Ancelotti: „Végre harc van a scudettóért”

ancelotti_carlo_napoli_melegito.jpgA nemrégiben még a Napolit vezető mester, Carlo Ancelotti szerint örömteli a harc a bajnoki címért, amely mostanra kialakult a Juventus és az Inter és Lazio között, a három csapatot mindössze három pont választja el.

„Örömtelinek gondolom, hogy még mindig nyílt a küzdelem, számos csata van a Serie A-ban, és most az első helyért is.” - mondta a mester a Rai Uno munkatársának. „Nem gondolom, hogy ez a kiegyensúlyozottság a Juventus hibája lenne. Az Inter sokat fektetett be, míg a Lazio pedig jól teljesít.

A futball nézői tekintetben az érzékelések sportja. Ha az élvezhetőséget nézzük, nem tudom, hogy melyik az élvezetesebb stílus, ha olyanokat állítunk egymást mellé, mint az Atalanta és az edzőjük Gianpiero Gasperini vagy a Hellas Verona és edzőjük Ivan Jurić, ez a futball sokak szerint szórakoztató. Vagy ott van a Manchester City mestere, Pep Guardiola vagy a Juventus edzője, Maurizio Sarri által képviselt futball.”

Carlo Ancelotti beszélt a sokak által körüludvarolt, és végül az Intert választó Christian Eriksenről, akinek időre van szüksége a beilleszkedéshez, de fontos tényező lehet az Internél.

„Ő kiváló futballista, aki nem sokat játszott a Tottenhamnél az elmúlt időszakban. Az Internél kezdőjátékos lesz, még ha nehéz is ilyen státuszról beszélni a mai futballban, amikor ilyen sok meccset játszanak az élcsapatok. Viszont még csak most érkezett, és időre van szüksége az alkalmazkodáshoz.”

A Juventus ismét vezeti a tabellát, egy ponttal többet gyűjtve, mint a Lazio, amelyik az Interrel találkozott a hétvégén, a sokat tapasztalt edző pedig igencsak elismerően beszélt Maurizio Sarriról, akit számos kritika ér az elmúlt hetekben.

„Maurizio Sarri elvégzi a munkát, amivel megbízták. Vezeti a bajnokságot, most pedig újrakezdődik a Bajnokok Ligája, ahol igencsak nehéz egyetlen esélyest kiemelni. Úgy gondolom, hogy nehéz lenne a jelenleginél többet számon kérni Maurizio Sarrin.”

Természetesen Cristiano Ronaldo is felmerült az interjú során, és az volt a kérdés, hogy mennyire jelent előnyt vagy hátrányt az ő jelenléte egy csapatban.

„Egy fenoménról beszélünk, aki minden meccsen betalál. Egy klub és egy edző számára Cristiano Ronaldo a keret alapvető futballistája. Ha ő a pályán van, az olyan, mintha 1-0-val kezdődne a meccs.”

Jelenleg a Lazio tűnik az Öreg Hölgy legkomolyabb kihívójának, a mestert pedig kérdezték is erről, ő pedig arról az időszakról beszélt, amikor a Lazio nyerte a scudettót az 1999-00-es szezonban, amikor Carlo Ancelotti vezette az Öreg Hölgy csapatát.

„Amikor a Juventusnál dolgoztam, és a Lazio nyerte a scudettót, kiváló csapatuk volt. Szerintem ma valamivel alacsonyabb minőséget képvisel a keretük, de rendkívül szilárd a csapat. Rendkívül egyértelmű futballt játszanak, és nyilvánvaló, hogy tudják, mit csinálnak.

Ciro Immobile rendkívül ihletett állapotban futballozik, és a biancoceleste otthonában bármilyen eredmény elérhető.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8015478874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kmarcika 2020.02.18. 09:21:53

Én nagyon bírom az öreget :)
A Real Madridot sosem szerettem, de amikor ő volt nálunk, valamiért sokkal szimpatikusabbak lettek.
Lehet, hogy közrejátszott az is, hogy James Rodrigez az egyik kedvenc játékosom lett (sajnálom, hogy így eltűnt, nagyon jó player pedig)

Száz szónak is egy a vége.
Birom Ancelottit :D

Főleg most, hogy a Napolit elsüllyesztette :)

JuventusFanatikus 2020.02.18. 09:57:44

@Kmarcika: Én is pont így gondolom!:) Akkor számodra egy kis jó hír lehet, hogy James ismét a Juventus célkeresztjébe került a Fichajes nevezetű forrás szerint.

Kmarcika 2020.02.18. 10:04:35

@JuventusFanatikus: én örülnék James-nek.
Bízom még azért benne, hogy megtalálja a formáját.
Nagyon tehetseges.
Jól lő, cselez, nem is olyan gyenge.
Fejben fel kell építeni újra.

James Dybala Ronci elől azért b@szó lenne.
És csomagban hozhatnánk vele Valverdet.
:)
Kár,hogy Real fan a csóka.

De nem is őt hozhatnánk csomagba, hanem Iscot.

Lenygel
Sanci cb cb Meunier
Rabiot Benta Isco
James
Dybala Ronaldo

Pjanic, ha nem mutat javulást, el kell adni :/
Akár mennyire is jo player.
Túl sokat ér ahoz, hogy így jatsszon.
James ára most béka segge alatt, fel lehet építeni továbbra is ezt mondom.

JuventusFanatikus 2020.02.18. 10:07:53

@Kmarcika: Én Jamest egy kölcsön + opcióval próbálnám meg elhozni, és meglátnánk, hogy Kuluševskivel ketten mit tudnak alkotni trequartista szerepkörben.
Én Iscót egyáltalán nem preferálom, a kolumbiait lényegesen többre tartom, egyébként is egy szerepkört játszik mindkettő:)

Kmarcika 2020.02.18. 10:08:14

@Kmarcika: James értéke 40millió, de szerződése 2021 nyarán lejár.
Nyáron bepróbálkozhatnánk.
Ha nem adják el, rajtuk marad korosodni. És érték csökkenni.
28éves. Lehet, hogy 30közeli, de én akkor is nagyon szivesen látnám.
Nagyon beleéltem magam :D

30milliót le kell érte tenni nyáron.
Kulusevski igy is több ennél.
(A svédnek is örülök, csak az ára kicsit sok, de az értéke is 35szoval annyira nem)

Kmarcika 2020.02.18. 10:10:08

@JuventusFanatikus: Jamest én is többre tartom.
De én Iscoval megpróbálkoznék hátrébb.
Lehet, hogy elvetemült fifás ötlet, de Rabiot Benta szerintem megoldaná a védekezést.
Isco keratív kp.
Elöl meg a 3as szabadon mozog.
James játszott már középcsatárt is, szélsőt is.

De szerintem túlgondolom :)

JuventusFanatikus 2020.02.18. 10:14:27

@Kmarcika: Akkor meg olcsóbban meg lehetne szerezni, és Kuluševskinek egyébként sincs váltótársa, úgyhogy nem lenne ördögtől való ötlet.
Ha mindenképp egy csapatba akarjuk rakni Jamest és Iscót, akkor meg kell őket cserélni, a kolumbiai a középpályán, a spanyol a csatárok mögött:)

Kmarcika 2020.02.18. 10:19:28

@JuventusFanatikus: erről, az Isco a kp tengelyében dologról szerintem senkit nem fogok meggyőzni :D

De igazából én annak örülnék, ha Pjanic év
elei formája visszajönne.

JuventusFanatikus 2020.02.18. 10:33:33

@Kmarcika: Természetesen az lenne a legjobb, de nagyon meglátszik rajta a fáradtság, a sérülése is emiatt történt, a SPAL ellen nem játszhat, de a Lyon ellen összecsapáson állítólag már bevethető lesz.

senky 2020.02.18. 16:52:05

@JuventusFanatikus: Es miert ne lehetne Boubakary Soumare eddig fantasztikus szezont futott 20 éves védekező középpályás is ,hisz utanna olyan sztárklubok érdeklődését felkeltette mint : AC Milan, a Real Madrid, az Atletico Madrid, illetve a Tottenham, Arsenal, Manchester United, Chelsea, illetve a listavezető Liverpool.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása