Sarri: „A sírás nem segít semmin”

sarri_maurizio_meccs_kozben_kozelrol.jpgMaurizio Sarri szerint a Lazio varázslatos formának örvend jelenleg, és véleménye szerint nem a taktika miatt veszítette el a csapat az Olasz Szuperkupa-döntőt 3-1-re.

„Meccsben maradtunk, és úgy éreztem, hogy a meccs végső szakaszait kisebb deficittel kezeltük, ami a fizikai és pszichológiai energiát illeti.” - nyilatkozta a mester a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Ez előfordulhat egy nyolcmeccses sorozat nyomán, háromnaponta játszott meccsekkel.

Nem voltunk távol az egyenlítéstől, de azért érkezett a harmadik gól a meccs utolsó rúgásával. Végig meccsben voltunk.

A tegnapi edzésünk volt talán a szezon legjobbja, és ezért úgy gondoltam, hogy a játékosok élesebbek lesznek, mint amilyenek valójában voltak. Több módosításban gondolkodtunk, de a teszteredmények azt mutatták, hogy erre semmi szükség.”

A szezon elején Maurizio Sarri elutasította Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala és Gonzalo Higuaín együttes játszatását, de a vasárnapi meccsen sorozatban harmadjára kezdett a trió.

„Nem gondolom, hogy ez nehézségeket okoz a csapatban. Folyamatosan a támadóhármasról kérdezgetnek engem, de amikor a második két gólt kaptuk, akkor már beküldtünk egy plusz középpályást.

Talán a szélső hátvédek okosabban is játszhattak volna, akkor nem kellett volna a középhátvédeknek kirohanni. Azért veszítettünk, mert egyre kevésbé voltunk élesek, ahogy telt a játékidő.

Mattia De Sciglio egész életét a védelem jobb szélén töltötte, természetéből fakadóan jobblábas. Áttettem balra, mert ott is tud futballozni, ma pedig azért kezdett, mert jó formában volt, szerdán nem játszott, ezért friss volt.

Természetesen csalódottak vagyunk a vesztes meccs miatt, de nem fogok sírni emiatt. Ez nem old meg semmilyen problémát. Nem hiszem, hogy a játékosok hagyják magukat befolyásolni két meccs nyomán.

A Lazio csodálatos formát mutat jelenleg, minden úgy történik, ahogyan azt ők akarják, de a dolgok megváltozhatnak két vagy három hónap alatt. two Ha ebben a formában folytatják a játékot, nem hiszem, hogy bárki sokat tudna elérni ellenük.

Ne feledjük, hogy megközelítőleg öt hónap van még ebből a szezonból, és számos meccs van még hátra.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3015363126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

delpi0823 2019.12.23. 09:18:31

Jo azert nem kene elajulni egy laziotol,johogy nem mar ugy beszel rokuk mint valami verhetetlen csapatrol,holott egy kozepszeru favago bandarol van szo semmi tobb.

sleepy8 2019.12.23. 09:25:32

Az a baj, hogy te se

del pipi 2019.12.23. 09:30:54

@delpi0823: Hát azért az túlzás, de ő is azt mondja hogy a dolgok megváltozhatnak, ők sem lesznek mindig ilyen jó formában.

Zombijuve 2019.12.23. 09:45:25

Ez a középszerű, favágó banda kétszer vert meg minket 3-1-re. Most jelenleg nem beszélhetünk középszerről.

Zombijuve 2019.12.23. 09:51:59

Természetesen csak a bajnokságra gondoltam. Feladták az Európa Ligát ,mert tisztába vannak a határaikkal. Az is előfordulhat, hogy a végelszámolásnál nem lesznek benne az első négybe.

giorgio007 2019.12.23. 09:56:13

Azért fogadjuk el a tényeket: A Lazio ezen a két meccsen jobb volt. Van ilyen, na puff. A középcsapat jelző most erős túlzás. Ennek ellenére én is úgy látom, h max erre az idényre szól a nagy forma, de simán elfogynak idény végére.

Sztovicska 2019.12.23. 10:00:35

@delpi0823: jelenlegi formájukat nézve konkrétan bajnokesélyesek. Ha hozzák az elmaradt verona elleni meccset akkor 3p a lemaradásuk. Lehet fújni rájuk mert megvertek minket de attól még a tény az tény hogy évek óta nem voltak talán ilyen jó formában. Mondjuk az tény hogy a déliek nem igazán tudnak egy teljes szezont összerakni és kidurrannak de attól még nem szabad lenézni őket szerintem

Juvegaspy 2019.12.23. 10:36:42

Ideny elso meccse ami felb@szott. Nem Sarri miatt nem a taktika miatt hanem par jatekos fele annyira se vette ezt a kupat komolyan mint en. Egy bl de meg 1 bajnokin is tobb lesz a motivacio ebben biztos vagyok.

venember83 2019.12.23. 10:44:01

Ha Sarri BL-nyer a Juventusszal, mindenki leszarja majd ezt a meccset, minden márciustól májusig dől el. Ha viszont ez elmarad, szólhat majd az „én megmondtam” kórus.

frenky441 2019.12.23. 10:50:22

Nekem csak egy kérdésen lenne: Ha tudunk focizni és nyomás alatt tartani az ellenfelet akkor miért kell megvárni hogy hátrányba legyünk. Rúgjunk 2-3-at, aztán neki lehet állni az idővel játszani.

Borzasztó volt nézni!

sleepy8 2019.12.23. 10:55:37

@venember83: Most full őszintén, bárki szerint itt a blogon, reális az hogy idén BL-t nyerjünk??

Csak mert akkor lehet Én látok valamit kurva szarul.

venember83 2019.12.23. 11:11:08

@sleepy8: fogalmazzunk úgy, hogy szerintem nem kevésbé reális, mint az utóbbi 3-4-5 évben.

A Juve nem lehet (reálisan) egyértelmű favoritja a BL-nek. Max. ott van az 5-6 csapat között, akik megnyerhetik. Ideje lenne kihasználni a két spanyol csapat gyengélkedését, a City nem tényező idén ezzel a sérüléshullámmal, így marad a címvédő Pool, akit kiejthet más pl.

Másrészt meg ősszel nagyon nehéz megmondani, hogy ki lesz a befutó tavasszal. Zidane alatt pl. CR ősszel elég visszafogott szezonokat futott, tavasszal viszont már meccseket döntött el a BL-ben. Ez a tavaszi formaidőzítés rohadt fontos, ezt szerintem láttuk is Maxi alatt.

Nem mondom azt, hogy Sarrival BL-t nyer a Juve, vannak erre esélyesebb csapatok nemzetközi szinten. De szerintem egyértelműen ez a feladata az edzőnek a Juventusnál az elmúlt éveket követően. Hívják azt az edzőt Pochnak, Pepnek vagy éppen Mauriziónak.

simoni 2019.12.23. 11:15:40

@sleepy8: A reális az, hogy van nálunk 4-5 erősebb csapat. De ettől még mi is nyerhetünk, ha jó sorsolást kapunk és/vagy kijön a lépés. A bookie-k konkrétan 8-10% köré árazzák be jelenleg az esélyeinket (www.oddschecker.com/football/champions-league/winner). Persze a legesélyesebbnek tartott olajosok győzelmét 2-2.5x valószínűbbnek tartják, de esélyünk mindenképpen van.

Watakuki 2019.12.23. 11:49:19

Nagyon hangzatos nyilatkozatok, csak sajnos a két héttel ezelötti meccshez képest semmi javulás nem történt. Sőt, szerintem konkrétan rosszabbul játszottunk, pedig a kezdő is majdnemhogy a legerősebb volt.

Én sokmindent megértek, hogy motiválatlanság, meg minden, de ez már nem elösször fordul elő. Illene akkor kitalálni valamit, hogy motiváltak legyenek, nem tudom, például szünet megvonása, plusz edzések és hasonlók... :D Persze ez csak fikció.

@Sztovicska: Jó lenne, ha ez a formájuk az Inter ellen is megmaradna.

Mitya10 2019.12.23. 12:02:22

A Lazionàl 1 db sèrült sincs jò ideje ugyanaz a kezdő 11 nyomja. El is fognak fàradni + a sèrülèsek is jelentkezni fognak. Ez nem vàlasz arra a fosra amit tegnap mutattunk de ez a Lazio nem lesz vilàgverő brigàd...

miro. 2019.12.23. 12:05:28

Szélső nélkül ez nem fog menni.
Sarri óta tömörül az egész csapat,és próbálják átpasszírozni az ellenfelen a labdát.Esély nincs így az ellenfél mögé kerüléséhez,vagy egy létszámfölény kialakításához.
A két szélső védő így egyszerűen elvan veszve ha felmegy,mert nincs aki területet nyisson neki.
Plusz a mai Ronaldo legnagyobb erénye a kapu elé érkezés amit ebben a felállásban 2 hetente 1x tud megtenni,pedig tömni kéne labdákkal,beadásokkal,bepasszokkal a szélekről. Ehelyett megy a langyos tili-toli.
1 kupával kevesebb már december végén és ezzel amit Sarri próbál az említett 5-6 csapat ellen semmi esély nem lesz.

Tony. 2019.12.23. 12:38:29

Sarri nem tudom mire kapja a fizetését, de a Juventus 2 hét alatt nem kap ki 2x 3-1 re ugyanattól, egy gyengébb csapattól. Úgy beszél mintha a Barcelona vagy a Real Madrid lett volna az ellenfél, de gyanítom EDZŐ-vel a padon tőlük sem kapnánk ki 2x egymás után.

Szalnoki81 2019.12.23. 12:53:46

A Lazio nagyon ütős csapattá èrett Inzaghi kezei alatt ès idèn a keretük is mèly simán ott lesznek a nègyben.

Ha motiválatlanságról lehet beszèlni egy szuperkupa döntő kapcsán akkor sok játèkosnál nagy problèmák vannak.

A mai modern futballban a csapat motorja ès az eredmènyessèg záloga a közèppája ami nálunk valljuk be őszintèn gyenge. Ezt a vak is láthatja egyszerüen nem èrtem pl Rabiot mellőzèsèt. Ha nem játszik soha nem is fog formába lendülni. Nem èrtem a vezetősèg pl Nedved hogy nem látja vagy ha látja mièrt nem tesz ellene.

Idèn a scudetto talán mèg meglesz de a BL ről nem kell álmodozni 4közè jutás már szèp eredmèny lenne.

2019.12.23. 15:17:41

Sírás nem segít, főleg a nézhetetlen játékon nem, kedves Sarri.
Paratici is az állandó erős a keretünk dumát befejezhetné és belső kp megerősítésén dolgozhatna az ilyen Khedira és Matuidi féle léhűtők pótlásával... ja várjunk, ez a Juventus... hosszabbítsunk velük 2099-ig. Életük fő gondja h Mandzukicot a lelátóra száműzték és átigazolásra kényszerítették, Khedira meg az első keret tagja és kezdő, sok kérdésem nincs.

west30 2019.12.23. 15:25:50

@hellan: Nincs ok az aggodalomra,januarban elhozunk egy ujabb lepattanot Paredes szemelyeben es meg vagyunk mentve.

Juventino86 2019.12.23. 17:30:10

Lehiggadva is úgy látom, hogy itt Sarrival is vannak/lesznek gondok. Értem én, hogy a vezetők egy olyan mester akartak, aki támadóbb felfogású. Sarri nem is tipikusan olasz edző. Csak a gond az, hogy a legjobb olasz edzőnk már megvolt korábban, talán inkább egy külföldivel kellett volna próbálkozni. És most itt nem Guardiolára gondolok, aki ugyanúgy egytaktikás edző, mint Sarri. Pochettino vagy akár még Zidane is jó lett volna, mert ők ugyanúgy a támadó focit preferálják, viszont tudnak reagálni a meccs adott helyzeteire is. Ez az, ami Allegriben megvolt, Sarriból viszont hiányzik.

delpi0823 2019.12.23. 19:23:14

@venember83: A city nem tenyezo iden?Hat en lattam konkretan a leicester elleni meccsuket,hat sztem siman verni fogjak a madridot abban biztos vagyok.

delpi0823 2019.12.23. 19:26:15

@The king of alibis: Miert most mit irhak ahol lulicok meg raduk szaladgalnak,szted ez a lazio mire lenne kepes egy blben?a csoportbol zugnanak ki szepen.Egy valencia meg sevilla szintu csapat siman verne ezt a csapatot.

delpi0823 2019.12.23. 19:30:26

@Sztovicska: Bajnokeselyesek?most ezt komolyan gondolod?Hatha ez a csapat bajnoksagot nyerne az az olasz foci szegyene lenne komolyan mondom.4ik helyre jok lesznek kb azt is csak annak koszonhetik hogy a napoli valami ritka szar formaban van.A Roma megfogja oket elozni de meg lehet az Atalanta is csak nekik sok mulik a blen.

del pipi 2019.12.23. 20:12:06

@Juventino86: Most kedvesen kérdezem, de tényleg! Miért csinálsz mindenből személyi kérdést? Miért kell mindig megnevezni aki szerinted hibás? Aztán max úgy jársz mint a Dybalás ügyben.

FeriGjuve 2019.12.23. 20:13:48

@Zombijuve: Ez így van.Jelenlegi formájukat tekintve messze nem középszer a Lazio.
Ahogyan igaz ez mondjuk az Atalantára is.

del pipi 2019.12.23. 20:49:40

@venember83: Így van ha nem sikerül semmit sem nyerni akkor max jön egy új edző, de én speciel látok fejlődést, csak a középpálya.....

Andras74 2019.12.23. 21:19:24

@sleepy8: mindenkinek lehetnek vágyálmai! Legfeljebb nem reálisak, de éppen ettől maradnak álmok.
Én pl rengeteget álmodom arról, h megnyerem a lottó 5öst. Nem esélytelen, csak nem húzzák ki.
Sarri sem éppen az esélyeket növeli, sajnos.

Emílió 2019.12.24. 10:28:26

Azért túl nagy pénzebn ne fogadj az olajbányászra, mert mi nem Leicester vagyunk, és -nem akarlak megbántani-, de ezzel a játékkal nehogy sok legyen a Lyon is.. (egy Madridista)

del pipi 2019.12.24. 11:05:10

@Emílió: De túl nagy összegben te se fogadj a Los Blancosra , mert kajak 3 esélyes. Amúgy ebben a párharcban a Realnak szurkolok.

Grinta 2019.12.24. 11:28:04

@delpi0823: Kicsit beleszólnék,engedelmeddel.Sokra tartom a Cityt-de konkrétan ezen a két meccsen függ az egész! szezonjuk.Ha kiesnek,egy 50-50es párharcban(Én is rájuk szavazok egyébként,de ez most mellékes) konkrétan március 17.én lehúzhatják magukat a budin.Bajnoki 2. helyezés meglesz.Lazio pedig valószínűleg-nem tudhatjuk biztosra-ugyanolyan eséllyel szállna harcba a továbbjutásárt,mint tette azt az Atalanta.Konkrétan nem bajnokesélyes csapat,de top csapat Olaszországban,akik a gólkirály jelöltet(Immobile),és az assziszt királyt(Luis Alberto) adják jelen pillanatban.Úgy,hogy utóbbi listán a hatból három helyet Lazio játékos birtokol:másik kettő az imént említett Ciro,és Sergej Milinkovic Savic.

Juventino86 2019.12.24. 14:24:05

@del pipi: Azért csinálok ebből személyi kérdést, mert valakinek el kell vinnie a balhét.... Csak van felelőse a gyenge játéknak. :D

del pipi 2019.12.24. 14:51:43

@Juventino86: De mindig? Ma annyian leírták értelmesen hogy mit gondolnak Sarri munkájáról idáig, és az értelmes alatt azt is értem akivel nem értek egyet. Sok nagy igazság és sok kis igazság van, de azért azt tudom figyelmedbe ajánlani amit talán a dühöngőben beszéltünk, amit a Grinta hosszasan ecsetelt. Azzal én magam is tudok azonosulni, nem kell feltétlen egyetérteni de amiből amit idáig csinált azért az nem gyenge. El tudlak képzelni mit művelsz ma otthon szűk családi körben: Miért nincs még kész a halászlé? miért nincs még kész a kaja? Hol van már a Jézuska? Hol van már az ajándékom? Na jó nem tudok tovább várni! A JÉZUSKA MONDJON LE!!!! Mert tudod? Valakinek el kell vinnie a balhét! :)))))) Boldog és türelmes karácsonyt!

Juventino86 2019.12.24. 14:58:43

@del pipi: :D :D A családi kör és a foci két külön dolog. :) NEm mondom, hogy Sarri gyenge eddig, de nem hozta meg a várt áttörést. És arra már fél éve türelmesen várunk. :D AMúgy neked is boldog karácsonyt. :)

del pipi 2019.12.24. 15:07:55

@Juventino86: Köszi! Én elégedett vagyok idáig, ha kapna két jó játékost akkor merőben megváltozna minden, tuti. De ezt te is tudod. Lemondattad már a jesszuskát?

Juventino86 2019.12.24. 15:13:07

@del pipi: Na hát legyen ez, kapjon két játékost a Jézuskától Sarri! :)

del pipi 2019.12.24. 15:23:25

@Juventino86: Hát az jó lenne! Na pápá! Megyek főzni, most veszem át a hatalmat a konyhában. Szép estét boldog karit! :)

Juventino86 2019.12.24. 15:24:55

@del pipi: Neked és a családodnak is boldog karit! :)

delpi0823 2019.12.24. 17:36:34

@Grinta: Akkor miert nem birtak tovabbjutni egy el csoportbol?ja tudom mert a bajnoksagra akarnak koncentralni.......Sokkal tobbre tartok egy Atalantat akik legalabb kepviselik az olasz labdarugast,es nekik nem nyug a kupazas,es mindig megprobaljak kihozni a maximumot,es nem mellesleg jobb focat is jatszanak mint ez a tulertekelt lazio.Biztos vagyok benne hogy ha ez a lazio kvalifikalja magat a blben,legyen az akarmilyen csoport nem fog tovabbjutni az tuti.

Grinta 2019.12.24. 17:58:47

@delpi0823: Az Atalanta tavaly,az Europa Liga csoportkörébe nem tudott bejutni.kiestek a Köbenhavn ellen,a playoffban.Csak hogy tegyük már (át)láthatóvá a dolgokat.

JuventusFanatikus 2019.12.24. 19:19:24

@Grinta: Pontosan, a Lazio tavalyelőtt meg a legjobb négyben volt az EL-ben, és a Bajnokok Ligájába is majdnem bejutottak. Sokan nagyon lenézik ezt a Laziót, miközben egy bitang jó kis csapat.

Grinta 2019.12.24. 19:46:17

@JuventusFanatikus: Arra később akartam kitérni.Köszi!! ; )
Egyébként ahogy a nyári mercato végén értekeztem a Lazio csapatáról,és még hogy ezt a gyenge,túlértékelt Sergej Milinkovic Savicot sem tudták eladni..miközben Én pontosan az Atalanta példáját emlegettem,hogy ez lebeghet a szemük előtt-benne lenni a négyben.Nem lehetetlen küldetés,és utána is lehet értékesíteni Sergejt+amihez hozzácsapod a Cl pénzt,Lazio szinten az bőven szép summa.Így lehet építkezni,növekedni tervszerűen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9903) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7430) Olasz Kupa (322) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása