Sarri: „Nem védekezhetünk ilyen mélyen”

sarri_maurizio_kabatban_meccsen.jpgMaurizio Sarri nem volt elégedett a Parma elleni 2-1-gyes győztes meccsen mutatott teljesítménnyel, és elmondta, hogy nem akarja, hogy a csapata ilyen sok időt töltsön saját térfelén.

„Voltak egyes megingások az úton, de általános tekintetben jól teljesítettünk ebben a szezonban.

Megvolt a lehetőségünk, hogy lezárjuk a mai meccset, de nem éltünk a gólhelyzeteinkkel, szóval természetesen a Parma elkezdett gondot okozni számunkra a végre felé, mivel a meccs nyílt maradt.” - mondta a mester a Sky Sport Italia munkatársának.

Aaron Ramsey trequartistaként kezdett, rövid ideig pedig a Juve csatárhármasa is pályán volt, de aztán Paulo Dybalát a mester lecserélte Douglas Costával.

„Úgy láttam, hogy a játékosok fáradtak voltak a szerdai kupameccs után, ezért változtatnom kellett. Jelet akartam küldeni a csapatnak, illetve egyúttal egyensúlyt akartam biztosítani a csapatnak, mivel a meccs nyílt volt.

Adrien Rabiot és Aaron Ramsey különböző bajnokságokból érkezett, számos erőnléti probléma hátráltatta őket az elmúlt hónapokban, és nem tudtak annyit edzeni, amennyit szerettek volna, de mindkét srác javul, ahogy a szezon halad a vége felé.

Még van mit javulnunk, ami a meccs olvasását illeti, különösen a meccs utolsó szakaszaiban, mivel nem szeretem, hogy a saját térfelünkön passzolgatunk. Már mondtam a játékosaimnak, hogy inkább elfogadok egy gólt egy ellentámadásból, minthogy nyomás alatt üljünk a térfelünkön 10-15 percen át. Ha vannak lehetőségeink a meccs lezárására, akkor élnünk kell ezekkel a lehetőségekkel.”

A Juventus ellen szögletből betalált Andreas Cornelius, amivel kiegyenlítette a tabella állását.

„Javultunk, ami a rögzített helyzetek levédekezését illeti, de ma este gólt kaptunk a rögzített helyzetek egyik specialistájától. Egyszerűen figyelnünk kell, és el kell érnünk a labdát, mielőtt az eljut az adott játékoshoz.”

Ronaldo az elmúlt hét bajnokin összesen tizenegy gólt szerzett, ezért a mestert arról kérdezték, milyen érzés, ha ilyen meghatározó játékos van a keretben.

„Világszintű játékosok olykor problémát is tudnak okozni, azonban képesek akár 100-at is megoldani olykor. Szóval figyelembe kell venni a játékos jellemzőit, és erre alapozva építkezni.”

A vasárnap esti győzelemmel négy pontra elrugaszkodott a Juventus az Intertől, míg a Lazio 2 ponttal lemaradva, de meccshátrányban követi a nerazzurro klubot a tabellán, szóval felvetődik a kérdés, hogy melyik csapat veszélyesebb a Juventusra, az Inter vagy a Lazio?

„A Lazio jelenleg fantasztikus formát mutat, és csak reménykedhetünk abban, hogy ezt nem tudják tartósítani!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3715417406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kukszi 2020.01.20. 09:27:29

Passzív fölényünk volt végig úgy éreztem a meccsen, nálunk volt a labda de veszélytelenek voltunk. Ellenben a 3pont megvan. Voltak jó teljesítmények Rabiot Ronaldo (Danilo is beállva jót játszott).
Aki nem tetszett Pjanic és Ramsey.
Viszont Dybala folytonos lecserélése már nevelő célzatú szerintem.
Nemkéne ennyire mellre szívnia és lehet abba hagyná a Mister.

Andras74 2020.01.20. 09:39:30

A Laziónak olyan mázli sorozata (is) van, amilyet még nem láttam.
Most 7végén nyilván nem ez volt, de afrika ellen pl.....
Remélem, a Róma már megcsípi őket a köv fordulóban!

Il Principino 2020.01.20. 10:07:24

@Kukszi: Dybala tegnap valóban nem volt elég éles,talán ez a kupameccsnek is köszönhető sok labdát elszórt,lövései a lelátora mentek,de a győzelemből azért kivette a részét azzal a gólpasszal.Most jobban ült a cseréje,de az elmúlt meccseken nem.
Lehet a végére elfáradtunk picit,de hátul a tili toli önveszélyes,jól látja a mester.

el.Flaco 2020.01.20. 12:43:31

Jó, hogy látja Sarri is a problémát minden meccs után, de mégsem tudott eddig ezen változtatni, és már túl vagyunk a szezon felén.
Ha egy Parma ellen izgulni kell a végén, és beszorulunk teljesen, akkor Európában mi lesz egy nagyobb csapat ellen?

Bodnar Daniel 2020.01.20. 13:04:37

@el.Flaco: Ugyanaz ami eddig. 80%-ban nyerünk. Az esetek 50%-ában fasza játékkal. Ha szerencsénk van, a döntőbe nem a másik 20%-al fogunk szembesülni.

Grinta 2020.01.20. 18:47:59

Egyik leggyengébb mérkőzésünk volt ebben az idényben,de még véletlenül sem mondanám azt,hogy ez azért lett volna mert mélyen védekez(t)ünk.Ugyanis az "csupán" okozat,azon az úton hogy nem rendelkeztünk azon tulajdonságokkal,amikkel megkönnyíthettük volna magunknak a Parma elleni meccset.Ilyen van,nem is kell ezt túl spilázni,lesz majd jobb teljesítmény mind egyéni,mind csapat szinten.Újabb kis észrevehetetlen lépés a nagy egész felé.

dobor norbert 2020.01.20. 19:06:51

@Grinta: Úgy érzem,h Te már megint javasasszonynál jártál! Lottószámokat mennyiért adnak?

dobor norbert 2020.01.20. 19:12:21

@Grinta: Azt vettem ki az írásodból,h Te már látod a szezon végét!

Grinta 2020.01.20. 19:19:25

@dobor norbert: Azt azért nem,nem is állítok semmit,hiszen nem lehet látni előre.Bajnokságban nagyon jól mutat a négy pont fór,ami az egymás elleni miatt 4,5,ha ehhez hozzávesszük azt hogy hazai pályán hozzuk ellenük a három pontot,akkor nincs nagyon félnivalónk.Plusz ha a Lazio hozza az elmaradt meccsét,beelőzi a zintert.Az pedig szar érzés lehet hogy tolsz egy jó szezont,majd féltávnál vezetsz is kicsivel..aztán pislogsz kettő,és harmadik vagy.Ezt kezelni kell.Ez az egyik.Másik az hogy belefutunk Mi is egy kellemetlen pofonba a szezonban-ezt nem lehet kikerülni.Lehet az a bénabogár Napoli lesz,aki mindenkinek lefekszik.
Cl a nyolc biztosnak kell lenne-onnan bármi lehet,apróságon múlik.
Döljünk hátra és nézzük azt hogy kiesik a
Manchester City
Real Madrid
Bayern München
Chelsea
Liverpool
Atletico Madrid
Fele!
Ez azért jól hangzik ; )

dobor norbert 2020.01.20. 19:35:35

@Grinta: Szerintem a Lazio ellen már belefutottunk a szokásos pofonba. Abban reménykedem,h mivel a bl nem csak tőlünk és az adott formánktól függ,hanem más csapatok is kikaparhatják nekünk a gesztenyét. Szerintem az el múlt időszakban szívtunk eleget bl -t tekintve,itt az idő,h pozitív értelemben véve visszakapjunk valamit a Sorstól. Ráadásul egyszer minden véget ér,sikertelen döntők után győzni fogunk. Nem a javasasszony miatt,hanem a nagy számok törvénye alapján.

Grinta 2020.01.20. 19:41:50

@dobor norbert: Én nem egy Lazio elleni vereségről beszélek..akik ellen benne van/volt,akárhogy is vesszük.Akkorát futnak.Hanem egy meglepetésről,egy leccei döntetlen kategóriáról..ami a (rég) múltban egy firenzei,vagy genoai pofon volt.

Grinta 2020.01.20. 19:57:40

Ez lehet a Napoli meccs.Időrendben haladva visszafele:kikaptak otthon a Fiorentína ellen OUT,kikaptak idegenben a Lazio ellen OUT,kikaptak otthon a zintertől OUT,utolsó percekben nyertek a Sassuolo ellen idegenben,kikaptak otthon a Parma ellen OUT,idegenben egy döntetlen az Udinese ellen,kikaptak otthon a Bologna ellen OUT,idegenben a Milan ellen döntetlen,otthon a Genoa ellen döntetlen,kikaptak idegenben a Roma ellen OUT,otthon az Atalanta ellen döntetlen,idegenben a SPAL ellen döntetlen..és elérkeztünk a Hellas Verona elleni hazai bajnokihoz,ahogy nyert a Napoli.2019 október! 19.
Hát ilyen "búzacsíra formában" csapat kit verjen meg ha nem a Juventust???

dobor norbert 2020.01.20. 20:14:31

@Grinta: Nem tartom valószínünek,mert mentálisan kezdünk beérni és látszik a győzniakarás. Azért gondolom,h a lazio volt a pofon,mert kis szerencsével mindkétszer nyerhettünk volna. De nem úgy alakul. Azt érzem,h felfogták a srácok ami már várható volt,erősödött a mezőny,nem szabad félválról venni a bajnokságot,mert innentől kezdve nem hibázhatunk. Amiben eddig profik voltunk,h a végén könyörtelen módon behúztuk a bajnokságot. Az működik még. A bl pedig mint írtam sok össztevős egyenlet. A nápoli pedig szétesőben van. Lehet,h én látom rosszul,de idén ezt várom.

Grinta 2020.01.20. 20:38:08

@dobor norbert: Azt gondolom hogy itt most álljunk meg egy percre!Óriási önámításnak tartom azt a vélekedést..hogy kis szerencsével mindkétszer győzhettünk volna.Ilyen nincs.Az a csapat amelyik a Juventusnak két meccsen lő 6 gólt,és kap kettőt..az jobb csapat mint a Juventus.Ezt ki kell mondani,még ha óriási meghökkenés követi is.Két alkalommal 3-1-re intéztek el minket.Ez nem jelenti azt,hogy a bajnokságot Ők nyerik.

dobor norbert 2020.01.20. 20:48:39

@Grinta: Nem,nem. Jobb csapat az amelyik eredményesebben használja ki a helyzeteit. Ezt a lazio tette,így van ,megérdemelték. Ezt nem vitatom. Azt mondom,h ha sokszor kifelé pattan a labda akkor törvényszerü,h elkezd befelé pattanni egy idő után. Erre vonatkotatva érvelek az mellett h eljött a mi időnk. Nem szeretnélek meggyőzni,csak nekem most ez a magyrázatom a történésekre.

Grinta 2020.01.20. 20:55:32

@dobor norbert: Harmadik mondatoddal,meg is magyaráztad a másodikat ; )
Játékban is fölénk kerekedtek,kár ezt szépíteni.Lehet Nekünk most Ők a kriptonit,akit majd elintéz a városi riválisa.

Grinta 2020.01.20. 20:59:29

Legutóbbi 11! ligamérkőzésüket megnyerték,27 lőtt góllal..az azért már valami.

dobor norbert 2020.01.20. 21:39:33

@Grinta: Igen. És itt jön be az általad is emlitett törvényszerüség. Nekünk is volt harmincas veretlenségi sorozatunk. Végeszakadt. Tehát van ráció az állításomban. Jó csapat a római,de ez nem tart örökké. Remélem.

Grinta 2020.01.20. 21:58:55

@dobor norbert: Én pedig azt remélem hogy a Juventusnál vannak annyira okosok(nem Neked szól,félre ne értsd),hogy nem a szerencsére fogják,hogy kétszer is megfogta a csapatot a Lazio.Hanem pontosan látják ennek az okait.
Ott nincs sérülés,se formahanyatlás-mindkettő lesz majd gondolom.Lenni szokott,anélkül végigtolni a szezont..szinte lehetetlen.Szinte

dobor norbert 2020.01.20. 22:05:04

@Grinta: Nem.Ott azért tényleg okosabbak vannak. Csak én bízom ebben. Ez az amiben hinni tudok az összes többi tényező nagyon képlékeny. Lehet,h csak elkeseredettségemben nem tudok mibe kapaszkodni. A jó és a rossz sorozat is megszakad egyszer. Régen volt már 1996.

Grinta 2020.01.20. 22:10:58

@dobor norbert: Ha még tíz évet kell rá várnom,az se érdekel különösebben.Ettől nem függ a boldogságom,a szeretet a Juventus felé.Ne legyél elkeseredve,fantasztikus klub a Juve!!

Grinta 2020.01.20. 22:28:46

Mint egy Atalanta-SPAL..olyan nincs : D

JuventusFanatikus 2020.01.20. 22:36:07

@Grinta: Én is most pillantottam rá az eredményre, és már is csaptam:D Erre nem számítottam, az Atalanta nagyobb tippgyilkos lesz lassan, mint a Toro:D

dobor norbert 2020.01.20. 22:46:22

@Grinta: Elkeseredve nem vagyok. Hiszen a történelem előtti időben kezdődött a rajongásom. Türelmes vagyok és bizakodó. Ha várni kell,ám legyen,de akarni nagyon akarjuk mi mind!

Grinta 2020.01.20. 22:47:14

@JuventusFanatikus: Ezért mondom,belefut(6)unk egy ilyesmibe mi is.Napoli jelenleg az lenne például.Egyébként nem lenne akkora meglepetés egy hazai egy ilyen párosításban,de most az.Mindenkitől kifingik a Napoli.Nullás gólkülönbségük van.Már csak ez borít mindenféle előzetes jóslást.

gomorra21 2020.01.21. 00:41:56

@Grinta: "Bajnokságban nagyon jól mutat a négy pont fór,ami az egymás elleni miatt 4,5,ha ehhez hozzávesszük azt hogy hazai pályán hozzuk ellenük a három pontot,akkor nincs nagyon félnivalónk.Plusz ha a Lazio hozza az elmaradt meccsét,beelőzi a zintert."

Mondjuk ha a Lazio beelőzi az intert, akkor lesz mögöttünk egy pengeéles Lazio, akiknek nagyon adja a gép, és ha velük a végén pontegyenlőség alakulna ki, akkor ők örülnek. Persze, rövid a padjuk, egy két sérülés, és elszállnak, de volt már arra példa, hogy egy úgynevezett csapat három fronton tudott nyerni kis túlzással 11+3 fővel.

Amúgy igaz, amit írsz, csak jelzem: érdekes helyzet alakulhat ki, ha a Lazio csoda formája kitart. Szerintem ami ebből nagyon jó tanulság (és ebből sok kommentelő társunk tanulhatna), hogy a fociban (a fifa managerrel ellentétben) iszonyat sokat tud számítani a koncepció, és az összeszokottság. A falra tudok mászni, amikor egyesek leírják a listájukat, hogy ki mindenkit adnának el, és bőkezűen kiszórnának pl. egy Bentancurt, mert nem elég csili vili. (Persze, a jéghegy csúcsa Dybala volt ilyen értelemben.)

dobor norbert 2020.01.22. 07:30:18

@Grinta: Jó reggelt! Ha láttad a tegnapi kupa meccset akkor érted,h miről beszéltem. A fővárosiaknál most minden kifelé pattant és csak lesgólokat tudtak lőni.

Grinta 2020.01.22. 17:36:38

@dobor norbert: Sajnos bealudtam,így nem tudtam nézni.Ez egy kupameccs volt,semmi több.Ebből mély következtetést nem vonnék azért le.Vagyis annyit hogy csak a bajnokságra kell összpontosítaniuk,míg mi három fronton megyünk.Nem nyugodtam meg ettől a kieséstől.
Meg azért Nápolyban ki lehet kapni.Nehogy megtudjuk mi is.Fájna nagyon.

dobor norbert 2020.01.22. 20:10:41

@Grinta: Én megnéztem. És arra értettem,h a Lazio a második félidőben végig támadott,de nem tudott egyenliteni,pedig rengeteg helyzetük volt. Egyszerüen nem volt szerencséjük. Szóval vannak sorozatok amik egyszer végetérnek.

JuventusFanatikus 2020.01.22. 20:11:35

@dobor norbert: Én is láttam, és igazat adok neked:)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása