Ronaldo beállította Trezeguet rekordját

ronaldo_cristiano_golorom_fior_ellen.jpgA Juventus 3:0-ás győzelemmel lépett át a Torinóba látogató Fiorentina együttesén, s a fantasztikus formában játszó Cristiano Ronaldo két büntetőből szerzett találattal vette ki a részét a diadalból.

A portugál világklasszis futószalagon termeli a gólokat, s ezt megelőzően zsinórban nyolc bajnoki mérkőzésen tudott eredményes lenni, hiszen bevette a Sassuolo, a Lazio, az Udinese, a Sampdoria, a Cagliari, az AS Roma, a Parma, majd a Napoli kapuját is.

A vasárnapi mérkőzés első félidejében Ronaldo újabb találatot jegyzett, ezzel pedig végérvényesen beírta nevét a Juventus történelmébe.

A bajnoki szezonban szerzett tizennyolcadik találata egyben azt jelentette, hogy zsinórban kilencedik bajnoki mérkőzésen is gólt tudott szerezni, ez a klub történetében eddig  kizárólag David Trezeguet-nek sikerült, aki 2005-ben állította fel rekordját.

Ronaldo előtt így most megnyílt a lehetőség, hogy utolérje az abszolút ligarekordernek számító Batistutát és Fabio Quagliarellát, akik zsinórban 11 bajnoki mérkőzésen tudták bevenni az ellenfelek kapuját.

Mindeközben Ronaldo egyre komolyabban gondolkodhat azon, hogy befogja a góllövőlistát 25 találattal vezető Ciro Immobilét, aki egyelőre tartja a lépést, s két gólt jegyzett a Lazio SPAL fölött aratott 5:1-es győzelme során.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9315452490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2020.02.03. 11:05:54

Viszi előre a hiúsága! De ezt pozitív értelmében mondom, (legjobb akar lenni, gólokban, Aranylabdában és egyéb statisztikában). Mondhatja rá az ember hogy nagyképű és önző, beképzelt stb.
Ez mindenki saját véleménye, én vér profinak tartom. Kell egy ilyen kaliberű játékos a csapatba.

Knob 2020.02.03. 11:33:00

Nehéz a Ronaldo dolog nekem. Soha nem voltam "fanja" Ronaldonak, de különösebben Messinek sem. Elismerem a tudását, és a munkáját, de ha úgy tekintek rá, mint Juventus szurkoló (máshogy nem is tudok), akkor azt kell mondanom, hogy nélküle és vele is ugyanazt a szintet képviseljük, így másfél év után. Semmi jelentős előrelépés nem történt mióta idejött. Ezeket a gólokat mások is meg tudták volna szerezni, illetve nélküle is meg volt 7 bajnoki cím zsinórban, a nyolcadikhoz is kb. annyi köze volt. Emellett pedig a BL győzelem sem miatta lesz, ha lesz. Ő már nem az a Ronaldo aki a Madridban volt éveken keresztül. Szerény véleményem szerint az, hogy leigazoltuk a presztízsen kívül nem jelent semmit. Persze, azért jobban nézne ki ha nem egy kiöregedőben lévő sztárt igazolnánk le egy vagyonért, elképesztő fizetéssel, de ne legyünk telhetetlenek.

Jamal Jamal 2020.02.03. 12:27:12

@Knob: Nem tisztem megvédeni bárkit (is), de azért pár gólt - köztük ezt is index.hu/sport/futball/2019/12/18/juventus_sampdoria_olasz_bajnoksag_serie_a/ - nem tudta volna bárki beszerezni biankanéninek...

Nekem ami szimpi benne az a karitatív tettein keresztül jön, tényleg nem felejtette el hogy honnan érkezett.

Alex8610 2020.02.03. 12:29:52

@Knob: Szerintem Ronaldo ugyanaz mint aki a Realban volt.Tavaly o jelentette a kulonbseget a BLben Az Atletico ellen is az Ajax ellen pedig konkretan kb mintha o akart volna tovabbjutni a tobbiek mintha tartalekoltak volna csak nem tudom mire.Nyilvan az Olasz bajnoksag nem olyan mint a spanyol de itt sem vall szegyent.Es ne felejtsuk el hogy a Realnal voltak jatszotarsai.En tavaly is azt irtam es most is meg tartom hogy a keret nem keszult fel Ronaldora.Meg most sem tudjuk 100%osan kihasznalni hogy itt van.Talan jovore ha jon Tonalli,Pogba...

kidelpiero 2020.02.03. 12:39:01

@Knob: Nem Ronaldo változott, hanem a közeg. Egyrészt nyilván a társak, másrészt a két bajnokság közti különbség.

A magával szemben támasztott elvárások nyomják rá sokszor a teljesítményére a bélyeget. Neki szüksége van rá, hogy meccsről meccsre gólokat szerezzen. A Serie A-ban ez nem olyan egyszerű. Most viszont ezt a pozitív spirált kéne kihasználni a csapatnak, és a BL-ben is ütni mindenkit ezerrel. :D

Knob 2020.02.03. 13:36:28

@Jamal Jamal: Félreértettél, vagy én írtam félreérthetően. Nem arról van szó, hogy az Ő góljait bárki meglőtte volna (bár azt a jó pár büntetőt igen), hanem, hogy az Ő góljai nélkül, más góljaival nyertük volna a meccseket, ahogyan már tettük is.

@Alex8610: Az igaz, hogy tavaly az Atletico ellen brillírozott, de kérdem én, mire mentünk vele? Még a döntőbe sem kerültünk, pedig előtte, nélküle kétszer is sikerült. Ismétlem, én nem degradálom le a teljesítményét, csupán úgy érzem, hogy nem Ő a megváltónk, mert a Juventus szempontjából semmivel sem vagyunk Vele előrébb sportszakmailag (érmek, helyezések).

Én mindig is a Juventusnak szurkoltam. Persze voltak kedvenceim, most is vannak akiket jobban kedvelek másoknál, de az egyéni teljesítmény számomra csak akkor jelentős, ha mögötte minden szempontból maga a csapat is jól jár, csapattársak, szurkolók, szőröstől-bőröstől. Az, hogy Ronaldo milyen nagyon magasra ugrik 1,5 évente, az nagyon szép, de ez nem atlétika. Ez csapatsport és ebben az esetben számomra sokkal tetszetősebb volt például Higuain és Dybala egyérintős összjátéka ami gólt is eredményezett. Sokkal jobban tetszik mikor lapos, gyors passzokkal kihozzk a labdát a kapunk elől, stb. De persze a cselek is tetszenek, de mondjuk Ronaldonak ez már nem megy, ami nem is gond, főleg, hogy már végre észrevette magát és nem erőlteti annyit.

Ettől függetlenül természetesen le a kalappal előtte, és hálás vagyok, hogy a szeretett klubomat segíti a góljaival, nem pedig ellenünk szerzi, ahogyan tette ezt már jó párszor a BL-ben. :)

Jamal Jamal 2020.02.03. 14:04:30

@Knob: "Az, hogy Ronaldo milyen nagyon magasra ugrik 1,5 évente, az nagyon szép, de ez nem atlétika."

Hogyne lenne atlétika a magasugrás!! :))))

Milo92 2020.02.03. 14:37:38

@Knob: Vagy nem évente 2 jó beadást kéne adni neki, hanem kihasználni hogy magasra ugrik :)

Andras74 2020.02.03. 14:41:48

@Alex8610: mögötte egy Pogba, Benta, Rabiot középpálya + Dybala.... ez azért ütős lenne, és főképp lendületes!

Knob 2020.02.03. 14:46:37

@Jamal Jamal: Mármint a foci nem atlétika.

Knob 2020.02.03. 14:49:04

@Jamal Jamal: Az előző link nem Neked szólt, csak az egyik kollégám szerint nem az, csak ide vágó lapoztam be a linket véletlen. :)

Il Principino 2020.02.03. 15:28:49

@Knob: azért kíváncsi leszek,hogy a keret jelenlegi tagjai közül ki képvisel ilyen színvonalat 35 évesen!A Juve legjobbja jelenleg,és ez inkább a többiek kritikája is..Idén talán Dybala és Bentancur,Szczesny aki felnőtt mellé,a többiek csak néha néha hozzák magukat..Csodát nem kell várni egy embertől.Minden évben annyit erősödünk,hogy a hazai riválisok előtt járjunk két lépéssel,így volt ez Higu,Pjanic megszerzésekor,majd CR,Cancelo,most nyáron de Ligt és társai..a keretünk versenyképes tudod,de ez csak a Serie A-ra vonatkozik,a bl-ben csak reménykedni lehet továbbra is.

Knob 2020.02.03. 15:40:35

@Il Principino: Teljesen jogos, és ismétlem, hogy le a kalappal előtte. Kiváló sport ember. Nem is erről van szó. Való igaz, hogy itt az olasz ligában néha-néha úgy érzem, hogy nem mi vagyunk nagyon jók, hanem a többiek nagyon rosszak. Csúnyán megfogalmazva a vakok közt a fél szemű a király. Na erre írtam, hogy bár egy fecske nem csinál nyarat, de ha már van pár olyan labdarúgó akik tudnak is focizni, ehhez jön egy igazi erősítés, akkor ennek igenis meg kellene látszania. Ebben az esetben ez szerintem nem látszik. Én csak annyit látok, hogy Ronaldonak kell passzolni, és Ő elrugdossa. Van hogy bemegy, van hogy nem. Persze sokszor a kommentátorok reakció is elég érdekesek. Ha Ronaldo nem ér el egy labdát, akkor rossz volt a passz. Ha az Ő beadása nem talál embert, akkor nem értek oda. Továbbra is azt vallom, hogy kitűnő játékos, de összességében nézve a hatás, számomra elmaradt.

Il Principino 2020.02.03. 16:02:04

@Knob: sajnos nem olyanok a körülmények mint amilyennek szeretnénk.Talán túl nagy az elvárás vele szemben és sokan elfelejtik hogy ez csapatsport.A mázli faktorról akkor még nem is beszéltünk.Olyan minőség pedig nincs nálunk(csapatként) mint a Poolnál hogy elsöpörjük a mezőnyt.Ilyen Chelsea féle mákos bl sikert tudok maximum elképzelni idén.

pedronegroo 2020.02.03. 16:02:43

Csak Trez mellett még Ale-nak is bőven jutott a gólokból, CR meg igazából a többi csatárunk kárára termel.

del pipi 2020.02.03. 17:10:45

@Il Principino: Azért én most még egy mákosba is belemennék, azt is meg kell nyerni, a mákost se adják ingyen! :) Amúgy srácok mindenkinek igaza van ebben az ügyben, én speciel ezt a Ronaldot vártam, már góllövés szempontjából, és szeretném ha az aranycipőt is megkapná. Viszont értem azt is amit @Knob: és @pedronegroo: kollégák mondanak, ez az egyetlen dolog amit hiányolok nála, vagy belőle, pedig ha adna a pecsenyéből a társainak is akkor nálam tökéletes futballista lenne.

ZecH 2020.02.03. 18:21:20

@del pipi: Hehehe annyira korrekt vagy teso hogy ha lesz papavalasztas en teged nevezlek. Azon rohogok hogy Knob es pedronegroo mindig begyulnek ha CR van a porondon. Feljon a cikk es irany torokra. Habar most nagyon visszafogottak mindketten, mert kb tortenelmi format hoz az ember. Nem is tudom mi kene hogy szeressek :D Minimum 2gol/meccs es lehetoleg rugasson plusz 1 golt valamelyik random csapattarsaval :)

Sunny21 2020.02.03. 18:45:01

@Il Principino: Én nem látom ennyire borúsnak a bl-ről szőtt álmokat. A Serie A-t 8 éve uraljuk, és gyakorlatilag ki lett mondva, hogy idén a bl a fő cél. Ez az olasz ligában sajnos sokszor jelent motiválatlanságot, amolyan ezt fél gőzzel is behúzzuk hozzáállást..
Viszont a liga erősödött, ne felejtsük ezt sem, és kis híján mind a 4 olasz csapat továbbment a csoportból.
A bl-ben egész más lesz a mentalitás ebben biztos vagyok, és bárkit elverhetünk, még ha nem is mi vagyunk az első számú esélyesek.

spaolo1981 2020.02.03. 20:36:06

Rocco bácsi beleszőhette volna a tegnapi okoskodásába, hogy azért is kaptunk büntetőt, hogy CR beállítsa Trez rekordját. Igaz a bíró túlteljesítette a tervet, mert rögtön kettőt is adott. Hajrá Roni, kívánom, hogy döntsd meg a ligarekordot.
Vasárnap meg hajrá Milan, elkaphatná ezt az intert, hátha...

Cannavaro 2020.02.03. 21:43:19

Ronaldo, nagyon kellett ennek a csapatnak, Ronaldonak pedig, nagyon kellett Sarri! Nem volt ilyen klasszisunk, Del Piero óta!! De első éve ráment Allegri antifocijára, és nagy szégyíent úgy se vallott! A támadó focit preferáló Sarri, és az e miatt a fonalat így el kapó Ronaldo kell a BL győzelemhez, ebben biztos vagyok, de még mindig nagy feladat átállni egy berögzött bunkerfociról egy teljesen más játékra! Benne van a BL siker, de akkor sincs katasztrófa ha idén MÉG nem nyerjük meg, de akkor jövőre már KÖTELEZŐ!!!

Joseph Toser 2020.02.04. 01:58:56

@ZecH: " Azon rohogok hogy Knob es pedronegroo mindig begyulnek ha CR van a porondon. Feljon a cikk es irany torokra. Habar most nagyon visszafogottak mindketten, mert kb tortenelmi format hoz az ember. Nem is tudom mi kene hogy szeressek "
Miért kell azn röhögnöd, hogy valakik,köztük én is, CSAK elismerem CR tudását,teljesítményét, stb,DE nem rajongok,rajongonk érte,mint ahogy leszűrtem,TE! Miért kell azokat kiröhögni,akik NEM CR FANOK??? :-( nyugoddtan szólj,be,mert úgyis okosabb vagy,mint 1 5dikes

@Cannavaro: " Benne van a BL siker, de akkor sincs katasztrófa ha idén MÉG nem nyerjük meg, de akkor jövőre már KÖTELEZŐ!!! " miért lenne kötelező? Én is örülnék, ha BL-t nyerne a Juve! DE nem lehet kötelező,abból sosem született BL győzelem. Szerintem csak élvezni kell-kellene a BL minden mérőzését és felszbadultan játszani. HA élvezik ezek a profi játékosok a focit,akkor megy a szekér. HA nem,akkor döcög és pofon a vége! :-)

del pipi 2020.02.04. 05:21:32

@ZecH: Ugye milyen ari vagyok? Figyelj amikor Roni a szezon elején nem tudott egy egyeneset a labdába rúgni, én akkor sem feltétlenül ezért szóltam meg, a @Knob: sem, A @pedronegroo: meg más tészta mert ő konkrétan nem szereti. De az remélem meg van a választott Papidtól hogy én azzal szemben emelem fel a hangom ami már a csapattal ellentétes. Nálam nem írja felül a csapatot az egyén! Viszont még egyszer kihangsúlyozom: amit most le tesz az asztalra az nem a semmi kategória! De örülnék neki ha bizonyos szitukban megnézné a csapattársait és nem az egyéni kitüntetések hajkurászásában lenne csak is érdekelt, hogy csak ő vigye el a bulit. Ugyanis amit ő akar az csapattal sokkal könnyebb megszerezni mint egyedül! Érted a Papát?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása