Sarri: „Nem lehetünk ilyen felületesek”

sarri_maurizio_karba_tett_kezzel.jpgMaurizio Sarri szerint sem tagadható, hogy a Juventusnak sürgősen megoldandó gondjai vannak, mivel elfogadhatatlan, hogy a csapat pontokat dobjon el a felületes hozzáállásával.

A Juventus több kapufája után Cristiano Ronaldo megszerezte csapata vezető találatát, ám ezt követően Fabio Borini kilőtte a hosszút Wojciech Szczesny mellett, majd a változatosság kedvéért Leonardo Bonucci kezezése miatt ítélt a bíró büntetőt az Öreg Hölgy ellen, amelyet magabiztosan értékesített Giampaolo Pazzini.

A címvédő kisebb hullámvölgybe is került, amit jól mutat, hogy az elmúlt öt bajnoki idegenbeli meccsből hármat elveszített a csapat.

„Egyértelműen másképp teljesítünk és más eredmények születnek hazai környezetben, mint idegenben. Nehéz meccsre számítottunk, és tudtuk, hogy a Verona ellen szenvedni fogunk már az elejétől.” - kezdte Maurizio Sarri az értékelést a DAZN munkatársának.

„Sikerült kitartani a meccs elején, volt két kapufánk, aztán megszereztük a vezetést, de nem veszíthetünk pontokat ilyen lágy hibákkal. Az első gól megmagyarázhatatlan. Ha azt akarjuk, hogy a Juventus meccseket nyerjen, nem véthetünk ilyen hibákat, amelyek a felületes hozzáálláshoz vezethetők vissza.

A Verona egyértelműen elismerést érdemel, mivel az elejétől a végéig agresszívek voltak, és tudtuk is, hogy ez így lesz. Tisztában voltunk azzal, hogy az első 25 percben ki kell tartanunk, hogy majd ezt követően adódnak a lehetőségeink.

Mindezt megtettük, aztán felületességgel szélnek eresztettük a pontokat, ettől a szokásunktól pedig egyértelműen szabadulnunk kell.”

A mester biztos benne, hogy nem az állóképességgel vannak gondok, nem emiatt kap a csapat gólt 10 percen belül az előnyszerzéstől számítva.

„Az agy a legfontosabb, mert ha a gondolatok elkalandoznak, akkor nem lehet taktikusan embert fogni. Ha pedig az agy nem koncentrál 100%-ban a feladatra, akkor a fizikum sem fogja megfelelően végrehajtani az utasításokat. Tudatosulnia kell bennünk, hogy a győzelmet nem vehetjük biztosra. Keményebben kell dolgoznunk, be kell piszkolni a kezünk, amikor szükséges, és nem ülhetünk a babérjainkon.

A Verona óriási elismerést érdemel az első félóráért, mi pedig hasonló mértékű szégyent az utolsó félóráért. Ők rendkívül intenzíven játszottak, mi pedig egyszerűen alulmaradtunk.”

A mester mintha egy jóllakott Juventusra utalt volna, ez pedig veszélyes, hiszen az Inter és a Lazio is nagyon jó eredményeket produkál.

„Az elmúlt években ez a csapat hozzászokott a kényelmes győzelmekhez, pedig ideje lenne a fejünkbe verni, hogy egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy elpazaroljuk a pontokat.

Remélem, hogy a tanulságot levonják a srácok, mivel már beszélünk erről egy ideje. Nehéz dolog ez, mivel a csapat jól edz, de aztán meccsen nem képes teljes potenciált mutatni. Ezt a helyzetet meg kell oldanunk.”

Gonzalo Higuaín kezdett ezúttal is, Paulo Dybala pedig csak a második félidőben lépett pályára.

„A padról úgy tűnt, hogy területek nyílnak, ezért arra gondoltunk, hogy kihozzuk a legtöbbet ezekből az óriási területekből, nem csak a középcsatár számára, hanem mindenki számára.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr415465840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2020.02.09. 10:43:58

Könnyelműen játszott a csapat most, nekem arrogánsnak tűnik olykor a csapat.
Nincs meg a tisztelet az ellenfél iránt.
Zsinórban bajnoki cím után igenis erre kiemelten kéne figyelni és foglalkozni az szakmai stábnak.

rockitbaby 2020.02.09. 10:59:17

Lehet valóban kellene egy trónfosztás. Az elmúlt években olyan magától értetődőnek vettük a bajnoki címeket és most hirtelen olyan ellenféllel találjuk szemben magunkat, aki motivált. A BL meccs is még messze, hogy ilyesmire foghassuk a dolgot.

Nyakamat teszem rá, ha egy Conte féle motivátor lenne az edzőnk, ez a keret ennél messze jobban teljesítene.

Juventino86 2020.02.09. 11:04:42

Bentancur flegma megoldása hozta vissza a meccsbe az ellenfelet. Pjanic hónapok óta nagyon gyenge. Costa üveglábú, Ramsey súlytalan. A keret drasztikus átalakítására van szükség a nyáron. Ez akkor is igaz, ha behúzzuk a bajnokságot. Ha nem lenne CR, akkor a szezon már most ment volna a levesbe.

danimester1 2020.02.09. 11:13:47

Ez egy Sarri féle nagy bullshitt!„Az agy a legfontosabb, mert ha a gondolatok elkalandoznak, akkor nem lehet taktikusan embert fogni. " B@szki egy Verona ellen emberfogás!!!!Mi a fene akar ez lenni!!??Most akkor ki a kisebb csapat!? Kinek kell motiválja a játékosokat?!Kinek a feladata hogy ne legyenk felületesek?Edzésen megy,meccsen meg nem?!Egyfolytában csak "tanulni kell a hibáinkből",ami nem sikerül!Hihetetlen mekkora dumája van a palinak!Az agyadat neked kellene elsősorban használni és észrevenni hogy ami nem megy nem erőltetjük,(433)Nyáron mehetsz Isten hírével akár vissza a szemétdombra Afrikába,legalább egy ellenféllel kevesebb lesz.
Az hogy hozzászoktunk a győzelmekhez ez igaz,de nehogy már ez mentség legyen az ilyen értékelhetetlen duplnanulla produkciókra.Mit fog mondani ha igazából nagy csapat ellen játszunk?!

2020.02.09. 11:22:58

Azért ez a kemény...

Juve's League goals in 2020 as of 9 February:

Criatiano Ronaldo

Criatiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
De Ligt

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Demiral
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo
Higuain
Cristiano Ronaldo

pedronegroo 2020.02.09. 11:24:32

@rockitbaby: Ha a Marotta-Conte kettős sikerre vezeti a Sintért akkor nehéz évek elé nézünk, de legalább nem egycsapatos lesz a bajnokság és legalább mi is kicsit vissza veszünk az arcunkból. Mondjuk arra tippem nincs hogy Conte-val ki volna egy súlycsoportban aki felvehetné vele a kesztyűt.

DelPiero2 2020.02.09. 11:27:33

Nem biztos hogy a mester műve, de rengeteg szituációban elkezdünk háromszögelni, mikor egy jó indítással többet érnénk el. Persze hátrapasszokról van szó. Azonkívül hogy lelassítja a támadást, a kreativitást is megöli ez. Pjanicnál dicsekedtek, hogy a passzainak számát növelni kell. Segítenek neki a fiúk! Nem világos, hogy tényleg meg kell ölni pl. Bonucci hosszú indításait. Lehet hogy biztosabban érünk fel a kapu elé, de ott már egy rendezett teljes védelem van, amivel nehezen kezdünk valamit. A játékosok is általában 1-1-et kevésbé vállalnak fel, pedig tegnap láttuk, hogy van eredménye, ahelyett hogy bevárja a többieket és passzolgasson.

Rikster 2020.02.09. 11:29:12

A tegnapi meccs kapcsán sajnos sok pozitívumot Ronaldo és de Ligt teljesítményén kívül nem nagyon tudok felhozni. Hozzáteszem a pálya minősége sem volt kitűnő, ami már többször látszott az elmúlt években hogy képes megzavarni a csapat játékát (pl: Cuad kezezése állóhelyben az oldalvonalnál), pedig hát az ellenfél sem piros szőnyeges gyepen játszott. Pjanic játéka tavaly is nagyon ingadozó volt már, de a mostani formája teljesen megbotránkoztató és bedobhatná Sarri azt a megoldást, amit Ronaldo-val is megtett, hogy lecseréli vagy esetleg meccset hagy ki. Láttuk Ronaldo miként tért vissza.
A másik dolog pedig az esetleges játékunk, rengetegszer előfordult hogy egy helyben ácsorogtunk és vártuk a megváltást, mert nem volt meg a ladba irányába való mozgás. Higanyt sokan írták hogy gyenge volt, de sokszor ő volt az aki mozdult volna a labda irányába és kérte akár a középpályásaink helyett is és osztotta le szélre. Nyilván nem mindig őt választotta az adott labdás játékos, de a középpályásaink totyogtak és nem is a labda irányába mozogtak. Semmi reláció és tudatosság nincs ebben az egész játékban, amit már most jó ideje nézünk, de ehhez a középpálya nagyban hozzájárul mert nem megjátszhatóak. Ha egy elindul a labda felé a mellette lévő nem követi, így egy gyors kényszerítőre sincs esély.
Nem vagyok borúlátó, de érdeklődéssel várom, hogy sikerül ezen javítani a következő meccseinken és főképp milyen mentalitással lépünk pályára a Lyon ellen.

Alex8610 2020.02.09. 11:38:53

@danimester1: En Sarri helyeben 2napig edzotaborba szamuznem a bandat.Elso nap megmondanam nekik hogy akkor futas sracok amig ossze nem estek,aztan ha osszeestetek kezdjuk elorol.Csak megtanulnak hogy ez nem hozzaallas.Ertem en hogy 8scudetto utan azt hiszik a bab is hus es lefogadom a tobbseg most is leszarja mert ugy van vele hogy ugyis behuzzuk.Hiaba jonnek majd a nyilatkozatok ugy ahogy a Napoli meg a Lazio utan.Lehet tenyleg jol jonne egy tronfosztas nemcsak a csapatnak de a vezetosegnek is.Tovabba az biztos hogy a BLben nagyobb lesz a motivacio de ha ez a lotyoges megy a bajnoksagban majd megint mindenki meglepodik hogy a nagyok ellen majd mindneki 60perc utan a seggen vesz levegot mert nincs rendes eronlet meg koncentracio.Nezzek mar meg pl a Liverpool mit muvel iden!! Barki barmit mond a legprofibb nalunk Ronaldo 35 evesen!!Lehet hogy a sajat rekordjait hajtja de ezzel segit a csapatnak a legtobbet.

m.martin91 2020.02.09. 11:41:56

Nincs középpálya. Nincs középcsatár. Egyéni hibák Allegrinél is voltak. Azt hiszem, volt elég idő arra, hogy a Vidal-Pirlo-Pogba trió távozása után rendbe tegyék a középpályát, de nem sikerült. A csatárról, vagy arról a kopaszodó, kövér bohócról, akit mindenáron ki akartak rúgni a nyáron, de most kezdőjátékos, inkább nem is beszélek. Tudatos átigazolási politika jellemzi a Juventust.

danimester1 2020.02.09. 11:50:41

@Alex8610: Nem tudom elfogadni hogy profi játékosok profi fizetésért ne tegyenek meg minden tőlük telhetőt azért hogy nyerjenek.Független attól hogy mennyit nyertek elötte.Profi játékostól profi hozzáállás kell.Milliós fizetésekért ne kelljen már külön motiválni őket,hajtsa őket az,hogy nyerni kell,aki meg jóllakott és elég neki,az távozhat.Sarri is itt bullshitt-et nyomat!Mi kell egy edzőnek annál több,hogy egy ilyen nagy múltú klubnál dolgozhat!?Az edzőtábor nem megoldás,mert sűrű a program és nem hiszem hogy változtatna a helyzeten.

danimester1 2020.02.09. 11:52:47

@m.martin91: Igen!Szerintem is itt van a kutya elásva,mert jelenleg nincs technikailag és minőségben sem középpálya.A csapatrészeket nem sikerült megerősíteni,mert vagy orrnehéz vagy a kp. gyenge.Jelen esetben az utóbbi és elöl meg nincs csere.

delpi0823 2020.02.09. 12:13:06

Na mar Sarri is kezdi a bullshit magyarazkodasokat mint Allegri.Tudtuk hogy elso nehez 25percre szamithatunk......Nem tudom ez kb ugy hangzott mintha mi lettunk volna a verona es ok a juventus.Sztem altalaban a kis csapatok szoktak kemenyen vedekezni a nagyok ellen hogy az elejen megusszak kapott gol nelkul,nevetseges.Vagy kb ugy beszelt a veronarol mintha a barcelona vagy manchester city lenne......Ez a verona ugy tamadott le minket hogy hetkozbe meg volt egy lazio elleni meccsuk,egyszeruen szabalmas amit muveltunk.Ronaldo fizetese egyedul tobb mint a verona egesz kerete.A verona edzoje keres 600ezret evente Sarri meg 7,5et hat ez a kulonbseg nagyon nem volt tapasztalhato tegnap sajnos,sot.............

majerjohny 2020.02.09. 12:22:57

@Rikster: én azért megemlíteném Rabiot játékát. Szerintem kifejezetten jól mozog labdával, megtartja, tud passzolni. Rengeteget fejlődött az első időszak óta. Sokszor a tuti Ronaldo befejezést keresi sajnos, ahelyett hogy kapura lőne!
Szomorú egyébként hogy Sarri még most is úgy beszél, mintha november elején járnánk... de könyörgöm február van!!!!

Magyar Közöny 2020.02.09. 12:24:25

A támadószekció (papíron) felső-, a kp alsó-, a védelem középkategóriás. Amíg nincs meg legalább a balansz, addig a bl szinte esélytelen.

JeetTrader 2020.02.09. 12:31:34

Az a helyzet h egyet ertek Sarrival. Ronaldo már szinte mindent megnyert és mégis megy mint az ökör...a többség itt is sokat nyert de távol nem olyan fajsúlyt mint Ronci. Csak leengednek...

A végen elkezdtünk kapkodni és nagyon felpörögtünk. Csak már nem volt idő. Ez az ékes bizonyítéka h fejben nincs rendben a többség. Az elején is meghajthattuk volna és nem kellett vna megvárni amíg megfordítják a meccset.

Andras74 2020.02.09. 12:32:59

Nálam az nem felületesség, h kb 60 percet focizott le minket a Verona, a 98-ból.
Ez nálam szimpla beszariság!
Mester, itt vmi nagyon el van ám b......va!
A fiúk párszor már bizonyították, h tudnak focizni. Vhol máshol keresendő a bajok forrása!

Elsősorban Sarriban kéne tudatosulnia, h mi a Juventus vagyunk! Bárhol és bármikor! Rómában, afrikában és Veronában is! Ennek megfelelően kéne oda állni, és nem össze hugyozott gatyában.

A vereségek benne vannak a fociban, de ez a teljesítmény nem a Juventushoz méltó!

Spike60 2020.02.09. 13:00:57

ez a Sar-ri korszak, gyerekek...a csapat szar, a szurkoló meg rí.....Én nem tudom, ki mondta azt Sarrinak, hogy ért a focihoz??? Se ritmusa, se lendülete nincs a játéknak, csak pepecselnek. Nincsenek jó egyéni megoldások CR-n kívül, csak az, hogy akkor adjuk hátra a labdát, abból baj nem lehet....dehogynem!A meccs tegnap is meg lett volna, ha Pjanics nem ad gólpasszt az ellenfélnek.....
Nem 100 passz kell egy támadásban, hanem három pontos, pont mint a Liverpoolnál...
Ja, és tudni kéne igazolni....Bernardeschi 0, Ramsey ugyancsak...és Dybala meg nem fér be a kezdőbe???? Fordítva ülünk a lovon!!!!

Matyas Piroth 2020.02.09. 13:04:37

Nem tudjátok, hogy mikor jön vissza Allegri??

Nem tûntetnek még Torinóban, hogy hozzák vissza??

Sziki Iulius 2020.02.09. 13:11:29

@hellan: Ronaldot azert vettuk oregen horror oszegert es fizetsert hogy golt rugjon ,Ennyi!!!!!

nortu30 2020.02.09. 14:09:59

Egy ilyen arcpirító, előttem írták "duplanulla" produkció után Ronaldo-t és talán De Ligt-et, Ramsey-t kivéve a fizetési papírra is ezt a két számjegyet vezetném fel.

Cannavaro 2020.02.09. 14:22:07

Egyértelműen a hozzá állás, az akarás hiánya a gond! Egyszerűen lerí a játékosokról, hogy nem akarnak futni, és esetleges minden megoldásuk! Isteni szerencséjük, hogy nem én vagyok a főnökük, mert ezért fizetést nemigen kapnának! Túlfizetett ........ hagy ne mondjam mik! Sarrinak, asztalra kéne csapnia, mert ha már beszéltek róla, és mégis ezt tolják, akkor sokkal nagyobb a baj, mint azt hisszük!

rockitbaby 2020.02.09. 14:39:04

@pedronegroo: Lehet, de ehhez kellene egy pofon is. Mert nagyon úgy tűnik, nekünk minden szezonban általában kettő ilyen is kell, hogy a földön maradjunk.

Nem vészmadárkodni akarok, de lehet ezen a meccsen megy el a bajnokság. Ez már egy komoly kijózanító pofon.

senky 2020.02.09. 15:12:32

,,Nehéz meccsre számítottunk, '' S akkor MIERT volt GYENGE a jobbhatved ? ? ? Quad MIAT aki SEHOL SEM volt. Hianyzik egy vedo es egy labdaosztogato-jatekiranyito kozeppalyas . Hogy kieset Demi, Chielini meg epul, Bonu es Light faradt ,NEM akarjak pihentetni ,,MEDDIG birjak meg ? MIERT nem hoztak vissza-tudva hogy hianyzik Chie,es Demi IS leserult am fiatal 20 eves R.. kozephatvedet a kolcsonbol a telen ? ? ? Ramsey .... Benta is .... ,Pjani-nak NEM meggy-csak szamoca-a jatek,Higu TELJESEN SEMMI ,Berna SEM a regi.Dybi az elso fel es a masodik fi. feleig JOBB a jateka ,utanna johet Costa, a masodik felidoben cserekent bejove jobban a jatszik .A vezetoseg es az edzo mindezeket NEM latjak ? ? ?

senky 2020.02.09. 15:31:57

@Sziki Iulius: Ez OK de kerdem MIERT tartjuk ahelyet hogy ELENGEDNEK Higut, kit CSAK a jovedelme erdekel ,mint kcs TOTAL SEMMI, NEM rugja a golokat .SURGOSEN kene FIATALITANI a kozepcsatar poszton IS IGAZI GOLRUGOKKAL L.Martinez Icardi Mbpape Neymar ...

ZecH 2020.02.09. 15:37:27

@Andras74: Egymillioszor leirtam. Ugy megyunk oda hogy csak annyit focizunk amennyi az 1-0hoz kell. Megjott a vezeto gol majd a tobbseg leszarta a tovabbiakat, csak ehhez a Verona nem asszisztalt. Es akkor az oka. Jol figyeljetek, csak egyszer irom le. Nem vagyok en a szent gral birtokaban, de ismerem az embereket. Mennyit keres az atlag? havi 200-400ezer forintot? az euroban egy evben durvan 12.000, amit inkabb a 40es korosztaly keres pl Magyaroroszagon. Ezek a sracok tobb eves szerzodessel rendelkeznek, huszonevesek meg harminc eleje es ennek az osszegnek a 100-1000szereset keresik evente. El tudjatok kepzelni micsoda gazdagsag az? Felelotlen kolykok. Van zsebben par scudetto es mi fog tortenni ha a kovetkezot elbukjak? Semmi. Mi lesz ha mas csapatot kell keresni a lelketlennek? Semmi. Majd ott is millio euros szerzodest kap. Amelyik jollakott es a trofea nem doppingolja az mar porig egett errol kar lenne vitat nyitni. El kellene kuldeni azokat akiket mar nem vag hanyatt a siker es csak a penz erdekli. Ez nem csak Sarri hibaja. Ez a rendszer hibaja. Oruljunk hogy meg vezetjuk a tabellat, meg bent vagyunk a BLben. Remeny. Ennyi van. 96ota varok en is. Van meg idom. Csak szar, mert mar evek ota ez az elvaras mi is lenne mas. Elkenyelmesedtunk. Nekunk szurkoloknak most mar a bab is hus. Sok a scudetto irany a BL cim kozben meg a Conte fele ehes csapat mar reg a multe. Messzebb vagyunk a BL cimtol mint a Calciopoli utan. A kulonbseg hogy van egy CR... talan majd o megoldja. Ha o nem. Senki mas nem fogja. Hogy szar e a helyzet? Nem. Nem szar. Vezetjuk a tabellat hat nem csodalatos?? Csakhogy ez szart se jelent mert hianyzik az alapveto akarat hogy vegig ott is maradjunk es cimeket akarjunk nyerni. A fizu ugyis megjon... Ki nem szarja le a tobbit...

Mahiro 2020.02.09. 18:08:35

Most néztem meg a meccset felvételről, mert nem voltam itthon tegnap KÁR VOLT!
Nem találok szavakat annyira dühös vagyok, ez kellett nekünk Sarri szuper focija... , hogy több gólos meccseket játszunk végül is bejött csak rossz irányba...
Nem tudom mi lesz így, ha egy Hellas is képes két gólt lőni nekünk mi lesz majd egy Pool vagy Real ellen?? Van egy olyan érzésem, hogy ez a Sarri-Juve kapcsolat nem lesz hosszútávú!

Andras74 2020.02.09. 20:59:52

@Mahiro: nekem nincs bajom külön-külön semelyik csapatrészünkkel sem, az viszont megdöbbentő, h a csapat védekezése gyalázatos.
Minden olasz edző tudja, h a legkevesebb gólt kapó csapat nyeri a bajnokságot.
Úgy látom, Sarri sarrik erre a statisztikára, pedig ideje lenne észbe kapni!

Sztovicska 2020.02.10. 08:14:44

Nagy bajok vannak itt. Amig egy Higuain kezd egy támadósorban és egy pjanic vagy matuidi egyáltalán kezdő lehet addig semmit nem fogunk nyerni. Messze vannak még azok a Bl álmok...

Bodnar Daniel 2020.02.10. 11:29:25

Fasz tudja. Az-az mi biztosan nem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása