A Juve nyitott a csereügyletekre

rabiot_adrien_bajnokin_figyel.jpgA következő átigazolási időszak a játékoscserékről szólhat. A koronavírusjárvány okozta bevételkiesés miatt a klubok pénzügyi helyzete korántsem lesz a legjobb, ezért a vezetőségek alternatív megoldásokat keresnek az átigazolások tekintetében. Pénzköltés helyett csereügyletek révén újulhatnak meg egyes keretek.

Amint arról a calciomercato munkatársa, Fabrizio Romano beszámolt, a Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici nem határolódik el ezektől az ügyletektől, akár jelentős játékosok is klubot válthatnak így, a nyáron pedig a klubok soha nem látott motivációval rendelkezhetnek majd a csereügyletek tető alá hozása vonatkozásában.

A Juventus részéről ilyen ügylet tárgyát képezheti Douglas Costa, Gonzalo Higuaín, Miralem Pjanić és Adrien Rabiot, akik több külföldi klub figyelmét felkeltették, ezért a bianconero vezetőség majd kiértékeli a játékoscserék megvalósíthatóságát ezen játékosok esetében.

Két játékos esetében azonban biztosnak tekinthető a maradás. Az egyik ilyen biztos pont Paulo Dybala, aki nyárig új szerződést is kaphat akár. A PSG érdeklődik a játékos iránt, azonban a bianconero igazgatók üzenete egyértelmű: az argentin támadó nem képezi alku tárgyát.

A másik játékos Matthijs de Ligt, aki az elmúlt nyáron érkezett, és bár a szezon elején voltak megingásai és rosszabb meccsei, ennek ellenére az elmúlt hetekben a Manchester United és a Real Madrid érdeklődéséről lehetett olvasni. Azonban a Juventus szakmai stábja úgy véli, hogy egy év akklimatizációt követően a holland futballista újabb szintet léphet, ezért nem kívánják elengedni a fiatal középhátvédet.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8415595928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.04.06. 20:43:53

Hát, nekem ez a négyes lista kicsit sántít. Addig oké, hogy Costa és Higuaín meghívót kapott a bulira. Ők még magyarázhatók. De Pjanic olyan 80 millió körül mozoghat, míg Rabiot 40 millió körül, és ha azt vesszük, hogy Pjanic teljesítménye visszaesett nem is kicsit - nem is kellett a PSG-nek -, Rabiot meg pont most kezdett belelendülni, azonban neki is inkább közepes felé tartott a teljesítménye, nagyon kíváncsi leszek, vajon ki fogadná el őket, mint cserealap. Ugyanis egyikük esetében sincs benne olyan nagyon a pakliban, hogy egy újabb váltással, újabb légkörrel kijön az extraklasszis belőlük.

Pjanic 30 éves, lassan kijelenthető, úgy tűnik, a csúcson túl van. Rabiot pedig még adós a valóban folyamatos, jó teljesítménnyel. Sokkal inkább kellene Ramsey, Berna erre a listára ( a klasszikusokat, mint Matuidi és Khedira most inkább ide sem veszem ). Pjanic menjen csak jó pénzért, ha mindenképp el akarjuk adni.

gomorra21 2020.04.06. 20:52:36

Korrekt. Mondjuk Bentancurt azért még rátenném az érinthetetlenek listájára.

Juventino86 2020.04.06. 22:58:47

Rabiot mehet minden további nélkül.

pedronegroo 2020.04.07. 08:32:23

Berna is rajta van a távozók listáján de el nem tudom képzelni mit vagy kit kaphatunk érte... nagy bukó lesz az egész ezt már most tudhatjuk. Higany ingyen fog távozni, a többi felsorolt játékosokkal lehet majd valamit csencselni.

venember83 2020.04.07. 09:11:08

@pedronegroo: azért a Berna - Kulu csere nem rossz, lehet szintlépés ebből. Bernardeschi elférne több olasz csapatban, valakire valószínűleg elcserélik. Plusz Khedira is valószínűleg távozik a kevés játéklehetőség miatt (ha talál klubot magának). Lehet örülni a megújulásnak.

pedronegroo 2020.04.07. 11:16:16

@venember83: Berna-Kulu csere?? Nem tudok róla hogy az olasz a Parmaba tartana... de ha úgy érted hogy helyére jön akkor igen ez egy minőségi csere lehet aktuális formákat nézve.

Lanzafame 2020.04.07. 11:29:10

Mind mehetnek, nekik még értékük is van. Rabiot-t viszont hagyják már békén, inkább játszatni kellene, hogy formába lendüljön. Tolószékben játszva is jobb játékos Matuidinél.

venember83 2020.04.07. 11:56:13

@pedronegroo: igen, úgy értettem, hogy Berna helyére jön Kulusevski, aki szélen és középen is tud játszani. Berna meg kereshet magának klubot, ha nem akar padozni, sokakkal egyetemben.

Lanzafame 2020.04.07. 12:17:01

@venember83: Berna sajnos nem üti meg a kezdő szintet egyik dobogós olasz csapatban sem. Egy Milan-szintű erős középcsapat való neki.

rockitbaby 2020.04.07. 12:30:51

@Lanzafame: Én azért adnék neki még egy esélyt mezzala poszton. Oly sokan kaptak több esélyt, gyengébb teljesítménnyel. Ha mezzala sem, mehet.

Lanzafame 2020.04.07. 12:37:41

@rockitbaby: Én inkább Rabiot-nak adnék esélyt (folyamatos kezdési lehetőséget), nem bejáratni, aztán visszatenni a fiókba mindig.

Berna egy jobbszélső 4-3-3-ban és nem is rossz annak, csak nem topcsapat-szintű. Más poszton pedig főleg nem topcsapatba való, ez az elmúlt 2 év szomorú tanulsága. Így belegondolva csere szélsőnek maradhatna, ha nem tudunk mást kukázni.

gomorra21 2020.04.07. 14:56:59

@Lanzafame: erős túlzás. Megvan mindkettőnek az erőssége, és a gyengesége.
Rabiot lehet ügyesebb, Matuidinek viszont sokkal nagyobb szíve van, látszik rajta, hogy igazi csapatjátékos, ami Rabiot-ról nem mondható el. Volt már, hogy elhittem Rabiot-ról, hogy jó játékos, de még nem hittem el róla, hogy Juventus játékos - már ha érted, hogy mire gondolok.

@Andras74: Ámen.

Emílió 2020.04.07. 14:59:21

Berna-Tonali csere, Costa+Pjankó=Gabriel Jesus,Rabiot+ némi pénz=Pogesz, Meunier-t ingyen a szezon végén, Higu+Matuidi+Khedira+Ramsey=SMS-ért, és meg is vagytok..

rockitbaby 2020.04.07. 15:07:33

@Lanzafame: Lesz itt akkora mozgás, hogy nem tudjuk, ki marad és megy, de azt azért jó - talán inkább ildomos - szem előtt tartani, hogy mind Kulusevski, mind Berna több posztos játékos. Ha csak azt nézzük, hogy a szezonban így is két felállást használtunk, és gyakorlatilag nekik mindkettőben van posztjuk, érdemes megkockáztatni a megtartást.

Én még Sarri maradásában sem vagyok biztos, így ezeket a dolgokat komoly fenntartásokkal kezelem.

Lanzafame 2020.04.07. 15:23:14

@gomorra21: értem, mire célzol. Matuidi érti a Juventust, és megfelelő a mentalitása is. A harcosságával az ő korában nagyon sikeres lehetne egy skót vagy orosz élcsapatnál. De ne írjuk még le Rabiot-t emberileg néhány meccs után. Ráadásul nem hisztériázik vagy alszik a pályán, ellentétben sokakkal.

A morális feltétel mellett viszont van egy szakmai feltétel is: egy Juve-játékos, főleg egy középpályás ne lógjon ki látványosan lefelé a keretből technikailag. Ebben viszont 33 évesen már nehéz fejlődni.

gomorra21 2020.04.07. 15:58:07

@Lanzafame: jó, ezt nem is feltétlen Matuidi fényezésének szántam. Inkább kritika sok jó minőségű, de mentálisan nem túl erős játékossal kapcsolatban.
Rendben, volt már olasz szezonja, de pl. Cuadrado anno úgy jött, hogy egyből érződött, hogy helye van a csapatban, kommunikál a többiekkel, tartja valamire magát, és a társakat. Rabiot, Ramsey valahogy borzasztóan idegen test a csapatban, utóbbiról el sem tudom képzelni, hogy kivel dumálhat? Örülök, hogy egyre jobb, de van egy alapvető, erős hiányérzetem. Az ilyen játékosokról nem hiszem, hogy a sz@rból is vissza tudják hozni a csapatot. Matuidiről elhiszem, hogy egy félidőben ott va azok között, akiknek van elképzelése a meccsről, és hallatják a hangjukat.
(Rabiot meg fésülködik a sarokban.)

Lanzafame 2020.04.07. 16:12:25

@gomorra21: Nem tudhatjuk, mi folyik az öltözőben. Franciául beszélők mindig vannak, egy britnek nehezebb lehet. De ezért vannak a szenátorok, hogy megoldják az ilyen helyzeteket.

gomorra21 2020.04.07. 16:46:24

@Lanzafame: Demiral az első pillanattól kezdve úgy mozgott a csapatban, mintha évek óta a Juventus tagja lenne. Ebben segítette az a kis olasz nyelvtudás, amit fél év alatt (!) a Sassuolonál elsajátított, illetve a törökül beszélő Emre Can segítsége.

Hát, szerintem Ramsey és Rabiot ennyi idő után tarthatna már előrébb a beilleszkedést nézve. Nekik ráadásul nem egy játékos van, akivel az anyanyelvükön beszélhetnek.
Van egy videó, ahol Buffon és Rabiot beszélnek olasz dolgokról - franciául! Látszik, hogy az öreg mukinak az első volt, hogy megtanulja a csapatának a nyelvét a PSG-nél, míg Rabiot nem tud/mer megszólalni. Amúgy az egész figurában van valami esetlenség, anyuci kicsi fia, akinek minden tudása megvan ahhoz, hogy briliáns játékos legyen, csak épp az alap mentalitása van megcsusszanva.
Ramseyről is láttam egy videót, amin olasz dolgokról beszél angolul. Annyit volt a gyengélkedőn (Rabiotval együtt), simán vartyoghatna már valamit.
De nyilván ez nem a nyelvről szól. Kötve hiszem, hogy Demiral olyan penge olasz nyelvből. Ez karakter kérdése.

Lanzafame 2020.04.07. 16:59:02

@gomorra21: továbbra sem tudom, milyenek az emberi viszonyok a klub körül, a videókat láttam.

Ramseynek hónapjai lettek volna megtanulni olaszul, de nem tette. Nem is értem az ilyet, én nem mertem volna 0 nyelvtudással kimenni még takarítani sem, nemhogy a Juventushoz.

2020.04.07. 17:10:14

@Emílió: SMS a barom Lotito miatt esélytelen...

Emílió 2020.04.07. 17:13:20

@Holloka: Azért az általam említett négyesfogaton már lehet elgondolkodna, ha ajánlatként elé lenne terjesztve hivatalosan..

senky 2020.04.07. 17:25:26

Az elmenok es cserelistara felkerulo jatekosok : hig, Pjani, Berna, Costa, Sciglio sem nagyerteku,es nem illik a Juveba sem Rabiot sem Ramsey.
Szuksegesek : egy balhatved, vedekezo kp, jatekiranyito kp,golvago kozepcsatar, valamint csatar -kozepcsatar es szelso-cserejatekosok

2020.04.07. 17:25:34

@Emílió: Hát nem tudom, három közülük kiöregedett/kiöregedő játékos, és egyikük sem volt csúcsformában a szezon során (Ramsey is most kezdett el magára találni), egy normális elnök szerintem nem adna értük egy idén nagyon hasznos és jó SMS-t, nemhogy Lotito, aki a szerb idei teljesítményét látva szerintem még rendesen fel is veri az árát, hibába akarja már jó ideje megvenni a MU-PSG duó, meg még mi is. Csak ugye az a különbség, hogy előbbi kettő mélyen bele tud nyúlni a zsebébe, mi meg Pogba, Tonali, Jesus/Icardi mellett már nem annyira, főleg, hogy ki tudja, milyen gazdasági helyzetben leszünk a válság után (bár Babo Kolléga nemrég belinkelt egy cikket, az alapján nem súlyos annyira a helyzet). Ehhez még hozzájön, hogy a komolyan számbavehető csapatok közül a Juve lenne az utolsó, aminek Claudio barátunk eladná Sergejt, ezt korábban is világossá tette a gesztusaival és a nyilatkozataival. Szerintem inkább más után kéne néznünk a kp-n, én továbbra is támogatom Zaniolo-t Tonali mellett, persze ha képes lesz az eddigi teljesítményére (minden jót neki!). A srác tényleg nagyon jó, amellett, hogy Juventino is. Lényeg, szerintem SMS nem realitás, pedig én támogatnám, ha az lenne.

Emílió 2020.04.07. 17:34:47

@Holloka: Lotitóval kapcsolatban igazad van, de ne felejtsük el, ha az olasz klubokat megrázza anyagilag a mostani helyzet, akkor lehet így esély, hiszen ha eladja SMS-t az olajosoknak, vagy az angoloknak, akkor is vennie kell valakit a helyükre. Felvert áron ezeknek sem fog kelleni. Zanioló tényleg jó alternatíva lenne. Azért egy kísérletet megérne SMS így, legfeljebb elutasító lesz a válasz.

2020.04.07. 17:44:43

@Emílió: Egy kísérletet nyilván, hiszen tényleg jó játékos, ebben egyetértünk. Lotito pedig, ha így folytatja, majd nézheti ahogy SMS a szerződése lejártával, még mindig jó korban és hasznosan távozik, ingyen.

Lanzafame 2020.04.07. 17:55:34

@senky: csatárunk van, 21-es a mezszáma és legalább 21 gól van a puttonyában jövőre is

JuventusFanatikus 2020.04.07. 17:57:58

@Emílió: Ezek olyan gondolatok, ami még FIFA-ban sem valósulna meg, nemhogy a való életben:)
De van időnk, úgyhogy egy kis eszmefuttatás gyanánt érdemes el emelkedni rajta:
Bernardeschi teljesen kizárt, hogy a Serie B-be igazoljon, mivel a Brescia jó eséllyel ott folytatja, de ha mégis benn maradnanak, akkor is elképzelhetetlen.
A Costa-Pjanke csere Jesusért, az már lényegesen jobban hangzik, de nem hiszem, hogy a Citynek szüksége van még egy kreatív középpályásra, de ezt Guardiolánál sose tudni.
A Rabiot+pénz, az meg rendben van, bár jó sok pénz kellene ahhoz.
Meunier szinte biztos BVB játékos lesz.
Az utolsó csereüzlet pedig az elsőhöz hasonlóan teljességgel lehetetlen. Már azért is, mert négy kiöregedő, gyengén teljesítő játékost miért is venne meg a Lazio? Higuaín padra túl drága, mivel magas a fizetése, Matuidi nem hiszem, hogy szívesen igazona egy olyan csapathoz, ahol a szurkolók híresek a rasszizmusukról, és egyebként is nem elég technikás ahhoz a csapathoz. Khedira szintén túl nagy fizetési igényekkel rendelkezik, míg Ramsey szerintem nem szívesen maradna Olaszországban, mivel nem neki való a Serie A.
Amúgy, Sergej és Pogba egyszerre való leigazolása fölöslegesnek tűnik, mert ugyanolyan típusú játékosok. Egyszerre csak az egyiket éri meg megszerezni + Tonali és még itt van Bentancur.

senky 2020.04.07. 18:00:16

@Holloka: Es mi a velemenyed velemenyetek Torreirarol:1996. február 11., 24 éves, Fray Bentos, Uruguay, 1,68 m ,60 kg kp ; T.Hernandez balhatvedrol (Milan) 1997. október 6. 22 éves, Marseille, Franciaország ,1,84 m, 81 kg ; es Dembelerol, 1997. május 15., 22 éves, Vernon, Franciaország ,1,78 m ,67 kg ; hisz ok is megszerezhetok .....!

senky 2020.04.07. 18:06:20

@Lanzafame: C.Ronaldon kivul csak Dyby ,kire gondoltal ? hisz kozepcsatar NINCS csak nevileg egy kioregedet hig URES szatyorral .

Attilio79 2020.04.07. 20:40:34

Bernardeschi, Khedira, De Sciglio hiányzik a felsorolásból... :)
Dybala, De Ligt, Sandro, Benta és Sces lenne nálam az érínthetetlen a teljesítményükért, Bonu és Chiello az alapok miatt, Demiral pedig a tehetsége miatt, a többieknek kellene "félniük". :)
Túl szigorú? :)

Kmarcika 2020.04.07. 22:23:51

@senky: minden tisztelettel
A hig kifejezést, vagy jelzőt kérlek hagyd el.
Pipita egy csupaszív játékos, benne van a korban és nem ő a világ legjobb csatára, de azért ennél többet érdemel jelentősen.
Csak egy kis tiszteletre gondolok.
Játékosok becenevét használni nem baj, de nem tudok róla, hogy rajtad kívül bárki is "hig"-nak hívná. Javítsatok ki, ha tévedek.
Bocsánat mindenkitől a blogon, hogy ezen fennakadok, de nekem Gonzalo egyik kedvenc játékosom. (Matuidi is )

gomorra21 2020.04.07. 23:35:41

@Attilio79: szinte látom magam előtt, ahogy Gigi retteg az ágy alatt, mert nem tartasz rá igényt.

Spider81 2020.04.08. 07:44:24

@Attilio79: CR7? En ot sem adnam el rongyos 50 millaert

senky 2020.04.08. 17:48:00

@Kmarcika: ,,Bocsánat mindenkitől a blogon, hogy ezen fennakadok, de nekem Gonzalo egyik kedvenc játékosom'' ...Nagyon fent akadtal ... Kerdezlek : Neked Pipi vagy a JUVENTUS a fontosabb ? ? ? Ha Pipi NEM vagy igazi JUVE drukker . Ha a Juventusz fontosabb akkor nek kene a GYENGE teljesitmenyu ,Juve karara ! folosleges helyfoglalo jatekosok partjat fogjad.

senky 2020.04.08. 17:49:22

A Calciomercato információi szerint a Barcelona együttese két távozásra ítélt játékosa, a vb-ezüstérmes középpályás Ivan Rakitic és a világbajnok hátvéd Samuel Umtiti játékjogát is készen áll az olasz rekordbajnok Juventus birtokába küldeni a torinóiaknál létszámfeletti olasz válogatott szélső Federico Bernardeschiért cserébe.

senky 2020.04.08. 18:16:19

@Kmarcika: Es meg valami,ahogy Ronaldo idosebb leven mint Pipi,tudott 20+ golt rugni es ott van Haaland aki a Dortmundba igazolása óta 11 mérkőzésen 12 góllal járult hozzá csapata sikereihez ,szerintem SOKKAL JOBBAK Pipinel ! Szerintem INKABB egy akar ismert vagy ismeretlen golvago kene a Juvenak Pipi helyet,aki GYENGE golHIANYOS folosleges .

del pipi 2020.04.08. 18:16:49

@Kmarcika: Szóval ha neked Pipi a fontosabb akkor nem vagy igazi Juve drukker!....mi?......ÉÉÉÉÉÉN? :)

Kmarcika 2020.04.08. 21:51:51

@senky: ez full összefüggéstelen. Higuain és Matuidi azért tartozik a kedveltebb játékosaim közé, mert szívvel játszanak. Küzdenek a csapatért.
És egy Juve drukker ezt értékeli.
A kommentemben le is írtam, hogy nem Gonzalo a legjobb csatár a világon, csak annyit akartam belőle kihozni, hogy a HIG becenév használatánál többet érdemel az argentín pocak.
Ennyi
Nem függ ez ahoz, hogy mennyire vagyok juve drukker.
Talán az egyik legfiatalabb vagyok itt a blogon, nem követem a juvét olyan rég óta, mint egyesek és lehet, hogy ebbe te is beletartozol.
Egyszerűen a hig szó használatát nem értem

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása