A Juventus Blog álomkezdője: A jobb oldali védekező középpályás

conte_antonio_jatekoskent_uvolt.jpgNem sokkal, de Gianluca Zambrotta nyerte a szavazást, úgyhogy ő lesz a középpálya jobb szélén. 44.1 százalékkal győzedelmeskedett, a második Mauro Camoranesi lett 34.4 százalékkal, míg Angelo Di Livio  21.5 százalékkal a dobogó harmadik helyén áll. Ezúttal a jobb oldali védekező középpályás megválasztásán a sor, ismételten három olasz labdarúgó közül lehet választani, akik nem voltak nagy sztárok, de minden egyes Juventino imádta őket. 

Antonio Conte: Játékosként számára csak két csapat létezett, a szülővárosa együttese, a Lecce és a Juventus. Nevelőegyüttesénél 92 alkalommal bizonyíthatta tudását, majd 1991-ben nem tudott nemet mondani az olasz rekordbajnok hívására, így Torinóba költözött, az olasz rekordbajnok 3.6 millió eurót fizetett a játékjogáért. 13 év alatt 420-szor lépett pályára a Bianconerinél, 44 gólt szerzett és két gólpasszt osztott ki. 2004-ben vonult vissza, karrierje során szinte minden fontos trófeát megnyert (1 BL, 5 Scudetto, 1 Coppa Italia, 5 Supercoppa Italiana, 1 UEFA-kupa, 1 világkupa és 1 UEFA-szuperkupa).

Nem tartozott az elit közé, ezt jól tükrözi, hogy mindössze huszonegyszeres olasz válogatottnak mondhatja magát. Nem volt különösebben tehetséges, ezt pedig rengeteg munkával tudta kompenzálni. Rengeteget edzett, hogy fejlessze magát, és kihasználta az adottságait, a fizikai erejét és gyorsaságát. Általában box-to-box játékosként jutott szerephez, de szélső középpályásként is számítottak rá néha napján. Azt nem is kell mondanom, hogy taktikailag rendkívül fegyelmezett volt és hihetetlen mentalitással rendelkezik, egy igazi vezér volt a pályán és az öltözőben is. Leginkább a védekezésben jeleskedett, az ellenféllel pedig nem volt szokása finomkodni, sűrűn kapott sárga lapot.

Edzőként teljesen más értékeket képvisel, mint játékosként. Futballistaként a hűség egyik mintapéldája volt, míg edzőként a Lecce és a Juve szurkolók haragját is kivívta. A déliek imádatát azzal vesztette el, hogy leült a Bari kispadjára, míg a piemontiak egy része azért neheztel rá, mert tavaly nyáron az ősi rivális Inter vezetőedzője lett. Az Allianz Stadiumban neki is van csillaga, ám az "árulás" után rengeteg szurkoló eltávolíttatta volna. 

tacchinardi_alessio_kapitany.jpgAlessio Tacchinardi: Az Atalanta neveltje, a felnőtt együttesbe azonban csak 11 mérkőzésen szerepelt. 1994-ben csapott le rá a Juve, ahol 11 esztendőt töltött el. 404 mérkőzésen küzdött a Bianconero színekért, 14 gólt szerzett és kiosztott 7 gólpasszt. Szinte pont annyi trófeát nyert, mint Antonio, annyi különbséggel, hogy Alessio nem nyert UEFA-kupát és egy olasz szuperkupával kevesebb van a vitrinjében. Hasonló cipőben járt, mint Marchisio, hiába szerette volna befejezni karrierjét a Juventusban, Capello nem számított rá, így kölcsön lett adva a Villarrealnak, majd két év spanyolországi kaland után a Bresciához igazolt, ahonnan 2008-ban vissza is vonult, mindössze 32 esztendősen.

Mindössze 13 alkalommal léphetett pályára az Azzurro színekben, ami erősen rámutat arra, hogy nem tartozott hazája legjobbjai közé, azonban az Öreg Hölgyért a szívét-lelkét kitette a pályára, amivel csapata egyik leghasznosabb játékosa volt. A szűrő szerepkör állt neki a legjobban, ugyanis nagyszerű becsúszó szerelésekre volt képes, kiválóan szerezte meg a labdát, intelligenciájának köszönhetően a közbeavatkozásokban is az élen járt. Mindent megtett a címerért, hatalmas harcos volt, ha kellett szélső középpályás, vagy még középhátvéd is volt. Képes volt irányítani csapatát is, ugyanis nagyszerű hosszú passzokra volt képes, emellett brutálisan nagy bombákat lőtt, leginkább kapásból, a tizenhatoson kívülről. 

A Juventinók egyik legnagyobb kedvencének számít, több szavazáson is előkelő helyen végzett, köszönhetően hűségének és odaadó játékának. Természetesen ő is kapott csillagot az Allianz Stadiumnál. 

marchisio_claudio_taps.jpgClaudio Marchisio: Már kisgyerek kora óta, azaz 1993-tól Juventus játékos volt, és ha tehette volna, karrierje végéig csak ezt a klubot szolgálta volna. Ez sajnos nem volt lehetséges, először 2007-ben került kölcsönbe az Empolihoz, ahol egy kis tapasztalatot szerezhetett a Serie A-ban, ugyanis addig csak a Serie B-ben szerepelt. A második, és egyben utolsó kitérője az 2018-ban volt, mikor már nem volt Torinóban maradása, így kénytelen volt a Zenithez igazolni, ahol mindössze 15 mérkőzésen jutott szerephez, és két gólt szerzett. Rengeteg sérülés hátráltatta, így 2019-ben a visszavonulás mellett döntött, 33 esztendősen. A Juventus mezét 389 alkalommal húzhatta magára, 37 gólt szerzett és kiosztott 41 gólpasszt. Ha egészséges volt, akkor az olasz válogatottba is helye volt, 55 alkalommal számítottak rá a talján szövetségi kapitányok. A Bianconerinél nyerhetett hét Scudettót, négy Coppa Italiát, három Supercoppa Italianát, egyszer megnyerhette az orosz bajnokságot, a Serie B-t és a Primavera szuperkupát is.

Csatárként kezdte, Del Piero volt a példaképe, de mégis végül középpályás vált belőle. Rendkívül univerzális játékos volt, ha a szerepköröket vesszük figyelembe. Karrierje kezdetén jobbára mezzala volt, majd utána leginkább box-to-box középpályásként számítottak rá, míg karrierjét már registaként fejezte be. Több játékoshoz is hasonlították, például Marco Tardellihez, Steven Gerrardhoz, míg Antonio Conte saját magát látta a Kis Hercegben, annyi különbséggel, hogy Claudio technikásabb volt. Immáron kijelenthetjük, Claudio Marchisiót nem lehetett hasonlítani senkihez se, ő egyedülálló volt. Kiválón tartotta meg a labdát, elképesztő technikai képzettséggel rendelkezett, brutálisan nagy gólokat tudott lőni, rendkívül szorgalmas volt, rengeteget tudott futni, passzai kiválóak voltak, támadásból védekezésbe pillanatok alatt át tudott állni. Erősségei közé tartozott a labdaszerzés, a szerelés és taktikailag is rendkívül képzett volt. Nagyon alulértékelt játékosként emlékezhetünk vissza rá, annak ellenére, hogy szinte mindent tudott, amit egy középpályásnak tudnia kellett, és a látványos megmozdulások sem álltak tőle messze. A legjobb formának a 2015/16-os idényben örvendhetett, mikor Allegri registaként számolt vele, azonban egy súlyos sérülés ennek a formának, és szinte a karrierjének is véget vetett. A Sofascore szerint a liga ötödik legjobb középpályása volt 7.39 osztályzatával, csak Lucas Biglia, Marek Hamšík, Miralem Pjanić és Paul Pogba tudta megelőzni. A Serie A harmadik legjobban cselező középpályása volt (86% sikeresség), míg a hosszú átadásokban a negyedik lett (180 pontos átadás, 74% pontosság). A Juventus történelmében általában hozzá hasonló játékosok alkották a középpályát (kiváló példa a fentebb említett duó), és jelenleg is mit meg nem adnánk egy ilyen középpályásért, mint amilyen Il Principino volt.

Nála nagyobb Juventinót nem igazán hordott hátán a Föld, Torinóba született, családja is Juventino (azóta egy Torino drukkerrel bővült a família, ugyanis felesége a Bikák szurkolója, de a gyerekek már az apjuk példáját követték). Egy álma teljesült, miszerint Juve-játékos lehetett, aminek véget is vetettek 2018 nyarán.

Nem könnyű dönteni Tacchinardi és Marchisio között, de a Kis Hercegre teszem a voksom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5615601420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2020.04.09. 21:27:47

Nem gondoltam volna, hogy az előzőt tetézni lehet, de sikerült... fogalmam sincs, Contéra most nem jó szívvel szavaznék, bár játékosként kellene értékelni... Tacchinardi es Marchisio meg ket abszolút kedvencem ezen a szűrő poszton, sajnos mindkettejük karrierje nem úgy végződött ahogy kellett volna, Marchisio sérülés miatt, Tacchinardi meg Capello miatt...

MdewC 2020.04.09. 21:28:14

A Herceg, az egyetlen, a pótolhatatlan, az örök Juventus katona:

Marci!

(Előbb akasztaná fel magát, mint az interhez menjen.)

Juve!

JuventusFanatikus 2020.04.09. 21:34:03

@steven.h: Az lemaradt, hogy ki mellett döntöttél:)

gomorra21 2020.04.09. 21:47:26

Én ennél a posztnál akkor tudnék jó szívvel dönteni, ha tudnám hogy a belső középpálya másik tagja kik között fog eldőlni.

steven.h 2020.04.09. 21:53:34

@JuventusFanatikus: nem döntöttem még :D most épp youtube-n nézek egy Juve-Torinot 2001-ből. Serie A csatorna pakolja fel a régi meccseket :)

steven.h 2020.04.09. 21:55:20

@gomorra21: Deschamps, Davids, Pirlo gondolom

Lanzafame 2020.04.09. 22:07:40

Mivel Pirlót nem lehet majd kihagyni, és ketten lesznek középen, egy zongoracipelő kell a Professzor mellé.

Szigorúan emiatt most Tacchinardi, háromfős középpályán Marchisióé lenne a voks :)

JuventusFanatikus 2020.04.09. 22:12:38

@Lanzafame: Igen, jobbára ezért is így osztottam el őket, ha meg Davids nyerne, akkor meg Marchisio, vagy Tacchinardi meg tudná oldani a labdakihozatalt:) Egy Maestro-Principino
középnél jobb nincs is:D

gomorra21 2020.04.09. 22:14:35

@steven.h: pedig a Maestro és Pitbull együtt micsoda páros lenne.

Nedved-Davids-Pirlo-Zambrotta.

Lanzafame 2020.04.09. 22:15:27

@JuventusFanatikus: Poulsen és Momo Sissoko holnap jönnek? :)

gomorra21 2020.04.09. 22:17:10

@JuventusFanatikus: szerintem nem túl gyilkos páros. Imádom Marchisiot, de Pirlo az isten, ő fix, és mellé kell egy kemény csávó.

JuventusFanatikus 2020.04.09. 22:18:52

@Lanzafame: Sturaróval kiegészülve:)
@gomorra21: Nem bírta volna a szívem azt, hogy Pirlo vagy Marchisio ellen kelljen dönteni.

2020.04.09. 22:21:56

@JuventusFanatikus: Ebbe belegondolni is rossz :D

JuventusFanatikus 2020.04.09. 22:22:14

@gomorra21: Én a Khedira-Pjanić duo óta ilyenen nem gondolkodom. Hozzájuk képest a két olasz a mesterszint védekezésben.

steven.h 2020.04.09. 22:27:32

@JuventusFanatikus: Hát Deschamps Pirlo és Davids között is nehez lesz dönteni... azt gondoltam h az álom kezdőmben Davids mindenképp ott lesz, de most át kell értékelnem... emellett Deschamps-ot se hagynám ki szívesen.... Pirlo meg Pirlo... ellene max a Milan “legenda” státusza szólhat a szavazáson

Attilio79 2020.04.10. 00:08:26

Játékosként Conte a 3 közül.
Az már más kérdés, hogy P. Sousa miért nem fért ide, ha lenne, ő lenne a voksom, így nincs voksom...

Attilio79 2020.04.10. 00:23:00

@Attilio79: Ja, és ahogyan Montero és Chiellini a két belső védőm, úgy Descamps, Pirlo, Tardelli és Conte a 4 legjobb középpályásunk...

MdewC 2020.04.10. 01:21:22

@Lanzafame: pontosan.

Alig várom, hogy szavazzak a MAESTRO-ra. :)

MdewC 2020.04.10. 01:25:03

@steven.h: az nem kell, mert Piro totál Juve fan lett. :)

Meg hát a jelzőket reggelig sorolhatnám, de a többiek is írtak szépeket. :)

(Nagyon nagy vendettát rendezek ha nem Pirlo nyeri. :D)

Csak Csucsu 2020.04.10. 02:16:55

Most ez 3-4-1-2 vagy 3-5-2?
Mert ha 3-5-2 Akkor ott btb nek kell lennie a két Regista mellett aminek
Közülük Conte de azért Tardelli elfért volna még ha Scirea is szerepelt :)

del pipi 2020.04.10. 06:58:39

Conte játékosként egy komoly munkabírású játékos volt egy jó csapatban, mint játékost kedvelem, mint embert nem feltétlen. Marchisio nagy kedvencem de ha azt nézzük hogy Zambrotta mellé ki passzol jobban akkor nekem Tacchinardi. De azért ez egy nehéz választás.

Attilio79 2020.04.10. 07:08:06

@del pipi: Több jó vkp-nk volt, így ez is, ahogyan a soron következő posztokon, lesz tolongás...
Én Tardellire szavaznék, Conte ellenében. :)

ZecH 2020.04.10. 07:37:41

Erzelemmentes Conte.

Edy77 2020.04.10. 08:01:51

@ZecH: Érzelmesen Marci!!!

Edy77 2020.04.10. 08:03:47

@JuventusFanatikus: és melyik poszton lesz az egyedüli, megkérdőjelezhetetlen jelölt Padoin?

JuventusFanatikus 2020.04.10. 09:19:56

@Attilio79: A legelső cikkben le lett tisztázva, hogy legalább három év kell a Juventusban, hogy választható legyen az adott játékos, Sousa csak két évig volt a Juve játékosa.
@Csak Csucsu: 3-4-1-2 a felállás
@del pipi: Na, erre a meglátásra várok egy indoklást, szerinted Tacchinardi miért illik jobban Zambrotta mellé?:)
@Edy77: Ő majd Del Pieróval csap össze, mert egy olyan legendát, mint Ő, nem lehet mással egy lapon emlegetni:P

venember83 2020.04.10. 09:49:03

Ez még nehezebb, mint a Chiellini - Montero kérdés, de ott sem tudtam dönteni. Mi lenne, ha Conte nem vállalta volna el az Inter vezetését, akkor még keményebb dió lenne a választás hármuk közül...

JuventusFanatikus 2020.04.10. 09:52:38

@venember83: Engem borzasztóan meglepett, hogy Conte ennyire Tacchinardi nyakán van. Én Marchisio-Alessio párharcra tippeltem volna.

alexGicamo 2020.04.10. 11:25:13

Ez a poszt nálam egyértelmű ! A Kis Herceg, ki más ? :-)

GGábr81 2020.04.10. 11:27:45

Nem tudom megmagyarázni, hogy akkor nekem miért éppen Tacchinardi, de miatta kezdtem követni a Juventuszt. Aztán jött DP, Nedved imádat, majd a legnagyobb love Marci. Nekem Marcival kezdődik a kedvencek névsora. Miért? Indokom nincs rá. Egyszerűen nekem Ő. De pont Tacchinárdiról lemondani akkor is nehéz. Az izé edzője nos soha nem volt nálam nagy kedvenc, szóval róla könnyen mondok le.

alexGicamo 2020.04.10. 11:29:09

@gomorra21: Erre az illusztris sorra élvezettel csettintettem egyet ! Ellenük bárki jönne szembe, esélye zéró lenne !

Rikoo 2020.04.10. 11:37:54

Kicsit igazsagtalannak erzem ezeket az osszeallitasokat. Nagyon szerettem Barza es Marci jatekat es huseget, de a kepesseguk alapjan kozeleben nincs helyuk minden idok legjobb kezdojeben, igaz en is rajuk szavaztam, mert igy lett csinalva ez az osszeallitas.
Erdekes lesz, hogy Zidane, Platini es Baggio kozul ketto nem lesz benne a kezdoben, de ok meg igen, pedig ossze sem lehet hasonlitani a kepessegeiket.
Legalabb Zizout a kozeppalyara lehetne rakni es nem iranyitoba. Tardelli pedig meg a jeloltek kozott sincs.
A 3 belso vedot tulzasnak tartom, inkabb a Milan az ahol tenyleg alig lehetne kivalasztani a vedoket, azert a Juventus vedelme sosem volt osszehasonlithato azzal a Milan vedelemmel ami minden elkepzelheto rekordot megdontott.
Egyebkent nagyon jo otlet ez az elkepzeles, de talan arrol is lehetett volna szavazas, hogy milyen felallas legyen.

steven.h 2020.04.10. 12:00:55

@Rikoo: Ezzel nem tudok vitatkozni, de ez is csak azt mutatja hogy mennyire erős is volt mindig is a Juventus kerete. A 3 belső védővel kapcsolatban egyet értek, de sokat nem hiszem hogy változtatott volna a dolgon a 4 védős felállás, mert Thuram nálam egyértelműen JHV-ként tett le igazán maradandót (Capello-éra az nálam kicsit szitokszó) míg Zambrotta meg BHV-ben, tehát összetételben a 4-es is hasonlóan nézne ki nálam, névsor szerint. Talán a 4-2-2-2 felállásba lehetett volna még gondolkodni, de a jelenlegi szavazatok alapján az se változtatott volna semmin, mert Thuram Zambrotta a védelembe bekerült volna, középre ugyanúgy Chiellini és Barzagli került volna, két középpályásból az egyik akkor is Marchisio lett volna, másik meg gyanúsan Pirlo, míg Nedved lett volna a másik kettőből az egyik, aki így is benne lesz, elől meg Del Pieronak mindenképp bérelt helye van mindenkinél.

Attilio79 2020.04.10. 12:18:25

@JuventusFanatikus: P. Sousat poènból jeleztem, Tardellit viszont komolyan...

JuventusFanatikus 2020.04.10. 13:05:56

@Attilio79: @Rikoo: Pár nappal ezelőtt fordultam hozzátok a kérdéssel, hogy szeretnétek-e, hogy Tardelli is részt vegyen-e a szavazáson, akkor lehetett volna jelezni, de senki nem tette azt.
@steven.h: Erről van szó! 4-2-2-2-ben még helye sem lenne egyik aranylabdás trequartistának se. Ahol meg nekik lenne posztjuk, ott meg Nedved marad hoppon. A 3-4-1-2-ben kis túlzással mindenkinek van helye, egyedül szegény Torricelli maradt ki. Az pedig, hogy kiket választotok be. Az meg rajtatok áll, a Ti szavazataitok döntenek, nem én, úgyhogy emiatt kár mérgelődni:) Bár, ez a rész már inkább Rikoo Kollégának szól.

MdewC 2020.04.10. 13:17:41

@Rikoo: az alakzat szavazást adom. :)

Viszont minden legendánk nem fog beférni, hála az égnek annyi volt. :)

Marci és Barza pedig simán beférnek, nem voltak kutyaütők. ;)

del pipi 2020.04.10. 13:20:14

@Attilio79: Ez így is úgy is nehéz kérdés, azért nem egy jó játékos játszott a Juvéban, P Sousa szerintem halál jó kis játékos volt, és nem poénból mondom. És akkor még volt egy Jugovic, ők nem annyira csillogtak de nem is az volt a dolguk, viszont tudtak futballozni!
@JuventusFanatikus: Első körben azt mondom ha Di Livio lenne a jobbos akkor rögtön mellé húznám a Kis Herceget, a másik összevetésben pedig egyszerűen nálam a támadás-védekezés összhang így passzol össze. De ez csak az én megérzésem!

MdewC 2020.04.10. 13:21:21

Ugyan akkor le a kalappal ezért a cikk sorozatért, nagy szükség van rá a mostani időszakban.

Kit érdekel a végeleges csapat? (rajtam kívül) :D

A lényeg, hogy legendákról olvashatunk, plusz vitázhatunk picit. :)

Szóval köszönjük. ;)

(Azért megjegyzem, ha Pirlo és Del Piero nem lesz a kezdőben akkor baromi nagy balhé lesz.) :D

MdewC 2020.04.10. 13:23:00

@del pipi: egyszerű.

Ha kész a dream team, össze kell rakni a cserepadot, szintén szavazással. ;)

Végül is cserélni is kell majd a meccsükön nem? ;)

del pipi 2020.04.10. 13:30:52

@MdewC: Amúgy meg igazad van, inkább örüljünk hogy ilyen ótvar időben ilyen programokat csinál nekünk Fanatikus kolléga. Egyébként is sokan kajak másként látjuk a focit, a Juvét, a játékosokat. Mint mondtam nekem a Juve 4-4-2, de most már kíváncsian várom a 3-4-1-2-őt! Persze játszhatunk tovább bár a végén én mégis arra lennék kíváncsi hogy kinek melyik a saját csapata.

JuventusFanatikus 2020.04.10. 13:37:33

@MdewC: Köszönöm!:) Végre, aki érti az egésznek a lényeget!:)

Ha Pirlo nem lesz benne, akkor én is patáliát csapok!:D

Na - na, nekem pont elég lesz, ha végig nyomjuk a kezdőt+edzőt, nekem túl sok meló ez a sorozat, de, ha elvállaltam, nem hagyok fel vele, mert nehezemre esik az ellenőrzés, de a pozitív kommentek mindig "kárpótolnak":) Úgyhogy, majd maximum a másodikokra ráfogjuk, hogy Ők a cserék:)

pedronegroo 2020.04.10. 13:46:21

Conte! Ez számomra egyértelmű! Egy ilyen játékos minden csapatba kell aki két-három ember helyett is melózik! De látom szimpátia szavazás lett, Marci nekem is nagy kedvencem, de igazából soha semmiben nem emelkedett ki.

steven.h 2020.04.10. 13:58:46

@JuventusFanatikus: Edző szavazás is lesz? Újabb nehéz kérdés...

del pipi 2020.04.10. 14:06:32

@steven.h: Nekem ez tuti egyértelmű!

JuventusFanatikus 2020.04.10. 14:08:26

@steven.h: Bizony, egy ilyen csapat élére egy jó edző is kell. Ajánlom magam...:D:P Jó, nyilván rám nem lehet majd szavazni, de három hatalmas taktikus közül lehet majd választani, és szerintem egyértelmű mindenki számára, hogy ki lesz az a trió, és én biztos vagyok a győztesben is:)

Attilio79 2020.04.10. 14:16:02

@JuventusFanatikus: Nem olvasom folyamatosan a blogot, a hszeket is ritkán futom át, ezért nem volt egyértelmű, hogy volt "előszavazás" és bizonyos kritériumoknak is meg kell felelniük a játékosoknak és csak 3ból és stb.
Időtöltésnek viszont jó látni a régi neveket, ha nem is teljes a móka.
Na, mindegy...
Ciao!

Rikoo 2020.04.10. 14:18:26

@JuventusFanatikus: Semmi komolyabb problemam nincs, tok jo ez a kezdemenyezes, en sajnos mostanaban ritkabban latogatom az oldalt, igy eselyem se volt hozzaszolni eddig.
Reszemrol kicsit felemas lesz ez a csapat, mert majdnem minden poszton az nyer, aki az elmult evekben jatszott es igy lesz ez a tovabbiakban is, ez kicsit fals osszkep. Marcsak az kene, hogy Lippi vagy Trapattoni helyett Allegri/Conte nyerje az edzoi posztot.:D

JuventusFanatikus 2020.04.10. 14:28:45

@Attilio79: Neked, hogy lenne teljes a móka? Hátha van olyan ötleteted, ami jól jöhet:)
@Rikoo: Olyan csapat úgysem fog soha összeállni, ami mindenki igényét kielégíti, de ez így is van jó:) Én csak annyit tehetek, hogy olyan játékosokat választok ki, akiknek helye lenne egy álomcsapatban, azt rajtatok a sor, hogy eldöntsék, hogy a Blog csapatában ki legyen.:) Ha Marchisio, akkor Ő, ha Barzagli, akkor meg Barzagli. A cél nem a legerősebb Juventus összerakása.

Il Principino 2020.04.10. 20:48:30

Ez nem lehet kérdés :)

JuventusFanatikus 2020.04.10. 21:15:01

Jelentem, Conte durván megelőzte Tacchinardit:D

ZecH 2020.04.10. 21:20:47

@del pipi: Keptelenseg... Lippi, Trap, Conte, Allegri es ez csak a jeghegy csucsa...

spaolo1981 2020.04.10. 21:42:51

Nálam egyértelmű, hogy Conte. A többi szavazatomat is inkább a 80-as és 90-es évek játékosaira adtam le, kivétel Buffon :-), mert az olasz foci akkor élte fénykorát. Jóval nehezebb volt akkoriban kimagasló teljesítményt nyújtani a Serie A-ban, mint akár a 2000-es évek második felétől. És jóval kiegyenlítettebb volt a nemzetközi mezőny is.

Juvegaspy 2020.04.11. 17:30:22

Most nezem a szazalekos arányokat. Mondjuk ugy hogy nem volt erzelemmentes a szavazás :)

Drotkoszoru 2020.04.11. 18:50:41

@JuventusFanatikus: Nekem annyi "bajom" van a két középső középpályás személyével, hogy szerintem rosszul lettek felosztva. Legalábbis abból a szempontból biztosan, hogy a következő cikkednél várhatóan a Pirlo, Davids, Deschamps hármasra lehet majd szavazni, holott mind a 3 úriember (a szememben) nagyobb minőséget képvisel, mint az itteni hármas. Simán lehetett volna egy Pirlo/Deschamps, Davids kettős a középpálya tengelyében, főleg hogy ennek a 3 játékosnak abszolút nem egyezik a stílusa, játékfelfogása, a posztja, de még csak nem is ugyanolyan lábasok (Davids például ballábas). Így viszont a három játékosból kettő kiesik (amit azért is nehezményezek, mert egy Davids nálam mindenképp biztos pont). Akármennyire is szeretem például Marchisiót (rá is szavaztam egyébként jobb híján a jelöltek közül -hozzáteszem: nálam egyik sem all-star csapatba való-, de amúgy reálisan nézve: Conte is jobb játékos volt nála), de tudásban nálam biztos nem kerülne be egy Juvés álomcsapatba. Ugyanez a helyzet Barzaglival is. Nagy tanár, imádni való figura, de voltak nála jobb labdarúgók. Arról persze nem te tehetsz, hogy a közelmúlt focistái egyértelműen felül vannak reprezentálva, mint a korábbiak. A másik észrevételem: ha már klasszikus jobb oldali védekező középpályást keresünk, akkor Tardelli mellett (akit egyébként fel is ajánlottál, hogy belerakod, de nem reagáltak rá az emberek -én sem, teszem hozzá-) például Vidal is abszolút elférne ezen a listán. Nekem se tetszett a távozása, a Bayernnél leadott 1-2 bicskanyitogató nyilatkozata, de ha félretesszük a szimpátiát: a nálunk eltöltött 4 szezonja során egyértelműen a legszűkebb világelitbe tartozott, kvalitásait tekintve pedig biztosan jobb volt, mint Conte, Tacchinardi vagy Marchisio. Lehet árulónak tekinteni, de ennyi erővel Pirlo is "csak" 4 évet húzott le nálunk, legalább akkora Milan-, mint Juve legenda (sőt..). Neki mégis betonbiztos helye (téged idézve: "patáliát csapok, ha nem kerül be") van az álomcsapatodban (hozzáteszem: én se szívesen hagynám ki), a chilei meg még a jelöltek közé sem fért oda (ami azért valahol ellentmondásos). Mielőtt kötekedésnek tűnne, leszögezem: minden tiszteletem a tiéd, hogy ennyi energiát és időt fordítasz a blog szerkesztésére, és ezt az álomkezdőt is kiváló kezdeményezésnek tartom; csupán néhány észrevételemet megosztottam. :)

JuventusFanatikus 2020.04.11. 19:49:00

@Drotkoszoru: Dehogy veszem kötekedésnek, szeretem mikor valaki úgy fogalmaz meg kritikát, hogy elmondja, hogy Ő, hogy képzeli el, nem pedig csak annyit mond, hogy "ez így nem jó".
Igazából amiket Te leírtál, az mind átfutott az agyamon, nagyon nehezen is hoztam meg a döntést. Az első verzió az szinte pont ugyanaz volt, mint amit Te felvázoltál, jobbra Pirlo, Marchisio, Tacchinardi, mint labdakihozatalért felelős játékosok, balra pedig a labdaszerzők. Azonban megszakadtam volna (ahogy a kommenteket olvasom, nem csak én), hogy válasszak Pirlo és Marchisio között. A másik dolog, hogy a bal oldalon Conte szinte sose játszott, ellenben Deschampsszal, míg Pirlo kétlábas. Ezért döntöttem amellett, hogy inkább a két fő esélyest két külön poszton teszem megszavazhatóvá.
Vidal és Pogba is átfutott az agyamon, mint választható játékosok, de akkor olyan játékosok maradtak volna ki, akik tényleges Legendák, mert sajnos ilyen formában több futballistának nem tudok helyet biztosítani.:/
Annyit még elmondhatok, amit sűrűn elmondok, hogy ez nem egy All-Stars, csupán a legkedveltebb játékosokat próbáljuk összegyűjteni egy csapatba:)

del pipi 2020.04.11. 20:16:53

@Drotkoszoru: Amiket leírtál abban sok igazság van de nézzük meg Fanatikus urat is, ő sincs ám könnyű helyzetben hogy mindenkinek a kedvére tegyen. Ezért ha összeáll az álom csapat én azt javaslom hogy mindenki akinek kedve van az írja le az ő személyes álomcsapatát edzőstül, engem nagyon érdekelne speciel hogy milyen csapatok állnak össze, mint ahogy az is hogy most milyen csapat alakul ki.

Attilio79 2020.04.12. 08:38:39

@JuventusFanatikus: Félre ne érts, nagyon szuper a kezdeményezésed!
Le kell kötni az embereket, hiszen még hírek sincsenek... :(
Régen gombfocival csináltuk ugyanezt, még Capello is játszott! :)
Legalább 2 csapatra való embert lehetne felsorolni a távlatokból, érdemes lenne a szavazás után még egyszer megfuttatni az embereket, a nyertesek kivételével, hogy legyen egy "B" csapat is, ha lesz idő rá és nem kezd a világ, akkor vedd fontolóra...
Nekem egyelőre van munkám, a "B" összeállításánál már lehet, hogy jobban tudok figyelni... :(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása