olasz válogatottnál alkotott igazán egyedülállót. 

allegri_massimiliano_instrual.jpgMassimiliano Allegri: Edzői karrierjét 2003-ban kezdte, az Aglianesénél. Megjárta a SPAL-t, a Grossettót, és a Leccót, míg a Sassuolóhoz nem került, ahol megnyerhette pályafutása első serlegeit. A Neroverdit egy Serie C-s bajnoki címhez és egy Serie C-s olasz kupagyőzelemhez segítette. 2008-ban a Cagliari vezetőedzője lett, ahol felhívta magára a Milan figyelmét. A Rossonerinél első szezonjában Scudettót nyert, míg a 2011/2012-es évadban olasz szuperkupát. A milánóiak meglehetősen nehéz helyzetbe kerültek, Silvio Berlusconi pénze egyre inkább fogyott, a sztárjátékosok továbbálltak és jött Conte Juventusa, amely senkinek sem kegyelmezett. 2014-ben Allegrit elküldték, és még abban az évben aláírt a Bianconerihez, ami eléggé meglepő volt mindenki számára. A Juventinók tüntettek ellene, tojással dobálták, neki tulajdonították a Milan rossz szereplését. Öt Torinóban töltött év alatt öt Scudettót, négy Coppa Italiát, két Supercoppa Italianát nyert, és kétszer elvezette csapatát a Bajnokok Ligája döntőjébe. Az öt évből három kifogástalanra sikerült, míg az utolsó kettő már korántsem sikerült olyan fergetegesre, ezért tavaly távoznia kellett.

Max a jelenkor egyik legjobb trénere, és talán nem túlzás Olaszország legremekebb vezetőedzőjének nevezni. Taktikailag hihetetlenül sokoldalú, rengeteg felállás és játékstílus megtalálható tarsolyában, amelyet akár meccs közben  tud váltogatni. Egyik legnagyobb fegyvere az, hogy van annyira merész, hogy egy fontos összecsapáson a csapat kulcsemberét képes leültetni a padra, hogy az csereként pályára lépve eldöntse a mérkőzést. Míg Trapattoni korszakalkotó volt, Lippi pedig az adott kor játékstílusát alkalmazta, addig Allegri nem feltétlen halad annyira a korral, ennek ellenére a nemzetközi hadszíntéren mégis sikeres tud lenni. Nincs kifejezett stílus, ami csapatait jellemzi, de ennek az oka az is, hogy a Juventusnál nem olyan játékosokat kapott, akiket kifejezetten kért. Annyi bizonyos, hogy nála fontos, hogy a védelem stabil legyen, amire tud építeni. Az ő irányítása alatt szinte nincs kivétel, mindenkinek ki kell vennie a részét a védekezésből is. A támadásokat már kevésbé precízen tudja megszervezni, az utóbbi időkben csak azt láthattuk, hogy a Juve a hosszú indításokat, a széleken való áttöréseket, és a beadásokat erőlteti. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a Zebrák tudtak szép támadásokat is vezetni, mikor volt hozzá megfelelő "alapanyag", és a középpálya megfelelő minőséget képviselt.

lineup111587628370448.png

Olyan nagyon könnyű döntést most sem lehet hozni, mert Trapattoni és Lippi is igazi edzőfejedelmek voltak. Én Marcello Lippire szavazok.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9915635772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JuventusFanatikus 2020.04.23. 21:06:22

Mivel ez az utolsó része ennek a sorozatnak, ezért aki szeretné, az nyugodtan írja le, hogy így képzelte-e el, elégedett-e, min változtatna.

Az én álomcsapatom Juventus-játékosokból így nézne ki:
3-4-1-2:
Buffon - Barzagli, Cannavaro, Chiellini - Zambrotta, Marchisio, Pirlo, Nedved - Baggio - Trézéguet, Del Piero

Ha, majd tíz év múlva ismét nekilátok megírni egy ilyen sorozatot, akkor szerintetek a jelenlegi csapatból kik szerepelhetnek majd akkor, ki válhat legendává?:P:D:D

Komolyan szólva, szerintem de Ligt a kiváló játéka miatt lehet legendás alak, de nem vagyok biztos abban, hogy akár három-öt évnél többet lenne nálunk.

Demirallal sokkal optimistább vagyok, szerintem, ha a sérülés után is ezt a teljesítményt tudja nyújtani, akkor egy hűséges, és remek játékosunk lehet.

Alex Sandro szépen-csendben, de legendás személy lehet, ha szintet tud lépni a teljesítménye, vagy legalább ezt a szintet hozza, és még pár évet lehúz.

Bentancurból szintén kinézem, hogy egy hűséges és szorgos, olyan igazi Juventus-középpályásként marad meg az utókornak, benne megvan minden, ami ehhez kell.

Dybala áll szerintem legközelebb ahhoz, hogy egyszer majd legendaként emlegessük.

2020.04.23. 21:27:50

Buffon - Chiellini, Cannavaro, Thuram - Nedved, Davids, Vidal, Camoranesi - Del Piero, Trezeguet, Tévez

Nálam 5 játékosnak (Buffon, Nedved, Camoranesi, Del Piero, Trezeguet) volt bérelt helye a csapatomban, és köréjük választottam a többieket. Alapból 4-4-2-ben szerettem volna összeállítani a csapatot, de mivel minden egyes percet imádtam, amikor Tévez pályán volt, ezért muszáj voltam Őt is betuszkolni a csapatomba, így lett ez a 3-4-valami a felállás. Én a viszonylag fiatalabb korosztályhoz tartozom, és 2003 környéke óta figyelem a csapatot, így csak olyanokat választottam akiket láttam is játszani.

A legnehezebb dolgom a belső középpályásoknál volt. Minden poszton próbáltam csak arra fókuszálni, hogy a mi csapatunkban mennyire szerettem az adott játékos játékát, és megpróbáltam elvonatkoztatni attól, hogy valaki eligazolt és mondjuk kevésbé tekinthető már "legendának". Így került be Vidal, aki szerintem mindentől függetlenül az elmúlt 15-20 év legösszetettebb (és talán legjobb) középpályása volt nálunk.
Davids pedig egy olyan egyéniség, akit képtelen voltam kihagyni, és azért mellette, és nem Pirlo mellett döntöttem, mert ahogy telt az idő úgy Pirlot már mindig egyre kevésbé szerettem volna a kezdőben látni. A 11/12-es szezonja hihetetlen volt, de utána már egyre jobban látszódott rajta a kor, és talán jobban járunk, ha Berlinben sem ő kezd...

És a Vidal által képviselt kategóriában van Cannavaro és Thuram is, akiket "utólag" nem szívesen raktam be, de ha csak azt az időszakot nézzük amit nálunk töltöttek, akkor kihagyhatatlanok szerintem.

kovta23 2020.04.23. 21:49:34

Az én álom kezdő így nézne ki:
Buffon
Barzagli-Thuram-Chiellini
Nedved-Pirlo-Davids-Baggio
Dybala
Trezegeut - Del Piero

És van egy olyan kezdő akik nem akkora sztárok de én megszerettem őket. És vannak köztük olyanok akiket sokan nem szeretnek.

Storari
Padoin-Bonucci-Beanatia-Asamoah
Di Livio-Deschamps-Vidal
Pogba
Vucinic-Tevez

GGábr81 2020.04.23. 22:01:52

@JuventusFanatikus: Egy helyen különbözik az álom kezdőm a tiédtől, bár talán pont itt voltam a leg bizonytalanabb. Zambrotta vs Camoranesi. Huhh hogy tudom kihagyni bármelyiket is. Akit még nagyon fájó szívvel hagytam ki az Tacchinatdi.
Buffon - Barzagli, Cannavaro, Chiellini - Camoranesi, Marchisio, Pirlo, Nedved - Baggio - Trézéguet, Del Piero
Nálam Lippi trenírozza őket.
Köszönöm a munkád, már elmondtam korábban is, hogy nagyon tetszett a sorozatod.

kidelpiero 2020.04.23. 22:03:45

Látszik, hogy az egész játékba sok energiát és időt beletettél és szokásosan nagyon profi, szakmai munka. Köszönet érte.

Viszont talán a személyes élményeid miatt kicsit elfogult lett a végeredmény...

Zidane nálad inkább a Realhoz köthető ezért kimarad, Pirlo viszont bekerül?

Marchisio: minden tiszteletem mellett szerencsére a Juventus történelmében sokkal jobb játékosok szerepelnek nála. A helyére simán beférne Platini.

Nálam Zambrotta viszont simán hátul szerepelne (akár Barzagli helyett), bár őt körülbelül mindenhol lehetett játszatni, és akkor szintén teljesen elfogultan be tudnám szorítani Davidsot a középpályára.

Annak örülök, hogy Baggiot betetted a saját csapatodba, neki szerintem is itt a helye. :)

dobor norbert 2020.04.23. 22:13:05

@JuventusFanatikus: Köszönjük szépen!Fantasztikus munka!

JuventusFanatikus 2020.04.23. 22:14:03

@GGábr81: Köszönöm!:)
@kidelpiero: Köszönöm!:) Most ez nem igazán világos, hogy mire gondolsz?:) A saját álomkezdőmre, vagy a Blogéra? Mert az ember saját álomcsapatára az elfogult jelző elég érdekes, míg a Blog álomkezdőjét nem én raktam össze, hanem Ti.
Marchisio helyén nem játszhatna Platini, semmiképp se.

niccolo 2020.04.23. 22:21:25

Trapattoni +1 siker,1983 Klubcsapatok Mundialitója Kupa,

JuventusFanatikus 2020.04.23. 22:30:03

@dobor norbert: Köszönöm!:)
@niccolo: Nem a KEK-re gondolsz? Mert az ott szerepel a felsorolásban.

kidelpiero 2020.04.23. 22:36:20

@JuventusFanatikus: Az elfogult jelzőt arra értettem, hogy nagyrészt szerintem szakmai döntések alapján válogattál, viszont pár helyen ezt felülírta a személyes tapasztalat.( mind a közös szavazásnál a jelöltek válogatásában, mind a saját csapatodban)

Valahol kommentben érveltél talán Zidane ellen mivel neked ő inkább Realos, ezért nem értem, hogy Pirlo akkor miért kerülhet be mégis. ( mert őt még láttad Juve mezben játszani? :P)

Marchisionál szintén nem láttam más elfogadható érvet, mint hogy a közelmúlt játékosa. Platinit nem a pozicójában játszatnám, csak simán helyette a csapatban. Nálam Davids lenne a védekezőbb szellemű középpályás.

Kmarcika 2020.04.23. 22:58:10

Nekem végig furcsa volz ez a játék, történetesen, hogy a játékosok több, mint felét nem is láttam játszani, tekintve, hogy kicsivel 2000után születtem.
Edzőnek allegrire szavaztam.
1 őt láttam egyedül
2 ő ideje alatt szerettem bele a Juventusba.(tudom új vagyok stb :D)
2012es évig nagyjából nem is néztem focit.
Elvoltam a kézilabdával, de még azt se nagyon néztem.
2012 ha jól emlékszem lengyel ukrán közös rendezésű eb volt.

Olasz spanyol döntő.
Ez volt az első jelentősebb focitorna amit végig követtem.
Döntőben spanyoloknak drukkoltam, amikor leültem a tv elé.
De a meccs végére az olaszokért szorítottam.
(Torres gesztusa, hogy lepasszolta a ziccert a gól és rekord helyett azóta is él bennem mint emlék de ez mellékes.)
Ezek után elkezdtem nézni a focit, de nem szurkoltam senkinek.
Talan kicsit a barcanak a nagyapám miatt.

2015ös bl döntő.
Még kedveltem a barcát, de korántsem annyira, mint 2013 körül.
De.
Ott volt a juventus.
Amelyik csapatnak végignéztem a menetelését.
Kezdtem szimpatizálni velük. Elég rendesen.
De még mindig nem drukkoltam senkinek a világon olyan különösebben.
Vége lett a meccsnek.
Beleszerettem a Juventusba.
A barcát meg kissé megutáltam :D
(Azóta eléggé nem szeretem őket szépen szólva, de még mindif inkább ők mint a 2madridi csapat)

Az volt a furcsa, hogy a foci szeretetét két vesztes döntő, két vesztes csapata hozta meg nekem.

2015óta viszont megbolondulok a juventusért.
Ha mondhatom így: JuventusFanatikus lettem :D

Azóta olvasom a blogot, követem a juventust napi szinten.
A Juventus lett a legkedvesebb csapat számomra.

Így végszónak, leírom az én 11emet +ezdőt, akit láttam is játszani.
Fura lesz kicsit, bocsánat az ős juventinoktol. ;)

Buffon
Lichti Barza Chiellini Evra
Marchisio Pirlo Matuidi
Dybala
Tevez Mandzu

Ha Demiral ittmarad sokáig, akkor evra helyett ő lesz a csapatomban, (Chiello balszel akkor bocsi)

Rajta kivül Bentancur lehet még az nekem, aki kiszorítja Matuidit.

Matuidit úgy érzem meg kellene magyaráznom.
A másik jelöltem ide Pogba lett volna, neki imádtam/imádom a játékát.
De Matuidi egy olyan csupaszív játekos, hogy Pjanic Pogba Vidal nem lehet kedvesebb nála.
Nem lesz juve legenda, de nálam ő lett harmadik tag a kp-n a hajtása miatt.

Cserepadra igy lemaradtaknak felraknám: Mr.Pumukli, Gonzalo, Pogba, Szczesny, Del Piero(őt csak kevésser láttam, azér nem kezdő), Caceres
Na meg ugye Benta és Demiral.
Remélem sokáig maradnak.

Forza Juve

Köszönöm, hogy meghallgattatok :D

GodPiero 2020.04.23. 22:59:04

@JuventusFanatikus: Hatalmas gratula és köszönet a munkádért.
Egyet értek az álomkezdőddel csupán egy helyen változtatnék: Marci helyett Davids...

Kmarcika 2020.04.23. 23:02:37

Ui.: Köszönjük ezt a cikksorozatot.
Jó volt bővebben hallani ezekről a legendákról.
Kiváló munka.
Ezer hála

Type-R 2020.04.23. 23:13:52

@JuventusFanatikus: Nagyon jó cikksorozat volt és ez a kép az álomfelállásról is vérprofi.
Köszönjük!

JuventusFanatikus 2020.04.23. 23:21:08

@kidelpiero: Áh, szóval kicsit félrértelmezted a dolgokat:) Az én álomcsapatomba azokat a Juventus -játékosokat tettem bele, akiket legjobban szeretek, mivel ez az egész lényege. A Blog álomcsapatába nyilván másokra voksoltam, mert ott nem arról van szó, hogy csak nekem ki kedves, hanem egy Juventust kellett összerakni, összetettebb dolgokat figyelembe véve, a kommentbe pedig ez egy JuventusFanatikus Team:)
Pirlo semmiképp nem maradhat ki, ha kisbalták hullanak az égből, akkor sem. Ő a kedvenc játékosom, és miatta kezdtem el nézni a focit, és Ő hozott össze az Öreg Hölggyel:D
Én nem beszélek Zidane ellen, mert nincs nekem semmi bajom a franciával, egyszerűen nekem, ha Zidane, akkor Real Madrid.
Úgy gondolom az összeválogatásnál sem volt gond, igaz, a középpályásoknál akadtak először akadtak problémák, és akkor el is bizonytalanodtam, hogy tényleg rosszul döntöttem, de végül a második szavazás úgymond engem igazolt, hogy Pinyőt idézzem:D
@GodPiero: @Kmarcika: Köszönöm!:)

Lanzafame 2020.04.23. 23:58:14

@JuventusFanatikus: köszönöm, jó élmény volt.

Én azokból tudom jó szívvel összerakni, akiket láttam játszani, az általad megadott felállásban, legjobb év alapján ez így néz ki:

Buffon 2015
Barzagli 2016, Bonucci 2017, Chiellini 2017
Zambrotta 2005, Vidal 2014, Pirlo 2012, Alex Sandro 2017
Nedved 2003
Trezeguet 2005, Del Piero 2008

Mitya10 2020.04.24. 00:16:07

@GodPiero: Csatlakozom. Nàlam is Davids kihagyhatatlan. Eleve az egyik kedvencem volt ès bàr persze èn is kedvelem Marcit de sztem ha Davidsal lett colna 1 versenyben ès nem Pirloval akk nem is lett volna kèrdès :P De valòban le a kalappal az egèsz sorozat elött mèg többet is tudok mostmàr pàr jàtèkosròl ès 1 valami baromira szùrta a szemem. A kicsit règebbieknèl akik 2-3 vagy akàr 400 meccset is jàtszott a Juvenàl rengeteg jàtèkosnàl làttam botrànyos gòl/gòlpassz mutatòkat :D Ennek mi lehet az oka?

kidelpiero 2020.04.24. 00:22:18

@Kmarcika: A leírtak fényében érthető az összeállításod, de Jééézusom, könyörgöm akkor Del Pierot inkább ne írd sehova, mint kispadra.... :)

Kmarcika 2020.04.24. 00:25:34

@kidelpiero: bocsánat :D
Del Pierot nagyon kevésszer láttam játszani.
Ezt azóta annyira megbántam, hogy el nem tudom mondani.
Mindenki beszéli, hogy mekkora legenda stb stb...
Én meg alig láttam játszani :(
Egyszerüen dühítő érzés :D

:(

kidelpiero 2020.04.24. 00:37:43

@JuventusFanatikus: ízlésekről vitatkozni ugye nem lehet :) Személy szerint a Juves időszaka előtt annyira nem kedveltem Pirlot, nem is értettem anno a leigazolását, viszont alaposan rám cáfolt.

Barzaglit látom még mindenki kezdőjében szinte, nála csak én ereztem úgy, hogy azon kívül hogy egy borzasztóan szimpatikus Juve játékos, mindig csak a "második számú" középhátvéd minden csapatában?

kidelpiero 2020.04.24. 00:59:42

@Kmarcika: Engem anno a nagyok húztak mindig a "játszón", hogy ügyes ügyes ez a Del Piero gyerek, de Baggio cipőjét nem kötheti be...

10 évvel később mi húztuk a kisebbeket, hogy míg C.Ronaldóról ruhamárkát neveznek el, Del Pieroról stadiont fognak... Azóta meg már Ronaldo is Juve játékos, és a valaha élt top10 játékos egyike.

Juve szurkolóként mindig el van kényeztetve az ember, évről évre zseniális labdarúgókat láthatunk.

Kmarcika 2020.04.24. 01:05:56

@kidelpiero: :)
Jó lenne, ha Dybala felnőne ehez a magasságokhoz, legalább majdnem is. (Nincs ilyen mondat tudom)

Kmarcika 2020.04.24. 01:06:45

@Kmarcika: késő van ehez nekem bocsánat :)

Joseph Toser 2020.04.24. 05:04:42

@JuventusFanatikus:

Az én kezdőm szinte megegyezzik a Tieddel,kivéve a terquariasta pozícióban...
Buffon - Barzagli, Cannavaro (Bonucci), Chiellini - Zambrotta (Camoranesi), Marchisio (Davids), Pirlo, Nedved - Zidane - Trézéguet, Del Piero .
Lippi az edző.

Zárójelbe raktam még 3 olyan játékost akik nálam még kezdők is lehetnének.
Igen, tudom... Bonucci.... én sem vagyok odáig érte,DE a BBC nem lett volna nélküle! Ezt el kell ismerni! Mondjuk, úgy , hogy a zárójelben van a 3 cserém!

Ez a kép amin a kezdő 11 van... ámulok!
Köszönöm mégegyszer!

Joseph Toser 2020.04.24. 05:20:07

Annyit mondanék még a mostani kerethez..

Alex Sandro.. HA így folytatja és nem igazol el, akkor Ő is elérhet olyan magasságokba,mint Zambrotta.
De-ligt és Demiral is a jövő nagy védőpárosa lehet...
Betancur lehet az aki köré lehet majd építeni a kp-ét.
Dybala lehet majd méltó utódja ADP-nek , a 10-es mez méltó viselője.

del pipi 2020.04.24. 05:47:18

Na szóval klassz kis álomkezdő alakult itt ki! Gratula a sorozathoz! Legalább egy kicsit másra tudtunk figyelni mint erre a kórságra ami miatt most nem tudunk futballt nézni, köszi!
Az edzőm egyértelműen Lippi, nincs kérdés!
Az én kezdőm még mindig 4-4-2 ami így néz ki: Buffon-Toricelli-Chiellini-Ferrara-Zambrotta-Di Livio-Pirlo-Zidane-Nedved-Trezeguet-Del Piero
És nehogy azt gondoljátok hogy nem tudnék még vagy három csapatot csinálni, ezalatt a sok év alatt annyi sok jó futballista fordult meg a Juvéban hogy azt elmondani nem tudom.
Ha a gazdasági helyzet nem azt diktálja(mivel talán az egyetlen ténylegesen piacképes játékosunkról van szó) és nem akarják mindenképpen eladni akkor: Paulo Dybaláról tudunk később beszélni, benne minden meg van ahhoz hogy a nagyok között említsük, de ezt neki is el kell hinnie!

JuventusFanatikus 2020.04.24. 08:04:38

@del pipi: @Joseph Toser: @Lanzafame: @Type-R: Köszönöm!
@Mitya10: Köszönöm!:)
Az nem teljesen helytálló, hogy ha a Marchisio és Davids egy szavazásban lettek volna, akkor simán nyert volna a holland, mert még a bónusz szavazást sem nyerte meg.
A gólok száma szerintem pontos, de ne feledjük el, hogy több esetben is olyan játékosokról beszélünk, akik a '80-as, 90'-es években játszottak, mikor még a meccseket is kihívás volt megtekinthető megtekinteni, nemhogy statisztikát vezessenek róla. Ezért van, hogy pár játékosnál csalóka ez a szám, de próbáltam úgy összeállítani, hogy ha reális az adat, akkor bekerüljön.
@kidelpiero: Van benne valami, de Ő volt a BBC legidősebb tagja is, szóval ilyen téren érthető, hogy többet volt kispadon, mint a többiek, de olyan rengetegszer szerencsére ez nem fordult elő.

steven.h 2020.04.24. 08:41:49

@JuventusFanatikus: Köszönjük szépen a rengeteg munkát amit az álomkezdő szavazásba fektettél. Még lógok neked egy Inzaghi emlékkel, de ez nagyjából pont olyan mint a Zambrotta sztori, hogy egy cikk van róla az is NSO-n és nekem nem így rémlik :D

Az edzőkérdés az nálam majdnem olyan egyértelmű. mint Gigi a Kapuban vagy Del Piero a csatársorban. Egyértelmű hogy Lippi, bár a másik két edző munkássága is minden elismerést megérdemel.

niccolo 2020.04.24. 08:44:08

@JuventusFanatikus: Nem,nem keverem a kupákat. Igaz nem hivatalos kupasotozatok voltak ezek,de régi újság cikkben a Juventus dicsőséglistájához oda volt írva, Juve, Milan, Penarol, Flamengo, inter játszott ebben az évben (1983)a kupáért, kétévente más csapatokkal ismétlődőtt.

JeetTrader 2020.04.24. 09:43:10

Én ugyan az 1996-os Juventust látva szerettem a csapatba és akkoriban Lippi volt a mester, de mégis Trapattonira tettem a voksom. Azért mert más csapatoknál is megtudta valósítani a taktikáját (értsd lett bajnok). Az meg, hogy taktikus ÉS motivátor is valaki az a legjobb kombináció a mai napig. Szerintem illett volna hozzá a mi álomkezdőnk. Pláne h a jóöreg catanaccio updatelt változatát is kifejlesztette.

Első évében ez a csapat, olasz bajnok, olasz kupa és BL győztes lenne....majd EU szuper kupa, olasz szuper kupa és világkupa is meglenne ;). És felkerülne simán a 4. csillag is a címerünk fölé, minden gond nélkül. Elképesztő lenne......sajna csak Fifában állhat össze ez a Dream Team. :(

Azt hiszem Lippi is csúcsra tudná ezt a csapatot járatni és hozzá szép focit is játszatna (mai napig emlkészem a nagyszerű két vagy több ember közötti kiugratásokra amivel sokszor operáltak a középpályások akkoriban). Talán a védekezésben lehetne problem...de nem sok ha ránéz az amber a játékosokra.

Egy biztos, Allegrihez nem ez a Juve passzolna.

ZecH 2020.04.24. 10:21:57

@JeetTrader: Nagyon nehez volt valasztani Trap es Lippi kozott...

alexGicamo 2020.04.24. 10:55:01

Lippi mester ! Mindig is roppant szimpatikus volt számomra és persze ő vezette világbajnoki címig az olasz válogatottat ! Sosem felejtem el azt a vb -t !

alexGicamo 2020.04.24. 11:05:11

@JuventusFanatikus: Nagyszerű munkát végeztél ezzel az álomcsapat projektel ! Gratulálok ! Öröm volt olvasni a régmúlt , a közelmúlt és a jelen legendáiról ! Köszönöm szépen !

G1G1
Barza - Canna - Chiello
Zambrotta - Marci - Pirlo - Pavel Pavel
Trez - Baggio - ALEX

MdewC 2020.04.24. 11:24:12

Tökéletes kezdő!
Tökéletes edző!
Tökéletes csapat. :)

Másodedzőm: Conte lett volna, de Max túlnőtte, ezért Max.

Cserepad: Tévez, CR, Davids, Thuram, Cannavaro, Dybala!

Jó volt ez a cikk sorozat, megmentette a blogot. ;)

MdewC 2020.04.24. 11:26:44

A képet pedig lementettem. ;)

Nincs még egy ilyen csapat.

JuventusFanatikus 2020.04.24. 11:27:56

@steven.h: Köszönöm!:) Én olyan információkkal találkoztam, hogy Pippo folyamatosan rinyált, ha valami nem úgy volt, ahogy ő szerette volna, nem passzoltak neki, vagy ilyesmi. Különösen Del Pieróra haragudott meg, volt, hogy emiatt hetekig nem szólt hozzá, aztán Ale kiosztotta, hogy ilyet Juventus játékosként nem csinálhat, hogy visszapofázik mindenkinek, és folyamatosan nyavalyog, ezért inkább Ancelottival tartott a Milanba.
Mi a Te verziód?:)
@niccolo: Így világos, ha nem hivatalos kupa, akkor nem is csoda, hogy nincs róla semmi információ.
@alexGicamo: Köszönöm!:)

JeetTrader 2020.04.24. 11:34:41

@JuventusFanatikus: Kulcskérdés: Ki kapná a 10-es mezt? Ugye Alex? :) Viszont akkor Platini milyen számban játszana? :)

JuventusFanatikus 2020.04.24. 12:03:06

@MdewC: Köszönöm!:)
@JeetTrader: A képen igaz, hogy Platininek adtam a tízest, mert volt ilyen kapitányi karszalag jel, amit Del Pierónak adhattam, de egyértelműen Ő lenne a tízes. Platini meg lehetne a 14-es, a jelenkori legjobb francia Juve-játékos tiszteletére:P:D Fel sem tűnne, hogy éppen Platini, vagy Matuidi játszik:D

JeetTrader 2020.04.24. 12:27:41

@JuventusFanatikus: :D:D:D Amúgy én is szeretnék gartulálni ennek a rettentő izgalmas és szívmelengető cikksorozatnak! Nagy respekt!

niccolo 2020.04.24. 12:52:13

@JeetTrader: Platini mezszáma?? No.1. vagy Non plus ultra!

niccolo 2020.04.24. 13:03:25

@JuventusFanatikus: csoda nem csoda, azért van információ róla nem csak a fejemben. Összeomlik az internet, még sokat érnek a korabeli Juvés újságcikkek.D.
Amúgy nagyon jó kis játék volt,sok érdekességet tudtam meg játékosokról és a szurkolói véleményekről.Köszi.
Várom a következő ilyen jellegű játékot.

pedronegroo 2020.04.24. 14:51:49

Újabb könnyű feladat! :)

Allegri helyett én természetesen Conte-t raktam volna be. :)

Rikoo 2020.04.24. 16:18:25

Ha ezt a felállást nézzük az én kezdőm majdnem ugyanez lenne, én Thuramot raknám be Barza helyett, illetve a Zizou-Davids középpálya szerintem ütősebb lenne, de maradjunk az olaszoknál, végülis olasz csapat vagyunk.
Trapattoni szintén óriási legendája a klubnak, nekem a vb cím brutális élmény volt 2006-ban, egy csodálatos brigád állt össze, így Lippit választom. Sajnálom, hogy 3 BL döntőt is elbukott vele a csapat, de a Juventus úgyis erről híres.:D

Mellesleg, ha 2015-ben már lett volna videóbíró, megkockáztatom Allegrivel is lehetne BL győzelme a Juventusnak, Pogba ellen szabálytalankodtak 1-1-nél és ez tény. Ha azt berúgja Tévez, biztos vagyok benne, hogy sikerül kivédekezni a hátralevő időt. Nagyon sajnálom azt a meccset, ha nem tévedek első triplázása lehetett volna a klubnak.

m.martin91 2020.04.24. 16:54:18

3-4-1-2: Buffon - Thuram, Cannavaro, Chiellini - Camoranesi, Pirlo, Davids, Nedved - Zidane - Trezeguet, Del Piero

Edző: Allegri.

Dybali 2020.04.24. 19:05:16

Az én kezdőm 4-4-2 :

Buffon

Thuram-Cannavaro-Chiellini-Zambrotta

Camoranesi-Pirlo-Platini-Nedved

Tevez-Del Piero

Dybali 2020.04.24. 19:06:56

Ó és Az edző, természetesen: Lippi

ForzaJuve12 2020.04.24. 19:26:54

@JuventusFanatikus: Gratulálok a cikksorozathoz, nagyon színvonalas írás lett. Azt szeretném megkérdezni, hogy a kezdő 11-et ábrázoló képet, hogyan csináltad?

JuventusFanatikus 2020.04.24. 20:59:05

@ForzaJuve12: Köszönöm!:) Mobilra letöltöttem a LINEUP11 nevezetű alkalmazást, és abban készítettem el:)

gomorra21 2020.04.25. 00:37:24

És vajon ki a capitano?
A rangidős mondjuk Scirea.

del pipi 2020.04.25. 07:08:17

@gomorra21: Az akkor is egyértelmű ha maga a jó isten is mást mondana!:)

ZecH 2020.04.25. 07:41:48

@Rikoo: Vegre valaki ugyanazt fogalmazta meg amit en is gondolok. Teljesen egyertelmuen mienk lett volna az a meccs pontosan olyan forgatokonyv szerint amit leirtal, ha a tetvedek Cakir (akit azota is kopkodok ha o fuj egy meccsen) befujja a tizit amibol egyebkent a kontra gol lett ellenunk. Fullos csalas. Totalis spanyol hatszel, ami egyebkent az UEFAlona es a rinyalmadrid csapatat az elmult 10-15 evben oly szorgosan segitettek kupakhoz Europaban. Szegyen a futballvilagra nezve az a merkozes, az a jatekvezetes, az a momentum.

Haraszti Gyula 2020.04.25. 10:57:05

4213
Buffon
Thuram, Scirea, Cannavaro, Zambrotta
Pirlo, Davids
Nedved
Baggio, Trezeguet, Del Piero
Edző: Lippi

frenky441 2020.04.25. 12:01:58

Nem tudom mik a feltételei hogy valaki bekerüljön, én most úgy nézem hogy a játékosok karrierje alapján nálam a következő lenne. (Csak olyanokat írok akiket láttam játszani.)

Buffon - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Thuram - Pirlo, Nedved, Zidane - Del Piero, Ibrahimovic, Ronaldo

Juvegaspy 2020.04.25. 12:16:45

@gomorra21: pipi jol mondja a kapitanyi szalag nem kerdés. :)

del pipi 2020.04.25. 20:11:01

@Juvegaspy: köööööösssssssszzzzzzz!!!!!!!!!!!:)

Dybali 2020.04.26. 11:20:31

Nagyon jó és profi sorozat lett. KÖSZÖNJÜK!!!

Cannavaro 2020.04.27. 20:53:36

Már olyan régen Allegriztem.... :D Ő ezt a csapatot is, 70 percnyi védekezésre kényszerítené, ebben biztos vagyok! Ezzel a kezdővel sem nyerne BL-t, még akkor sem, ha minden játékos a csúcsformájában játszana! Lippinek kell nyernie, ez nem is kérdés!! ;)

niccolo 2020.04.27. 22:49:23

@Cannavaro: Lippi is elbukott vagy hármat pedig kiváló játékosokból állt a csapat!

steven.h 2020.04.28. 13:12:40

@niccolo: Ott a pont, sőt 2001-ben az első évében a csoportból sem tudott továbbjutni...

Nálam is Lippi a Numero Uno a padra, de ez nagyon jól mutatja, hogy az egész Allegrizés arról szól hogy a kezdeti utálat megmaradt, mindegy mit csinált az ember a csapattal az 5 éve alatt, az számít hogy megbukott az utolsó évben és nyilván ezt már 2014-ben megmondta mindenki, hogy így lesz, csak várni kellett rá 5 évet.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása